Vaikeneeko Kataisen hallitusohjelma avioliittolaista?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 2

Kristillisdemokraatit joutuvat ehkä joustamaan heille tärkeässä arvokysymyksessä, sukupuolineutraalin avioliiton torjumisessa. Näin arvellaan HS:n koosteessa (A5, 14.6) Kristillisdemokraattien kanssa asiasta päinvastaista mieltä ovat vihreät. HS:n mukaan "molemmille puolueille voisi sopia, että asiasta ei mainita hallitusohjelmassa mitään". HS toteaa, että mikään mahti ei saa KD:tä jättämään hallitusneuvotteluja kesken, kun on aukeamassa ensimmäinen hallitustaival sitten vuoden 1995.

Sekä demarit että kokoomus ovat liputtaneet avioliittolain puolesta. Jostain syystä HS nosti esille vain vihreät. Asiassa epävarma kepu jäi hallituksen ulkopuolelle. Valtasuhteet eivät edellyttäisi Kataisen hallituksen kahdelta suurelta puolueelta joustoa avioliittokysymyksessä, jos poliittista tahtoa on. Toinen puoli on sitten se, että laki kuuluisi eduskunnassa ilmeisesti "vapaan äänestämisen" piiriin ja kokoomuksessa puolueen oikeiston ääntä kuunnellaan ehkä perussuomalaisten kannatuksen valossa enemmän.

KD:n tavoitteisiin kuuluu ilman muuta myös syrjiväksi todetun kristillistaustaisen kehitystyön tukeminen julkisin varoin. Aihepiiri tarvitsee Suomessa lisää julkisuutta, etenkin säästölistojen julkistamisen jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tämä juttu on ajallisesti jo syvää arkistoa. Mutta uutena tietona Oras Tynkkynen kertoi Ranneliikkeen kolumnissaan 28.6 , että päätös avioliittolain unohtamisesta hallitusohjelmassa VS. kristillisten lähtö Säätytalolta oli Kataisen itsensä ratkaisu ja valinta.
Kaiketi oli Kataisen valinta, mutta ei sovi unohtaa muita hallitukseen osallistuvia puolueita, jotka eivät sitten löytäneet Kataisen ja Räsäsen lehmänkaupasta mitään huomauttamista.