Räsänen käyttää hallituksen horjuvuutta avioliittolakia vastaan (juttukommentit)

  • 2 / 10
  • puppeliassi
  • 26.10.2014 18:02
Räsänen ei ole tyhmä, puolue on heikossa hapessa ja olisi saattanut jopa jäädä äänikynnyksen alle mutta nyt kävi miten kävi saa lisää ääniä puolueelleen.

Kokoomuksella on nyt kaksi vaihtoehtoa: joko ajaa laki läpi jolloin konservatiivi kokkarit vaihtavat muihin erityisesti kd ja takaisin tulee pikkuisen liberaaleja jolloin tulee iso vaallitappio ja oppositio, tai sitten kaataa laki jolloin todenäköisesti menee monta vuotta ennenkuin on sellainen eduskuntakokoonpano joka lain veisi läpi tosin ääntenmenetys pienempi.

Kataisen ei olisi kannattanut kd ottaa mukaan hallitukseen.

Kokoomus on se joka käytännössä päättää meneekö laki läpi vai ei, koska muissa puolueissa kannatus tai vastustus on paljon varmempaa ja sdp piirissä kannattajien määrä lisääntynyt.

Jos stub aikoo olla vahva johtaja menee laki läpi mutta jos antaa muiden kävellä hänen yli niin laki kaatuu.
  • 3 / 10
  • Havainnoija
  • 26.10.2014 18:49
No nyt Räsänen on selittelemässä/perumassa puheitaan. Sellaista on tapahtunut ennenkin:
http://yle.fi/uutiset/paivi_rasanen_avioliittolaista_kansalaisaloite_ei_ole_hallituksen_vaan_eduskunnan_kasissa/7552479

Räsänen kirjoittaa omassa tiedotteessaan: "Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan". Räsänen ei siis lupaa, että kd jää hallitukseen, jos eduskunta hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain.
http://www.paivirasanen.fi/2014/10/avioliittolaki-on-nyt-eduskunnan-ei-hallituksen-kasissa/
---
Kirkosta eroaminen on sunnuntaisin melko vähäistä, mutta Räsäsen haastattelu kohotti taas käyrää:
http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Kommenttia muokattu: 26.10.2014 klo 19:19
  • 4 / 10
  • Havainnoija
  • 26.10.2014 22:06
Räsäsen sekavat lausunnot, jotka sisältävät kiristystä ja uhkailua, todistavat Räsäsen sopimattomuudesta ministeriksi. Toimittajatkin ovat ymmällään:
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-paivi-rasasen-lausumista-ei-saa-enaa-mitaan-tolkkua/679574/
Räsäselle voit lähettää terveisiä esimerkiksi tätä kautta:
http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178684-avioliittolaki-on-nyt-eduskunnan-ei-hallituksen-kasissa
---
Räsäsen lausunnot innostivat hengenheimolaisia:
http://ristonurkkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178686-avioliitto-on-naisen-ja-miehen-valinen-julkinen-liitto

Kommenttia muokattu: 26.10.2014 klo 23:51
  • 5 / 10
  • Cadence
  • 27.10.2014 23:58
Ja vihreäthän eivät ole uhkailleet? Siinä puolueessa erottaa hallituksen ja opposition vain pöyröovi, joka pyörii kuin karuselli, kun puolueen kansanedustajat ravaavat siitä gerbiilien lailla. Nyt tekosyyksi löytyi lisäydinvoima, tosin ympäristöministeri Niinistöä ei haitannut sitten laisinkaan soidensuojeluohjelman jatko, eikä Pohjois-Suomen luonnon kohtalo kansainvälisen kaivostoiminnan ikeen alla.

Ja tuskin oli ehtinyt ero nykyisestä hallituksesta haaleta, kun puolueen puheenjohtaja, Niinistö, oli jo taasen virittelemässä verkkoja uutta hallitusta silmällä pitäen. Niinistö astui näyttävästi julkisuuteen asiakohtaohjelman kanssa, josta hämmästyttävää kyllä puuttui tasa-arvoinen avioliitto. Olisiko vihreiden mielissä kangastellut jälleen hallitusyhteistyö, Audin musta takapenkki, maksoi mitä maksoi, vaikka sitten perussuomalaisvetoisessa hallituksessa?

Luonnollisesti asia ei hämmästyttänyt ketään, eikä varsinkaan vihreää toimittajakaartia, mutta kuin kristilliset tulevat julkisuuteen hallituseron kera, ammattipöyristyjien kuoro virittää ylävireisen veisuun sosiaalisessa mediassa ja ovet paukkuvat mielenosoituksellisesti kirkoissa. Kutkuttavinta on, että jos vihreät olisivat jääneet hallitukseen, olisi tämäkin episodi jäänyt näkemättä. Räsänen tekee, mitä arvokonservatiivi olisi jokaisessa maassa tehnyt, arvojensa perusteella, mutta vihreiden arvoista en ole niinkään varma - kaikki näyttää olevan kaupan.

Ehkäpä Räsänen on oppinut läksynsä; karavaani kulkee ja koirat haukkuvat. Ajan poliittiseen henkeen kuuluu, että heikkoutta ei pidä näyttää, räksytys on tärkeämpää kuin teot, ja röyhkeys perii maan. Kristitylle tämä voi toki olla kova läksy.

Nykyinen hallitus on niin onneton tekele, että parempi on, jos kaatuu. Olisi kaadettu jo, mutta sosiaalidemokraatit Rinteen johdolla kyttäävät galluppeja kuin kuuta nousevaa. Jos nousu koittaa, hallitus kaatuu saletisti sillä sekunnilla. Ketään ei kiinnosta koko avioliitto.
  • 6 / 10
  • Havainnoija
  • 31.10.2014 23:07
Kristillisdemokraattien kannatus on tuoreimman kyselyn mukaan pudonnut 2,7 prosenttiin ( http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7576903.ece/ALTERNATES/w960/30_10+puoluekannatus+-01.png ), mutta ilmeisesti haluavat sitäkin pienentää. Kristillisten Janne Suuronen nimittäin kirjoittaa tasa-arvon kannattajista: "Mutta muodikkaat arvoliberalismin aktiiviset julkiset levittäjät, olette perseestä. Typeryksiä, jotka ette ymmärrä mitä olette tekemässä yhteiskunnalle. Meille kaikille ja erityisesti teitä nuoremmille ihmisille."

http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179037-muotiarvoliberalismi-on-perseesta
---
Lisäys
Änkyrät ovat tänä viikonloppuna ärtsypäällä:

http://perttupulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179086-en-niele-paskaa-viskaan-se-takaisin

Kommenttia muokattu: 01.11.2014 klo 15:52
  • 8 / 10
  • Havainnoija
  • 16.11.2014 0:01
Kristillisdemokraattien tuskainen taival
Riihimäen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen Kerttu Lahtinen (kd), joka on kristillisten kärkipoliitikkoja, on tuomittu viime viikolla käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen velallisen törkeään epärehellisyyteen.
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/alueuutiset/vh-riihimaki/25606-kristillisdemokraattien-karkipolitiikolle-vankeustuomio-riihimaella

Tuomittu on Päivi Räsäsen tuttava, sillä he istuvat molemmat Riihimäen kaupunginvaltuustossa.
  • 9 / 10
  • Havainnoija
  • 19.11.2014 14:25
Päivi Räsänen uhkailee edelleen

Räsänen kertoi jumalaradion haastattelussa, että kristilliset eivät lähde seuraavaan hallitukseen ilman sopimusta avioliittolain säilyttämisestä nykyisellään.
Oras Tynkkynen puolestaan arvioi samassa ohjelmassa, että vihreät jäisi pois sellaisesta hallituskokoonpanosta, joka sopisi avioliittolain koskemattomusperiaatteesta.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/5078/paivi_rasanen_radio_deissa_kd_ulkona_hallituksesta_ilman_sopimusta_avioliittolain_sailyttamisesta
  • 10 / 10
  • Havainnoija
  • 19.11.2014 17:00
Räsänen jyrkkänä

Räsänen väittää Radio Helsingin haastattelussa, että tasa-arvoinen avioliittolaki on YK:n ihmisoikeusjulistuksen vastainen.

https://www.radiohelsinki.fi/podcast/34697/?P%C3%A4ivi+R%C3%A4s%C3%A4nen%3A+%22Tasa-arvoinen+avioliittolaki+olisi+YK%3An+ihmisoikeusjulistuksen+vastainen%22

Päivi Räsäsen tämänpäiväiset lausunnot eivät ole vielä johtaneet eropiikkiin kirkosta, mikä ilmeisesti johtuu siitä, että Räsäsen lausunnot eivät ole ehtineet tärkeimpiin tiedotusvälineisiin.

Maistraateista kerrotaan, että kirkosta eroavat ruuhkauttavat maistraatteja. Eroilmoituksia on tullut jopa tuhansia päivässä. Tilanne paranee lähitulevaisuudessa, kun Väestörekisterikeskus saa käynnistettyä suunnitteilla olevan sähköisen asiointipalvelun, jossa on mahdollista ilmoittaa itse uskontokuntaan liittymisestä tai siitä eroamisesta.

Kirkosta on tänä vuonna eronnut 38 000 eli sama määrä kuin viime vuonna samaan aikaan. Eroamisen arvellaan kiihtyvän ensi viikolla, kun eduskunta aloittaa avioliittolain käsittelyn ja erityisesti siinä tapauksessa, jos äänestys päättyy taantumuksellisten voittoon. Tasa-arvoa vastaan ovat voimakkaasti lobanneet pääasiassa uskonnolliset ääriliikkeet mutta osaltaan myös evankelis-luterilainen kirkko. Suomalaisten enemmistö ei hyväksy epäinhimillisten uskontojen oppeja lainsäädäntömme perustaksi.

Kommenttia muokattu: 19.11.2014 klo 17:30