Jos ei Suomi kelpaa, sitten pois. Ettei vaan niin kävisi, hieman toisin

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto

Yleisradion tv-ajankohtaisohjelmassa (A Studio 5.12.11) toimittaja Timo Harakka puolusti moniarvoista Suomea ja totesi joidenkin haluavan täällä määritellä omilta kannoiltaan, mitä on suomalaisuus, ja mitä ei. - Maan tapa on kuitenkin se, että maan tapaa ei ole. Jos tämä ei käy, voi maasta poistuakin, linjasi pakinoitsija.

Jos huonosti käy ja yhteiskuntailmapiiri tästä edelleen kärjistyy, voi käydä niinkin, että maasta lähtevätkin moniarvoiset suomalaiset ja etenkin sellaiset, joilla on koulutusta ja selviytymiskykyä maailmalla. Mihin sitten menee, on toinen juttu. Tasavertaisuus on nimittäin kiikun kaakun monella suunnalla, ja asennemaailma hyvilläkin työpaikoilla joskus pykälätasoa tiukempi. Mutta kun mitta on täyttynyt, poistumisesta voi tulla tavoite, olkoon sitten oja tai allikko.

Yksittäistapauksissa olen tällaisia kommentteja kuullut, mutta aihe olisi selvitysten arvoinen. Missä vaiheessa ensi vuonna alkaa tuntua siltä, että täällä ahdistaa eikä sisäministeriä poliiseineen enää jaksa katsella eikä Mäntyniemen jäärän tasa-arvoasennetta viitsi edes miettiä. (Ehdokasgallupit tarjoavat reaalisesti vain huonoja vaihtoehtoja toisen kierroksen jälkeiseen aikaan.)

Timo Harakan pakinassa jäi mieleen tuo yksittäislause "jos ei miellytä, niin maasta pois". Se kääntyi tässä ihan muuksi kuin pakinoitsija tarkoitti. Saa nähdä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

A Studio 5.12.11,Harakan pakina lopussa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!