"Kun Suomessa 1971 toteutunutta homoseksuaalisten suhteiden laillistamista valmisteltiin, olivat sen ajan homo-ongelmaiset pelottelemassa sillä, että jos nyt annetaan periksi, ei vaatimuksille näy loppua"
Eikö näin ole sitten käynyt? Mitään "kaltevaa pintaa" ei voida tässä homoasiassakaan pitää minään ns. argumentaatiovirheenä. Yritys saada homoliitot läpi voidaan selkeästi nähdä yhtenä vaiheena tavoitteessa poistaa yhteiskunnasta kokonaan heteronormatiivisuus ja tehdä yhteiskunnasta täydellisesti sukupuolineutraali. Asiassa ei ole mitään epäselvää: jos johonkin radikaaliin tavoitteeseen halutaan päästä, on se varminta tehdä askel kerrallaan.
Jos Suomesta haluttaisiin vaikkapa tehdä kokonaan yksikielinen maa, niin kuka luulee, että se nykytilanteessa onnistuisi sormia napauttamalla? Parhaiten siihen päästäisiin askel kerrallaan vaikkapa seuraavasti: ensin kielivalinta venäjän kielen ja ruotsin kielen välille kouluissa, seuraavaksi kokonaan vapaa kielivalinta, sen jälkeen ruotsin kielisen ohjelmiston hiljaittainen vähentäminen Ylen ohjelmistosta, sen jälkeen kaksikielisyysvaatimuksista luopuminen, sen jälkeen kokonaan ruotsinkielisistä viroista luopuminen; lopuksi kaikkien muutosten jälkeen edessä häämöttää ruotsin kielen aseman täydellinen romuttaminen ja Suomen muuttaminen kokonaan yksikieliseksi maaksi.
Mitä itse homoliittolakiin tulee, niin olen kyllä aika luottavainen sen suhteen, että se saadaan torjuttua. Ja jos/kun se saadaan torjuttua, niin asia voidaan unohtaa hetkeksi, sillä esim. ensi kauden eduskunnan kokoonpano tulee todennäköisesti olemaan nykyistäkin konservatiivisempi. Homoliittoaloitteen suosiosta eduskunnassa kertoo se, että tällä vaalikaudella alkuperäisen lakialoitteen homoliitoista allekirjoitti ankarasta lain pakottamisesta huolimatta vain 76 kansanedustajaa, joka on todella heikko määrä; olkoonkin sitten, että pari allekirjoittamatta jättänyttä edustajaa on ilmoittautunut lain puolesta äänestäjäksi, on luku silti selkeästi alle tarvittavan määrän. Lisäksi on huomattava, että lain kannattajien joukossa on paljon ministereitä, joilla on suurempi todennäköisyys olla pois mahdollisesta lopullisesta äänestyksestä esim. työmatkan takia. Tämäkin vähentää puoltavien äänien määrää. Lisäksi lakia kannattava eduskunnan puhemies ei äänestä äänestyksessä, joten siitäkin lähtee yksi puoltava ääni pois.
Millä tavalla heteronormatiivisuus on yhteiskunnallisesti hyödyllinen? Mitä haittaa ja kenelle sen täydellisestä poistumisesta olisi? Kielipolitiikassa tilanne olisi päinvastainen, sillä ruotsin kielen asettaminen minkä tahansa vieraan kielen asemaan Suomessa heikentäisi selvästi yhden kansanosan asemaa ja oikeuksia.
Eihän ole mitään järkeä ylläpitää lakien ja määräysten voimin asiaa, joka luonnostaan on olemassa. Eivät naiset lakkaa olemasta naisia tai miehet miehiä, vaikka käsite "sukupuoli" ei esiintyisi lainsäädännössä lainkaan. Sukupuolessa ja seksuaalisessa suuntautumisessa on kyse biologisesta ilmiöstä.
Ei lainsäädännössä pitäisi olla rajoituksia rajoitusten vuoksi vaan ihmisten hyväksi. Lainsäädännön pitää kyllä tunnustaa, että sukupuolista ja seksuaalista moninaisuutta on, mutta ei sen perusteella pitäisi karsinoida ihmisiä. Sukupuoleen liittyvä lainsäädäntö on tarpeen esimerkiksi sukupuolenkorjausta ajatellen.
Yhdenvertaisuudessa on kysymys siitä, että henkilöön liittyvää yksityiskohtaa ei perusteetta käytetä rajoittamaan henkilön elämää.
Aika näyttää, mitä eduskunta päättää avioliittolainsäädännön suhteen. Jos kansanedustajat tekevät ratkaisunsa oikeudenmukaisuus ja järki muassaan, saadaan Suomeenkin samaa sukupuolta olevien parien avioliitot salliva lainsäädäntö.
Jaahas, Ranneliikkeen historian säälittävin trollaava kaappihomo on palannut.
"Ei_avioliittoja_homoille" ilmiselvästi yrittää tukahduttaa omia homoseksuaalisia halujaan sepittämällä itselleen, että hänen on pakko lisääntyä tai muuten on koko elämä arvotonta ja "luonnotonta". Lisäksi EAH:lla näyttää olevan taipumuksia androgyynisyyteen, jota hän yrittää niinikään tukahduttaa syyttämällä niistä milloin "homotahoja", "homoporukkaa" tai "vihervasemmistolaisia". Taipumuksistaan aiheutuvalta häpeältä ja leimautumiselta EAH yrittää suojautua yksinkertaisesti väittämällä, että kaikki ihmiset ovat hänen kaltaisiaan, ellei heitä toisin käsketä pitämällä yhteiskunta heteronormatiivisena. "Ihan hetero" tosiaan juu, et kai oikeasti kuvittele etteivät kaikki täällä näe lävitsesi?
Jos tasa-arvoisen avioliittolain mahdollisuudet ovat heikot, miksi sen eteneminen piti torpata jo helmikuussa? Jos 76 kansanedustajan allekirjoittama aloite ei todellakaan olisi mennyt läpi, mitä sitä turhia epämuodollisen käytännön vuoksi ryhtyä torpedoimaan varsinkin kun se tulee nyt uudelleen takaisin kansalaisaloitteena? Eikö olisi ollut järkevämpää osoittaa jo silloin ettei eduskunnan enemmistö tue aloitetta, jos kerran näin on?
Taitaakin olla niin, että kansalaisaloitteella on hyvätkin mahdollisuudet mennä läpi, koska KD kiristää jo kolmatta kertaa hallituskumppaneitaan ja Timo Soini rikkoo henkilökohtaisen pakkomielteensä vuoksi puoluekurittomuuden periaatettaan - kaikesta siitä huolimatta minkä suhteen EAH on "luottavainen".
En malta odottaa siihen asti kun EAH muuttuu homoavioliittojen johdosta sukupuolettomaksi.
"Aika näyttää, mitä eduskunta päättää avioliittolainsäädännön suhteen. Jos kansanedustajat tekevät ratkaisunsa oikeudenmukaisuus ja järki muassaan, saadaan Suomeenkin samaa sukupuolta olevien parien avioliitot salliva lainsäädäntö."
Jos kansanedustajat tekevät ratkaisunsa ajatellen lasten parasta, niin Suomessa ei hyväksytä homoavioliittoja. Älä muuten jatkuvasti väitä, että homoliittojen puolesta on vain ja ainoastaan "järkiperusteluita", kun taas homoavioliittoja vastaan on vain tunteisiin perustuvia perusteluita, sillä asia ei ole noin. Väittäisin, että asia on pikemminkin päinvastoin.
"Jaahas, Ranneliikkeen historian säälittävin trollaava kaappihomo on palannut."
Repesin. Todennäköisesti Homopallero väittää muita kaappihomoiksi vain sen takia, että häpeää itse omaa homouttaan ja täten haluaa aiheettomasti leimata myös heterot homoiksi. En näe muuta syytä, miksi Homopallero sanoo toisia kaappihomoiksi.
"Jos tasa-arvoisen avioliittolain mahdollisuudet ovat heikot, miksi sen eteneminen piti torpata jo helmikuussa? Jos 76 kansanedustajan allekirjoittama aloite ei todellakaan olisi mennyt läpi, mitä sitä turhia epämuodollisen käytännön vuoksi ryhtyä torpedoimaan varsinkin kun se tulee nyt uudelleen takaisin kansalaisaloitteena? Eikö olisi ollut järkevämpää osoittaa jo silloin ettei eduskunnan enemmistö tue aloitetta, jos kerran näin on?"
Ai se olisi pitänyt tuoda eduskunnan äänestettäväksi? Tajuatko, että noita kansanedustajien lakialoitteita on tälläkin vaalikaudella tehty varmaan satoja, eikä yksikään niistä ole edennyt mihinkään äänestykseen. Miksi ihmeessä homoliittoaloitteen olisi pitänyt olla jotenkin poikkeus? Tietenkin ymmärrän, että homoaktivistien mielestä olisi pitänyt, koska heidän mielestään homoilla ja heihin liittyvillä asioilla pitää aina olla erityisoikeuksia.
Mitä ihmettä Ei_avioliittoja_homoille oikein taas horisee!?
EAH:lla, joka häpeää homouttaan niin paljon on tarve yrittää leimata kaikki heterot kaappihomoiksi ja kaikki homot kaappiheteroiksi, jottet kokisi olevasi yksinäsi tukahdutettujen halujesi kanssa.
Se, ettei alle sadan kansanedustajan allekirjoittamia aloitteita yleensä oteta käsittelyyn on merkityksetön seikka itse lain läpimenon kannalta - kuten KD:n ja Timo Soinin paniikista voidaan päätellä.
Mitään virallista lakia tai sääntöä ei ole olemassa sen suhteen, mitkä lakialoitteet otetaan käsittelyyn - lähtökohtaisesti kaikki aloitteet pitäisi käsitellä.
Tässä kohtaa täysjärkinen ihminen ymmärtää, ettei ole olemassa mitään syytä, miksei juuri homoavioliittolakialoitetta voitaisi päästää äänestykseen poikkeuksellisesti. Se on vain poliittisesta tahdosta kiinni, kuten on sekin annetaanko poikkeuksien johtaa uuteen käytäntöön.
Aika on otollinen saada eduskunta puoliväkisin keskustelemaan avioliittolainsäädännön muuttamisesta. Kansalaisaloite on joka tapauksessa merkittävä virstanpylväs, kävi miten kävi. Vaikka lainsäädäntö ei tällä tai seuraavalla kaudella muuttuisikaan ei ole mitään syytä lannistua tai kantaa kaunaa (ainakaan muita kuin pääministeripuolueen petturuutta kohtaan). Suomi ei jää loputtomiin jälkijunaan tässä asiassa. Työ jatkuu vähintäänkin tulevien sukupolvien vuoksi.
Uusia aloitteita vain kehiin, niin kansanedustajien kuin kansalaistenkin taholta. Painekattila tekee mitä painekattilan on tehtävä vain, jos painetta pidetään yllä.
Voisihan se tosin olla tylsää jos olisi tasa arvoinen avioliittolaki, saattaisi muutamassa kymmenessä vuodessa tilanne parantua niin paljon että setan tehtävä olisi enää järjestää bileet vuosittain, mutta kun rakkaat tasa arvon vastustajat pistävät hanttiin saamme vielä yli puoli vuosisataa toimia homofobeja vastaan, onpahan tekemistä, olisihan se tylsää leikkiä sotilasta yksin :D
Joulua edeltäneenä Lauantaina 21.12.2013 puolustusministeri Carl Haglund oli eräässä yleisötilaisuudessa täällä Vaasassa. Keskustelin tuolloin hänen kanssaan. Kysyin mitä mieltä hän on tasa-arvoisesta avioliitolaista? Hänen kantansa oli jo aiemmin lukemani perusteella myönteinen. Painotin hänelle tuon lain hyväksymisen tärkeyttä jo vain ihmisoikeuskysymyksenä ja siksikin että Pohjoismaissa kyseinen laki on voimassa.
Uskon että pienpuolueenkin puheenjohtajan asenteella voi olla vaikutusta siihen miten kansanedustajat asiassa toimivat ja miten äänestävät kun se aika tulee! Tietystikään RKP vapaamielisenä puolueena ei ole mikään puheenjohtajansa kannan yhteiseksi mielipiteekseen pakolla sementoiva ”paavipuolue” kuten Perussuomalaiset! Suomen perustuslakikaan kun ei tunne moista ”puoluekuri” - käsitettä alkuunkaan!
RKP on tietysti pienpuolue, mutta näin Pohjanmaan Rannikon näkövinkkelistä se kuitenkin on ”ett litet stor parti” ja sillä on valtaa paikallistasolla hyvin paljon. Täältä on valittu neljä kyseisen puolueen kansanedustajaa.
Heistä ainakin yksi eli närpiöläinen Ulla-Maj Wideroos on tasa-aasa-arvoisen avioliittolainsäädännön kannalla ja epäilen kyllä vahvasti että oikeusministeri Anna-Maj Henrikssonkin puoltaa kyseistä lakia.
Mielestäni olisi tärkeätä että tämän lain puolestapuhujien tulisi nyt ahkerasti ja mahdollisuuksiensa mukaan ”lobata” tätä asiaa myönteisessä hengessä alueittensa poliitikoille sillä oli miten oli, he tämän asian joka tapauksessa päättävät kun se aika tulee.
Tärkeää juuri nyt on pitää keskusteluyhteydet auki mahdollisimman moneen suuntaan. Erkki tuossa edellä näytti esimerkkiä.
Parisuhdelakiahan yritettiin kahdesti, toisella kerralla onnistuen. Lähetin silloin ensimmäisellä kerralla kansanedustajille paperikirjeet (vein ne eduskunnan vahtimestarille). Kirjeet toimitettiin eteenpäin, koska niihin tuli vastauksia usealta kansanedustajalta.
Toisessa vaiheessa lähestyin sähköpostitse kansanedustajia lähes viime minuuteilla ennen äänestystä. Oli tullut julkisuuteen, että edustajia pommitettiin uskonnollisilla vihasanomilla "niin että sähköpostilaatikko ropisee". Erottuakseni joukosta otsikoin viestini huolellisesti ja myönteisesti. Samoin itse sanoman, joka oli varsin lyhyt ihan tarkoituksella. Yllätyin, että vastauksia tuli todella monta, eikä ainuttakaan kielteistä.