Jos nuorempi polvi on nukkunut historiantunnit, tuo tavarajunavertaus ei ehkä täysin aukene, mutta varsin osuva analogia siihen löytyy kyllä Euroopan historiasta viime vuosisadan alkupuoliskolta.
Immosen roturekisteri on käynnistänyt jälleen keskustelun perussuomalaisten toimintatavoista. Ryhmäkuria ei kuulemma ole ja edustajat saavat esittää mitä tahansa Soinin puuttumatta. Nyt sitten kuitenkin paavin käskynhaltija Soini määrää, kuinka avioliittoasiassa äänestetään.
Mihin tarkoitukseen näitä tietoja halutaan kerätä? Ihan ilmaista puuhaa se ei olisi, joten jokin tarkoitus ajatuksen takana on oltava, jotta se voisi olla mielekästä edes ehdottajan omassa mielessä.
Vuosi sitten marraskuun lopulla Unkarin parlamentin istunnossa Jobbik-puolueen kansanedustaja vaati maan turvallisuuteen vedoten, että maassa asuvat juutalaiset on rekisteröitävä. Tieto levisi kansainvälisten uutistoimistojen kautta, ja parlamenttitalon edustalla pidettiin mielenosoituksia.
Yhdysvalloissahan tätä on jo tehty iät ajat. Tätä lakia on jo tilastokeskus ja monet muut tahot tahtoneet pitkään. Nyt kun ehdottajana onkin ps edustaja niin ui kauhistus.
On silti vähän eri asia, jos Tilastokeskuksessa toimiva kehittämispäällikkö visioi virkansa puolesta asioita, joista olisi kiva tehdä tilastoja, tai jos kansanedustaja vartijan tutkinnon suomalla pätevyydellä esittää hallitukselle toimenpiteitä laajojen väestönlaskentojen suorittamiseksi sen takia, että voitaisiin kartoittaa ihmisten ja heidän vanhempiensa etnisiä taustoja ja uskontoja.
Immosen esityksestä en löytänyt oikein muuta perustetta hänen tiedonhalulleen kuin että YK ei välttämättä vastusta tuollaisten tilastojen keräämistä ja että niitä kerätään monissa Itä-Euroopan maissa sekä mm. Brittein saarilla, Australiassa, Uudessa Seelannissa ja Pohjois-Amerikassa.
Ehkä kannattaa vielä hetki odottaa Suomen monikulttuurisuuden kehittymistä edes lähimain samalle tasolle mainittujen maiden kanssa ennen suurempien investointien budjetointia tällaiseen puuhasteluun...
Itse vastustan kaikkea turhan tiedon keräämistä ja tallentamista ihmisistä, musta se aiheuttaa tietoturvariskejä. Vaikkei alunperin tiedot kerännyt taho aikoisikaan käyttää niitä väärin, joku muu voi tehdä niin, myös tietoja myöhemmin hallitsevat. Toki ihmiset pitää voida erotella toisistaan, mutta se onnistuu sosiaaliturvatunnuksella ja nimellä. Oikeastaan mun sukupuolenikaan ei kuulu kenellekään, saati se mitä uskontoa edustan tai mitä poliittista kantaa. En kuulu esim. Facebookiin, koska en voi hyväksyä käyttösääntöjä.
Tämä on ehkä saivaren halkomista, mutta jotta ei jäisi elämään epätarkka tieto, niin täsmennettäköön, että Sachsenhausenin keskitysleiri, johon Berliinin homoja ja lesboja kuskattiin, sijaistsee Oranienburgissa Berliinin pohjoispuolella.
Homous ei ole etninen tausta, vaikka homokulttuurista toisinaan puhutaan. Ehkäpä Olli Immosen homotutka toimii niin hyvin, että hän ei tarvitse erillistä rekisteriä...