Kristillisdemokraatit vetoavat hallituspuolueisiin homoavioliittoasiassa (juttukommentit)

  • 1 / 16
  • Ossi Halme
  • 1.9.2013 16:19
"Elämme kriisin aikaa ja tarvitaan kaikkia osapuolia hallitusyhteistyössä".
Mitä muuta tämä ryhmä on tehnyt, kuin kiukutellut hallituksesta lähdöllä joka ikisessä asiassa? Toivon todella, että hallitus ei anna yhden pienen hallituspuolueen ottaa koko hallitusta "panttivangikseen".
Onhan tuo vetoaminen ihan loogista. Kristinuskon mukaan homot ansaitsevat kuoleman - eivät avioliittoa. Tämä on kuultu menneinä aikoina useamminkin ihan suoraan myös KD:n kansanedustajien suusta.

Kommenttia muokattu: 01.09.2013 klo 16:39
  • 3 / 16
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 1.9.2013 17:08
Kiristämistä. Se, ettei Östman "halua spekuloida" hallituksesta lähdöllä mikäli avioliittolain muutos menee läpi hallitusohjelman ulkopuolelta on käytännössä sama kuin hallituspaikan ehdollistaminen sen hylkäämiseen. Miksi muuten edes nostaa metakka jostain hallitusohjelman ulkopuolisesta, johon puolueella ei ole sananvaltaa?

Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että avioliittolain muutosta ei sisällytetä hallitusohjelmaan, mutta viisi muuta hallituspuoluetta sopivat sen jälkeen KD:n tietoisuudessa että asiaa viedään eteenpäin lakialoitteella.

Kokoomus vaikutti valmiilta päästämään KD:n oppositioon jo torstaina kun puolue niskuroi kodinhoitotuesta. Ilmeisesti KD päätti kuitenkin jäädä hallitukseen, koska muuten puolueella ei olisi mitään mahdollisuutta kiristää Kokoomusta tässä(kin) kynnyskysymyksessä.

Toivottavasti kansalaisaloite menee läpi ja KD lähtee hallituksesta ja menettää vielä ensi vaaleissa loputkin paikkansa eduskunnassa tappioidensa vuoksi. Siinä menisi Perussuomalaisilta ainoa puhtaasti samanmielinen käsikassara.
  • 4 / 16
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 1.9.2013 17:13
No eipä tuo aloite tule nykyeduskunnassa menemään läpi. Olen kartoittanut tilanteen melko tarkasti. Tuskin näillä galluptuloksilla menisi läpi seuraavassakaan eduskunnassa.
  • 5 / 16
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 1.9.2013 17:25
No kommentoidaan vielä lisää.

"- Kansalaisaloitteemme on kerännyt jo kolminkertaisesti käsittelyyn vaadittavan kannatusilmoitusten määrän. Pyydämme aloitteelle rehellistä käsittelyä ja vastauksia eduskunnalta, emme kaipaa hallituspeliä"

Jotain erikoista siinä kuitenkin on, että muutaman ensimmäisen päivän jälkeen homoliittoaloite on saanut vain jotain 5000 nimeä. Tuo on erittäin surkeasti, ja osoittaa lähinnä sen, että homoliittoja ajaa pieni, mutta sitäkin äänekkäämpi joukko. Kansan syvistä riveistä aloite ei ole saanut kannatusta.

"- Tasa-arvoisessa avioliittolaissa on kysymys yhdenvertaisuudesta ja moninaisen rakkauden tunnustamisesta. Olisi raukkamaista piiloutua taannoisten hallitusneuvottelujen taakse, sanoo kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme Tahdon2013-kampanjan verkkosivuilla."

Mikä on tasa-arvoinen avioliittolaki? Yhtä käypä termi kuin olisi vaikkapa "järkiperäinen maahanmuuttolaki", jota käytettäisiin uudesta maahanmuuttopolitiikkaa kiristävästä laista. Homoliitoissa ei myöskään ole kysymys mistään yhdenvertaisuudesta. Avioliitto on tarkoitettu eräänlaiseksi yhteiskunnallis-juridiseksi perheinstituutioksi, joka antaa tietyn juridisen aseman perheelle. Homot eivät voi lisääntyä keskenään, joten mielestäni he eivät tarvitse samanlaista asemaa. Jos homot saisivat avioliitto-oikeuden, niin on täysin perusteltua kysyä, miksi samaa oikeutta ei saisi mikä tahansa muukin pari. Lopulta ollaan tilanteessa, jossa kuka tahansa voi mennä naimisiin kenen kanssa tahansa.
  • 6 / 16
  • puppeliassi
  • 1.9.2013 19:03
mun puolesta kd ei olisi hallitukseen tarvinnut ollenkaan joten tervemenoa! :)

sitä en tosin ihmettelesi jos katainen olisi sanonut että jos myönnytte kotihoidontuessa kokoomus kieltää osalta edustajiaan avioliittolain kannattamisen.

tasa arvoinen avioliittolaki tulee jopa tänne suomeenkin jollei tämän eikä seuraavan niin sitä seuraavan hallituksen myötä. sitten voidaan miettiä kuinka moni muu maa on tasa arvoisen avioliittolain tehnyt kun pohjoismaa suomessa ei.

eiköhän olisi parempi lopettaa julkisten rahojen tuhlaus ja laittaa tasa arvoinen avioliittolaki jo tällä hallituskaudella niin olisi muuhunkin aikaa, tosin olisihan sen voinut jo rekisteröidyn sijaan tehdä, mutta homofobit tuhlaa rahaa vaikka se on varmaa että se tulee suomeenkin vielä.
"Jotain erikoista siinä kuitenkin on, että muutaman ensimmäisen päivän jälkeen homoliittoaloite on saanut vain jotain 5000 nimeä. Tuo on erittäin surkeasti, ja osoittaa lähinnä sen, että homoliittoja ajaa pieni, mutta sitäkin äänekkäämpi joukko. Kansan syvistä riveistä aloite ei ole saanut kannatusta."

Aika naurettava väite, että vain ne jotka ovat aloitteen allekirjottaneet ovat myönteisiä samaa sukupuolta olevien avioliittoa kohtaan. Missä nämä surullisen kuuluisat "syvät rivit" muuten asuvat? Aina välillä joku heittää tuo ihmisryhmän mutta yhtään tuohon ryhmään kuuluvaa en tiedä tavanneeni.

"Jos homot saisivat avioliitto-oikeuden, niin on täysin perusteltua kysyä, miksi samaa oikeutta ei saisi mikä tahansa muukin pari. Lopulta ollaan tilanteessa, jossa kuka tahansa voi mennä naimisiin kenen kanssa tahansa."

Eikö tuo kaltevan pinnan argumentti ole pikkuhiljaa aika väsynyt? Mielestäni on myös yhteiskunnan velvoite kyseenalaistaa toimintatapojaan. Lait ovat aina muuttuneet ja tulevat aina muuttumaan siinä missä muutkin osat kulttuuria.
  • 8 / 16
  • Havainnoija
  • 1.9.2013 20:58
Peter Östman sanoi:
"Ensiksikin meillä on hyvin selkeä näkemys siitä, että hallitusneuvotteluissa sovittiin, ettei hallitus tuo lakiesitystä avioliittolaista. Se on aivan selkeä asia."

Östman unohtaa, että Suomen demokratiaan kuuluu sekä kansanedustajan tekemä lakialoite että kansalaisaloite. Näin on eduskunta säätänyt, eikä hallitus ole niitä kieltänyt.

Östman ei ole myöskään lukenut avioliitto- ja adoptiolakeja, sillä hän puhui puuta heinää Ylen ruotsinkielisen toimituksen haastattelussa.
---
Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsi Räsäsen jatkolle. Räsäsen puheenjohtajuuden aikana Kd:tä äänestäneiden määrä on pudonnut merkittävästi sekä eduskunta- että kunnallisvaaleissa ja edustajien määrä vähentynyt eduskunnassa ja kunnanvaltuustoissa. Kirkon kärsimät tappiot Räsäsen ulostuloista ovat tähän mennessä kymmeniä miljoonia.

Kristillisdemokraatteihin jää lopulta se pieni mutta äänekäs kristofasistien joukko, jolle tärkeintä on Lähi-idän Kalevala eivätkä maamme lait, asetukset ja määräykset. Hallitustyöskentelyyn sellaisesta porukasta ei löydy yhtäkään.

Kommenttia muokattu: 01.09.2013 klo 21:03
kristinusko on typerintä, mitä ihmiset ovat koskaan keksineet.

Kaikkien avioliitto-oikeuden vastustuksessakin umpi-kristityt nojaavat pelkkään tieteeseen, stalinisti-kommunistien tapaan, eli yksioikoiseen lisääntymistieteeseen ja heiltä uupuu tunnetta ja terve-henkisyyttä. Umpi-kristityt ovat kyvyttömiä arvostamaan ihmisten rakkautta.

kristinusko on selkeästi rakkauden vastainen uskonto, lähimmäisenrakkauden vastainen uskonto.

kristinuskonnon uskomuskirjan alussa on tarina, miten sen miesjumala loi itselleen kaveriksi toisen miehen, oman kuvansa - eli koko uskomuskirja alkaa miesparin homorakkaussuhteen luomistarinalla. Silti umpi-kristityt vimmaisesti kieltävät sen.

Umpi-kristittyjen kannattaa muistaa oma historiansa, eli miten he, ensin vainottu vähemmistö, saivat kansalaisoikeutensa, Rooman valtakunnassa. Vai olisiko kristitty vähemmistö pitänyt silloin "kynnyskysymyksenä" kieltää ikuisesti?

Kommenttia muokattu: 01.09.2013 klo 22:48
Ei_avioliittoja_homoille on toitottanut kaltevaa pintaansa jo yli vuoden päivät. Homoavioliitot eivät ole silta lähisukulaisten ja useiden ihmisten välisille avioliitoille sen enempää kuin heteroavioliitotkaan, käsitteethän ovat päällekkäisiäkin.

Ensin yhteiskunnan pitää muuttua siihen suuntaan, että lakataan ihannoimasta erisukuisten välisiä parisuhteita, mihin on varsin pitkä matka koska nykyelämä on niiden ympärille niin vahvasti kietoutunut - riippumatta siitä, onko kyseessä hetero vai homo. Vielä kauempana ovat EAH:n haluamat pedofiiliset ja zoofiliset avioliitot, jotka vaatisivat aika valtavaa muutosta ihmisten ajattelussa. Yhdessäkään tasa-arvoisen avioliiton hyväksyneessä maassa ei ole kalteva pinta toteutunut.

Päinvastoin, pitkän aikavälin kehitys puhuu EAH:ta vastaan: lähisukulaisten väliset (hetero)avioliitot ja moni(hetero)avioliitot ovat erkaantuneet länsimaisesta avioliittokäsityksestä kauan ennen kuin homoseksuaalisuus hyväksyttiin yleisesti ja erkaantuvat joillain syrjäseuduilla edelleen. Lasten- ja eläintensuojelun kehityskulku taas tuskin johtaa aikuisten ja lasten ja eläinten välisiin avioliittoihin. Kaikki ovat kulkeneet vastakkaiseen suuntaan homoavioliittojen kanssa.

Kansalaisaloitteen mahdollisuuksista kertoo se, miten kovasti KD joutuu lobbaamaan sitävastaan uhkailemalla. EAH:n "kartoituksena" ovat vanhat vaalikonevastaukset ja kenties sähköpostittelut samojen kansanedustajien kanssa, jotka eivät pitäneet sanaansa viime kerrallakaan.

Kommenttia muokattu: 02.09.2013 klo 10:12
Kristillisdemokraatteja on alkanut pelottaa aivan selvästi että he häviävät tämän tasa-arvoisesta avioliittolaista käytävän kisan. Kansalaisalotteen saama jättimäinen kannatus ja mm. Ranskassa viimeksi säädetty laki pistävät varmasti kansanedustajat miettimään sitä, haluavatko he olla piskuisen, mutta äänekkään ryhmän talutettavissa ja pitää Suomen takapajulana ihmisoikeusasioissa.

KD:lle voi käydä tässä taistossa köpelösti. He ovat hirttäytyneet yhteen asiaan. Se voi osoittautua myöhemmin katsottuna virheeksi. Maailma kulkee heidän ohitseen ja he jäävät paikoilleen.

Olen tällä hetkellä juuri tuon KD:ien reaktion jälkeen varsin luottavaisella mielin tämän asian suhteen.
Ymmärtääkseni/uskoakseni Östmanin kommentit liittyvät eduskunnan kulisseissa käytäviin keskusteluihin avioliittoasiasta eli kansalaisaloitteesta tasa-arvoisesta avioliitosta. Vetoomus/uhkailu on luonnollisesti todella hätähuuto, koska luultavasti KD:n piirissäkin tiedostetaan, että tosiasiassa avioliiton sallimista myös homopareille ei voi vastustaa kestävin asia-argumentein.

Tiedetään, että voimasuhteet eduskunnassa ovat kiikun-kaakun avioliittoasian suhteen. Mutta kun asia tulee oikeasti päätettäväksi, joutuvat edustajat todella miettimään kantaansa ja perustelut siihen. Ja tässä kyllä-osasto on vahvoilla.

Mitä tulee kansalaisaloitteen keräämään kannatusilmoitusten määrään, niin puhutaan isosta luvusta. Minun on myönnettävä, että keväällä jännitin, löytyykö puolessa vuodessa tarvittavat 50 000 suomalaista asian vaivautumisen arvoiseksi kokevaa. Riitti vajaa 15 tuntia. Olisi riittänyt lyhyempikin aika, jos kannatusilmoituksia keräävässä palvelimessa olisi ollut enemmän kapasiteettia. Tiistaina 19.3.2013 klo 14.30 tiedettiin, että kansalaisaloitteella on riittävä kansan tuki etenemisen kannalta. Toisin kuin EAH, en osaa pitää noin 3,5 prosentin joukkoa äänioikeutetuista kansalaisaloitteelle suoran tuen ilmaissutta joukkoa kovinkaan pienenä - mutta toivon toki sen olevan äänekäs. Mitäpä ei tasa-arvon nimissä.
Ehkä vähän aiheen vierestä muttei paljon. Eli kysely:

http://yle.fi/uutiset/saako_lapsesi_opettaja_olla_homo/6808182

"Miten suhtautuisit jos oman lapsesi opettaja olisi avoimesti homoseksuaali? Voisiko huippujääkiekkoilija olla homo?. [...] Yhteenveto julkistetaan 5.9.2013, jolloin Silminnäkijässä homovastaisista asenteista kertovat opettajaksi opiskeleva, sotilas ja urheiluvalmentaja."
Ylen Teema-kanavalta tulee tänään klo 20:30 tätä aihepiiriä sivuava ohjelma.
Sarja: Se päivä muutti Suomen: Avioliittolaki

Ohjelman esittelyssä: 20 vuotta sitten avioeroon haettiin oikeudessa syyllisiä. Uskottomuuden todistajina toimivat salapoliisit ja perhetutut. Miksi avioliittolakia muutettiin.

***

Olin itsekin silloin aikoinaan järjestelemässä paria avioeroa. Sovussa erosivat, mutta erilleen halusivat. Piti järjestää oikeutta varten näytöt. Todistajat tulivat "yllättäen" paikalle, kun mies oli "eksynyt väärään sänkyyn".

Koko homma oli täysin naurettavaa ja suoranaista oikeuden pilkkaa. Eroamisesta oli silloin tehty vaikeaa. Siksi tarvittiin ylimääräisiä ja periaatteessa täysin turhia koreografioita.
  • 15 / 16
  • ERKKI - VAASA
  • 2.9.2013 16:37
En haluaisi maalata “pirua seinälle” mutta muistutan siitä että Suomen Eduskunnan kokoonpano ei ole muuttunut sitten viime kevättalven jolloin lakivaliokunta yhden äänen enemmistöllä torppasi tasa-arvoista avioliitolakia koskeneen aloitteen jonka taakse Eduskunnasta oli saatu 78 allekirjoitusta! Nykyisin tuntuu siltä että ne Eduskuntapuolueet joissa kyseistä asiaa kannatetaan ovat monessakin mielessä alakynnessä, ajatellaanpa vain sosialidemokraattien kannatuksen voimakasta laskua! Ikäväksi tosiasiaksi jää että ne puolueet joissa tunnetaan voimakasta vasenmielisyyttä tätä asiaa kohtaan Suomen Keskustan tavoin ovat vain vahvistaneet kannatustaan.
Jos kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitolaista suuresta allekirjoitusmäärästään huolimatta tulee syksyllä 2013 Eduskunnassa turkistarhauskiellon tavoin torpatuksi niin se kyllä herättää entistä suurempaa tyytymättömyyttä monien äänestäjien kohdalla heikentäen luottamusta koko poliittista järjestelmää ja poliittista päätöksentekoa kohtaan. Allekirjoittanutkaan enää tuskin sen jälkeen vaaliuurnille vaivautuu!
Google-haulla ”Päivi Räsänen+kieltää” saa tulokseksi 78 000 osumaa.
Viestintäasiantuntija Pasi Kivioja sanoo, että Räsäsestä on tullut itseään toistava internetvitsi.
Kivioja kutsuu Räsästä meemiksi eli kulttuuriseksi ja viestinnälliseksi kopioitujaksi. Räsänen meeminä on sosiaalisen median ilmiö, jonka pyrkimys kieltää asioita muuttuu toistuessaan naureskelun kohteeksi.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/politiikka/12408-tutkija-paeivi-raesaenen-on-meemi

Kannattaa lukea kommentit.
---
Adressiin Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerintoimesta on kertynyt yli 76 000 allekirjoitusta:

http://www.adressit.com/adressi_paivi_rasasen_erottamiseksi_ministerinvirasta
---

Lisäys
Sisäministeri Räsäseltä puuttuu käsitys suomalaisesta yhteiskunnasta, mikä paljastuu tuoreessa haastattelussa.
Räsänen kertoo, ettei hän voinut kuvitellakaan, että hänen sairaalloisen homofobinen ulostulonsa Homoilta-ohjelmassa voisi aiheuttaa kansalaisissa vastareaktion.
Räsänen ei tietenkään kadu mitään, vaan toteaa: -Minun olisi pitänyt olla homoillassakin paljon ärhäkämpi.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/politiikka/12415-lehti-raesaesellae-ei-ollut-homoillan-jaelkeen-aavistustakaan-seurauksista

http://www.iirislehti.fi/artikkeli/etusivu/minun_olisi_pitanyt_olla_homoillassakin_paljon_arhakampi

Kommenttia muokattu: 06.09.2013 klo 15:02