Vain eduskunta voi muuttaa tasa-arvoisen avioliittolain voimaantuloa (juttukommentit)

  • 1 / 12
  • vaeltaja2006
  • 4.6.2015 7:17
Arvovaltaisissa hallituspiireissä on ilmeisesti vakavasti uskottu siihen, että avioliittolain tielle voidaan panna esteitä jättäytymällä passiivisiksi liitännäislakien suhteen. Siihen viittaa mm. Soinin kanta, ettei hän aio tehdä mitään avioliittolain edistämiseksi. Kun ei tehdä mitään, avioliittolain uskotaan kaatuvan. Esim. Ylen haastattelussa keskustan varapuheenjohtaja Saarikko ei halunnut ennustaa mitään avioliittolain kohtalosta. Eikä Saarikko ole mikiään takarivin poliitikko, vaan istuu päättäjäkolmikon pöydän liepeillä. Varmaan nyt alkaa kirkastua se, mihin hallitusvalta riittää.
Kuuntelin tuon Saarikon ennustuksen. Itse tulkitsen hänen viitanneen liitännäislakeihin, ei itse avioliittolakiin.

Olin kyllä tiistaina vähän hämmennyksissäni koko tästä kohinasta, ennen kuin tajusin Kalevan toimittajien julkaiseman virheellisen käsityksen ilmeisesti saaneen myllyn pyörimään. Itsekään en tajunnut tarttua tuohon heti, kun en tajunnut mistä höpö alkoi.

Varmasti moni toimittaja lähestyi poliitikkoja mielessään Kalevassa esitetty tulkinta - ja haastatellut vastasivat siitä näkökulmasta, että ymmärsivät avioliittolain uudistuksen jo hyväksytyn kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Lopputulos: yksi puhuu autosta ja toinen bensatankin korkista.
Oleellista on, löytyykö uudesta eduskunnasta yli 100 kansanedustajaa, jotka ovat valmiita kumoamaan jo säädetyn avioliittolain. Ainakin vaalikonevastauksien perusteella heitä löytyy max 50 eli asian pitäisi olla kaiken järjen mukaan selvää pässiä:) Ja hyvä niin!
  • 4 / 12
  • puppeliassi
  • 4.6.2015 11:26
Itse en laittaisi vaalikonevastauksille paljoa arvoa kun esimerkiksi stubb ja sipilä ennen vaaleja lupasivat ettei koulutuksesta leikata ja miten kävikään?

Lisäksi ainoastaan kokoomus puhui 6 miljardin leikkauksista ja ennen vaaleja ps puhui 2-3 miljardista ja kertoivat miten pienituloisilta ei leikata ja keskusta puhui 2.3 miljardin paketista johon kuuluu puolen miljardin veroale ja jotenkin voitettujen vaalien jälkeen takinkääntö olisi lievä ilmaisu millainen hallitusohjelma on.

Zyskovitsi myös oli opiskelijoiden kanssa kuvissa ettei koulutuksesta leikata mutta ei montaa päivää niin hänen julkistama leikkauslistalla olikin jotain muuta, ja hän todennut että ei aoi kaataa tasa arvoista avioliittolakia, kuka hölmö uskoo noihin?

Järkevintä siirtää tämä keskustelu http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=14844 koska tästä tulee vielä uusia uutisia ja itse en pidä järkevänä että keskustelu hajaantuu asiasta usempaan uutisketjuun tai keskusteluketjuun sillä luomani ketju on tehty nimenomaan uuden hallituksen aikeista vesittää/kaataa avioliittolaki.

Kommenttia muokattu: 04.06.2015 klo 11:30
Kaikkea asiassa varmaan yritetään. Jotain merkitystä voi olla sillä ties millaisella "kansallisella kriisiin kokemisella", joka yhteiskuntasopimuksen tiimoilta voi syntyä. Eli vastustajat saisivat uudistuksen siirtymään siitä aiheutuvan "kansallisen trauman" välttämiseksi tilanteessa, jossa "kansallinen yksimielisyys" on tarpeen.

Tämän asian mediakäsittelyyn on vaikuttanut hallituksen muodostaneiden salailu-ja tiedottamistaktiikka. Ao taustapaperi saatiin median ja opposition käsiin vasta vaatimusten jälkeen, kun paperia osattiin tivata. Kv-suhteisiin liittyvien käsittelyprosessien niukkaan julkisuuteen ja vääriin tietoihin on totuttu, mutta puhtaasti kotimaisissa aiheissa ilmiö on uusi. Sipilä "Leikkaukset koskevat kaikkia" -tyyli. Eikä asia ollut noin - ja lausuja sen lausuessaan tiesi, vaan toimittajat eivät.
  • 7 / 12
  • ihmettelijä
  • 4.6.2015 18:57
Mielenkiintoista että oikeusministeri on persujen Lindström, perheministeri Rehula (Saarikko hyllytettiin) ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Tolvanen. Kaikki avainpaikat ovat tasa-arvoisen avioliittolain vastustajilla.
  • 8 / 12
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 4.6.2015 20:32
Käsittääkseni Rehula ja Tolvanen ovat ainakin vaalikoneissa ilmaisseet tyytyvänsä jo tehtyyn päätökseen. Edelleen Sipilän hallituksen pöydällä ovat vain avioliittolain muutokseen liittyvät, mutta sinänsä siitä riippumattomat lait.
Kannattaa lukea:
http://sakutimonen.com/2015/06/avioliittolaki-ja-yhteiskuntaoppi/

Itse tajusin vasta tuon jälkeen, että asiahan on jo liitännäislakeja lukuunottamatta jo voitettu!

"Tasa-arvoista avioliittolakia ei viedä enää yhtään kenenkään päätettäväksi. Se on eduskunnan hyväksymä ja Tasavallan Presidentin vahvistama. Se tulee voimaan 1.3.2017. Suomessa lainsäätämisprosessi loppuu siihen, kun presidentti allekirjoittaa lain.

Jos tämä edellisen eduskunnan hyväksymä ja presidentin vahvistama lakimuutos haluttaisiin kumota, niin se vaatisi kokonaan uuden prosessin. Sen aloittamiseksi tarvittaisiin hallituksen esitys, kansaedustajan lakialoite tai kansalaisaloite. Sen pohjalta valmisteltaisiin uusi lakimuutos, jolla aiempi muutos kumottaisiin. Selvällä suomen kielellä sanottuna koko homma pitäisi siis aloittaa alusta."
Kiitos Jarmolle linkistä ja Saku Timoselle erinomaisesta kirjoituksesta.

"Mediassa on alkanut merkillinen pähkäily tasa-arvoisen avioliittolain kohtalosta. Syy tähän muodikkaaseen vatulointiin on hallitusohjelman kirjaus, jonka mukaan ”tasa-arvoinen avioliittolaki, translaki ja äitiyslaki viedään puheenjohtajien päätettäväksi”.

Näyttää pahasti siltä, että enempää hallitusneuvottelijat kuin toimittajatkaan eivät ymmärrä valtiosääntöoikeuden alkeita. Koko porukka pitäisi passittaa takaisin peruskouluun."

Juuri näin!

Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017. Ei pidä lukea kaiken maailman roskakirjoituksia ja roskauutisia.
---
Mä toivon, ettei sitä kumota. Jokasella ihmisellä pitäis olla oikeus mennä naimisiin. Ateistitkin saa mennä naimisiin, miksei homot ja lesbot sitten saa?