Perussuomalaisten menestys

» Linssilude Timo Soini

Sakarias Lehtomäen www-päiväkirjasta:

Kiitospaitojen häpäisemisestä ja sen vakavista seurauksista
Moni saattaisi luulla, että suositut Kiitos 1939-1945 -paidat, joiden myyntitulot menevät lyhentämättöminä suomalaisten sotaveteraanien hyväksi, olisivat mitä tahansa vaatekappaleita. Näin ei kuitenkaan ole! Monelle suomalaiselle nämä paidat ovat yhtä pyhiä kuin Suomen lippu, ja niihin suhtaudutaan niin hartaalla kunnioituksella, että niiden häpäisemisen katsotaan olevan riittävä syy mitä törkeimpiin laittomuuksiin ja terroritekoihin!

Kiitospaidan ylpeänä omistajana voin yrittää kuvailla niitä tunteita, joita kiitospaidan käyttöön sisältyy. Pitäessäni kiitospaitaa ylläni täytyn aina sydänjuuriani myöten isänmaallisilla tunteilla, ja olen miltei pakahtua siitä ylpeydestä, jota sotaveteraanit minua kohtaan tuntevat. Tunnen itseni paremmaksi ihmiseksi kuin muut kadulla kävelijät, ja runollisesti ilmaistuna voisin sanoa olevani kiitospaitaan pukeutuneena yhtä Suomi-neidon kanssa! Koenkin vilpittömästi, että kiitospaidassa konkretisoituu kaikki se, mikä tekee suomalaisista suomalaisia. On siis sanomattakin selvää, että jos paidan omistajana näen samanlaisen paidan jonkun sellaisen yllä, jota en pysty pitämään kunnon suomalaisena (tai suomalaisena laisinkaan), täyttyy sydämeni välittömästi vihan ja kostonhimon tunteista moista julkeaa paidanhäpäisijää kohtaan, ja seuraamukset voivat olla äärimmäisen vakavat!
"Yleistä asevelvollisuutta ei ole: Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa Benelux-maissa, Ruotsissa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, entisissä Jugoslavian maissa, Yhdistyneissä Kuningaskunnissa, Irlannissa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, nk. Banaanitasavalloissa, Argentinassa, Chilessä, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Singaporessa, Indonesiassa ja Japanissa näin muutaman mainitakseni. "Miesten Koulua" ei ole näissä maissa monikaan käynyt. Ilmeisesti siis näissä maissa ei ole miehiä. Minusta tällainen ajattelu tuntuu jotenkin sovinistiselta."

Sen sijaan on esim. Eestissä, Sveitsissä, Norjassa, Itävallassa ja meillä. Ruotsissakin ollaan jo aika kovaa vauhtia palaamassa entiseen, koska nykyinen systeemi ei vaan toimi.
Etelä-Amerikassa yleinen asevelvollisuus on tavanomaista, noita muutamaa esimerkkiä lukuunottamatta. Ymmärrettävää sinänsä, että Argentiinassa ja Chilessä ei ole ehkä aivan helppoa vakuuttaa nuorisoa armeijan onnellistavasta vaikutuksesta (ei niin hirveän vanhojen) historiallisten syiden takia.

UK, Irlanti, Kanada, Australia, NZ plus kaikki muut entiset Britannian siirtomaavallan aikaiset alueet (USA mukaanlukien) noudattavat brittiläistä perinnettä, jonka mukaan sotilaana olo on yksi huonosti palkattu ammatti muiden joukossa, mutta tarjoaa lisäetuja, jos pääsee vähän ryöstelemään siinä sivussa.

Meillä ja muilla -yllättävää kyllä pääosin protestanttisilla- mailla, jotka käytämme asevelvollisuutta, on kyseessä se selkeä fakta, että jos henkilö saa yhteiskunnalta ilmaisia palveluita (koulutus, sairaanhoito, palo- ja pelastus, poliisi jne.) niin hän vastavuoroisesti maksaa takaisin sitoutumalla puolustamaan maataan ja kouluttautumalla siihen.

Totta on, että sotilaan ammatti on vain yksi ammatti muiden joukossa, mutta se nyt vaan on hieman erilainen.
En minä lakkaa koskaan olemasta ammattisotilas, vaikka olenkin jo vuosikaudet työskennellyt siviilipuolella. Tiedän, että sama pätee myös ainakin poliiseihin ja palomiehiin. Ei tiikeri raidoistaan pääse.

P.S. Rubix. Sakariaksen sanoihin. Toivottavasti ne olivat sitaatteja sekopäältä, eivät sinun mielipiteitäsi...
Btw Alexi,

Syyriassa eivät toisiaan tapa sotilaat, vaan aseita käsiinsä saaneet siviilit.
Sotilaat eivät halua sotia. Palomiehet eivät halua tulipaloja eivätkä poliisit rikoksia.

Toivottavasti tämä tuli nyt selväksi.
Riquman1990 kirjoitti: "Mielenkiintoset linkit sivustoihin, jotka ei toimi. ;D"

Pitääkö ottaa karttakeppi esille ja alkaa Riqulle opettaa tiedonhaun ABC-kirjaa?

Sitaatteja sekopäältä!
Yleinen asevelvollisuus on kuitenkin erittäin harvinaista, vain muutamissa Euroopan maissa käytössä. Suomalainen ei maksa kouluttautumalla tappamaan ilmaisista palveluista, koska ilmaisia palveluita ei ole. Suomessa on maailman korkeimpia kokonaisveroasteita (taitaa olla nyt 45-46%). Suomalainen maksaa julkisista palveluista ihan rahalla eikä millään pidennetyllä kesäleirillä korven keskellä.

Syyriassa on mukana monenlaisia taistelijoita. Hallituksella on puolellaan paljon ammattisotilaita suorittamassa puhdistuksia. En tiedä onko heidän työnsä paljon hohdokkaampaa kuin vastapuolen vapaustaistelijoiden. Ainakin heillä on kivemmat uniformut, jos sellaisista kamppeista pitää...

Protestanttisuus ei mielestäni ole mitenkään vahvasti tähän liittyvä asia: esim UK on protestanttinen ja Sveitsi on katolilainen ja osittain kalvinistinen. Saksassa ja Ruotsissa taas yleistä asevelvollisuutta ei ole.
Puolustusvoimat tarjoaa monipuolista koulutusta ja työtä joukko-osastoissaan sekä huolehtii yhdestä valtion tärkeimmistä tehtävistä. Asevelvollisuus voidaan nähdä yksilön ja yhteiskunnan välisenä vaihtosuhteena ongelmitta edelleenkin. Sotilasvalassa/-vakuutuksessa sanotaan: "Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa. Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun." (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotilasvala.) Tämä on se hinta, johon sotilas valassaan tai vakuutuksessaan sitoutuu. Miten se konkretisoituu, jää nähtäväksi.

Protestanttisuus tarjoaa sinänsä monia piileviä motiiveja työntekoon ja uhrautumiseen, joten se on erittäin hyvä, että tämäkin moraaliarvo tuli mainittua.
Toi sama moraaliarvo kehottaa tappamaan homot. Luulisi nyt, että tällä sivustolla ei tätä laitosta puolustettaisi....se on olemas ja sinne mennään, mäkin, mut perseestä se on...
Omaisuutta ja maata on puolustettu väkivalloin jo ennen kuin Martti Luther oli edes pilke maitomiehen silmässä! Reviiririidat eivät edes rajoitu ihmislajiin, vaan samanlaista eläimellistä menoa on savannneilla ollut jo miljoonia vuosia.
Rubix kirjoitti: "Pitääkö ottaa karttakeppi esille ja alkaa Riqulle opettaa tiedonhaun ABC-kirjaa?

Sitaatteja sekopäältä!"

Linkit sekopäältä sivustoihin, jotka ei toimi?
Kai se on pakko avata omaa paranoidisuutta, että joukossamme on Stasin kätyri. Linkitin blogiin, jossa kerrottiin, miten Hetero pridestakin tuttu kunnanvaltuutettu ilmiantaa facessa porukkaa, joka on esittänyt kritiikkiä tapahtuman järjestäjiä kohtaan. Se on tapahtunut siten, että esim. kesää viettävien lasten kuvia on lisätty facebookiin ihan perhekuvina esim. mökillä. Tämä nokkiinsa kritiikistä ottanut hp-agitaattori on ilmoittanut kuvan lapsipornoksi ja julkaissut netissä ilmoituksia, joissa lapsen vanhempaa leimataan tekstien saattelemana pedofiiliksi ja on tehty jopa lastesuojeluilmoitus vain tuon loanheiton jälkeen. Laitoin linkin ennen puolta yötä ja tänään iltapäivällä blogi oli poistettu jo toistamiseen.Blogissa oli havainnolistettu kuvakaappauksilla, miten kaikki tapahtuu ja pyydettiin kiinittämään huomiota yksityisyyden suojaamiseksi, jos perussuomalaisista aikoo esittää mitään kritiikkiä. Paranoidisuus voimistuu edelleen, jos historiaperspektiivin laittaa taustalle.
Stasi on pelkkää bluffia, Suomi on ollut jo pitkään Gladion orja. Suomi on muniaan myöten gladiaattoreissa. On ihan saletti, että persut suorastaan kihisevät niitä, mutta myös Paavo Arhinmäen ansiokas työ oman puolueensa tuhoamisessa herättää kysymyksiä, onko sekin rahoitettu Atlantin takaa.
Timo Soini on päättänyt voittaa Kokoomuksen seuraavissa eduskuntavaaleissa homovihaa levittämällä.
Soini kertoo blogissaan, että ”jos suurimmaksi meinaa, nimenomaan Kokoomus pitää haastaa”. Soini ei haasta Kokoomusta kysymyksillä, jotka koskisivat talouspolitiikkaa tai peruspalvelujen hoitamista. Ainoa asia, jota Soini toitottaa useampaan kertaan, on homojen oikeuksien vastustaminen ja Kokoomuksen kahden puheenjohtajaehdokkaan arvostelu siitä, että Vapaavuori ja Stubb kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia.
Soinin ensimmäinen blogi aiheesta:

http://timosoini.fi/2014/05/gallup-ei-yllattanyt/

Tänään Soini osoittaa typeryytensä antamalla ymmärtää muun muassa, että homoliittojen kannattajat muka suosivat lapsiavioliittoja, lähisukulaisten avioliittoja ja moniavioisuutta. Soini vaatii lisäksi toimittajia kysymään Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkailta, haluavatko nämä sallia sukurutsauksen ja lapsiavioliitot:

http://timosoini.fi/2014/06/muutama-fakta/
---
Soinin homovihaan kuuluu siis valheellisten väitteiden esittäminen. Niillä ja valitsemaansa epäinhimilliseen uskonkäsitykseensä nojaten Soini vetoaa homoja vihaavia äänestäjiä kannattamaan perussuomalaisia.
Perussuomalaisiin mahtuu myös ihmisiä, joita Soinin+kumppaneiden ihmiskielteinen meno ei täysin miellytä: Vaasalainen Raija Koivisto kirjoittaa "Sydämeen sattui, Soini" ( http://koivistoraija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169554-sydameen-sattui-soini ). Hän ottaa kantaa niemenomaan Soinin tänäiseen "MUUTAMA FAKTA TÄRÄHTÄNEISTÖLLE" plokikirjoitukseen.

- Tasa-arvoinen avioliittolaki on ollut itsellekin kristillisyyden kautta puntaroitava asia, koska on opetettu siihen, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Mitä enemmän asiaa järjellä ja kristillisen aikuisen ajatuksin pohtii, sitä enemmän uskoo siihen, että Jumalan, sen täydellisen rakkauden, armon ja avioliiton edessä seksuaalivähemmistöön kuuluva ihminen on yhtä lailla yhdenvertainen.

***

Aika terhakkaasti näyttää Soini ottavan kierroksia nyt.
Suomen tuleva puolustusministeri tuntuu ainakin olevan tehtäviensä tasalla. 

Sehän on tuleva lottotyttö, joka kertoo valmiiksi arvotut numerot sekä suomeksi että ruotsksi ;-)
Minulla on ollut kaveri/ystävä, jonka olen tuntenut jo vuosia. Hän oli hyvinkin suvaitsevainen, kertoi mm. naapurissaan asuvasta homopariskunnasta, joka oli hyvinkin miellyttävä, ja heillä oli lapsikin. Vuosia olemme olleet tekemisissä ja yhdessä ajatelleet, että me kaikki olemme samanarvoisia.

Vuoden aikana on jotakin muuttunut. Ystäväni laittoi koko elämänsä kuviot uusiksi. Erosi miehestään, liittyi Perussuomalaisiin. Yhtäkkiä koko elämänkatsomus muuttui. Timo Soinista tuli idoli. Eurovaaleissa kampanjoitiin innokkaasti.

Yleensä en harrasta ivaavia, FB:ssa kiertäviä ketjuviestejä- tai kuvia, mutta nyt sen tein :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=721538801221000&set=a.609119982462883.1073741828.609115989129949&type=1&theater

Tästäpä sitten poiki se, että ystävyys loppui ja myöskin FB-kaveruus hänen puoleltaan.

Jokainen saa toki olla asioista sitä mieltä, mitä on. Mutta minun on pakko sanoa, etten paikkakunnallani ole tavannut ainoatakaan asiallista Persua. Yksi Persu-poliisi ja kuntavaltuutettu oli sanonut pojalleen, ettei poika saa leikkiä minun poikani kanssa, koska pojallani on ADHD. Ensinnäkin väärä diagnoosi, ja toiseksikin, mitä sitten? Toinen Persu-kansanedustaja on katkera siitä, koska 1) eka puoliso osottautuikin lesboksi ja 2) toinen mamuksi. Näitä tarinoita riittää ja riittää. Minä en ymmärrä, että mistä tämä Persujen viha ja katkeruus kumpuaa????
Täällä joillain on näköjään pakkomielle kertoo keksittyi tarinoita tietystä puolueesta. Mistä moinen kertoo? Patoutuneesta vihasta? Toisaalta, jos peräreiässä asuu, ni ei voi vaatikaan ton korkeempaa sivistystasoo...
Riquman1990 kirjoitti: "Täällä joillain on näköjään pakkomielle kertoo keksittyi tarinoita tietystä puolueesta.."

Jos topiciin viittaat niin en menisi noin pitkälle meneviin tulkintoihin. Tällaisena perussuomalaiset näyttäytyy ihan oikeasti. Tarinoita ei tarvitse keksiä persuista, sen ne tekee itse. Täällä kerrotut tarinat osoittavat toduuden sekä sinusta että persuista. Tiedän, kuka olet, asuinpaikastasi ja ala-arvoisista kommenteistasi riippumatta. Persujen toiminta saa ansaitsemaansa arvostusta, niin tällä foorumilla kuin muuallakin.
Rubix kirjoitti: "Tiedän, kuka olet, asuinpaikastasi ja ala-arvoisista kommenteistasi riippumatta."

Ai, no kukas mä sit oon? ;D
Eli persut heittäytyi tukemaan Lontoo Cityn hämärää rahanpesubisnestä ja veronkiertoa. Vaalilupaus on todella lunastettu.
Rubix kirjoitti: "Eli persut heittäytyi tukemaan Lontoo Cityn hämärää rahanpesubisnestä ja veronkiertoa. Vaalilupaus on todella lunastettu."

Mitä v*tun rahanpesuu ja veronkiertoo? Lontoohan on kansainvälisen pankkimaailman keskus. Sitä paitsi jokasella valtiolla on oikeus päättää ite omasta verotuksestaan.
Riqu,

Sitä v*tun veronkiertoa ja rahanpesua, josta voit lukea tai kuulla melkein päivittäin mistä tahansa brittiläisestä mediasta. Suosittelen seuraamaan ennenkuin alat laukoa mielipiteitä.
Eiks Paten kannattas talouskysymysten sijaan keskittyy mieluummin Suomen puolustuksesta meuhkaamiseen? Mites ajattelit puuttuu veronkiertoon tai harmaaseen talouteen?
Riqu hyvä,

1. Nimimerkkini on Pete eikä Pate. Näppäimet E ja A ovat noin kahden sentin päässä toisistaan näppäimistöllä. Mikäli koordinaatio ei riitä, suosittelen terveydenhuoltoalan ammattilaisen puoleen kääntymistä.
2. Meuhkaan ihan mielelläni Suomen puolustamisesta aina, kun katson siihen olevan tarvetta. Nyt ei ollut millään lailla kyse siitä, vaan sinun täydellisestä tietämättömyydestäsi brittien taloudellisten sekoilujen alalla.
3. Esimerkkeinä RBS:n romahdus ja pelastaminen veronmaksajien rahoilla (johto sai kyllä miljoonabonukset), HSBC:n saamat miljardisakot huumeparonien rahanpesusta USA:n osastollaan, venäläisten oligarkkien rosvorahojensa pesu Cityssä, suurimpien brittiläisten yhtiöiden veronmaksujen puute (kun ovat kaikki Jerseyssä, Irlannissa tai Caymansaarilla kirjoilla), näin ihan vain muutamia mainitakseni.

Siis. Ennen kuin seuraavan kerran käytät v-sanaa halventaaksesi toista kommentoijaa, tarkasta faktasi. Brittejä koskien suosittelen esim. mainiota "Private Eye" -lehteä. Vuositilaus alle £25.-

Ai niin. Jotta ei totuus unohtuisi, niin muistutan nyt vaan, että olen jo kolmattatoista vuotta autuaasti yhdessä skotlantilaisen tutkivan journalistin kanssa, joten ehkä minulla sittenkin on hieman sinua parempi käsitys siitä, mitä saarivaltakunnassa oikein sählätään.
Verkkouutiset laski yllä olevan kannatuskyselyn tulosten perusteella eduskuntapaikkojen jakautumisen. Tässä tarkastelussa on ensi kertaa otettu huomioon uusi vaalipiirijako.

Kok 47 (+3)
Kesk 44 (+9)
Ps 33 (-6)
Sdp 29 (-13)
Vas 18 (+4)
Vihr 16 (+6)
Rkp 9+1 (+-0)
Kd 3 (-3)

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/gallup%20paikkoina-24385

Vihreiden ja vasemmiston paikkamäärien lisääntyminen johtuu nähdäkseni uudesta vaalipiirijaosta, joka tekee paikkajaosta oikeudenmukaisemman eli puolueiden saamat äänimäärät vastaavat paremmin niille tulevia eduskuntapaikkoja.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat vähenisivät puoleen eli kuudesta kolmeen, mikä hyvällä säkällä tarkoittaisi Päivi Räsäsen putoamista Arkadianmäeltä. Siinä olisi jo juhlinnan aihetta.

Perussuomalaisten kannatus on alamäessä ja mikäli suunta jatkuu, ensi keväänä ps jää neljänneksi, sillä sdp:n kannatus nähdäkseni nousee. Timo Soinia ei välttämättä kutsuta hallitusneuvotteluihin lainkaan. Soini on plokeissaan halveksinut kaikkia muita puolueita sen verran rankasti, että kutsua ei kenties tule. Tässä eräs viimeisimmistä purkauksista:
http://timosoini.fi/2014/08/sekoomus-porskuttaa/
---
Lisäys

Soini kirjoittaa tuoreimmassaan allekirjoittaneensa kansalaisaloitteen, jolla pyritään saamaan erityisoikeuksia lähinnä uskovaisille:
http://timosoini.fi/2014/08/hyva-paiva-puolustaa-ihmisarvoa/
Perussuomalaiset havittelevat suurimman puolueen asemaa, maalaili Soini puolueensa kesäkokouksessa Vantaalla.
Soini puhui ”kuivien oksien karsimisesta”, johon kuuluu muun muassa avioliittolain jättäminen nykyisenlaiseksi eli syrjiväksi. Vainotut kristityt tulee hänen mukaansa ottaa huomioon kiintiöpakolaisia valittaessa. Vainotuista homoista hän ei näköjään ole kiinnostunut.

http://www.hs.fi/politiikka/Timo+Soini+maalaili+jo+suurimman+puolueen+asemaa/a1409018293605

Soinin mukaan some ja tviittuilu eivät tuo kannatusta. Aamulehden toimittaja Juha Ståhle kirjoittaa Soinin taistelunjulistuksen merkitsevän, että ”perussuomalaiset hakee vaalimenestystä ja hallituspaikkaa havumetsistä ja vähemmän somettuneen varttuneen väen keskuudesta jalkapelillä. Miten persuille oikein käy?”
Soinin mukaan persuista saa puhua persuina, sillä hän sanoi näin:
- Persut eivät myy persettään.
- Persut eivät petä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194923422139/artikkeli/kommentti+vain+jalkatyo+pelastaa+persut+ei+tviittuilu.html
Nyt kun syksy tuli etuajassa ja sade jatkuu, voi paneutua sosiaalisen median antiin.

Soinin mainitsemissa ”some-värkeissä” on jatkunut keskustelu Soinin sanomisista. Jopa Hommaforumilla pidetään peeässää toivottomana tapauksena:
http://hommaforum.org/index.php?topic=95380.msg1683734#msg1683734

Tässä keskustellaan Soinin kynnyskysymyksistä ja somesta:
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174583-timo-soini-tuleva-hallitus-ja-some

Soini ilmoitti selväsanaisesti, että persut eivät myy p---------. Tämä ilmeisesti merkitsee sitä, että saa ilmaiseksi?
http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174573-timo-soini-persut-eivat-myy-persettaan
---
Ennustaminen etukäteen on tietenkin vaikeaa, mutta mitäs arvelette: Montako prosenttia äänistä PS saa ensi kevään eduskuntavaaleissa?
Oma arvaukseni on 12,5 %.

***
Lisäys

Soinin uusin plokikirjoitus, jossa on p-sanoja sekä vuoden 2011 vaalituloksen muistelointia:
http://timosoini.fi/2014/08/perussuomalainen-ei-peta/
Sekoilun määrä puolueissa on aika hyvin verrattavissa sen kulloiseenkin edustajapaikkojen määrään, joskin kyllä minä sen(kin) kohdalla kääntäisin katseeni vahvimmin Soinin sekalaisen seurakunnan suunnalle. Ummehtuneisuus velloo erityisesti persujen piirissä, mutta myös kepussa. KD:n kohdalla kyse on vähän toisenlaisesta umpiosta.
Hänet on siihen tehtävään kaikkien lakien ja asetusten mukaisesti valittu, joten eiköhän tuo liene sopiva. Olisin mieluummin ottanut Vapaavuoren, mutta hyvä näinkin. Kun noita kaikkia eduskuntapuolueiden johtajia katsoo, niin taitaa sopivin olla parhaillaan hommissa kuitenkin - ja taitaa olla jopa harvinaisen koulutettu henkilö meillä juuri nyt pääministerinä.
Nyt en osaa yhdistää tuota lukua 300 mihinkään. Alexander Stubbilla (kok) on ainakin 136 000 seuraajaa Twitterissä! Meillä Suomessa ei ole varsinaista varapääministeriä. Stubbin sijaisena toimii tarvittaessa valtiovarainministeri Antti Rinne (sdp).
Stubulasta tuli pääministeri, koska Käteinen päätti ottaa hatkat. Eiks Tuubi valittu Kökkäreiden puoluekokouksessa Suomen pääministeriks muistaakseni 300:lla äänellä?
Stubbista tuli Kokoomuksen puheenjohtaja 500 äänellä. Kansan valitsema eduskunta oli sitä mieltä, että hän voi toimia pääministerinä.
Panna päättyy varmaan vasta sitten, kun Perussuomalainen-lehti nimetään uudelleen demarien esimerkin mukaisesti.

Saakohan Soini huomautuksen, jos hän käyttää P-sanaa eduskunnan puhujapöntössä?
Vastahan perussuomalaisten pj Timo Soini teki Persu-sanaa itse julkisesti puheessa käyttäessään selväksi, että Persu on asiallista kieltä.
Tää mahdollinen PeSujen edelleen jatkuva menestys (mahdollinen, katsotaan rauhassa ensi vuoteen...) on oikeastaan globaalistikin lopulta ymmärrettävää.
Monin paikoin islamismin kannatus on kasvussa, ja Soinin löpinäthän ovat suomalaisten poliitikkojen keskuudessa lähimpänä islamismia.
Ja jos joku neekeri käyttää itestään sanaa neekeri, valkosetkin saa käyttää sitä?
Saa tai ei niin käytetäänhän sitä. Minulla ei kuitenkaan ole pääsääntöisesti syytä olla niin typerä.
Mut Persu-nimen käyttö eduskunnassa on ok? Mites Kökkäreet, Sossut, Vasurit, Keput, Virheet, Krisut jne.? Onks nekin ok?
Tietääkseni perussuomalaisuus ei ole ihmisen myötäsyntyinen ominaisuus, joten jokaisella meistä on mahdollisuus valita, olemmeko persuja vai ei.

Timo Soini ei myöskään käyttänyt nimitystä suljetussa piirissä "meidän persujen kesken", vaan puhe oli julkinen ja ennen kaikkea tarkoitettu levitettäväksi tiedotusvälineiden kautta kaikelle kansalle - mikä onnistuikin totuttuun tapaan aivan mainiosti.
"Kökkäreet, Sossut, Vasurit, Keput, Virheet, Krisut jne.? Onks nekin ok?"

Mielestäni ei, vaan hyvin typerää. Sellaista naurettavaa soinimaista sukkeluutta.
Näetkö sen verran peiliin että tajuat kirjoittavasi itse noin lähes koko ajan?
Jotkut perussuomalaisista eronneet tai erotetut paikallispoliitikot ovat perustaneet kansanliikkeen/puolueen nimeltään Aitosuomalaiset Siniset ry, jonka tunnus muistuttaa Suojeluskunnan tunnusta:

https://fi-fi.facebook.com/siniset.ry

http://aitosuomalaiset.siniset.me/

”Aitosuomalaisten” nokkamiehenä häärää Jani Viinikainen
http://aitosuomalaiset.siniset.me/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=109
joka tuli tunnetuksi perustettuaan facebookiin kaksi homovastaista ryhmää ja yhden romanivastaisen sekä toimittuaan heteropriden natsahtavassa johtoporukassa (http://ranneliike.net/teema/heteropridella-monia-natsimielisia?aid=10315 ).

”Aitosuomalaisten” porukkaan on viimeksi liittynyt ainakin kunnanvaltuutettu Tuula Heinonen:
http://shl.fi/2014/09/09/heinonen-erosi-perussuomalaisista-siirtyi-sinisten-valtuustoryhmaan/

Tällä porukalla tuskin on sen suurempaa merkitystä, ellei sitten joku perussuomalaisten kansanedustajista liity mukaan. Näiden ”aitosuomalaisten” on tarkoitus asettaa ehdokkaita seuraaviin vaaleihin, mutta tuskin ehtivät ensi kevään eduskuntavaaleihin.
Eka pitää kerätä 5000 kannattajakortii ja sen jälkeen vasta voi perustaa rekisteröidyn puolueen.
Perussuomalaisten kiistat käräjillä - taustalla puolueen omaisuuden säätiöinti.
Ajankohtainen Kakkonen tänään klo 21.00, TV 2:
http://yle.fi/uutiset/ajankohtainen_kakkonen/

***
Rovaniemen perussuomalaisissa on myös oltu aktiivisia tänä vuonna.
Ensin erotettiin Rovaniemen perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Piritta Nenonen sekä perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Jukka Paakki.
Sen jälkeen tai samanaikaisesti perussuomalaiset hajosivat kahteen ryhmään: Rovaniemen perussuomalaiset ja Rovaniemen Perussuomalaiset ry. Riitoja on yritetty sovitella, mutta se ei ole näköjään onnistunut, sillä tämän jälkeen alkuperäiseen perussuomalaisten ryhmään kuuluneet Lapin piirin varapuheenjohtaja Akseli Erkkilä ja piirin entinen puheenjohtaja Jukka Paakki perustivat yhdistyksen nimeltään Siniristi - kansanliike paremman Suomen puolesta:
http://www.siniristi.fi/

Tuorein uutinen kertoo, että rovaniemeläinen Hemmo Koskiniemi, joka keräsi eduskuntavaaleissa yli 1300 ääntä, on eronnut perussuomalaisista kertoen syyksi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon. Koskiniemi lisäsi, että "Luoja Suomen kansaa varjelkoon siltä, että puolueesta (ps) joskus tulisi pääministeripuolue".
http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194928646492/artikkeli/selvityspyynto+puolueelta+hemmo+koskiniemi+erosi+perussuomalaista.html
Seppo Hauta-aho yritti persujen puoluekokouksessa estää puoleen velanottoa ja puolueen varojen säätiöittämistä Timo Soinin hallintaan. Puoluekokousvirkailijat eivät huomioineet lainkaan hänen oikeutettua puheenvuoropyyntöään puoluekokousedustajana. Videon lopussa on ote persujen yleisohjelmasta, jonka mukaan "jokaisen kansalaisen perusoikeuksia on kaikissa olosuhteissa kunnioitettava; virkakoneisto ei myöskään saa toimia mielivaltaisesti." Eli puolueen vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee. Sirkustakin parempaa hupia osoitteessa: http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176586-ajankohtainen-kakkonen-nyt-239-klo-21-oikeudenkaynti-seppo-hauta-aho-vs-ps
Teuvo Hakkarainen alkaa olla aika väsynyt aihe, mutta harvassa puolueessa kansanedustajat voivat näin avoimesti kehuskella lainrikkomuksillaan:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288743308966.html

Hakkarainen on myös ilmoittanut olevansa halukas jatkamaan eduskunnassa myös ensi vaalien jälkeen. Ääniä olisi epäilemättä tiedossa, mutta miten mahtaa puoluejohdon kantti kestää tällaisten ääniharavien käytön, kun sitä hallituskelpoisuuttakin ehkä täytyy siinä sivussa vähän ajatella.
Suomi tarvitsee mattinykäsensä. Tässä meillä on nyt sellainen kovasti kaivattu henkilö. Matti Nykäsen ura Suomen mattinykäsenä on pahasti hiipunut.

Ja eikun kauhistelemaan!
Keskiviikkona julkistettu TNS Gallupin puoluekannatuskysely antoi seuraavanlaisia tuloksia, %:

Kok 21,2
Kesk 20,0
Ps 16,9
Sdp 15,9
Vas 8,7
Vihr 8,3
Rkp 4,1
Kd 3,5
Muut 1,4

Verkkouutiset laski tulosten perusteella eduskuntapaikkojen jakautumisen. Tässä tarkastelussa on myös otettu huomioon uusi vaalipiirijako, joka on oikeudenmukaisempi kuin edellisvaaleissa eli vasemmiston ja vihreiden kannatus vastaa paremmin mahdollisia edustajanpaikkoja.
Suluissa muutos viime eduskuntavaaleista:

Kok 44 (+-0)
Kesk 44 (+9)
Ps 36 (-3)
Sdp 33 (-9)
Vas 16 (+2)
Vihr 15 (+5)
Rkp 8+1 (-1)
Kd 3 (-3)

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/paikat%20hs%20gallup-25948
---
Sosialidemokraattien kannatus ilmeisesti nousee ja saavat mahdollisesti yhtä paljon tai jopa enemmän edustajanpaikkoja kuin perussuomalaiset. Perussuomalaiset ovat rakennelleet hallitusta jo yli kolme vuotta, koska ovat ennustaneet hallituksen kaatumista joka vuosi: joko ennen juhannusta tai viimeistään jouluviikolla.
Soini rakentelee nyt kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten yhteishallitusta. Tämänhetkisten näkymien perusteella Soini ei todennäköisesti tule määräilemään mitään, vaan muut päättävät, otetaanko Soini mukaan. Kovat halut Soinilla toki on päästä ministeri-Audin takapenkin jousitusta rasittamaan, ja on tietenkin valmis monenlaisiin myönnytyksiin ja taipumaan minkälaiselle mutkalle tahansa tavoitteeseen päästäkseen. Soini on jo muuttanut taktiikkaansa, eikä arvostele esimerkiksi kokoomusta kuten vielä jokin aika sitten. Tuoreimmassa plokissaan kirjoittaa esimerkiksi, että ”Stubb on huumorimiehiä. Se on hyvä ominaisuus”.
http://timosoini.fi/2014/09/stubb-on-huumorimiehia/
Ei kyselyt koskaan kerro koko totutta. Mun veikkaus on, et Kokkarit ja Demarit saa rökaletappion seuraavissa vaaleissa.
Tämän illan Pressiklubi on kiintoisa. Kannattaa katsoa.

Ohjelmatiedoissa:
Onko fasismi nousussa ja jos on, mitä se fasismi tarkoittaa? Debatissa kohtaavat Tiina Rosenberg ja Simon Elo.
http://areena.yle.fi/tv/2226523

Hiukan käy sääliksi Simon Elo (PS) hän joutuessaan tuossa debatissa vastakkain kovan luokan asiantuntijan Tiina Rosenbergin kanssa.
JuhaniV kirjoitti: " Hiukan käy sääliksi Simon Elo (PS) hän joutuessaan vastakkain kovan luokan asiantuntijan Tiina Rosenbergin kanssa"
Aika surkea keskustelu. Ei ne tossa keskustelussa edes päässyt sisälle fasismiin.
Tiina höpötti siitä, kuinka surkeasti asiat on Suomessa ja kuinka kaikki maahanmuutto on ihanaa.
Simon sitten höpötti jotain sukupuolenvaihdoksista.
Mutta loppujen lopuksi Simon ajatukset olivat lähempänä omiani kuin Tiinan, joten Simon selviytyi voittajana.

Huumoria:
Tiina ei halunnut yhteiskuvaan Simon kanssa.
https://twitter.com/Simon_Elo/status/515492351641657344
"Hiukan käy sääliksi Simon Elo (PS) hän joutuessaan tuossa debatissa vastakkain kovan luokan asiantuntijan Tiina Rosenbergin kanssa."

Sanoit sä kovan luokan asiantuntijan? Eihän se nainen tienny edes, paljon Suomessa on ulkomaalasii. Naikkosen väittämä 100 000 on pitäny viimeks paikkansa joskus vuonna 2001.
AAA ja Riqu.

Hiukan käy sääliksi teitä kumpaakin...

EDIT: Edelleen ihmettelen, kuinka Perussuomalaisten riveissä riittää näitä Jameksia ja Simoneja ja katolisia hörhöjä joka lähtöön.
Oman kokemukseni mukaan OIKEA PERUS SUOMALAINEN on suomalaisen etunimen omaava tapakristitty evankelisluterilainen työssäkäyvä perheenisä tai -äiti, jolla on 1,5 lasta, ei ikinä kirkossa käyvä ja jolla on jopa hyviäkin homo/lesbokavereita.
JuhaniV kirjoitti:

> "Tämän illan Pressiklubi on kiintoisa. Kannattaa katsoa.
> kovan luokan asiantuntijan Tiina Rosenbergin kanssa."

Kun tämä asiantuntija (???) Tiina Rosenberg joutui muuttamaan paratiisista (Ruotsi) helvettiin (Suomi), niin mistäköhän hän hankki asuntonsa?

Tuollaisen hänen suorittamansa maahanmuuton ylistyslaulun jälkeen veikkaan, että asuinpaikka on jokin mamu-lähiö Itä-Helsingissä.

Vai onko tämä henkilö taas näitä ihmisiä, joiden mielestä jokin asia on "tosi kiva, kunhan ei tarvitse olla itse sen kanssa tekemisissä"?
"Tuollaisen hänen suorittamansa maahanmuuton ylistyslaulun jälkeen veikkaan, että asuinpaikka on jokin mamu-lähiö Itä-Helsingissä."

Vai olisiko mamuvapaa alue Kalliossa tai Espoon Westendissä?
Niinhän se on, että jos asiasta ei ole mitään järkevää argumentoitavaa, on paras iskeä henkilöön. Tiina Rosenberg on tiettävästi lähtöisin Kontulasta, mutta niin tyhmä hänkään ei sentään ole, että kertoisi julkisuudessa nykyisen asuinpaikkansa. Luulen myös, että suurin uhka häneen ei kohdistuisi maahanmuuttajien taholta...
Public eye kirjoitti:
> "Niinhän se on, että jos asiasta ei ole mitään järkevää argumentoitavaa, on paras iskeä henkilöön."

Ehei, kyseessä ei ole henkilöön käyminen. Selitetään asia nyt pidemmän kaavan mukaan, jotta asia ehkä menisi perille lukijoille.

Kommenttini tausta on kokemuksistani Hollannissa, jossa maahanmuuton ihanuus oli kaikkien merkittävien puoluleiden julistamaa 2000-luvun alkuun asti.

Hollannissa(kin) merkittävää oli se, että maahanmuuton ihanuutta julisitivat ne, jotka eivät maahanmuuton ikäviin puoliin itse mitenkään törmännet: Nämä henkilöt asuivat varakkailla alueilla, tekivät hyvin palkattua työtä ja elivät muutenkin turvattua elämää. Mahdolliset tuon ympäristön maahanmuuttajat olivat samaa etuoikeutettua joukkoa, joka ei edusta minkäänlaista maahanmuuttajien keskiarvoa.

Kritiikkiä taas esitettiin niiltä aluelita, joissa "tavallisia" maahanmuuttajia oli enemmäksikin asti. Siellä ihmiset näkivät, että monikulttuurisuus ei ollut pelkää iloa, etnisen ruuan tarjontaa ja "väriä kaupunkiin". Siihen liittyy myös konflikteja, eturistiriitoja, joskus myös kantaväestön syrjintää sekä maahanmuuttajien syrjintää - kantaväestön ja myös muiden maahanmuuttajien taholta. Naisten asema (hollantilaisten tai mamujen) herätti paljon kysymyksiä. Homojakin hakattiin ja myös muuten vainottiin.

Mutta jos poliitikko / "älykkö" asuu erillään ihmismassoista, ei hän näitä asioita näe. Jos hän niistä kuulee, on usein reaktiona epäusko, koska "En ole koskaan tähän törmännyt" ja "Kaikki (hyvin koulutetut, hyvin ansaitsevat) maahanmuuttajaystäväni ovat aivan ihania ja pärjäävät erinomaisesti.... joten ei tämä asia voi olla totta!" Niin... norsunluutornista ei näihin epämiellyttäviin asioihin törmää.

Lopputulos tilanteesta oli se, että pääpuolueet eivät vastanneet ihmisten kokemaan ongelmaan. Ne julistivat, että maahanmuutto ei ole ongelma. Ja jos ongelmia on, niin ongelma on hollantilaisissa. Kun populistipuolue Lijst Pim Fortuyn tuli mukaan uutena puolueena vaaleihin 2002, sai se heti 26 paikkaa parlametin alahuoneeseen. Kyse oli todellisesta jytkystä, jonka rinnalla persujen eteneminen kalpenee täysin. Enkä mitenkään iloinnut tuosta jytkystä - mutta perinteiset poliittiset puolueet ja niiden sokeus ja kuurous ongelmiin oli tämän jytkyn aiheuttajana.

---

Kun Tiina Rosenberg ylisti maahanmuuttoa ylimpiin taivaisiin, oli oma analyysini, että hän on täysin irrallaan todellisuudesta. Puheet kuulostivat juuri siltä, että hänen mamu-kokemuksensa ovat yksinomaan näitä kivoja, mukavia ja väriä antavia. On vaikeaa kuvitella, että henkilö, joka julistaa tällaisia ajatuksia, olisi jotenkin tutustunut maahanmuuton oikeaan arkeen missään maassa.

---

Public eye, voiko henkilön mielipiteitä kommentoida ilman, että arvoi henkilön mielipiteitä ja miettii miten noin omituisiin mielipiteisiin pystyy päätymään?

Jos voi, niin anna minulle vinkki, miten asian olisi toisin voinut esittää (kirjoittamatta tällaista pitkää sepustusta asiasta).
Tiina Rosenberg vaikuttaa ohjelman perusteella ihan mielenkiintoiselta tyypiltä, vaikka Pressiklubissa esittämistään väitteistään en kaikista samaa mieltä olekaan (ja niistäkin joista olen, niin näkökulmamme saattaa olla aika erilainen), mutta valitettavasti keskustelukumppaninsa Simon Elo ei onnistunut haastamaan häntä. Puhuivat lähinnä toistensa ohi. Tommostahan tämä poliittinen keskustelu televisiossa nykyään on. Nettiin pitää mennä mikäli asioista jonkinlaisen rationaalisen (tai sellaiseksi kuvittelemansa) kuvan haluaa muodostaa.
En tiedä mikä Rosenbergin pätevöittää maahanmuuttoasiantuntijaksi, omat henkilökohtaiset kokemukset? Käsittääkseni hän on sukupuolentutkimuksen saralla hankkinut pätevyytensä, mikä sekin on tosin asetettu kiistanalaiseksi plagiointisyytösten varjossa. Mutta any way, maahanmuutto ei varmaankaan ole asia joka on yksiselitteisesti hyvä/huono, ja siihen voi löytyä monenlaisia perusteltuja näkökulmia. Valitettavasti ns maahanmuuttokriittinen näkökulma Suomessa on lähinnä profiloitunut rasistishenkiseksi ja perussuomalaiset tai perussuomalaisen puoleen jäsenet muissa yhteyksissä ovat olleet tapetilla. Perussuomalaisten joukkoon mahtuu harvinaisen kirjava otanta suomalaisia ehkä se on sitä perussuomalaisuutta. Itse vierastan monia piirteitä heidän politiikassaan ja lausunnoissaan, mutta niin vierastan Rosenbergin kaltaisia "totuuden torviakin". Yleisesti minusta Jukan esittämät arvioit asiasta tuntuvat aika oikean suuntaisilta, siis esim. se, että ns eliitin on helppoa suhtautua myönteisesti, kun omat kokemukset ovat täysin eri maailmasta kuin taviskansalaisen. Joka tapauksessa eri syistä tapahtuvaa maahanmuuttoa tulee Suomeenkin jatkossa esiintymään, joten parasta olisi, kun erilaisia ongelmia käsiteltäisiin avoimesti ja niiden oikeilla nimillä on sitten kyse kantaväestön rasismista tai maahanmuuttajien suivaitsemattomuudesta esim homoja kohtaan.
Jukka, minusta älykkäämpää keskustelua olisi tarttua johonkin esitettyyn argumenttiin sen sijaan, että puhutaan Tiina Rosenbergin esittämästä "maahanmuuton ylistyslaulusta" ja pohdiskellaan hänen mahdollista asuinpaikkaansa.
Mitä hän sanoi? Mikä ja miksi siinä oli virhepäätelmää? Vai ärsyttääkö hän vain henkilönä niin paljon, että heti kun hän avaa suunsa kädet menevät korville ja suusta tulee lalalalalalalalaaa. Sen jälkeen on helppo lytätä hänen sanomisensa jonkinlaiseksi ylistyslauluksi jollekin epämääräiselle pahalle.

Jos johonkin yleisesti hyödylliseksi todettuun asiaan liittyy ikäviä puolia, onko ainut tapa päästä pahasta kieltämällä koko asia? Esimerkiksi autoilu on hyvin ikävää, se aiheuttaa yhteiskunnalle valtavasti kustannuksia, ilmaa saastuu ja teitä pitää rakentaa, ihmisten pitää käydä autokoulua ja ostaa kalliita autoja. Lisäksi ihmisiä suorastaan kuolee satoja vuodessa autoilun vuoksi. Pitäisikö autoilu siis kieltää, koska siitä on ikäviä seurauksia? Kannattavatko autoilua vain ihmiset, jotka liikkuvat lentäen tai junalla ja asuvat kaukana ajoteistä? Vai pitäisikö asiaa lähestyä kokonaisuutena ja pohtia, mistä ongelmat itse asiassa johtuvat ja miten niitä voitaisiin torjua tai lieventää?

Tuosta keskustelunpätkästä minä en suoraan sanoen käsittänyt paljoakaan kummankaan keskustelijan osalta. Käsiteltävänä oli niin suuria asioita, joista keskustelijoilla ei ollut edes yhteistä kieltä, että ehkä vartin pituisessa keskustelussa siihen ei syntynyt edes pintaraapaisua. Iloista häränpyllyä heittivät taas käsitteet maahanmuuttajat, siirtolaiset, pakolaiset, turvapaikanhakijat - puhumattakaan aina niin ihanasta kirosanasta "monikulttuurisuus". Missä meillä esiintyy yksikulttuurisuutta,tai milloin sitä on viimeksi esiintynyt, ja kuka sitä oikeasti edes haluaa, paitsi poliittisessa populismiretoriikassa?
Perussuomalaisilta ei heru vastarakkautta?
Demarinuoret lähettivät viime viikon torstaina (25.9.) rakkauskirjeen kaikille perussuomalaisten kansanedustajille. Kirjeessä vedotaan perussuomalaisiin, jotta nämä hyväksyisivät kaikkien ihmisten oikeuden rakastaa ja äänestäisivät tasa-arvoisen avioliittolain puolesta:
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/24236-demarinuorilta-rakkauskirje-perussuomalaisten-kansanedustajille-aanestakaa-tasa-arvoisen-avioliittolain-puolesta

Perussuomalaiset eivät ole vastanneet. Demarinuorten puheenjohtaja Miikka Lönnqvist kertoo, että ”emme ole saaneet vastarakkautta. Ei ole kuulunut mitään. Mahtaako viesti olla mennyt perille vai onko ymmärryksessä vikaa. Odotamme kuitenkin innolla vielä vastarakkautta”.
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/24355-perussuomalaisilta-ei-heru-vastarakkautta-mahtaako-viesti-olla-mennyt-perille-vai-onko-ymmarryksessa-vikaa
Public eye kirjoitti:

> ”Jukka, minusta älykkäämpää keskustelua olisi tarttua johonkin esitettyyn argumenttiin
> sen sijaan, että (…) pohdiskellaan hänen mahdollista asuinpaikkaansa”

Asuinpaikan valinta kertoisi sen, onko ihminen oikeasti kosketuksissa tavallisten maahanmuuttajien kanssa. Tekeekö henkilö elämässään niin kuin käskee muiden tekevän (eli hankkivan ympärilleen (= Suomeen) valtavan määrän siirtolaisia)? Tunteeko hän todellisuuden, arjen ja ihmisten elämän? Puheista päätellen ei tunne... siksi ajatus asuinpaikasta nousi mieleeni.


> ”Mitä hän sanoi? Mikä ja miksi siinä oli virhepäätelmää?”

Se maahanmuuton kritiikitön ylistäminen tyyliin ”Parasta mitä Suomelle voisi tapahtua, on maahanmuuton valtava kasvu” (tms).

Kyseessä on ihan samanlainen kauhkoaminen, kuin persuilla. Samaa vimmaa, samaa kiihkoa, samaa älyttömyyttä ja analyysin puutetta – mutta kääneteisesti.


> ”Vai ärsyttääkö hän vain henkilönä niin paljon (...)”

Itse asiassa ei ärsyttänyt, lähinnä katselin ja kuuntelin suu ammollan. Tällaisia putkinäköisiä ajatuksia ovat aiemmin heitelleet pääasiassa persut. Nyt he ovat saaneet itselleen samatasoisen peilikuvan... Mielenkiintoista!

Jotenkin oli itse asiassa hauskaa, että Tiina Rosenberg moitti persuja monesta asiasta, mutta hän olisi ilmeisesti ihan samalla vimmalla määrittämässä kaikkien meidän elämää uuteen uskoon, jos vain siihen olisi mahdollisuutta. Käänteinen persu. Tai sitten ymmärsin hänet väärin.

Välillä ajattelin, että Rosenberg vain provosoi... että ei ihminen voi oikeasti olla noin putkinäköinen. Mutta toisaalta, moni persu on... miksi ei siis myös Rosenberg olisi?


> ”Jos johonkin yleisesti hyödylliseksi todettuun asiaan liittyy ikäviä puolia, onko
> ainut tapa päästä pahasta kieltämällä koko asia? ”

Olenko ollut kieltämässä maahanmuuttoa? Mielestäni en. Olen vain puhunut siitä, että se voidaan tehdä oikein tai väärin. Se voi olla siunaus tai kirous. Ja erityisesti: Suomen pitäisi oppia siitä, miten maahanmuuttoa pitäisi hoitaa. Voisimme katsoa, miten muualla on epäonnistuttu (esim. Hollanti) tai onnistuttu (esim. Kanada). Epäonnistumisella on ikävät seuraukset, esim. ääriliikkeiden nousun muodossa. En halua sellaisia Suomeen.

Itselleni maahanmuutto ei ole hyvä eikä paha, sillä se voi olla molempia. Tärkeintä olisi se, että se tehdään fiksusti.


> ”Vai pitäisikö asiaa lähestyä kokonaisuutena ja pohtia, mistä ongelmat itse asiassa
> johtuvat ja miten niitä voitaisiin torjua tai lieventää?”

Kyllä. Aivain juuri noin. Mutta sitähän Rosenberg ei selvästikään halua.

Rosenbergille maahanmuutto on itsearvo – näinhän hän sanoi tuossa TV-ohjelmassa hyvin painokkaasti. Tuollaisesta kannasta lähtien ei asiaa enää lähestytä kokonaisuutena, eikä varsinkaan tehdä pohdintaa, mistä ongelmat johtuvat eikä erityisesti tehdä ajatustyötä siitä miten niitä voitaisiin torjua tai lieventää. Kun asia on itseisarvo, niin sitten vain tehdään niin – välittämättä seurauksista (uskoen, että pelkkää hyväähän siitä seuraa).
Perussuomalaisista on puhuttu äijäpuolueena, mutta uusimmat kyselytulokset antavat ymmärtää, että maine äijäpuolueena on murenemassa.
Viime eduskuntavaalien aikoihin 2011 peräti 30 % miehistä kertoi äänestävänsä perussuomalaisia ja tämän vuoden kesäkuussa yli 25 %, mutta tämän kuun mittauksessa alle 22 %. Taloustutkimuksen Jari Pajunen arvioi, että perussuomalaisten ylivalta miesten joukossa on selvästi ohi. Naisista perussuomalaisia kannattaa edelleen vain hieman yli 10 %.
http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_aika_aijapuolueena_ohi/7496167
Eräs kommentoija toisella foorumilla oli sitä mieltä, että nyt naiset ovat aloittaneet kirinsä:
http://yle.fi/uutiset/puheenjohtaja_halytti_poliisit_oudosti_kayttaytyneen_valtuutetun_takia/7498625
Jukka,

Olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä monessakin asiassa. Esim.

1. Olen täysin samaa mieltä siitä, että Tiina Rosenberg on ehkä putkinäköisin, hyväuskoisin ja vain omasta comfort zonestaan käsin puhuva kukkahattutäti/tyttö. Yhtä hyvin vain Mohammed al Fayeedin tuntevat ihmiset Lontoossa voisivat toitottaa, kuinka loistavia ja onnistuneita kaikki maahanmuuttajat ovatkaan...
2. Kommenttisi Kanadasta oli onnistunut. Siellä on ilmeisesti todellakin onnistuttu jollakin kumman tavalla jopa välttämään nämä nykyisenkaltaiset Iso-Britanniassa, USA:ssa ja jopa Australiassa jalansijaa saavat kotoperäiset islamistiryhmät.
3. Itse ympäri maailmaa asuneena ja monenmoisia uskonnollisia ja kulttuuristaustoja omaavien ihmisten kanssa työtä tehneenä ja kimppakämpissäkin buukanneena, on kaikenlaista tullut nähtyä. Useimmiten oli kivaa, mutta joskus ei.

Tässä vain muutamia...
"2. Kommenttisi Kanadasta oli onnistunut. Siellä on ilmeisesti todellakin onnistuttu jollakin kumman tavalla jopa välttämään nämä nykyisenkaltaiset Iso-Britanniassa, USA:ssa ja jopa Australiassa jalansijaa saavat kotoperäiset islamistiryhmät."

Oisko se kumma tapa tiukka ja valikoiva mamupolitiikka?
Ei ois.

Sinulta, Riqu, menee puurot ja vellit sekaisin.

Kanadassa MAAHANMUUTON edellytyksenä on m.m. työikäisyys, riittävä varallisuus ja ammattilaisuus alalla, jonka edustajia tarvitaan tai vaihtoehtoisesti Iso-Britannian kansalaisuus tai kutsu kanadalaiselta yrittäjältä (= "sponsorship"). Perheen yhdistäminen lienee myös peruste.
Suomen säännöstö taitaa olla melkein identtinen.

PAKOLAISIA Kanada puolestaan vastaanottaa huomattavasti enemmän suhteessa väestömäärään kuin Suomi.

Korjatkaa, jos olen väärässä, "Torontosta" ja "Jnsto".
Peteltä menee puurot ja vellit sekasin. Katos ku Kanada valitsee myös pakolaiset HYVIN tarkkaan.

Nimimerkeillä "Torontosta" ja "Jnsto" riittää todellakin työsarkaa Peten käsitysten korjaamisessa.
Perussuomalaisten pääkonttorissa hääräilevä työmies Matti Putkonen on taas kerran avannut sanaisen arkkunsa. Tällä kertaa Putkonen kyselee blogissaan, syyllistyikö vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö rasistiseen lausuntoon. Niinistö nimittäin sanoi kesällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että ”on varsin erikoista, että joku rationaalinen ihminen voi ajatella tätä hanketta kannattavansa”. Herkkätunteisen Putkosen mielestä kyseessä on kova ja loukkaava väite, kenties ihan vihapuhetta.

Putkonen jatkaa tuohtuneena, että ”fundamenttivihreys on mennyt niin pitkälle, että malmeja etsivät geologit joutuvat kovanmaan eli roudan aikanakin kulkemaan Reino-tossut jalassa. Ympäristöministeriön ja Niinistön militantit näet kun vahtivat kuin sonnit uutta porttia”.
Lukijakommenteissa Putkoselle ehdotetaan muun muassa uutta lääkitystä.
http://www.lansivayla.fi/blogi/239754-vihreat-luulevat-olevansa-yli-ihmisia
Ensi kuussa on seurakuntavaalit.
Kotimaa24 kirjoittaa, että Tampereen perussuomalaiset ovat lähteneet seurakuntavaaleihin hyökkäämällä muita vastaan eli väheksymällä ja/tai halveksimalla homoja, maahanmuuttajia ja vihreitä. Perussuomalaisten valitsijayhdistyksen mukaan vastustettavia asioita ovat
”homotus”
”mokotus”
”viherhumppa”

Vaaliohjelman teossa aktiivisesti mukana ollut Seikku Kaita sanoo, että ”homotus-sana viittaa tuputus-sanaan. Ajetaan asiaa, joka menee yli järjellisen rajan”. Hänen tunnuslauseensa vaaleissa: ”Perustatko sinä talosi kalliolle vai sateenkaarelle?”
Pölhöpopulistien tuoreimmista typeryyksistä kertoi Kotimaa24:

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/tampereen-perussuomalaiset-seurakuntavaaleissa-viherhumppaa-ja-homotusta-vastaan/
Tampereen Seurakuntavaalit. Ehkä maailmankaikkeuden kulminaatiopiste.

Tulkaa nyt luokseni tytöt ja pojat...

(Voi herttinen sentään. Eikö ole tärkeämpää...).
Packalenin puheenvuoro olikin täyttä asiaa verrattuna hyysäreihin, jotka yritti vierittää vastuuta nimen omaan uhreille ja kerjätä säälii tekijöille.
Perussuomalaisten poliisikansanedustajan Tom Packalénin kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuorossa toimii esimerkkinä siitä, millä tavalla populistinen kiihotustoiminta kansanryhmää vastaan hoidetaan.

Packalén kirjoittaa muun muassa, että ”maahanmuuttajajengi pahoinpidellyt raa´asti kymmeniä kantasuomalaisia lapsia”. Packalén jättää kertomatta, että joukko koostuu suomalaisista lapsista ja nuorista, joista osa on myös ns. kantasuomalaisia. Seuraavassa virkkeessä Packalén kirjoittaa Isis- ja al-Shabaab -terroristijärjestöistä ikäänkuin ne liittyisivät tähän tapaukseen.

Seuraavaksi Packalén kirjoittaa, että ”nyt osa väkivaltajengin maahanmuuttajataustaisista nuorista on kertonut suoraan, että heidän tekojensa motiivit ovat rasistisia ja että he haluavat vahingoittaa kantasuomalaisia”. Tapausta tutkivan ylikomisario Tauno Lotan mukaan kuulusteluissa ei ole tullut esille sellaista, mitä Packalén väittää. Mitään näyttöä rasistisesta, kantaväestöön vihamielisesti kohdistuvasta motiivista ei ole, hän toteaa.
Packalénin mahdollinen tietolähde kiinnostaa, sillä esitutkintamateriaali on salaista:
http://sakutimonen.com/2014/10/kansanedustajan-tietolahde/

Packalénin perustelemattomat oletukset (”...arvioin, että todellinen väkivallan ja ryöstöjen määrä on moninverroin suurempi... uhrit eivät uskalla kertoa totuutta” jne.) ja esittämiensä muiden väitteiden tarkoituksena on luoda epäilys kaikkia maahanmuuttajia kohtaan. Kansanedustajan näin tehdessä se on mielestäni poliittista rasismia.
Perussuomalaiset ovat aiheuttaneet tähän mennessä suurta vahinkoa yhteiskunnassamme levittämällä vihaa, myrkyttämällä ilmapiiriä ja pelottelemalla kansalaisia, ja sama agitaatio jatkuu. Tulevissa vaaleissa ääniä yritetään haalia samoilla teemoilla kuin viimeksi eli rasismilla ja homovihalla.

Packalénin kirjoitus johti suureen määrään kirjoituksia ja kommentteja, joissa rettelöiville nuorille vaadittiin julkisia hirttämisiä, niskalaukauksia tai kivisäkissä merenpohjaan. Uusissa facebook-ryhmissä suunniteltiin valkohihamerkkisiä katupartioita ja mietittiin, millaisia ählämejä hakataan ja säästetäänkö aasialaiset, kun ovat hyviä siivoamaan jne. Ilmeisesti lynkkausmielialan synnyttäminen oli Packalénin tarkoituskin. Packalénia tuskin huolestuttaa sekään, että hän teki karhunpalveluksen kunniallisesti työtään tekeville poliiseille:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288749198894.html
Poliisi vetoaa vihanlietsonnan lopettamiseksi:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72921-poliisi-syyttomien-osoitteita-jaetaan-netissa-nuoret-eivat-uskalla-lahtea-kotoaan

Packalén on siis käynnistänyt eduskuntavaalikampanjansa. Hän on varmaankin hieman huolissaan, sillä ymmärtää, ettei voi enää palata uskottavaksi poliisiksi. Toisaalta edustajanpaikan uusiminen olemattomilla ansioilla ja ilman Halla-ahon äänisaalista voi olla vaikeaa. Siksi Packalén on päättänyt kalastella samasta jätealtaasta kuin Halla-aho viime vaaleissa.