Vuonna 2012 runsas 300 uutta rekisteröityä parisuhdetta - eroja noin 100 (juttukommentit)

Hitsi kun olisi hienoa, vertauskuvallisesti ja luonnonmukaisestikin, jos Helsinki Priden paraatissa käyskentelisi urosleijonapari ja/tai naarasleijonapari.

Ainakinhan urosleijonilla tiedetään ihan luonnossakin olevan joillakin parisuhdetta ja seksiäkin keskenään.

On vaan vähän työläs ja kesäkuuma tälläinen asu-pari, vaikka "jalopeura" -valtiovaakunaamme ja Suomi-Leijona -kuvaamme niin mainiosti sopisikin.

http://picsit.fi/k/2013/04/22/SuomiLeijonaUrosPari.jpg

Esim. täältä löytyy kylläkin
- leijonanaamari harjalla http://punanaamio.fi/tuote/2452/leijonanaamari-harjalla
- jellona-asu http://punanaamio.fi/tuote/1885/jellona

ja muutakin Prideen hyvin sopivaa
- prinssi-parin asut http://punanaamio.fi/tuote/4235/sininen-prinssi
- "luolanais"ajan lesbopari-asut http://punanaamio.fi/tuote/2556/luolanainen
- "luolamies"ajan homopari-asut http://punanaamio.fi/tuote/2551/luolamies
- sonni-parille asut http://punanaamio.fi/tuote/4291/sonni
- ilman miestä raskaaksi tulleet, lisääntyneet Mariat http://punanaamio.fi/tuote/2667/maria
- Egyptin ja Saaban kuningattaret http://punanaamio.fi/tuote/3128/niilin-kuningatar
http://punanaamio.fi/tuote/3102/nefertiti
- bi- tai gay-sheikki http://punanaamio.fi/tuote/7426/ahmed-arabian-sheikki
- pinkki-kimono http://punanaamio.fi/tuote/7107/cheryll-70s-kimono
- bollywood-pinksyklaami-neito http://punanaamio.fi/data/th/c_7383.1.jpg_35c_2a8.jpg

Hyviä asuteemojahan omat Uuden-Seelannin alkuperäisasukkaiden maorien asut,
Amerikoiden intiaanien asut, Etelä-Afrikan alkuperäis-afro-asukkaiden asut, Gallian asut, Skandinavian asut, Pyreneitten niemimaan asut, Hollanti-asut ... noissa kaikissa kun on jo tasa-arvoinen avioliitto.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 13:34
Vuonna 2011 rekisteröityjen parisuhteiden lukumäärä solmittuihin avioliittoihin verrattuna oli 1,2 prosenttia. Vuonna 2012 tuo suhdeluku oli 1,1 prosenttia.

Vuonna 2011 avioeroja oli 47,4% samana vuonna solmittuihin avioliittoihin suhteutettuna. Rekisteröidyissä parisuhteissa luku oli samana aikana 25,5%. Vuonna 2012 nuo eroluvut olivat 45,2% heteroilla ja 31,3 samaa sukupuolta olevilla pareilla.

On se kumma, että tässä yhteiskunnassa jaksetaan jauhaa kyllästymiseen asti kolmestasadasta virallistetusta homoliitosta per vuosi. Huolen ja huomion pitäisi olla valtavassa avioerojen lukumäärässä, siis joka vuosi reilusti yli kolmetoistuhatta eroa.
  • 3 / 33
  • Riquman1990
  • 16.6.2013 15:33
Niin, onhan se omituista, miten kaiken maailman Juhanit jaksaa vouhkata niinkin mitättömästä marginaali-ilmiöstä ku homoliitot. Suurinta osaa homoista tuskin avioliitot pahemmin kiinnostaa (saati sitten kansan enemmistöö homojen keskinäiset liitot).
Tilastoihin parikin kertaa päätyneenä - kiinnostaisi tietysti niin hetero- ja homoparien keskimääräinen "aviossaoloaika" - vaikka tuskimpa sillä suurta merkitystä on, paitsi ehkä vertailtaessa, kumpi ryhmä loppujen lopuksi sitoutuu kumppaniinsa paremmin...
Riquman1990 - tähän mennessä sukupuolineurraalia avioliittolakia (ei siis pelkästään homoavioliittolakia) on kannattanut kansalaisaloite.fi palvelussa 152 139 henkeä. Olisiko tuo noin 3-5% Suomen väestöstä noin. Eli en sanoisi ihan marginaali-ilmiöksi, jos vertaa esimerkiksi Vantaan asukaslukuun (n. 203 000 henkeä) tai toisinpäin - vain reilu parikymmentä tuhatta vähemmän, kuin Turussa on asukkaita.
  • 6 / 33
  • Riquman1990
  • 16.6.2013 16:18
Eli siis 2,76 % suomalaisista kannattaa homoliittoi. 97,24 % vastustaa tai ei ota kantaa. Tossa se oikeestaan jo rupeekin oleen. Ei se ainakaan yli 160 000 nouse. Käytännössä tossa on jo kaikki Suomen homot ja niiden tukijat. Homojytky tais kuivuu tussahdukseks!
  • 7 / 33
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 16.6.2013 17:05
Tuolla logiikalla pakkoruotsillakin on sitten vain 28 161 vastustajaa. Se siitäkin jytkystä. Oliko se peräti 90% suomalaisista, joiden piti vastustaa.

Tai sitten ihmisiä ei vain kiinnosta marista turhaan yhdestä oppiaineesta, eivätkä viitsi allekirjoittaa kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliitosta, koska se menee jo varmasti eduskunnan käsittelyyn. Ylipäätänsä voisi kuvitella kansalaisaloitteiden houkutusta vähentävän sen, että eduskunta arvovallan tunnossaan luultavasti torpedoi niistä 99%.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 17:54
Usean peräkkäisen mielipidekyselyn mukaan noin 57 prosenttia suomalaisista kannattaa homoparien avioliitto-oikeutta. Kansalaisaloitetta on ilmaissut kannattavansa 3,4 prosenttia äänioikeutetuista suomalaisista.

Mitään järkisyytä vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tai kansalaisaloitetta ei ole. On vain heikon korttitalon kaltaisia ajatuskehitelmiä siitä, että avioliitto-oikeuden laajentaminen muka jollain tapaa heikentäisi perheiden asemaa.

Todellisuudessahan perheen asema vahvistuu, kun myös samaa sukupuolta olevat parit ja näiden perheet pääsevät lain edessä samalle viivalle muiden kanssa.
Arkadas pohtii liittojen kestoja. Oma näkemykseni asiaan on se, että skaala on hyvin laaja niin heteroiden kuin homojenkin kohdalla. Pitkistä heteroavioliitoista kuulee tuon tuosta. Pisin homojen välinen parisuhde on ollut Washingtonissa tapaamallani pariskunnalla, jotka menivät yhteen toisen maailmansodan aikaan. Tapaamisemme hetkellä he olivat eläneet parina 50 vuotta. Vastaaviin parisuhteen lyhyysennätyksiin en ole homojen ja lesbojen kohdalla törmannyt kuin joillakin amerikkalaisilla heterojulkkiksilla. Heidän avioliittonsa kesti vain muutamia päiviä.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 18:54
"kiinnostaisi tietysti niin hetero- ja homoparien keskimääräinen "aviossaoloaika" - vaikka tuskimpa sillä suurta merkitystä on, paitsi ehkä vertailtaessa, kumpi ryhmä loppujen lopuksi sitoutuu kumppaniinsa paremmin"

Mitenkäs biseksuaalit ja trans-ihmiset sitten?
Vai onkos se niin, etteivät nuo sitoudu avioon lainkaan.
Minä ymmärrän hyvin Riqumanin syvän katkeruuden. Tässä asiassa kaikki on mennyt eri tavalla kuin hän ennakoi, oletti ja toivoi. Todellisuudessa aika harva osasi odottaa kansalaisaloitteelle näin huikeaa menestystä. Koko ajan tippuu lisää kannatusta. Arkadaksen ilmoittama luku on kolmen tunnin aikana tänään kasvanut kuudella allekirjoituksella. Aikaa allekirjoituksille on vielä melkoisesti. Saattaa olla, että Riqumanin ennustus 160 000 allekirjoituksen alituksesta voi sekin mennä vielä rikki. 50 000 raja rikkoutui huimalla nopeudella. Muuta ei enää tarvittaisikaan. Symboliarvon kasvatusta ovat enää nämä lisäallekirjoitukset.
Kannattaa muistaa, että Tahdon 2013 -kampanjalla ja tasa-arvoisella avioliitolla ei laajenneta avioliiton käsitettä, vaan halutaan, että se palautettaisiin pre-abrahamiseen hyvään avioliitto-aikaan.

Kristinuskomukset ja islamhan eivät pohjaa traditioon, vaan tullatupsahtivat synteineen ja väärin oikein valkomusta vihoineen kiusaamaan vastuullisia kunnon ihmisiä vasta myöhäisheränneinä.

Tottahan on että kristilliset ja islamistiset luonnottomat käsitykset eivät ole kovinkaan vanhaa perua ja totta varmasti on se, että miesparien ja naisparien liittoja on virallistettu yhteiskunnissa jo hyvän aikaa ennen kristillis-islamistisia myöhempisyntyisiä rituaaleja.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 19:35
Eikös biseksuaalinen henkilö voi olla homoparin toinen tai molempikin osapuoli? Samoin transhenkilö. Ja tietysti biseksuaalinen henkilö tai transhenkilö voi olla heterosuhteessakin toisena tai kumpanakin osapuolena.
Tuolla vaan puhuttiin homoista tai heteroista - ja biseksuaalithan eivät ole homoja, eivätkä heteroita.

Ketä homoa muka trans-henkilö kiinnostaa, suhdemielessäkään? Ei ketään.

Varsin useinhan biseksuaalit niputetaan tutkimuksissa ja vertailuissa _vain_ homo-kategoriaan, jostain kumman syystä ja sitten vedetään homo-johtopäätöksiä heidätkin mukaanlukien.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 19:42
Mihin saa ilmoittaa ettei minun avioliittoani lasketa heteroliitoksi vain koska se ei ole rekisteröity parisuhde/henkilötunnukseni ei vastaa oikeaa sukupuoltani? Henkilötunnuksen vaihtoa edellyttävä pakkoero ei myöskään saisi vaikuttaa tilastoihin.
Säälittävä heitto vetää pakkoruotsin vastustus tähän. Mä oon kyllä valmis kansanäänestykseen siitäkin. Katotaan sen jälkeen, onks pakkoruotsin vastustajii vaan 28 000...

En mä uskonukaan, et pienet pyörivät Homopallot tajuis käsitteen demokratia merkityksen. Homopallon kannattama hallintomalli muistuttaa enemmän oligarkiaa, eli harvainvaltaa ku demokratiaa, eli kansanvaltaa. Onneks enemmistö suomalaisista ei suhtaudu kansanvaltaan noin halveksivasti.

Pikku pallon kannattas muuten lukee käyttämänsä käsitteen oklokratia merkitys.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 22:05
Huomaan jälleen osuneeni arkaan paikkaan kun säälittävä heitto kansanäänestyksistä vedettiin taas mukaan.

Toki tasa-arvoisella avioliittolailla olisi mahdollisuus mennä läpi siinäkin, mutta tarkoitus ei pyhitä keinoja.

Ylipäätänsä en usko että Riquman edes tajuavan koko asian pointtia: itseisarvo ei ole kannatuksen laajuudessa, vaan itse asiassa. Jos lesoaa kansanäänestyksillä ja enemmistön tyrannialla pitäisi olla myös valmis mukautumaan seurauksiin asiassa kuin asiassa. Jos ei mukaudu, minkä ihmeen takia tuollaista oklokratiaa sitten kannattaa?

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 21:41
Human!

Sinänsä olisi hyvä ajatus nähdä urosleijona- ja/tai naarasleijonapari Pridessa. Jos sen perusteena on kuitenkin vain se, että homous/lesbous on luonnollista, niin se ei riitä. Näillä esimerkeillä luonnosta osoitamme vain, että homoutta ja lesboutta on olemassa, mutta emme sitä, onko se toivottavaa, moraalisesti hyvää, rakentavaa toimintaa (kun nyt perusteluita tunnutaan kaipaavan).
  • 19 / 33
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 16.6.2013 22:19
Homoliittoaloitteen menestys parin ensimmäisen päivän jälkeen on ollut todella surkeaa. Täytyy sanoa, että jopa minä olen yllättynyt siitä, kuinka huono kannatus tuolla aloitteella on lopulta ollut. Sosiaalisen median hypetys ja yliopistokaupunkien nuoret "edistysmieliset" antoivat aloitteelle lentävän lähdön, mutta viimeistään nyt on sanottava, että aloite ei ole saanut kannatusta kansan syvistä riveistä.
Höpöhöpö, EAH. Vetelät sinulla valahti housuun kansalaisaloitteen keräämän massiivisen tukijakunnan vuoksi.

Selvää oli jo alusta lukien, että alussa on ryntäys ja sitten tilanne rauhoittuu.

Itselläni ei ollut mitään ennakkoarviota siitä, kuinka on käyvä. Myönnän, että minulla oli pieni pelko persiissä siitä, ettei vaadittu 50 000 tulekaan täyteen - että lähtevätkö kansalaiset tarpeeksi suuressa mitassa aloitteen tukijoiksi. Se pelko osoittautui turhaksi.

Puolensadantuhannen rajan ylityttyä uusilla kannatusilmoituksilla ei ole enää käytännön vaikutusta. Vaikka ei tämä vaaditun allekirjoitusten minimimäärän yli kolminkertaistuminen ole varmasti haitaksikaan.
"Puolensadantuhannen rajan ylityttyä uusilla kannatusilmoituksilla ei ole enää käytännön vaikutusta. Vaikka ei tämä vaaditun allekirjoitusten minimimäärän yli kolminkertaistuminen ole varmasti haitaksikaan."

On se sillä merkitystä sen kannalta, miten vakavasti eduskunta suhtautuu siihen. Tällä hetkellä näyttää siltä, et ei kovin vakavasti...

Kommenttia muokattu: 17.06.2013 klo 00:06
Toistaiseksi eduskunnalta ei ole tullut mitään indikaatiota siitä, kuinka se suhtautuu juuri tähän aloitteeseen - ja tuskin tuleekaan ennen kuin aloite syyskuussa jätetään eduskunnalle. Lisänimistä ei tuolloin ole siis varmasti haittaakaan.

Muutama yksittäinen vähäjauhoisempi edustaja on kyllä purkanut jonkinlaista aloiteahdistustaan.
"Tuolla vaan puhuttiin homoista tai heteroista - ja biseksuaalithan eivät ole homoja, eivätkä heteroita."

Biseksuaalit joko rekisteröivät parisuhteensa tai menevät naimisiin?

"Ketä homoa muka trans-henkilö kiinnostaa, suhdemielessäkään? Ei ketään."

Esimerkiksi Buck Angel on suosittu myös homojen keskuudessa. Ja lesbojen, bissejen ja heteroiden...ja näiden väliltä. Buck Angelin yksi agendoista on ollut kyseenalaistaa mitä on mieheys. Olisitko hyvä ja et jatkuvasti toisi omia ennakkoluulojasi edustamaan koko ryhmää.

"Varsin useinhan biseksuaalit niputetaan tutkimuksissa ja vertailuissa _vain_ homo-kategoriaan, jostain kumman syystä ja sitten vedetään homo-johtopäätöksiä heidätkin mukaanlukien."

Kaikkiin tutkimuksiin ja kyselyihin mihin olen vastannut aiheeseen liittyen, on aina ollut erikseen kohdat eri suuntautumisien välillä.
Ehkä menee, ehkä ei.

Joka tapauksessa se on valmiiksi pureskellussa muodossa. Sen aika on joko tämän vaalikauden aikana tai sitten seuraavan.

Ei ole järkisyitä asettua vastustamaan kyseistä aloitetta.
  • 26 / 33
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 17.6.2013 15:15
"Ei ole järkisyitä asettua vastustamaan kyseistä aloitetta."

Miksi jankkaat tätä samaa juttua koko ajan ikään kuin jonain faktana? Tuohan on vain sinun mielipiteesi asiasta. Minusta taas ei ole järkisyitä kannattaa aloitetta.
Kyseinen juttu on loogisen päättelyn ja olemassaolevan kokemusperäisen tiedon perusteella syntynyt näkemys. Ei siinä sen kummempaa.

Ymmärrän hyvin, jos omaa napaa etäämmällä olevat asiat eivät kiinnosta kannattamiseen asti, mutta tässä tapauksessa erityinen vastustaminen osoittaa lähinnä ennakkoluuloisuutta.
Toivottavasti eduskunta ymmärtää, että rekisteröity parisuhde on riittävä.
Eikö tuon EAh:n voisi jo bannata.
Nimileikissä ei ole mitään riittävää. Parisuhdeapartheidissa on kyse heterosuhteiden ylentämisestä, jos ei oikeuksien niin ainakin nimen avulla. Koko valheellinen sepitys avioliitto-sanan assosiaatiosta on vain yksi tapa sanoa, että haluaa ihmisiä kohdeltavan eriarvoisesti sellaisen ominaisuuden perusteella, johon ei ole mahdollisuutta vaikuttaa. Eri ilmentymismuodoissaan tällaista ajattelua kutsutaan mm. rasismiksi, seksismiksi tai tässä tapauksessa heteroseksismiksi.

Yleensä tällaisen syrjinnän kannattajat yrittävät myös kiistää toisen luokan ihmisten ihmisarvon tai alentamaan sitä epäinhimillisillä sepityksillään ja uskomuksillaan. Se ei ole tarpeellista, vaan yleisen moraalitajun ja yhteiskunnan lakien hengen vastaista ja eduskunta tulee tunnustamaan sen ennen pitkää.
Kun tuo avioliittolaki joskus vuonna x menee läpi niin miten siihen mennessä rekisteröidyille parisuhteille tapahtuu (myönnän, etten ole perehtynyt tähän yhtään)? Siis muuttavatko ne "suoraan" avioliitoiksi vai onko luvassa toiset häät eli pitääkö naimisiin mennä uudestaan?
Tänään meillä on ollut syytä pieneen juhlaan. Olemme eläneet parina tasan 40 vuotta. Rekisteröidyssä parisuhteessa olemme olleet lain mahdollistamasta ensimmäisestä päivästä 8.3.2002 lähtien.