"Stubb on Suomessa profiloitunut lähinnä seksuaalivähemmistöjen asioissa"

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 161
Suomen Kuvalehden 2/13 kannessa kysytään, mitä Alexander Stubbille on tapahtunut.

Suomen Kuvalehti (2/13) julkaisi laajan koosteen kokoomuspoliitikko Alexander Stubbin asemasta Suomen vaikuttajien piirissä. Lukijoille tarjottiin sekä haastattelu että toimittaja Tuomo Lappalaisen analyysi Stubbin asemasta ennen ja nyt.

Stubbin toiminta HLBT-tasa-arvon puolesta tulee jutussa esille kappaleessa, jossa todetaan Stubbin kovasti yrittäneen oppia sisäpolitiikan perusteita. Toimittaja Lappalainen toteaa kuitenkin Stubbin profiloituneen lähinnä seksuaalivähemmistöjen asioissa. Ja tämä on tapahtunut "monien kokoomuslaisten harmiksi".

Stubbin toiminta tässä aihepiirissä esitetään pääasiassa kielteisessä yhteydessä. Yhtä lailla Stubbin tasa-arvotoiminta olisi voitu mainita esimerkiksi kokoomuksen arvomaailmaan liittyen. Tuollaista osuutta ei jutussa kuitenkaan ole, ellei siksi lueta tuota viittausta Stubbin toiminnasta "monien kokoomuslaisten harmiksi".

Suomen Kuvalehti nostaa ja laskee ihmisiä suomalaisen konservatiivisuuden näkökulmasta ja sen kentälle tilannetta huipulla tulkiten. SK:n Stubb-koosteen laajempi esittely ei kuulu tämän ranneliike.net -palvelun luonteeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juttu ei ota esille kysymystä, miten hyvin Stubb sopii tai sopeutuu kokoomuksen nykyiseen politiikkaan. Stubbin suuri yleisönsuosio tekee hänet puolueelle tarpeelliseksi, mutta komissaarin paikkakin taitaa olla menossa muille.

161 kommenttia

Kokoomuslaisten selvä enemmistö pitää huolen siitä, että puolueen linja on periaatteessa hlbti-myönteinen. Tietysti jotkut änkyrät eivät ole vieläkään päässeet tästä yli. Jopa Kokoomusnuorissa on tämä pikkuinen juppien kultakabinetti yrittänyt kapinoida. Silti enemmistö puolueväestä ja kannattajista on kuitenkin tasa-arvon kannalla.

Myös tulevat kannattajat, minun ikäluokkani, ei lämpene homovastaisuudelle. Suomalaisnuorista reilut 90% hyväksyy tasa-arvoisen avioliiton ja samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuden. Siinä ei ole hirveästi tilausta höpinöille "perinteisistä perhearvoista".

Totuus on kuitenkin se, että Kokoomuksen ykkösasema on täysin nykyisen liberaalin puoluejohdon johdolla tehtyjen vasemmalleavausten varassa. Kokoomuksen suosio alkoi nousta siitä lähtien, kun puolue alkoi tehdä pesäeroa ihmisvihamieliseen konservatismiin.
"Ihmisvihamielinen konservatismi" tekee paluuta. Eli äänestäjät mahdollisesti tarvitsisivat uuden kodin.