Heteropridellä monia natsimielisiä

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • vaeltaja2006
  • 16

Silminnäkijä-ohjelmassa Jani Viinikainen esitteli ajatusmaailmaansa. Lauantaina netissä levisi kuva, jossa hän esiintyy Hitlerinä. Facebookíssa keskustelu käy kiivaana. Yle uutisoi siitä, että Viinikainen kieltää natsitervehdyksen.

http://yle.fi/uutiset/hetero_priden_aktiivi_olin_vaarassa_paikassa_vaaraan_aikaan_uusnatsien_kanssa/6843451


Tässä on kuvapari. Onko Hitler-hahmossa Viinikainen vai ei. Vasemmalla puolella Viinikainen on keskellä, harmaassa villapaidassa, harmaissa kengissä. Myös oikealla Hitlerillä on samanlainen villapaita ja samanlaiset kengät. Monet ovat pöyristyneet natsimielisten runsaasta osanotosta heteropridelle. Useat natsimieliset olivat havaintojeni mukaan mukana tilaisuuden järjestelyissä.

Päivitys: Klo 15.46 Ylen uutisessa Jani Viinikainen myöntää olleensa mukana tapahtuman jälkeen otetuissa natsikuvissa. Niissä hän tekee natsitervehdystä muiden Hetero Pridessä mukana olleiden henkilöiden kanssa. Hän valehteli, koska oli paniikissa. Hän uskoo, että siitä on hänelle ikäviä seuraamuksia perussuomalaisten puolueessa, jonka Kangasalan paikallisjärjestössä hän toimii.


Facebookissa keskustellaan myös median periaatteista. Heteropriden kannattajat väittävät, että media kuuntelee vain tasa-arvoisen avioliiton ja homojen puolustajia. Vastustajia ei päästetä ääneen. Nyt Silminnäkijä-ohjelma halusi antaa aikaa vastustajille, ja ohjelmassa esiintyi mm. Jani Viinikainen. Heteropriden järjestäjät moneen otteeseen muistuttivat, että on esiinnytty Silminnäkijä-ohjelmassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Silminnäkijä-ohjelman toimittaja kirjoittaa, että haluttiin kertoa, mitä tasa-arvoisen avioliiton vastustajat ajattelevat. Mutta ei kerrottu sitä, millainen maailmankuva näillä vastustajilla on, vaikka siitä ennakolta tiedettiin. Heti heteropriden jälkeen otetuissa kuvissa osa heteropriden järjestelyporukasta poseeraa valokuvissa natsitervehdyksin. Natsitaustasta ei monikaan tavallinen homo tai hetero ollut selvillä ennen tätä päivää. Esim. tämän tekstin kirjoittaja joutui ensi kertaa tekemisiin suomalaisten natsimielisten kanssa. Ja asia paljastui vasta nyt, jälkikäteen, kun joukkio on pannut kuviaan nettiin. Silminnäkijä antoi homojen sortoon pyrkiville tahoille omaa ääntä valtamediassa. Äärioikeistolaisista tehtiin salonkikelpoisia. Näin kirjoitellaan Facebookissa.

Silminnäkijän toimittaja oli blogissaan hieman ärtynyt siitä, että ohjelman haastateltava-valintoja on paheksuttu. Toimittajan mukaan valtamedia ei ole paljonkaan käsitellyt tasa-arvoisen avioliiton vastustajien perusteluja. Facebookissa kysellään: Eikö todella valtamediassa ole kuultu tasa-arvoisen avioliiton vastustajien kantoja? Vai onko niin, että sitä ei vain huomata, kun heterous on valtasuuntaus.


Entä pitääkö median aina olla tasapuolinen ja antaa aikaa myös vastapuolelle, tässä tapauksessa jollekin natsimieliselle joukolle? Vallitseeko mediassa jonkinlainen keskitien harha - pitääkö aina kuunnella kumpaakin osapuolta. Kun puhutaan Virosta, aina on kutsuttava paikalle Bäckman ja kun puhutaan natsi-Saksasta, studiossa pitää olla yksi holokaustin kieltäjä. Kun puhutaan mustien tasa-arvotaistelusta, pitääkö studioon marssittaa vastapuoli, eli KuKlux-klaanin edustaja.

"Eri osapuolien" näyttäminen ei riitä. Se on keskitien harhaa. Demokratia ei edisty sillä, että annetaan toisten rauhassa vaatia toisten sortamista.

Heteropriden puuhamiehet puhuvat suvaitsevaisista, jotka todellisuudessa eivät suvaitse mitään omasta näkemyksestä poikkeavia näkemyksiä. Heti leimataan homofobiksi. Pilakuvassa heteromies sanoo kadulla homoparille: "Teidän pitää olla suvaitsevampia ja hyväksyä, että inhoan ja vihaan teitä".

Heteropriden puheenvuoroissa paljastui hyvin, että siloisen ulkokuoren takana onkin ihan muu tarkoitus, agenda. Ei olla ketään vastaan, mutta todellisuudessa ollaan homoja, homojen perheitä ja homoavioliittoja vastaan. Ollaan myös mamuja (maahanmuuttajia) vastaan. Puheenvuoroissa kehaistiin useampaan otteeseen samoja asioita, joita on Venäjän homovastaisessa lainsäädännössä. Esim. lapsia pitää suojella homojen suudelmilta. Jos tuo natsimielinen joukko pääsee määräilemään ja perustamaan kodinturvajoukkoja, homot pääsevät kyllä kaappiin tai ulkomaille, mutta mitä tapahtuu mamuille tai romaneille?


Toinen mediatapaus, josta nyt keskustellaan, on Me Naiset -lehden artikkeli Amadeus Oilingista. Hän muuttui heteroksi ja elää onnellisessa suhteessa naisen kanssa. Me Naiset -lehden päätoimittaja on ihmetellyt kohua. Eikö lehti saisi kertoa onnellisesta eheytyneestä ihmisestä, jonka suuntautuneisuus muuttui. Kuitenkin se kritiikki, jota on esitetty, on kohdistunut siihen, että jutussa Oilinki luo homoista outoa ja vääristynyttä kuvaa: sekavaa bilettämistä, paljon satunnaisia suhteita, ym.ym. Ei kritiikkiä ole tullut siitä, miten Oilinki nyt elää heterona eikä siitä, että hän käy Vapaakirkossa. Jutussa oli ennakkoluuloja ja leimaavia, virheellisiä väittämiä. Niitä vastaan on protestoitu.

Heteropriden synnyttämiä tunnelmia


Viinikainen keskellä
Viinikainen oikealla

16 kommenttia

Jani Viinikainen on perussuomalaisten Kangasalan paikallisosaston sihteeri ja taloudenhoitaja. Luultavasti asia nousee esiin puolueessa.
  • 2 / 16
  • puppeliassi
  • 22.9.2013, 17.41
homofobit on joko ääriuskovaisia, fasisteja, natseja tai kaappihomoja, tai älykkyydeltään vähän... tosin moni kuuluu useampaakin näihin ryhmään.