Kristillisdemokraatit vetoavat hallituspuolueisiin homoavioliittoasiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 16

Eduskunta saa käsiteltäväkseen kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista, kun yli 154 000 kannatusilmoitusta kerännyt aloite annetaan eduskunnalle syyskuun loppupuolella. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman vetoaa hallituspuolueiden kansanedustajien harkintaan asiassa.

Asiasta kertoo Verkkouutiset.

Peter Östmanin mukaan sukupuolineutraalin avioliittolain pitäminen hallitusohjelman ulkopuolella oli puolueelle hallitusneuvotteluissa kova kynnyskysymys. Puolue saikin pidettyä asian poissa hallitusohjelmasta.

Verkkouutisten mukaan kristillisten ryhmäjohtaja ei halua spekuloida mitä tapahtuisi, jos kansalaisaloite hyväksyttäisiin hallituspuolueiden edustajien äänillä. Östman peräänkuuluttaa ymmärrystä puolueen näkökohdille asiassa.

- Emme voi päättää toisten puolesta, mutta voimme vedota hallituskumppaneihin. Toivomme että he ymmärtävät mistä olemme sopineet ja ottavat huomioon että meitä on tarvittu hallituksessa, hän sanoo Verkkouutisten mukaan. Östmanin mukaan "elämme kriisin aikaa ja tarvitaan kaikkia osapuolia hallitusyhteistyössä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joidenkin tulkintojen mukaan Östmanin sanat voi tulkita uhkaukseksi siitä, että hallitusyhteistyön jatko on puolueen osalta vaakalaudalla.

Kansalaisaloitetta tasa-arvoista avioliitosta edistävän Tahdon2013-kampanjan taustavoimat ilmoittavat olevansa pöyristyneitä Östmanin kehotuksesta vastustaa aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista hallitusyhteistyöhön vedoten.

- Kansalaisaloitteemme on kerännyt jo kolminkertaisesti käsittelyyn vaadittavan kannatusilmoitusten määrän. Pyydämme aloitteelle rehellistä käsittelyä ja vastauksia eduskunnalta, emme kaipaa hallituspeliä, vaatii Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen.

Kampanjan verkkosivuilla todetaan, että kansalaisaloite on väline, jolla kansalaiset voivat tuoda eduskunnan käsittelyyn asioita, jotka sinne muutoin eivät tulisi. Tahdon2013-kampanjan mukaan aloitteen saama suosio kertoo siitä, että kysymystä pidetään Suomessa tärkeänä, ja että asian käsittelyä on jo odotettu.

- Tasa-arvoisessa avioliittolaissa on kysymys yhdenvertaisuudesta ja moninaisen rakkauden tunnustamisesta. Olisi raukkamaista piiloutua taannoisten hallitusneuvottelujen taakse, sanoo Tahdon2013-kampanjan poliittisen vaikuttamisen koordinaattori Milla Halme.

Verkkouutiset: Kristilliset vetoavat kansanedustajiin homoliitoista - ´meille kova kynnyskysymys´
Tahdon2013: Tahdon2013: Tasa-arvoinen avioliittolaki on yhdenvertaisuuskysymys, ei hallituspeliä
Setan puheenjohtaja Helsinki Priden puistojuhlassa: KD torppaa tasa-arvouudistuksia

16 kommenttia

"Elämme kriisin aikaa ja tarvitaan kaikkia osapuolia hallitusyhteistyössä".
Mitä muuta tämä ryhmä on tehnyt, kuin kiukutellut hallituksesta lähdöllä joka ikisessä asiassa? Toivon todella, että hallitus ei anna yhden pienen hallituspuolueen ottaa koko hallitusta "panttivangikseen".
Onhan tuo vetoaminen ihan loogista. Kristinuskon mukaan homot ansaitsevat kuoleman - eivät avioliittoa. Tämä on kuultu menneinä aikoina useamminkin ihan suoraan myös KD:n kansanedustajien suusta.

Kommenttia muokattu: 01.09.2013 klo 16:39