Onko Oulussa elämää?

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Hygelac

Yleinen käsitys homojen tapaamis- ja hengaamispaikoista lienee se, että baarissa käyvät kaikki. Oulussahan on ollut varsinaisesti ainoastaan yksi homobaari, jonka kaikki oululaiset tietävät. Moni on sitä mieltä, että paikka on aivan liian ahdas. Tätä kirjoittaessani on kuitenkin valmistumassa uusi gaypaikka. Entinen Yöhuikka jää historiaan, ja pääsemme bailaamaan uusissa puitteissa. Aika näyttää, millaisen suosion paikka tulee saamaan. Samat naamat -ilmiö on vallallaan myös Oulussa, ja olisikin hyvin suotavaa, että saisimme myös uutta verta baariporukoihin.

Baarielämä ei ole tietenkään sidonnainen paikan konseptiin. Oululaiset homot ja lesbot käyvät toki muuallakin kuin Yöhuikassa. Jossain vaiheessa Tervahovia on pidetty listalla tapaamispaikoista. Sinänsähän kaltaiseensa voi törmätä missä tahansa. Ei ole siis ihme, että amisteinien suosiossa oleva Cubakin on joskus osoittautunut paikaksi, jossa voi kohdata kaltaisensa.

Mitä Oulu sitten tarjoaa sateenkaarikansalle?

Jos jätetään huomiotta erinäiset tapaamispaikat, joilla on vain yksi funktio, lasketaan mukaan muutama baari ja Oulun Setan erilaiset järjestetyt tilanteet. Näillä lakeuksilla riittää porukkaa myös muualle kuin baareihin.

Oulun Seta pitää nuortenryhmää ja naistenryhmää. Myös sateenkaariperheille tarkoitettuja tapaamisia on ollut, ja kysyntää näille on riittänyt. Viime keväänä järjestettiin ensimmäinen nuorten leiri. Kirjoittaja itsekin oli paikalla. Porukkaa leirille tuli myös muualta kuin Oulusta. Viikonloppu oli hyvin hauska, ja oli kivaa olla kaltaistensa parissa myös "korvessa".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Meille annettiin myös asiallista tietoa transsukupuolisuudesta sekä biseksuaalisuudesta. Luennot olivat hieman pitkäveteisiä, mutta aivan kohtuullisen tarpeellisia. Hyvä ruoka, hyvä seura ja yhteiset saunat olivat niitä mieleenpainuvimpia asioita. Taloudellinen rasite leiri ei ollut kenellekään, sillä Oulun Seta Ry:n jäsenet saivat alennusta leirimaksusta, joka oli muuten 20 euroa. Ensi keväänä on luvassa uusi leiri, enkä epäile hetkeäkään sen onnistumista.

Täällä Pohjois-Suomessa luulisi olevan huonot oltavat. Kuitenkin homot jopa muuttavat tänne muista pohjoisen paikoista isompien ympyröiden vuoksi, eikä Oulua voi sanoa mitenkään kamalan homofobiseksi paikaksi. Ihmisten asenteet lieventyvät koko ajan, ja 120 000:n asukkaan kaupungissa kaikki eivät voi mitenkään tietää kaikkien asioita.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!