"Hän olisi halunnut mennä pelissä naimisiin kihlattunsa kanssa, mutta se ei onnistu, koska kihlattu on samaa sukupuolta."
Kuulostaa tuo arizonalaispelaaja melko lapselliselta tyypiltä. Lieneeköhän oikeassa elämässä asiat ihan niin kuin antaa ymmärtää? Tai sitä elämää ylipäänsä jos pitää päästä naimisiin virtuaalisesti kaiken muun lisäksi :D Vai eikö Arizonassa tai naapuriosavaltioissa kyseinen toimitus ole vielä sallittu?
Tähän voisi vielä lisätä sen että alkuperäisessä Japani-versiossa oli bugi joka mahdollisti suhteet saman sukupuolen kanssa joka "korjattiin" myöhemmin päivityksellä josta sitten tämä koko kohu alkoi.
"Kuulostaa tuo arizonalaispelaaja melko lapselliselta tyypiltä. Lieneeköhän oikeassa elämässä asiat ihan niin kuin antaa ymmärtää? Tai sitä elämää ylipäänsä jos pitää päästä naimisiin virtuaalisesti kaiken muun lisäksi :D Vai eikö Arizonassa tai naapuriosavaltioissa kyseinen toimitus ole vielä sallittu?"
Eipä kyllä taaskaan avaudu kalan logiikka.
Jos kerran on kihloissa tai naimisissa oikeassakin elämässä, niin miksei niin tekisi myös sen mahdollistavassa pelissä, kun kummatkin osapuolet sitä pelaavat?
"Jos kerran on kihloissa tai naimisissa oikeassakin elämässä, niin miksei niin tekisi myös sen mahdollistavassa pelissä, kun kummatkin osapuolet sitä pelaavat?"
Ymmärrän tuonkaltaisten pelien olevan suunniteltu lähinnä lapsille ja nuorille jotka voivat "harjoitella" asioita kuten leikkiä kotia. En ymmärrä miksi muiden pitäisi sotkea oikea elämänsä peleihin.
kala86, ketä ovat ne "muut", jotka "sotkevat omaa elämäänsä peleihin"?
Eivät lapset itse osaa vielä mitään pelejä rakennella, kyllä siellä aina ovat jotkut "muut" mukana. Eikö elämän koko kirjo saa näkyä niissä vaihtoehtoisissa mahdollisuuksissa, joilla kotia saa leikkiä? Pitääkö lapselle opettaa, että vain tietynlainen koti on sallitu ja mahdollinen, muunlaiset ovat väärin? Jos jokin vaihtoehto ei lasta kiinnosta tai miellytä, silloin hän hylkää sen aivan itse.
Nintendon Animal Crossing New Leaf on ihan piristävä poikkeus kun siinä sukupuolirajat eivät ole niin konservatiiviset (mm. ristiinpukeutuminen mahdollista), ja uusi "smug"-persoona on aika selvästi bi. :)
Electronic Arts (varsinkin siihen kuuluva BioWare) on silti omaa luokkaansa HLBT-väestön huomioonottamisessa: The Sims, Dragon Age ja Mass Effect 3. <3 Ja Bethesdan Skyrim-pelissä on sukupuolineutraalit avioliitot.
Pointtini oli siinä miksi aikuinen ihminen pelaisi tuollaista peliä kun voi toteuttaa nuo asiat jo ihan oikeassakin elämässä. Jutussa mainittu arizonalaispelaaja oli sitä paitsi jo tehnyt sitä(kihloissa) ja haluaa ilmeisesti vain sekoittaa todellisuuden ja virtuaalimaailman keskenään. En pidä sellaista merkkinä tasapainoisesta ihmisestä.
No en minäkään ymmärrä mitään roolipelaamisesta kun en sellaista harrasta.
Käsittääkseni kuitenkin hyvin monet aikuisiksi katsottavat ihmiset niitä pelejä pelaavat, vaikka voivat (tai sitten ei) toteuttaa samantyyppisiä rooleja myös oikeassa elämässään. Ei kai heitä sen vuoksi pidetä mitenkään tasapainoltaan järkkyneinä? Kyllä ihminen voi leikkiä aikuisenakin, ja sitä pidetään jopa terveenä ilmiönä.