Anti-gender -liikehdintä ja sen vaikutukset Suomessa (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • oscari
  • oscari
  • 1.7.2024 0:12
Erinomaisen mielenkiintoinen ja valaiseva artikkeli. Tekijöille suuri ja kaunis kiitos!
Aito avioliitto -porukkahan oikein listasi toissa kevään Eduskuntavaaleihin noita antigender-ehdokkaita ja listassa on mukana nykyhallituksen ministereitäkin, sekä monia, puoluerekisteristä äärijärjestönä poistetun sinimusta-liikkeen jäseniä

https://aitoavioliitto.fi/artikkelit/aanesta-perhemyonteista-ehdokasta/

Pride-viikollahan tuon äärimielis-liikkeen edustajat ajeluttivat vihapuhetekstein varustettua peräkärryään ainakin Helsingissä. Lauantaina 29. kesäkuuta he ajoivat sitten vähemmistöihmisvastaisten julistustensa peräkärryn Kampissa skeittitapahtumaan, jonka tapahtumasäännöissä oli Turvallisen tilan periaatteet, eli mm. syrjimättömän tapahtumatilan periaatteet. Skeittarit sitten raivostuivat tuollaisille provokaattoreille ja sysäsivät vihapuhetekstien julisteet peräkärrystä.
Nyt sitten nuo äärimieliset mekastavat "uskonnon ja mielipiteen vapaudellaan" ja asiasta uutisoitukin ja uutiskommenteissa, sekä somekanavillaan he jylläävät.

Vaikka toimintansa ja julistuksensa muistuttavat läheisesti Putinismin hyväveljen, Moskovan patriarkka Kirillinkin vihapuheita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisiä vastaan.
  • 3 / 3
  • Esa K.
  • 19.8.2024 16:16
Koska tämä juttu raapaisee vain pintaa asiassa, missä Suomi on kansainvälinen toimija. Anti-gender liike, ja erityisesti ns. gender critical -ideologia on Suomessa poikkeuksellisen vaikutusvaltainen transihmisten terveydenhuollossa, mutta siitä seuraa ongelmia kaikille sateenkaari-ihmisille, jos solidaarisuus ei riitä syyksi perehtyä asiaan. Esimerkiksi vaikutusvaltaista vastustusta eheytyshoitojen kiellolle tulee transpoleilta, ja Suomen transhoitosuosituksiin viitataan myös jenkkien korkeimmassa oikeudessa asti eheytyshoitokieltoja vastustettaessa.

Toinen esimerkki on groomer-retoriikka, jota käytti ensimmäisinä Transgender Trend järjestö. Trans Data Library näyttää ensimmäistä esimerkkiä vuodelta 2019, mutta sanaa käytettiin jo samalla tavalla kirjassa, joka on Duodecim-lehdessä vuonna 2018 julkaistun Kun sukupuoli on nuorelle ongelma -jutun lähteissä. Kirjan on toimittanut Transgender Trend järjestön perustaja, ja groomer-puheen lisäksi siinä rinnastetaan teineille transsukupuolisuudesta kertomista positiivisessa valossa siihen, että samaa tehtäisiin anoreksian tai viiltelyn suhteen.

Minulla on instagram-tili ja sivut nimeltä sukupuolidystopia, jota päivitän aina kun on uutta materiaalia tähän aiheeseen liittyen toivoen, että joku journalisti tarttuisi asiaan. Riittakerttu Kaltiala saa Päivi Räsäsen näyttämään Perttu Jussilalta, jos puhutaan konreettisesta harmista, sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi mielipidevaikuttamisen tasolla J.K. Rowling ja Elon Musk eivät ole ylistäneet Räsästä.