Eduskunnan hlbti-verkoston kansanedustajat nuorten tentittävinä (juttukommentit)

Äitiyslain kohdalla kansanedustajien viesti oli, että "lakivaliokunnan on tehtävä mietintö" ja "aloite pitää saada eduskunnan käsittelyyn" - ja että tässä on mielenosoituksen ja oman puolueen lakivaliokunnan edustajan kontaktoimisen paikka. Kitkaa siis on. Vastauksissa pohdittiin, että olisi ennenkuulumatonta, jos mietintöä ei tehtäisi - ja silloin kansalaisaloite voitaisiin nähdä merkityksettömänä instituutiona. Kautta rantain tuli mainituksi myös viivytystaistelu.

Käytännössä kansanedustajien hieman kiertelevät puheenvuorot vahvistavat "pikkulintujen laulamaa": Lakivaliokunta on päätynyt panttaamaan Äitiyslaki-aloitetta hallitusyhteistyön sujumisen vuoksi ( http://ranneliike.net/teema/panttaako-lakivaliokunta-aitiyslaki-aloitetta-hallitusyhteistyon-sujumisen-vuoksi?aid=13064 ).

Lakivaliokunnan piti päättää aloitteen jatkokäsittelystä 1. kesäkuuta, mutta kokous ei ollut päätösvaltainen. Seuraavan kerran Äitiyslaki-kansalaisaloite näkyi valiokunnan 13.6. pidettävän kokouksen esityslistalla, mutta useita päiviä ennen kyseistä kokousta asia oli kadonnut esityslistalta. Tämä ajoittuu juuri perussuomalaisten hajoamisen myötä syntymäisillään olleeseen hallituskriisiin.

Aiemmin vahva enemmistöhallitus on nyt kutistunut niukan enemmistön hallitukseksi, ja kaikenlaisia kitkaa aiheuttavia asioita on ranneliike.netin lähteen mukaan pyritty lykkäämään tuonnemmaksi.

Tässä olisi ollut hyvä jatkokysymyksen paikka saada vahvistus etenemisen viivästymisen todellisista syistä; onko peliä vai ei?