Bilevinkki - teemailta miehille!

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Hiiru

Tässä olen nyt katsellut tätä suomen Gay-genreä jokusen vuoden. Yksi sen silmiinpistävimmistä ominaisuuksista on ylenpalttinen riekkuminen. Riekkuminen? - se, että kaikki, mikä liittyy homouteen, teemabileisiin ja näkyvyyteen tapahtuu naisiksi pukeutuneiden miesten kautta.

Missä ovat ne pojat, nuoret miehet ja miehet? Miksi joka jumalan kerta kun bileissä esitellään jokin esiintyjä, paikalle raahataan venakkomeikeissä, hepeneissä ja glitterissä riekkuva korkokenkiin sonnustautunut anorektinen homon irvikuva? Kaikki kunnia Drag-esiintyjille ja ammattilaisille, mutta ei se nyt voi olla se ainoa genremme tyyli, eihän!?

Ikään kuin sanojeni tueksi lainattakoon ulkomuistista parhaillaan pyörivää TV-mainosta. Siinä sanotaan kutakuinkin näin, "Tutkimusten mukaan on hauskaa, kun mies pukeutuu naiseksi" - kuvassa rajusti ylipainoinen mies on vetänyt ylleen jonkin alushameentapaisen, päähänsä mustan polkkatukkaperuukin ja kasvoihin halvan meikin. Mies keikuttaa itseään ja katselee peilikuvaansa isosta juhlasalin seinäpeilistä huuliaan suipistellen ja lanteitaan puristellen. Tätäkö se oikeasti on, näinkö valtaväestö meidät näkee? Kiitos, mutta ei kiitos!

Haaste järjestäjille!

Esitänkin tässä nyt haasteen bilejärjestäjille. Järjestäkää homoille bileet jossa on pukeutumiskoodi. Paikalle saapuvan on pukeuduttava poikamaisesti, nuoren miehen tyylillä, miehisesti tai herramaisesti. Rajoittakaa riikinkukkojen pääsyä ja estäkää venäläisiksi maksullisiksi naisiksi sonnustautuneet miehet pääsemästä sisään - ainakin edes siksi aikaa, kun illan teema on esillä. Sama sitten, mitä loppuillasta joukossa haahuaa, kunhan edes osa illasta olisi oikeasti pyhitetty meille miehisen oloisista ja näköisistä miehistä pitäville.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uskokaa tai älkää, mutta puku on lopulta varsin eroottinen asuste. Mielestäni kuka tahansa teinikloppi saa kummasti itselleen miehisyyttä kun laittaa puvun päälleen. Siinä haihtuu välittömästi pois se tosiseikka, että puvun sisältä löytyy riuku nörtti, jolle parempi nimi olisi sähköpostimaisesti kuvattuna kukka.keppi@interflora.fi kuin "mies".

Eikä tule unohtaa muitakaan ikäryhmiä. Hyvin pukeutunut mies on erittäin mukava näky. Myös sporttisesti "Dressmann" asustuksellaan esiintyvä huoliteltu nuori mies on varmasti komeampaa katseltavaa kuin samainen jannu kretongeissa tai verkkareissa. Oman lisänsä tuovat tietenkin erilaiset "työasusteet". Samoissa bileissä olisi kiva nähdä myös jollain tapaa erilaisia ammattikuntia edustavia asukokonaisuuksia, vaikka ihan sieltä Kanadan metsistä tutulla asustuksella. Ja hei, myös nykyinen "teinikulttuuri" omaa siistejä kokonaisuuksia. Itse kutsun tätä pukeutumistyyliä lukio-tyyliksi. Samaista on nähtävissä myös jenkkien College-sarjoissa käytettävän.

Kirjoitukseni pointti?

Pointtini tässä on oma totaalinen kyllästyminen ja turhautuminen sille, että menen sitten mihin tahansa homo-paikkaan vastassa on jotain sellaista, josta ei äkkiseltään pysty sanomaan onko sillä edes kikkeliä housuissa. Jostain syystä kaikki esiintyjät, joita olen lavalle nähnyt vietävän, ovat olleet naisiksi pukeutuneita miehiä. Missä ovat miehiä esittävät miehet? Missä ovat herrasmiehiä esittävät herrasmiehet? Missä ovat lukiopojat, jotka myös näyttävät lukiopojilta? Ai että jos joskus maman lavalla esiintyisi todella hyvännäköinen mies laulamassa tai pelkästään imitoimassa playback-tyylillä toista mieslaulajaa. Missä ovat muotiesitykset, joissa miehet ovat pukeutuneet miehisiin asuihin. Viimeksi kun lavalla oli muotinäytöksessä miehiä, niin ... nojoo, sanotaan, että kamerani ei ottanut heistä yhtään kuvaa.

Ja hei, korostettakoon myös, että Hunksien raahaaminen puolivuosittain lavalle keikuttelemaan itseään lähes alasti ei ole sitä karismaattista miestarjontaa, jota nyt peräänkuulutan! Tosin, kun heillä on vaatteet päällä (ja se samperin puku) niin kyllä siinä silmä lepää :-)

Lopuksi, kunnioitan kaikkien ihmisryhmien oikeuksia ja kannustan individualismiin mitä vahvimmin. Kirjoitustani ei tule tulkita yleiseksi herjaksi trans-genreä kohtaan! Tämä kirjoitus on puhdas hyökkäys niitä tahoja kohtaan, jotka vastaavat erilaisten ravintoloiden ohjelmatarjonnasta. Jos asiaa ajattelee syvällisemmin, tuskin yksikään aidosti trans-henkinen henkilö pitää siitä, että hänen edustama ihmisryhmä nostetaan aina esille, jopa TV:n alkoholimainoksessa ikään kuin julkiseksi vitsiksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!