Kuinka Päivi Räsänen kehtaa? - ja kyllähän hän kehtaa! (juttukommentit)

"Totuus on kuitenkin se, että jokainen lapsi saa alkunsa yhdestä äidistä ja yhdestä isästä"

Ristiriitaisen surkuhupaisa tuo Päipän toteamus, koska hän ja aatesiskoveljensä harrastavat kuitenkin uskomusta, jossa eka ihminen kuulemma sai alkunsa vain ainoastaan isästä, ilman äitiä.

Varsin kiusallinen detalji myös Päipälle ja uskontonsa harrastajille se, miten (heidän uskontonsa mukaan) miehestä sukupuolenmuutoksellisesti tulikin nainen, kun Aatamin mieskropan osasta tekaistiin Eeva-nainen (kuulemma).

Ja myöskin koska tuossa uskomuksessa julistetaan että "on vain yksi isä" ... mutta ei Äitiä, eli joden "jumalien lapsia" nuo uskovais-lapset olisivat :D

Päivän kannalta kurjaa on kuitenkin se, miten huomiotta "takapiruksi" hänen lahkolais-kristitty pappis-miehensä jää, Päipän toimiessa äänitorvena.
  • 2 / 5
  • Mixa
  • 16.9.2020 11:12
Aviomiehen jättäminen taka-alalle lienee ihan harkittu veto pariskunnalta. Vaimo senaattorina saa paljon enemmän ja helpommin mediatilaa kuin miehensä pappina. Koska emme pääse Räsäsille kärpäsiksi kattoon, voimme vain spekuloida kuinka paljon ajatuksista tulee mieheltä, Päivin toimiessa vain äänitorvena.

Räsäsen retoriikka on myös tarkaan harkittu. Esimerkiksi puhuminen sukupuolenvaihtamisesta (vrt.-korjaus)sisältää jo itsessään viestin.
  • 3 / 5
  • SaintJudy
  • 18.9.2020 8:36
"Pitäisikö Räsäsen ja aatetoveriensa esittämät huomiot jättää vain omaan arvoonsa ja koettaa vaieta heidät kuoliaiksi?" - No kyllä... näyttää siltä, että sateekaariyhteisöltä irtopisteitä keräävät/kerjäävät käyttävät myös "pöyristymispolitiikkaa" nostaakseen omaa kissanhäntäänsä vuorotellen pöydälle. Tämä on sinänsä helppoa, koska Räsäsen politiikka on "sateenkaariteemoilla" ratsastaminen, sitä enemmän hän saa julkisuutta kun hänen lausunnoista "tuohdutaan". Vuoropuhelu on käyty niin monesti, ettei siihen saa uusia näkökulmia.

Ei Pridea ilman Päiviä, ja sehän Päiville sopii!
SaintJudy, unohdat edellisessä ne (nuoret tai kypsempään ikään ehtineet), jotka joutuvat elämään (tahtomattaan tai muusta oikein tietämättä) ympäristössä, jossa päiviräsäsillä, aitoavioliittolaisilla ihanteilla ja vastaavilla käsityksillä on kaikupohjaa.

Minusta tuossa on riittävä syy olla vaikenematta - ja jopa "pöyristyillä" toisinaan.
  • 5 / 5
  • SaintJudy
  • 19.9.2020 16:24
Tuo nyt ei ollut edes pointtini. Yhdenvertaisuuskeskustelua voidaan - ja pitäisi pystyä käymään ilman päiviräsäsiä, mariaveitoloita aitoavioliittolaisia, vuodenhomoja, loputtomia julkisuushakuisia vuoropöyristelyjä ja vastakkainasetteluja. Ehkä silloin päästäisiin keskustelussa pidemmälle kuin "love wins" tai "it gets better".