Malta on hyvä esimerkki siitä, kuinka katolisen kirkon ote yhteiskunnassa on heikkenemässä. Maltalla oli, ei niin kauan sitten, katolisen kirkon tiukan konservatiivinen ote koko yhteiskuntaan. Kirkolla on tehokas lobbauskoneisto ja rahaa sen toteuttamiseen. Katoliselle kirkolle ei tunnetusti ole kelvannut mikään laki, jolla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa olisi parannettu. Rekisteröity parisuhde tuli siellä voimaan 2004 ja laki samaa sukupuolta olevien avioliitosta ja oikeudesta adoptoida tuli voimaan 2015. Maltalla on tilanne nyt parempi kuin vaikkapa meillä.
Oletettiin, että esimerkiksi Espanjassa ei saada mitenkään tasa-arvoista avioliittolakia aikaiseksi kirkon raivokkaan lobbauksen vuoksi. Laki saatiin kuitenkin läpi 2005 Espanjan valtapuolueen vaihduttua konservatiiveista sosialisteihin.
Minua kiinnostaa aina se, miten rehellistä vasemmistopuolueiden kannatus homojen ja lesbojen yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi on, varsinkin konservatiivisissa maissa, joissa kirkon ote yhteiskunnasta on vielä havaittavissa. Onko kyse aidosta asiasta, vai strategisesta politiikasta? Osittain varmasti aidosta tahdosta, mutta osittain myös puolueen mukana äänestämisestä. Joka tapauksessa tuntuu yllättävältä ja rohkaisevalta, että Maltan ja Espanjan kaltaisissa maissa, ja jopa Etelä-Amerikassa, löytyy kiinnostusta homo- ja lesboasioita kohtaan myös muussa kuin kielteisessä mielessä.
mrmeringue, en nyt oikein päässyt kiinni ajatuksenjuoksuusi. Mietitikö vasemmistopuolueiden kannatuksen aitoutta homojen ja lesbojen keskuudessa, vai näiden puolueiden pyrkimysten aitoutta parannettaessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia?
Minusta puolueet pyrkivät edistämään asioita, joita ne pitävät tärkeinä ja joita ne uskovat ja haluavat kannattajiensa pitävän tärkeinä. Toisaalta yksilö äänestää puoluetta, joka ajaa hänen tärkeinä pitämiään asioita.
Mitä tarkoitat "puolueen mukana äänestämisellä"?