Mitä pahaa komissaari Viviane Reding on tehnyt?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 1

Monet ovat olleet aivan Hoo-Moilasina, kun on kerrottu Setan "kunniarotan" saaja. Yleensä ärhäkkäästi reagoivat facebook-kaveritkin ovat aivan hiljaa, vaikka palkinnon saaja on tiedetty jo useita tunteja. Harva suomalainen on selvillä, mitä kaikkea antipalkinnon saaja, EU-komission varapuheenjohtaja ja komissaari Viviane Reding puuhailee, ja miksi hän nyt on HLBTI-ihmisten epäsuosiossa.

Onko Redingistä valitettu? ILGA Europen uutisessa 16.5.2013 häntä moititaan passiivisuudesta ja toivotaan vahvempaa johtajuutta. Oli puhe HLBTI-tutkimuksesta, joka julkaistiin homofobian vastaisena päivänä.

Mitä muut ovat kertoneet Redingistä?

Ruotsalainen uutissivusto QX on kirjoittanut Redingistä viimeksi vuonna 2010. Silloin Reding antoi tukensa Baltic Pridelle. EU sai silloin kritiikkiä sisäasioista vastaavalta ruotsalaiskomissaarilta, Cecilia Malmströmiltä. Vuonna 2010 hälistiin myös siitä, että eurooppalaisten homojärjestöjen katto-organisaatio ILGA Europe saa suurimman osan tuloistaan EU-tukina suoraan Brysselistä. Asiaa on moittinut mm. Brysselissä toimiva antigay-lobbausjärjestö European Dignity Watch. Se saa rahoituksensa USAn äärioikeistolta. Siellä nähdään, että EU aktiivisesti yrittää muuttaa eurooppalaista perhekäsitystä, kun homojärjestö saa noin paljon rahaa lobbaukseen.

Ranneliike.netissä Viviane Reding mainitaan lähinnä Unkari-asioiden kohdalla. Hän on kritisoinut Unkarin nykyistä demokratiavajetta. Vuonna 2010 hänet ILGA-kokouksen yhteydessä mainitaan vahvana komissaarina, joka ajaa yhtäläistä kohtelua kaikille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Setan toukokuisessa uutiskirjeessä kerrotaan, miten EU:n 12 jäsenmaata halusi EU-komissiolta eräänlaisen "tiekartan" siitä, miten HLBTI-asioissa pitäisi edetä. Reding torjui komission johtajaroolin ja sysäsi vastuun EUn jäsenvaltioille.

http://seta.fi/doc/uutiskirjeet/setan_uutiskirje_toukokuu2013.pdf


Viviane Reding on alunperin konservatiivinen kristillisdemokraatti Luxemburgista. Hän on tällä hetkellä oikeus-, perusoikeuksien ja kansalaisuusasioiden komissaari. Hänestä ei kovin paljon HLBTI-piireissä tiedetä, mutta EUObserver-lehti on viime viikkoina kirjoittanut useaan kertaan hänen haluttomuudestaan jonkinlaisen tiekartan luomiseen gay-asioissa. Kahdentoista maan ministerit pyytävät tiekarttaa, Viviane Reding vetäytyy vastuusta. Reding vetää mattoa EU:n yhdenvertaisuustyön alta. Siinä on syy kunniarotalle.

EU Observer: Reding, tee enemmän gay-oikeuksien hyväksi

1 kommenttia

konservatiivinen kristillisdemokraattius on suuntautumis-valinta, josta joidenkin tuntuu olevan vaikea päästä henkisesti luonnollisemmille vesille.