PS voi arvoliberaalistua - Juvonen

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 6

Perussuomalaisiin palannut Arja Juvonen sanoo PS:n ehkä liberaalistuvan arvokysymyksissä. Juvonen kytki kommentissaan STT:lle tiistaina puolueen homokammon Timo Soiniin. Kun Soini on poissa teeman merkitys on vähentynyt.

Juvonen joutui hankaukseen silloisen puheenjohtajan kanssa äänestettyään tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Ennen vuoden 2011 vaaleja Soini sitoututti ehdokkaat vastustamaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Viimeaikaisissa Soinin uran esittelyissä Suomen mediassa on korostettu sitä, miten Soini puolueen kannatusta lisätäkseen avasi ovet maahanmuuton vastustajille. Hieman liioitellen ei millään muulla ollut niin väliä, kunhan avioliittoasiassa oltaisiin yhtenäisiä. Kaikki muu oli kaupan, mikä lopulta iski Soinin omista joukoista.

PS tuskin ryhmänä vapaamielistyy, onhan siellä mm Mika Niikko. Keuruun Isolla Kirjalla opiskellut Niikko piti eduskunnan jälkimmäisessä avioliittolakikeskustelussa yhden tiukimmista vastustavista puheenvuoroista. Mutta puheenjohtaja Halla-aho voi sallia mielipidevapauden uskontopohjaisissa kysymyksissä. Kun taas Soinille hänen henkilökohtainen vakaumuksensa oli laki muillekin.

Kansainvälistä esimerkkiä voi löytyä Saksan AfD:stä, joka on työntänyt homofobian taaemmalle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sinisen tulevaisuuden ja perussuomalaisten välille on luotu viestinnän keinoin suurtakin eroa. Etenkään HLBT-aihepiirissä irtiottoja Soinin linjasta ei kuitenkaan ole nähty. Onhan Soini edelleen siellä heidän joukoissaan.

6 kommenttia

Siellä on tosiaan Mika Niikko ja läjä muita helluntailaisia; vaimomiehenä muita naisia vikitellyt ex-kd:läinen Toimi Kankaanniemikin, joten Juvosen toive voi jäädä sikseen.

Lisäksi arvoliberalismiin ei kuulu rasismi, johon persut ovat avoimesti pikkurillejäänkin enempi sortuneet antamaan.

Suomen maahanmuuttajissa on seksuaalivähemmistön ihmisiäkin, joten jos persuille ei käy heistä koko ihminen, niin puolinaisuuksiin ei sorruta. Halla-aholla on vain yksi agendansa, ihan samoin kuin Soinillakin, joten kauas eivät ole nuo mädät omenat persuksilleen samasta puusta pudonneet.

Kommenttia muokattu: 27.06.2017 klo 22:25
  • 2 / 6
  • Jorma Hentilä
  • 28.6.2017, 1.09
Arja Juvosen saivat palaamaan - hänen omien sanojensa mukaan - äänestäjiltä tulleet viestit - kuten "Kike" Elomaankin. Rohkenen odottaa lisää palaajia, ehkä 2-3. Persujen kenttäväki ei nimittäin näytä seuraavan soinilaisia ja terholaisia, vaan joko pysyy entisissä asemissaan tai siirtyy kokonaan syrjään. Kepu ja demarit ovat jo kalastelemassa tätä väkeä.

Sipilän hallituksen kakkosversio on hiekalle rakennettu. Kun vielä Paavo Väyrynen saapuu ottamaan paikkansa "kansalaispuolueensa" ainoana kansanedustajana, hallituksella on äänestyksissä maksimissaan 103 edustajaa. (Tosin arvelen, että saitana miehenä Paavo pysyttelee mahdollisimman pitkään Europarlamentin palkoissa, vaikka pyrkiikin eduskuntaan 2019 vaaleissa. Presidenttiehdokkuudelle Bryssel on vain eduksi.)