Seta järjestää mielenosoituksen 25.4. Tšetšenian tapahtumien vuoksi Venäjän suurlähetystöllä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Seta vaatii Venäjän suurlähetystön edessä Helsingin Tehtaankadulla tiistaina 25.4. kello 17 alkaen järjestettävällä mielenosoituksella Tšetšenian homovainojen lopettamista.

Tšetšeniassa on käynnissä laaja homo- ja bimiesten vaino, jossa heitä pahoinpidellään, pidätetään ja suljetaan epävirallisiin vankiloihin kidutettaviksi, kerrotaan Setan keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa. Venäjän hlbt-verkosto on uutistietojen mukaan pystynyt vahvistamaan 3 raportoidusta 20 murhasta.

- Viranomaiset kieltävät tapahtumat eivätkä ole puuttuneet tilanteeseen. Seta vaatii mielenosoituksessa, että Venäjän valtio tuomitsee homo- ja bimiehiin kohdistuvan vainon, väkivallan ja kidutuksen ja että viranomaiset toimivat viipymättä tämän lopettamiseksi, todetaan tiedotteessa.

Seta kertoo lähettäneensä myös ulkoministeri Timo Soinille kirjeen, jossa se pyytää, että myös Suomi toimii yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta tämä brutaali vaino saadaan loppumaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta kerää huhtikuun ajan varoja Tšetšenian vainojen uhrien auttamiseksi pois alueelta. Järjertöstä kerrotaan, että tähän mennessä lahjoituksia ovat tehneet yli 170 henkilöä 5800 euron edestä. Varat ohjataan Venäjän hlbt-verkoston (Russian LGBT Network) kautta käytettäväksi matkakustannusten, majoituksen, mahdollisten viisumikulujen, psykologisen avun ja lääkärikulujen kattamiseen. Ihmiset voivat myös allekirjoittaa Amnestyn vetoomuksen ja lahjoittaa ulkomailta ILGA-Euroopan välityksellä.

Mielenosoituksen tapahtumailmoitus Facebookissa

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Väärä osoite
  • 20.4.2017, 10.35
Kirjeen olisi voinut lähettää vaikka pääministerille tai presidentille, joka hoitaa ei-EU-suhteet, sillä vaikka ulkoministeri olisikin oikea vastaanottaja, Soini luultavasti käsittelee sen roskapostina....
En pääse itse naapuriin mieltä osoittamaan, mutta hengessä mukana. Sinne menijät kiitos panostuksestanne ja muistakaa käyttäytyä asiallisesti toisin kuin tässä ihan hyvässä biisissä, vaikka heillä sama päämäärä onkin.

https://youtu.be/A8iAt3bZsFU