Homo-ongelmaisuus jäi katveeseen Sharman haastattelussa

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 1
Kalle Haatanen haastattelee Yle Radio 1:ssä. Kuva:Yle/Valkama.

Tutkimusretkeksi perussuomalaisuuteen otsikoitu tapaaminen toimittaja Leena Sharman kanssa ei päässyt puolueen homo-ongelmaisuuteen saakka. Kalle Haatasen vieraaksi (Yle Radio 1 27.3.14 klo 10.05) kutsuttu Suomen Kuvalehden toimittaja ja PS-liikettä esittelevän kirjan laatija puhui laajasti mm kokemuksistaan PS-kannattajien maahanmuuttaja-asenteista, mutta ei puuttunut homovastaisiin asenteisiin. Haatanen ei aihepiiriä nostanut esille.

Useaan kertaan haastattelun kuluessa Sharma antoi ymmärtää itse kuuluvansa muualle kuin PS-liikkeeseen ja kertoi sosiaalisen median tuttavapiirinsä kohdelleen häntä huonostikin kirjan ilmestyttyä.

Suomessa on maan sivu ollut eri poliittisten puolueitten tai aatesuuntien läheistoimittajia. He olivat alan ihmisille ihan arvostettuja kollegoja Kerttu Kauniskankaasta (KU) Heikki Kymäläiseen (YLE) ja vaikkapa Aimo Oristoon (TS). Jostain syystä haastateltu SK-toimittaja ei kuitenkaan halua tulla luetuksi tuohon värikkääseen seuraan.

Tuotannossaan Suomen Kuvalehdessä Sharma on osoittanut jonkinasteista myötäsukaisuutta arvokonservatismiin suuntaan, joko työnjohdon asennemaailmaan tai omaansa. Tämä on ilmennyt siten, että lehteen haastateltujen julkisuuskuvalle hankalaksi arvioitua homoasennetta ei ole nostettu esille. Tällainen oli esimerkiksi kesällä 2012 julkaistu laaja keskustajohtaja Sipilän haastattelu, jossa mentiin paljolti Sipilän ehdoilla.

PS:n sisäisenä ilmiönä homo-ongelmaisuus olisi osittain esimerkiksi maahanmuuttajavastaisuutta kiinnostavampikin, koska se on puoluejohdosta käsin normitettua ja määrättyä. Maahanmuuttajavastaisuus on ollut enemmänkin löydettyä surfauspohjaa poliittiselle nousulle, muun tavoitteellisuuden ohella myös puoluejohdon tuputtamalle homo-ongelmaisuudelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sharman haastattelu Haatasen ohjelmassa

1 kommenttia