Suomalainen sisuko se murisee?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Nallu

Johan on ehtineet keskusrikospoliisi ja jopa pääministerikin ottamaan kantaa pilapiirroksiin Tanskanmaalta. Suomen Sisu julkaisi kuvat nettisivullaan ja jo otti siitä KRP onkeensa ja katsoi tilaisuutensa tulleen nostaa imagoaan edellisen jupakan jäljiltä. Samoin herra Vanhanen katsoi aiheelliseksi pyydellä anteeksi Sisun tekemisiä ja oikeinpa vielä virallisesti. Nythän saatiin taas Suomi maailman kartalle ja etenkin islamilaisten maiden tietoisuuteen. Suomi kun on ainoina maana tehnyt asiasta rikostutkinnan ja julkistanut sen.

Jos lähdetään suvaitsevuuden ja samojen oikeuksien tielle, niin miksi Vanhanen ei samalla kertaa pyytänyt islamivaltioita pyytämään anteeksi homoseksuaalisilta ihmisiltä? Heitähän vedetään kyseisissä valtoissa hirteen korkealle ilmaan ja parhaassa tapauksessa poltetaan jättäen kaikille esimerkiksi. Käsittääkseni tämä on hieman vakavampi asia kuin pilakuvat. Ne kun ei suoraan vahingoita ketään tai uhkaa ihmisen henkeä. Vai jätettiinkö tämä kenties ajattelematta, että ei vahingossakaan syrjittäisi eri uskontoja. Mitä siitä vaikka niiden varjolla vähän ihmisiä tapetaankin, niin pääasia, että siitä ei puhuta ja siitä ei piirretä kuvia. Millaisiakohan kuvia nämä nyt niin loukatut ihmiset itse piirtävät esimerkiksi juutalaisista ja homoista?

Jos piirtäisin kaksi kuvaa. Vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen kuva. Vasemmalla Jeesus ratsastaisi aasilla ja tekisi ihmeitä. Oikealla aasit ratsastaisivat Jeesuksella ja ihmettelisivät. Tästä tuskin kukaan edes vaivautuisi mitään mainitsemaan eikä pääministerikään olisi heti matelemassa kirkon edessä anteeksi pyytelemässä. Ei olisi satapäin kirkon kansaa Kauppatorilla hampaisiin asti varustettuna toinen toistaan näppärämmillä kotipommeilla ja uhkaamassa räjäyttää itsensä, presidentinlinnan sekä pari pulua siinä sivussa. Puhumattakaan rikostutkinnasta ja mahdollisista sanktioista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pääministeri ja poliisi ilmeisesti tosiaankin ajattelevat, että kaikki julkisuus on vain hyvästä ja toimivat sen mukaan. Tässä tavallinen kansalainen seuraa sitten samaan aikaan televisiosta mellakoita ja lukee lehdestä miten rikostutkinta ja anteeksipyytely etenee. Onko enää muita mahdollisuuksia tutkimuksen jälkeen kuin lätkäistä Sisulle sanktioita muutaman piirroksen julkaisemisesta? Ilman tuomiotahan Suomi liittyy islamilaisten mielestä vastustajiensa joukkoon ja uhka valtiolle on aivan yhtä iso kuin esimerkiksi Tanskalle. Vaatii kyllä sisua olla näiden johdettavana hyvinvointivaltiossamme jossa kaikilla on sananvapaus ja oikeus omaan mielipiteeseensä. Tuomioja kirjoitti hyvin omassa lausunnossaan, että ei ole korrektia loukata ketään, mutta myöskään vastatoimet eivät ole hyväksyttyjä. Tässä pahoilteltiin tilannetta, mutta ei turhaan nöyristelty mahdollisen uhan edessä.

Oikeasti nämä äärivihanpurkaukset ja kiihkomielellä tehdyt teot ovat suorastaan käsittämättömiä. Islamhan on oppiensa mukaan kuitenkin suvaitseva uskonto ja antaa tilaa myös muille uskonnoille ja toisin uskoville ihmisille. Pääsikö tämä unohtumaan kiihkoislamilaisilta jossain vaiheessa? Luulisi heidän olevan samalla myös kiihkosuvaitsevaisia. Tosin sama ilmiöhän esiintyy ihan kotimaisessa kirkossamme, joten eipä tuota taida kovin paljon kannattaa ihmetellä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!