Yhdysvalloissa avattiin homoystävällinen pikaruokaravintola (juttukommentit)

"Ravintolauutisesta tulee mieleen se, että harmi kun meillä ei täällä Helsingissäkään ole yhtäkään hlbt-ruokaravintolaa."

Miksi pitäisi olla? Eroaako ruokakulttuuri jotenkin riippuen siitä kehen tuntee seksuaalista vetoa? :D

Toisekseen kyseinen paikka tuskin pysyisi kovin pitkään pystyssä, näkeehän sen jo vastaavien baarien ja yökerhojen tilanteesta Helsingissä. Tämä myös vahvistaisi/palauttaisi erottelua ihmisten välillä mainituin perustein. Kuka sitä haluaa?

Btw, human, näen ristiriidan siinä että ensin sanot ettei meillä homoilla ole erioikeuksia ja seuraavaksi jo vaadit omaa ruokaravintolaa meille. On se jännä...

Kommenttia muokattu: 08.04.2014 klo 01:42
Suomessa omistajan tausta ja siihen liittyvät asenteet eivät yleensä näy yrityksen käytännön toiminnassa/markkinoinnissa. Vaikkapa ravitsemusliikkeissä homoparit hyvin harvoin joutuvat kokemaan olevansa ei-toivottuja - tai "suomalaisesta palvelukulttuurista" rutkuttavien mielestä sen ei-toivotumpia kuin muutkaan. Se yhdistettynä markkinoiden kapeuteen, ei edistä varsinaisten hlbti-ruokaravintoloiden syntymistä. Ei vaan ole riittävää kysyntää. Anniskelupaikoille riittää jonkin verran paremmin asiakkaita, koska: pariutuminen.
  • 4 / 11
  • Salty Dog
  • 8.4.2014 11:21
Homoille suunnattu ravintola on ajatuksena jotenkin turhauttava. Valitsen itse paikan mieluummin muilla kriteereillä. Yhtä hullulta tuntuisi käydä homosiwassa ostamassa homoille suunnattua maitoa. Pitäisikö vr:n lanseerata homoystävälliset junavaunut? Ja mitä ihmettä sekin sitten tarkottaisi... :-)
Tässä yhteydessä kannattaa muistaa täälläkin toistuvasti esitetyt vaatimukset homovanhainkodista Suomeen vaikkapa jänkhälle. Edes pääkaupunkiseudulla ei olisi mielestäni sellaiseen riittävästi tulijoita niin, että voitaisiin toimia järkevän taloudellisesti, eikä almujen varassa.
kala86 ei taaskaan ymmärtänyt pointtia, jonka aidosti homo toki heti ymmärtää.
Ne vain hetero/bisse-paikat ovat helposti aika tylsiä, kun siellä hlbt-jyvien joukossa on ylenmäärin akanoita. Heteroilla on oletus-heterot alkuillan ja ruoka-paikat, mutta siellä hlbt-ihmisillä on se ylimääräinen "oletus"-hankaluus.
Ja kun kaikkia hlbt-väestäkään ei niin kiinnosta vain ne alkoholikeskeiset, puolenyönjälkeisen myöhäiset seurustelupaikat. Tuo alkuillan tarjonta on aika vähäistä. Osaa kiinnostaisi vähemmän viinakeskeinen oletus-hlbt -paikka.

Tavallaan oli huono asia, että uusimmasta DTM:stä tuli (tilasijaintinsa vuoksi) vain pelkkä yökerho, jolla ei ole mahdollisuuksia monikäyttöisempään, myöhäisiltapäivän/ alkuillan oletus-hlbt-seurustelupaikan tarjontaan. Siitähän kärsivät myös alle 18-vuotiaat hlbt-ihmiset. Ruokailumahdollisuuttakin tarjoavan hlbt-ravintolanhan ei tarvitsisi missään nimessä olla mikään kulinaristinen huippupaikka, vaan jokin sopivan kannattavan toimivan konseptin omaava - mm. Lost and Foundissahan oli myös jopa ruokailumahdollisuutta, vaikka sen tanssilattia olikin sitten liian postimerkki ja isommat yöklubit veivät sitten sen yöpuolen asiakaskunnan.

Kommenttia muokattu: 09.04.2014 klo 00:11
Kuvittelisin olevani "aidosti homo", mutta Humanin pointti ei oikein auennut, tosin hänen tulkintojen mukaan taida kuitenkin olla bisse! :-o
Itseasiassa nämä "hetero/bisse-paikat" ovat tarjonnaltaan tällä hetkellä Helsingissä kiinnostavampia, jos etsii muuta sisältöä paskan musiikin ja paikoillaan pönöttämisen tai ympäripyörimisen (cruisailu/tanssitolppa). Tietysti homobaarien tarjonnasta vastaa kukin itse, mitä on tarjolla. Sitä saa mitä tilaa ja useimmiten kasvisvaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Lost&Foundin kosepti ei ollut homobaari, vaan heteroystävällinen homobaari. Postimerkikokoinen tanssilattia oli alkuvuosina yksi kaupungin kuumimmista - ja vitriinissä tarjottavat voikkarit Helsingin kuivimpia. Sääli vain miten paikka menetti vetovoimansa kun sen konsepti löi läpi, tosin yökerhon "coolius" on muutamassa vuodessa ohitse.

En usko että kukaan erityisesti tarvitsee homoille suunnattua ravintolaa tai pikaruokalaa. Tuo "homoystävällinen" - tai laajemmin muita vähemmistöjä kunnioittava sertifikaati pitäisi olla vaikkapa siinä luomu-logon tai joutsenmerkin vieressä. Homoystävällistä leimaa voisi ympätä myös homobaareihin, aika monet homot eivät voi sietää toisia homoja - sietokynnys tosin pohjautuu usein "oletukseen".
Lieneekö maailmassa muita oikeita homoja olemassakaan kuin Daffyd Thomas ja Human?

Vaan... mitä pidemmälle yhdenvertaistuminen etenee, sen vähemmän erityisesti homoille tarkoitettuja asioita tarvitaan.

Maailmallahan tuollainen "homoystävällinen" -viesti on sateenkaarilippu ovenpielessä tai palvelun tietojen yhteydessä. Se ei siinä mielessä ole "sertifikaatti", ettei kukaan erikseen ole sellaisen myöntäjä. Olennaista minusta kuitenkin on, että tuollainen merkki ilmaisee sitä, että kyseisessä paikassa tiedostetaan hlbti-vähemmistöjen olemassaolo. Tiedostaminen ja asiasta ilmoittaminen yleensä tarkoittaa sitä, että ko. vähemmistöön kuuluvat otetaan asiallisesti huomioon.

Meillä noita ovenpielen sateenkaarilippuja ei ole juurikaan näkynyt. Johtuisiko siitä, ettei näillä markkinoilla palveluntarjoajilla ole juuri edes varaa valikoida asiakkaitaan, joten tavallaan itsestäänselvää "ei-kielteisyyttä" ei koeta tarpeelliseksi ilmaista. Lisäksi Suomessa hlbti-väki nähdään niin pienenä ja kaupallisesti merkityksettömänä ryhmänä, ettei sen erityinen huomioon ottamisen uskota tuovan kilpailuetua. Vaan ehkä sitä sietäisi miettiä?
  • 9 / 11
  • Salty Dog
  • 9.4.2014 12:26
En oikeen tykkää noista ovenpielitarroista... Tulee fiilis että "meillä palvellaan myös mielellään b-luokan ihmisiä, tervetuloa!" tai ehkä sitten jopa rivien välistä: "Meilläkin luokitellaan asiakkaat homoihin ja heteroihin, tervetuloa!!" :-)
Voihan sen viesti olla myös "meillä hlbti-ihmisetkin ovat ykkösluokan asiakkaita, tervetuloa!", tai "meillä sateenkaaren alle mahtuvat kaikki, suuntautumisesta riippumatta, tervetuloa".

Mutta joo, voihan tuon kokea toisinkin.