Nintendo pyytää anteeksi homosuhteiden jättämistä pois pelistään

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 11

Nintendo on esittänyt anteeksipyynnön siitä, että sen kesäkuussa länsimaissa ilmestyvässä Tomodachi Life -pelissä ei ole mahdollisuutta samaa sukupuolta olevien välisiin seurustelusuhteisiin tai avioliittoihin.

Elämäsimulaattoripeli julkaistaan Nintendo DS- ja Nintedo 3DS -konsoleille. Sen pelaajat luovat omat Mii-hahmonsa virtuaalisaarelle, jossa nämä voivat shoppailla, pelata pelejä, käydä treffeillä ja mennä naimisiin. Seurustelu ja avioituminen on kuitenkin mahdollista vain eri sukupuolta olevien välillä. Asiasta käynnistyi julkinen keskustelu, kun arizonalainen pelaaja kritisoi peliyhteisössä asiaa ja käynnisti sosiaalisessa mediassa #Miiquality-liikkeen, jolla hän haluaa kiinnittää Nintendon huomio puutteeseen. Hän olisi halunnut mennä pelissä naimisiin kihlattunsa kanssa, mutta se ei onnistu, koska kihlattu on samaa sukupuolta.

Peli on ollut jo aiemmin käytössä Japanissa, ja kesäkuun 6. päivänä länsimaissa julkaistava on lokalisoitu versio alkuperäisestä pelistä. Aluksi Nintendo ilmoitti uutistoimisto AP:lle, ettei pelissä ole mahdollistettu homosuhteita, koska koska yhtiön tarkoitus ei ole ollut välittää yhteiskuntakritiikkiä pelillään. Monissa länsimaissa samaa sukupuolta olevien parisuhteet ovat kuitenkin nykyään samalla viivalla heterosuhteiden kanssa.

Asiasta syntyneen kohun jälkeen yhtiö on ilmoittanut ottavansa samaa sukupuolta olevat parit huomioon, mikäli pelille tehdään jatko-osa. Nintendo ilmaisee olevansa pahoillaan aiheuttamastaan mielipahasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Arizonalaispelaaja uskoo, ettei Nintendo syrji seksuaalivähemmistöjä tahallaan. Hän ei usko Nintendon olevan homofobinen yritys, vaan kyseessä olevan valitettavan erehdyksen.

Pelaaja: Nintendon happoinen elämäsimulaattori unohtaa kokonaan homosuhteet
Homoliitot jäivät pois virtuaalimaailmasta - Nintendo pyytää anteeksi
Tilt: Euroviisujen vapaamielisyydestä ja avoimuudesta ei tietoakaan – Nintendon peleissä eivät homot mellasta

11 kommenttia

Hö, noi samat ominaisuudet löytyy joko second lifesta tai utherversestä. On löytynyt jo monta vuotta.
"Hän olisi halunnut mennä pelissä naimisiin kihlattunsa kanssa, mutta se ei onnistu, koska kihlattu on samaa sukupuolta."

Kuulostaa tuo arizonalaispelaaja melko lapselliselta tyypiltä. Lieneeköhän oikeassa elämässä asiat ihan niin kuin antaa ymmärtää? Tai sitä elämää ylipäänsä jos pitää päästä naimisiin virtuaalisesti kaiken muun lisäksi :D Vai eikö Arizonassa tai naapuriosavaltioissa kyseinen toimitus ole vielä sallittu?