Kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista valmistellaan (juttukommentit)

Edellinen
No jo oli jo aikakin.

Nimet kertynevät helposti, mutta saa nähdä miten kansanedustajien äänet jakaantuvat.

Voihan olla, että osa häilyväkantaisista on herännyt muualla Euroopassa tehtyihin lakimuutoksiin ja kansalaismielipiteen suopeuteen Suomessa. Kansaahan siellä pitäisi edustaa.

Joka tapauksessa tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi ennemmin tai myöhemmin.
  • 2 / 107
  • vaeltaja2006
  • 21.1.2013 22:40
Nimien kerääminen voi olla iso ja vaikea juttu, ja epäonnistuminen olisi kova takaisku. Mistä löytyy vapaaehtoisia?
No vihdoinkin jotain myönteistä. Kyllä tätä on odotettukin. Uskon kyllä, että laki hyväksytään eduskunnan äänestyksessä, kunhan se jonain päivänä sinne saakka päätyy.
Toivottavasti elän niin kauan, että on mahdollisuus kävellä kotikaupunkini katuja täysivaltaisena kansalaisena.

Kommenttia muokattu: 21.01.2013 klo 22:46
  • 4 / 107
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 21.1.2013 22:54
Todennäköisesti jäisi valiokuntaan tämäkin, sillä lakivaliokunnan enemmistö + puheenjohtaja vastustaa aloitetta. Ymmärrän, että kansalaisaloitteet rinnastetaan hallituksen aloitteeseen, mutta ei sekään siinä tapauksessa auta, jos valiokunnan enemmistö ei ole päätöksen kannalla.
Eduskunnalla on velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen hyväksyminen samoin kuin mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi. Jos aloite tulee eduskunnassa hylätyksi, samasta asiasta voidaan tehdä uusi aloite.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet

Kansalaisaloitelaki:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120012

Lag om medborgarinitiativ:

http://www.finlex.fi/sv/laki/alkup/2012/20120012

Kommenttia muokattu: 21.01.2013 klo 23:28
  • 6 / 107
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 21.1.2013 23:17
"Eduskunnalla on velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen hyväksyminen samoin kuin mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi."

Niin? Eduskunnassa valiokunnat käsittelevät aloitteet. Jos valiokunnan enemmistö katsoo, että lakialoite on huono, niin se ei etene äänestettäväksi. Kansalaisaloite rinnastetaan hallituksen esitykseen, jonka niin ikään voi valiokunta vetää pois käsittelystä, jos se niin katsoo parhaaksi.

Todennäköisesti homoliitot eivät menisi muutenkaan läpi nykyisellä eduskunnalla. Jotkut saattavat kannattaa homoadoptiota, mutta haluavat pitää avioliitto-käsitteen miehen ja naisen välisenä; toisille taas avioliitto homojen välille olisi ok, mutta ulkoinen adoptio-oikeus olisi liikaa. Homoliittoaloitteen allekirjoitti vain 76 kansanedustajaa, vaikka kuulemma jokaista kansanedustajaa oikein tyrkyttämällä yritettiin saada allekirjoittamaan ko. aloite ja aloitetta tultiin oikein erikseen markkinoimaan jokaisen vähänkään potentiaalisen allekirjoittajan työhuoneeseen. Tämän olen saanut kuulla useiden kansanedustajien kanssa käydyistä sähköpostikeskusteluista. Minusta tuollainen toiminta kyllä kertoo jotain homoliittojen kannattajien epätoivosta.
  • 7 / 107
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 21.1.2013 23:27
Huomasin muuten, että teidän kansalaisaloitteen luonnoksessa kusetetaan törkeästi:

"Kansalaisaloitteena tehtyä ehdotusta ei voida nimettömänä torpata lakivaliokunnassa, vaan kansanedustajien on pakko äänestää."

Ei pidä paikkaansa. Valiokunta todellakin voi torpata myös kansalaisaloitteena tulleen esityksen. Kysykää vaikka keneltä tahansa eduskunnan toimintaan perehtyneeltä asiantuntijalta, jos ette minua usko.
En ole ihan perillä kaikista kansalaisaloitteen hienouksista, mutta eikös tällaisia varten voida laatia erikoisvaliokunta, eikä ilmiselvästä homo-ongelmaisuudesta kärsivän lakivaliokunnan tarvitse ahdistua tästä?

On selvää, että 50 000 nimen kerääminen on iso projekti. Ei siksi, etteikö halukkaita kannattajia olisi, vaan ihan logistisista syistä.

On myös selvä, että rautalankaa pitää taivuttaa ja saada joukko kansanedustajia käsittämään se, että avioliittolain uudistus on tarpeen, eikä uudistus heikennä kenenkään muun asemaa.

Jos tämä projekti ei ole välittömän tuloksekas, on varmaa, että seuraavissa vaaleissa asia on merkittävä teema. Silloin kysytään, mitä ne sellaiset arvot ovat, joiden perusteella ihmisryhmiä laitetaan kahteen eri kerrokseen.
Voisko ratkaisu olla se, et rekisteröity parisuhde muutetaan tasa-arvoiseksi avioliittoon nähden, sukunimineen, mutta ei adoptiota. Lisäks täytyis poistaa rekisteröidyn parisuhteen kohta kaikissa virallisista papereista, vaan siinä lukis "liitossa". Avioliittokin liitettäis tähän nimeen.

Rekisteröity parisuhde on erinomainen muuten, sitä pitää vain kehittää.
  • 10 / 107
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 22.1.2013 7:39
"avioliittolain uudistus on tarpeen, eikä uudistus heikennä kenenkään muun asemaa."

Riistää esimerkiksi lapsen synnynnisen oikeuden isään ja äitiin.


"Jos tämä projekti ei ole välittömän tuloksekas, on varmaa, että seuraavissa vaaleissa asia on merkittävä teema. Silloin kysytään, mitä ne sellaiset arvot ovat, joiden perusteella ihmisryhmiä laitetaan kahteen eri kerrokseen."

Olihan se jo teemana viime eduskuntavaaleissa. En näe, miksi se olisi sen suurempi teema seuraavissa eduskuntavaaleissa kuin oli viime eduskuntavaaleissakaan. Punavihreät puolueet tuskin voivat enää tehdä asiasta kovin paljon suurempaa teemaa kuin viime eduskuntavaaleissa.

"Voisko ratkaisu olla se, et rekisteröity parisuhde muutetaan tasa-arvoiseksi avioliittoon nähden, sukunimineen, mutta ei adoptiota."

Itse olisin valmis tähän, mutta homotahoille tällainen on liian pieni askel, sillä he haluavat itselleen myös adoption ja avioliittonimikkeen.
Mä oonkin jo ihmetelly, millon homoliike saa aikaseks kansalaisalotteen tästä ja osaaks ne ylipäätään muuta ku valittaa, miten niitä aina muka syrjitään joka asiassa.

Kauan se kestikin...

Nimii voi kerätä osotteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 07:53
hönötin eikö olisi helpompaa jos vaihdetaan vain että avioliittossa ei ole väliä kumppanien sukupuolella? helppo homma. ja mtä sulle sillä adoptiolla on väliä kun tosi harva maa edes adoptoisi homoparille?? turhaa vouhotusta taas ja joku välimallia ehdotit, eikö rekisteröity parisuhde ollut jo välimallina tarpeeksi? eikö voitaisiin jo mennä loppuun saakka eikä enään välimallia??

ja niinkuin homopallerokin sen sanoi: tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi suomessa jossain vaiheessa, se ei välttämättä nyt tällä eduskunnalla, mutta seuraavalla tai viimeistään sitä seuraavalla :)
Viime eduskuntavaaleissa avioliittoasiasta puhuttiin ja jonkin verran kampanjoitiinkin, mutta ei se ainakaan minun mielestäni ollut vielä varsinainen vaaliteema. Presidentinvaalin aikaan taidettiin puhua jopa enemmän.

Vaan... mitenköhän samaa sukupuolta olevien avioliiton salliminen riistäisi lapsen oikeuden isään ja äitiin? Tuohan on aivan absurdi väite. Eihän se mitään riistäisi.

Jos viitataan adoptiokysymykseen, niin mitään adoptioautomaattia ei varmasti ole luvassa. Jokainen adoptio on tähänkin asti ollut oma yksilöllinen prosessinsa, eikä tämä ole muuttumassa.

En näe mitään syytä sulkea kategorisesti samaa sukupuolta olevia pareja adoption ulkopuolelle. Jokainen adoptio on oma yksilöllinen tarkkoihin selvityksiin perustuva prosessinsa. On oletettavaa, että tällaisia adoptioita ei juuri tule eteen. On kuitenkin tapauksia, joissa menettely voi olla paras mahdollinen vaihtoehto - ja silloin kategorinen kieltäminen estäisi sen.
  • 14 / 107
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 22.1.2013 10:55
Voisin hyväksyä adoption homoparille todella poikkeuksellisessa tapauksessa. Se voisi olla esimerkiksi sellainen, että pienen lapsen isä ja äiti kuolevat auto-onnettomuudessa, ja esimerkiksi lapsen äidin sisko elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa. En ole minäkään missään vaiheessa sanonut, että kannatan kategorista kieltoa, mutta ehdoton pääsääntö pitäisi mielestäni olla se, että adoptiolapselle etsitään perhe, jossa on mies ja nainen eli isä ja äiti. Tällaista kirjausta taas homotahot vastustavat, sillä homotahojen mielestä homoparien pitää olla adoptiossa ehdottomasti samalla viivalla heteroparien kanssa.
Todennäköisesti nimet saataisiin helpommin kasaan, jos adoptio jätettäisiin pois. Monille se on varmasti kynnyskysymys.
Mä ainakin allekirjotan, jos siitä jätetään se adoptio pois, samoin hedelmöityshoidot.
Kyse on siitä, että lainsäädännöllä rajataan ja/tai määritellään asioita kategorisesti ja toivottavasti yksiselitteisesti. Jos laki ei salli jotain asiaa, niin ei sitä asiaa voi laillisesti hoitaa poikkeuksellisella (eli lainvastaisella) menettelyllä. Laissa pitäisi sitten olla erityisiä mainintoja poikkeuksista. Yksittäistapauksien kirjaamista lakiin ei kuitenkaan ole syytä tehdä, ellei sillä todella ole vaikutusta esimerkiksi porsaanreiän tukkimiseksi.

Muilla mekanismeilla (viranomaisselvityksillä ja vastaavilla) huolehditaan siitä, että käytännön tasolla yksittäistapauksissa asiat menevät lain puitteissa parhain päin. Koska adoptioprosessi on niin tiukka ja harkinnanvarainen, ei kyllä voi mitenkään nähdä porsaanreiän tai adoptioautomaatin riskiä.

Jos taas ruvettaisiin erityisesti rajaamaan adoptiota samaa sukupuolta olevilta aviopareilta, jouduttaisiin tekemään muutoksia adoptiolainsäädäntöön. Tämä taas ei olisi kovin viisasta. Ja mitä sillä rajoituksella saavutettaisiin? Käytännössä ei mitään muuta kuin rauhoitettaisiin muutama ihminen. Ja sellainen peruste ei ole kovin kestävä.
voin sanoa että jos porukka vaan viitsii allekirjjoittaa niin kansalaisaloite 50 000 nimeä kyllä täytyy, oli adoptioita tai ei :)

laskekaapa vaikka kuinka paljon ei heteroita on: 6-10 & suomenkansalaisista ja niistä muutama on riqun tapainen kaappibi jotka eivät ymmärrä tasa-arvoa.

eli logistiikka on ainoa ongelma.
Riqu: Itse suhtaudun varauksella adoptioon siksi, että lapselle on aika paljon kestämistä jo siinä, että hän on vieraassa kulttuurissa, häntä ei "lasketa suomalaiseksi" (ihonväri jne.) ja todennäköisesti mennyisyyskin on rankempi kuin monella muulla lapsella. Lisäksi hän joutuu elämään sen kanssa, etteivät biologiset vanhemmat halunneet/pystyneet huolehtimaan hänestä eikä todennäköisesti koskaan saa heidän henkilöllisyyttään selville. Omalla kielelläkään ei enää pysty kommunikoimaan, iästä ja synnyinmaasta riippuen. Tähän lisänä se, että vanhempini olisi jokin muu kuin aivan perusperhe, sellainen kuin kaikilla muillakin, olisi aika suuri lisä.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 11:44
”jos siitä jätetään se adoptio pois”
”Todennäköisesti nimet saataisiin helpommin kasaan, jos adoptio jätettäisiin pois”

Mitä tarkoitatte poisjättämisellä? Kuinka se muka tapahtuisi?
Suomen uudistettu adoptiolaki hyväksyttiin tasan vuosi sitten. Siinä ei ole mitään määräyksiä homoudesta esteenä adoptiolle eli adoptiolaki on täysin tasa-arvoinen. Uudistusta valmisteltiin vuosia eikä adoptiolakia oteta uudelleen käsittelyyn sen takia, että siihen ympättäisiin kieltoja homoille ja lesboille. Kuluisi taas vuosia, jos sellaiseen ryhdyttäisiin eli sitä ei tulla tekemään, vaan laki pysyy tasa-arvoisena.

Avioliittolaki puolestaan ei käsittele lainkaan lasten hankkimista eikä se avioliittolakiin kuulukaan. Avioliittolaki käsittää pelkästään kahden henkilön keskinäisen suhteen eikä siihen voi tulla määräystä adoptiosta eli avioliittolakiin ei voi tulla määräystä, että avioliitossa olevat homo- ja lesboparit eivät saisi adoptoida.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 12:54
"Mitä tarkoitatte poisjättämisellä? Kuinka se muka tapahtuisi?"

Muutetaan adoptiolakii.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 12:42
"Muutetaan adoptiolakii."

Miksi ihmeessä?
Kansanedustajat hyväksyivät uuden adoptiolain vuosi sitten suurella enemmistöllä, myös kokoomuslaiset ja keskustalaiset äänestivät sen puolesta. Persut olivat tietenkin vastaan. Ei adoptiolakia uudisteta tai siitä äänestetä persujen mieliksi.
Hieman realismia, kiitos.
Avioliittolakii ei myöskään uudisteta tai siitä äänestetä Vihreiden mieliks.
Hieman realismii, kiitos.
havannoija kirjoitti: ei adoptiolakia uudisteta tai siitä äänestetä persujen mieliksi. hieman realismi, kiitos

repesin :) hyvin kirjoitettu.

no riquhan voi vastata kun on rannelikkeen virallinen persuliini

tiedän että et ole mutta pakko kirjoittaa silti :)

olitkin näköjään riqu nopeempi kuin mä...

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 13:08
No, Ranneliikkeeseen tarvitaan vastakkaisii mielipiteitä tän ikusen viherryksen lisäks.
toi viherrys oli varmaan vitsi? eipä täällä kaikki ole vihreitä, itse olen ihan punainen(siis poliittisesti)

sitten on muutama oikeistolainen ja äärioikeistolainen, kaikkea löytyy, hyvä niin olisi tylsä keskustella jos kaikki olisi samaa mieltä.
Muistin virkistämiseksi: tuon kansalaisaloitteella elvytettävän lakiehdotuksen aikoinaan alulle pannutta työryhmää veti Lasse Männistö (kok), ja muina jäseninä olivat Silvia Modig (vas), Susanna Huovinen (sd), Oras Tynkkynen (vihr) ja Astrid Thors (r).

Sen allkirjoittivat ministereistä ainakin Stubb (kok), Urpilainen (sd), Arhinmäki (vas), Niinistö (vihr) ja Wallin (r).

Mikäs tuosta laista nyt yhtäkkiä niin vihreän tekee? Näyttää minusta pikemminkin vaikka kokoomuslaiselta...
public eye se on katsos vasemmistolainen aloite, mutta ei se vihreä ole, se on hyvä että myös kokkarit on valmis tasa-arvoon, ensin homot saa mennä naimisiin ja kohta he huomaavat kannattavansa pääomatulon progrressiota ;)

ainakin jos uskomme kylmän sodan aikaisia republicaaneja usassa.
No, eiks Kokoomuskin oo tänä päivänä jonkinlainen Vihree? Järkivihree politiikka vai mikäs se Kokoomuksen politiikka taas olikaan?

Ja vassarit on tuonu tähän maahan käsitteen "punavihreys".

On se kumma, kun kaikki tuntuu kilpailevan siitä, kuka on kaikista Vihrein ja kuka pääsee Vihreiden kanssa samaan hallitukseen. Sori nyt vaan, mut me puhutaan nyt n. 7 % marginaalipuolueesta.
Toisin sanoen käsite "punavihreä" vai onko se nykyään "sinipunavihreä" käsittääkin kaikki muut paitsi kristilliset ja perussuomalaiset?

Kenen joukoissa seisot?
Jokanen voi sitten miettii, miten hyvin sininen, punanen ja vihree sopii yhteen ja millanen ruoansulatuksen lopputuote sieltä takapuolesta ton väristen eväiden nauttimisen jälkeen pöntön pohjalle plötsähtää. Taitaa jotain aika rusehtavaa olla... Niin ku nykynen hallituskin.
Charming Riquman...

Itse pidän enemmän sateenkaarista kuin sanonkominkäruskeista tyhjänpanteista vastuunpakoilijoista, joiden palkka juoksee siinä ihmetellessä että miksei kukaan tykkää meistä.

Yksi väri nykyisessä hallituksessa kuitenkin on liikaa se myönnettäkööt: katumuksen violetti on jo kauan sitten jäänyt pois muodista. Mikä tyylirikko! :O
No, jokanen voi sitten ite päätellä, miten hyvin nykynen p*skanruskeen värinen hallitus on hoitanu hommansa ja pystyny tekeen vaikeita päätöksii.

On se muuten kumma, kun Persui syytetään vastuunpakoilusta, kun ne ei menny hallitukseen. Jos ne taas ois menny sinne hyväksyyn Kataisen (väärän) tukipolitiikan, ois Persujen ammattivastustajat syyttäny niitä takinkääntäjiks.

Hallituksessa on vaan kaks värii liikaa: Vihree ja verenpunanen. Verenpunanen lähinnä siks, et aika verisii on punikkien teot historian saatossa ollu. Ja Vihreet... *tyrsk*

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 15:50
Perussuomalaisten sietäisi oppia toimimaan monipuoluedemokratiassa. Heillä oli mahdollisuus toteuttaa omaa politiikkaansa, mutteivät vastuunpakoilijoina tarttuneet siihen. Sellaisia hallituskumppaneita ei Suomesta löydy, jotka tanssisivat persujen pillin tahdissa.
Jos tietäsit jotain demokratiasta, niin sä tietäsit, et vaaleissa jokanen puolue tarjoo äänestäjille oman vaihtoehtonsa. Ja vähemmistöön jääminen ei aina tarkota sitä, et ois väärässä.

Persut asetti tukipaketit kynnyskysymykseks. Kai sä tiedät, miten hallitusneuvottelui käydään? Jokainen puolue asettaa jonkun kynnyskysymyksen.

Vihreille taas kelpaa mikä tahansa hallituspohja ja ne on valmiita tinkiin jopa periaatteistaan, jotta pääsis "kantaan vastuuta". Noh, seuraavissa vaaleissa Vihreet saa taas nähdä, mitä mieltä kansa on moisesta vastuunpakoilusta. Kuntavaaleissakin Vihreet oli yks niistä, jotka otti turpiinsa.
On jokaisen puolueen oma valinta, mihin kynnyskysymykseen päättää hirttäytyä.

Viime kädessä se valinta osoittaa kuinka tosissaan sinne hallituskoalitioon halutaan osallistua.
On myös jokasen puolueen omalla vastuulla, miten hyvin huolehtii vaalilupausten pitämisestä.

Persujen kannatus voi tästä vaan nousta. Viime vaaleissahan ne vasta löi ittensä läpi, joten tää on vähän niin ku etsikkoaikaa niille.
Vaalilupaukset koskevat hallituspolitiikkaa. Perussuomalaiset ovat pitäneet ainoastaan yhden ainoan vaalilupauksensa jättäytymällä pois hallituksesta.

Niin sanottu jytky suli pois reilussa puolessa vuodessa. Kuntavaaleissa painittiin keskikokoisten sarjassa. Kaikesta päätellen perussuomalaisten kannatus on kaikista epävarmimmalla pohjalla ja puolue on viimeinen, jonka kannattaisi luottaa mihinkään gallup-lukuihin.
Ei jytky mihinkään oo sulanu. Sen nousuvauhti vaan on vähän hidastunu. Ei kai nyt kukaan tosissaan uskonukaan, et Persut pystys toista kertaa samanlaiseen nousuun? Ne kuitenkin kaksinkertasti kuntavaalikannatuksensa ja se riittää todistaan, et jytkyssä on vielä ruutii jäljellä.

Ei kai nyt mikään puolue pysty satavarmasti luottaan joihinkin 1000 hengen marginaalisiin mielipidekyselyihin?

Vai ei vaalilupaukset koske muita ku hallituspuolueita? ;D Mä en ton kommentin jälkeen enää edes ihmettele, miks viher-vasemmisto on Suomessa marginaaliporukkaa. ;)
Kannattaa lukea kunnolla, ennen kuin yrittää sanoa jotain nokkelaa:

Vaalilupaukset ovat lupauksia hallituksessa toteutettavasta politiikasta. Kukaan itseään vakavasti ottava ei tee vaalilupauksia oppositiopolitiikasta.

Perussuomalaisten vakituinen todellinen kannatus on noin 10-12%, eli ne kannattajat, jotka jäivät tai viitsivät äänestää heitä toistamiseen.

Mielipidekyselyt ovat itseasiassa pitäneet varsin hyvin paikkaansa - paitsi perussuomalaisten kohdalla, jossa ne heittelevät vaaleihin nähden noin 4-7% ainakin.

Kuntavaalit todistivat, ettei puolue todellisuudessa onnistunut houkuttelemaan äänestäjiä enää toista kertaa. Se oli tulikoe, jonka perussuomalaiset hävisivät nolosti ja ansaitusti.

On täysin yhdentekevää, mitä perussuomalaiset voittivat kuntavaaleissa. Se ei ollut heille tarpeeksi. Sen tietää Soini kätyreineen ja sen tietävät muutkin puolueet ja ihan kaikki muutkin.
Aika noloo muuten, et Kepun kannatus oli huonoin sitten vuoden 1976 kuntvaalien ja siitä huolimatta Kepu esiinty voittajana. Mitenköhän sä luulet, et äänestäjät palkitsee moisen käytöksen.

Kuntapolitiikkaa ei voi verrata valtakunnanpolitiikkaan. Kylmä totuus on se, et Kepun kannatus kuntavaaleissa on perustuu lähinnä siihen, et pikkukunnissa toimii vanhoi partoi, jotka on vuosikymmenii toiminu Kepussa ja näiden vanhojen partojen äänestäjiin, jotka on vuosikymmenii äänestäny Kepuu. Sen sijaan eduskuntavaaleissa vaalialueena on koko vaalipiiri eikä pelkästään joku pikkukylä. Eduskuntavaaleissa myös päästään ottaan kantaa myös Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaan. Kuntavaaleissa alhanen äänestysaktiivisuus, joka on yleensä suosinu vanhoi patui, johtuu lähinnä siitä, et kuntapolitiikalla ei oo yhtään mitään merkitystä. Mäkin meinasin jättää äänestämättä.

Loppujen lopuks äänestäjät osaa vetää Kepun politiikasta ihan omat johtopäätöksensä - ja se ei oo äänestäjät moneen kertaan pettäneen Kepun kannalta mitään hyvää. On sanonta, et Kepu pettää aina.

Alla on keskusteluu Suomen liittämisestä sittemmin pannukakuks lässähtäneeseen valuuttaliittoon vuodelta 1998:

http://www.youtube.com/watch?v=TSngJmYPBCE

Tällä politiikalla jokanen voi arvioida Kepun menestystä tulevissa eduskuntavaaleissa.
Persut halusivat jättäytyä takapenkistä huutelijoiksi. Osallistumalla hallitukseen on aina mahdollisuus vaikuttaa asioihin, mutta ensinnäkään persuilla ei olisi ollut yhtäkään ministeriksi passelia, ellei nyt sitten tosiuskovaisten erityisministeriksi, eikä sopivia käytöstapoja omaavia. Täydellinen yhteistyökyvyttömyys kruunasi kaiken.

Hallituksen tärkeimpiin tehtäviin kuului viime vuoden loppupuolella valtion tulo- ja menoarvion eli budjetin laatiminen. Hallitus esitteli sen syyskuussa, eduskunta käsitteli sitä kolme kuukautta ja jouluksi se syntyi:
http://yle.fi/uutiset/pekka_ervasti_teille_on_tanaan_syntynyt_budjetti/6425630

Budjettiin tuli promillen muutos (1 ‰). Persuilla ei ollut mitään järkevää sanottavaa eikä ehdotettavaa budjettiin.
He keskittyivät ”tärkeämpiin tehtäviin” eli edustaja Kettunen (ps) teki eduskunta-aloitteen budjettikeskustelun aikana ja keräsi siihen kannattajia:
”Vihreille kansanedustajille oma alue UKK-puistosta suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä lahopuissa ja muuallakin elävien koppakuoriaisten paimentamiseen".
http://yle.fi/uutiset/eduskunta-aloite_vihreille_kansanedustajille_oma_alue_ukk-puistosta_koppakuoriaisten_paimentamiseen/6423882

Edellä oleva esimerkki kuvaa mainiosti persujen ”saavutuksia”.
Kuten sanottu, vaalilupaukset on tarkotettu pidettäviks. Ja vaalilupaukset annetaan nimen omaan lupauksena tulevasta politiikasta. Politiikkaa tehdään niin hallituksessa ku sen ulkopuolella. Persut piti vaalilupauksen olla tukematta persereikämaita - ja se lupaus piti.

”Vihreille kansanedustajille oma alue UKK-puistosta suurpetojen toimintoihin perehtymistä varten sekä lahopuissa ja muuallakin elävien koppakuoriaisten paimentamiseen".

*Reps*

Tää on ehkä paras alote pitkään aikaan. Sinnehän ne Virheet kuuluukin: toivottavasti ne siellä korjaantuu!
riqu kyllä ne gallupit näyttää vielä ensi eduskuntavaaleissa persuille väärin, mutta jos galluppi on vaikka 13 niin ei se tolkuttomasti nouse(ehkä sen homopalleron 4-7) mutta se voi olla myös vähän alempi. ja mä en sano tätä ärsyttääkseni, mutta jytky tuli, minijytky tuli, ja jytky meni :)

mielenrauhaa.

ps itse en ole vihreä ollenkaan. että kyllä se punavihreys on persuliinien ja kokkarien käyttämä termi.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 18:13

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 18:13

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 18:14
Taloustutkimuksen piirtämä pylväs ei kerro mitään persujen politiikan oikeellisuudesta tai järkevyydestä. Kuten joku aiemmin mainitsikin: olihan natseillakin aikoinaan kova kannatus.
Vai parikymmentä prosenttia?

Saahan sitä unelmoida, mutta todellisuus tulee olemaan huomattavasti karumpi.

Jos persujen uniset äänestäjät jättäytyivät kotiin jo syksyllä, he tekevät sen jatkossakin. Gallupit eivät kerro persujen kannatuksesta mitään.
Samoin myöskään muiden puolueiden enemmistö ei myöskään kerro mitään niiden politiikan järkevyydestä. Tykkäähän miljardit kärpäsetkin paskasta, mut ei se silti tarkota sitä, et paska ois oikeesti hyvän makusta.

Ei Gallupit kerrokaan Persujen kannatuksesta mitään: ne vääristää sen alaspäin.

Kuntavaaleissa on aina ollu alhasempi äänestysaktiivisuus. Niin myös nyt. Miten kuntavaalien alhanen äänestysaktiivisuus vaikuttaa Persujen kannatukseen seuraavissa eduskuntavaaleissa - etenkään niin kauan ku EU ja maahanmuutto säilyy nykysellään.

Mut saahan sitä Virheet toivoo nostavansa virheellisen politiikkansa joskus Suomen ykköskastiin. Ja Kepu samaten.
Persuja kannattaa moni nukkuva äänestäjä. Siksi gallupit vääristävät puolueen kannatuksen yläkanttiin. Persujen äänestäjät ovat muka korkeasta puolueuskollisuudesta huolimatta laiskoja äänestämään. Eduskuntavaalit olivat poikkeus.
Eduskuntavaaleissa on yleensäkin korkeempi äänestysaktiivisuus ku kuntavaaleissa.

Kuntavaaleilla ei oikeesti oo yhtään mitään painoarvoo.
mielenkiintoista riquman kun muutama kuukautta sitten sanoit kuntavaalien olevan tärkeitä. joko alat menettää uskottavuutesi? lol
sori sen taisi sanoa homopallero.

teidän mielipiteet on niin samanlaisia ettei teitä erota toisistaan ;)
En ole kyllä tietoisesti luonnehtinut niitä ainakaan erityisen tärkeiksi.

Kommenttia muokattu: 22.01.2013 klo 23:19
"Eduskunnassa valiokunnat käsittelevät aloitteet. Jos valiokunnan enemmistö katsoo, että lakialoite on huono, niin se ei etene äänestettäväksi. Kansalaisaloite rinnastetaan hallituksen esitykseen, jonka niin ikään voi valiokunta vetää pois käsittelystä, jos se niin katsoo parhaaksi."

Ei pidä paikkaansa. Valiokunnan on otettava kantaa tulisiko kansalaisaloite tai hallituksen esitys hyväksyä, hyväksyä muutettuna vai hylätä, ja tuotava se täysistunnon äänestykseen (vain sillä rajoituksella että se on eduskunnan jäljellä olevan kauden puitteissa mahdollista). Se ei voi jäädä hautomaan näitä samalla tavalla kuin kansanedustajien lakialoitteita.
Tai sä sit sä et vaan tunnusta, senkin ketku! ;D

Mut eihän ne tietenkään ookaan tärkeitä - paitsi tietenkin, jos niiden tulosta voi käyttää Persujen kannatuksen vähättelyyn.

Jytky on edelleen olemassa: ei se kuntavaaleissa mihinkään sulanu - ja jos nykynen meno jatkuu, niin jytky säilyy jatkossakin nykysellään 39 edustajan voimin.

Kommenttia muokattu: 23.01.2013 klo 04:53
no katsotaan, mä ennustan että persujen kannatus on alle 16 % seuraavissa eduskuntavaaleissa, paitsi jos homma menee natsien tapaiseksi. pistäpä tämä ylös niin katsotaan miten sitten käy :)
kyllä tiedän että tollainen puolue tulee ja sananvapautta kannatan joten miksi ei, mutta ei ne kannatusta paljoakaan saa eli eipä sunkaan tarvitse pelätä :)

ja edelleenkiin sosialismi ja kansallissosialismi on ihan eri laidalla oikeisto, vasemmisto, konservatiivi, liberaali kentällä.

etkö nyt voisi jo sitä tajuta vai ärsytätkö?

ps tule kaapista ulos niin aivot saa raitista ilmaa :)
Sosialismi ja kansallissosialismi mahtuu edelleenkin saman vasemmiston alle. Et sä nyt tajuu sitä?

Lähtisit säkin joskus ulos ja lenkille, niin sais sunkin aivot vähän raitista ilmaa.
Mä olen oikeassa mutta tämä keskustelu ei ole rakentavaa, Sä intät kuin asperger mutta sanomasi älykkyys on kuin autistilla.

rauha
Eipä taida puuhamiesten rahkeet riittää natsipuolueen perustamiseen Suomessa. On sen verran pitkään yritetty sitä käärmettä pyssyyn ajaa.

Toinen asia tietysti on liitoksissaan natisevan Perussuomalaisten kohtalo - jos sieltä se kansallissosialismiin kallellaan oleva siipi lopulta kaapin ovet auki leväyttää, niin voi jotain syntyäkin. Selkeyttäisi ainakin asetelmia ja jäisivät selittelyt vähemmälle.
Autistithan on tunnetusti hyvin älykkäitä.

Tiesit sä, et asperger kuuluu autismin kirjoon? ;D

Kuka on sanonu, et Persut natisee liitoksissaan?
"Kuka on sanonu, et Persut natisee liitoksissaan?"

No esimerkiksi nimim. "Public eye" tuossa noin. Toivon samaa.
Ainahan sitä toivoo saa. ;D

Soinii muuten haastateltiin Aamu-tv:ssä tänään.

Mä taas toivosin, et vihurit ja vassarit katois Suomen puoluekartalta. Kuka ylipäätään viittii äänestää niitä enää?
Riquman oikeaseen autismiin taisi olla virallinen nimi ren syndrooma tai vastaava niin kuuluu keskimääräistä alempi äö. Autismi todetaan nykyään jo viimeistään ala asteella, asperger teini tai aikuisiässä. Ja aspergerien äö tutkimuksissa 70-170 keskiarvo 128 ja tavallisen ihmisten samassa tutkimuksessa 70-130 keskiarvo 98. Mutta on autisteilla joitakin kykyjä esim savant ihmiset jotka pystyy yhdellä vilkaisulla piirtämään vaikka maailman pyörän hyvin yksityiskohtaisesti.

vähän valistin sua. ET ole tosin ollut tarpeeksi ranneliikkeessä kun olet vieläkin kaapissa. Mutta ei Se oo sun vika, Se on yhteiskunnan vika ettet uskalla olla oma itsesi, tosin voisit miettiä vähän ketä äänestät että pääset kaapista :)
Jos mä oisin täyshomo, niin mä harkitsisin kaapista ulostuloo, mut miks bissukan pitäs turhan takii tehdä elämästä vaikeeta?

Tietääkseni mä en oo asperger enkä autisti.

Helppo muuten syyttää yhteiskuntaa kaikesta. Tosin, oonks mä koskaan valittanu "osaani"?
no eikö se ole yhteiskunnan vika jos on homofobisia? vai onko homojen oma vika että ovat homoja?? se että vika on itsessä tarkoittaisi että homouden voi valita, ja niinhän se ei ole, joten jos yhteiskunta syrjii, ei siitä voi itseään syyttää.

en ole väittänytkään sun olevan autismin kirjoon kuuluva, mistä sä sellaista sait päähäsi? no kai se on teidän nenttien(neurotyypillisten) tapa että jos toinen kertoo jostain asiasta niin tarkoittaa että toinen on sellainen.

no et sä vamaan osaasi ole valinnut, etkä ole valittanut, mutta periaatteessa olet kaapissa omasta halustasi, tosin homofobinen ympäristö saa sut tuntemaan ettei sun kannata kertoa millainen ihminen olet kokonaisuudessasi.

itse ysiluokalla oli vaikeaa niin sanoin kaikille olevani aseksuaali, niin ei tarvinnut kokoajan jutella seksistä.

mut mä säälin sua kun joudut olemaan kaapissa, voi olla että se on tässäelämäntilanteessa hyvä mutta kyllä yhteiskunnan asenteet muuttuu parempaan vielä :) joku päivä voit olla vapaasti oma itsesi :)
"mut miks bissukan pitäs turhan takii tehdä elämästä vaikeeta?"

Elätkö homo- ja bivihamielisessä ympäristössä vai halveksitko itseäsi?
Vai että oikein aseksuaali? Tuskin suurin osa sun luokkakavereista edes ties, mitä kyseinen sana tarkottaa. Ja oisithan sä aina voinu teeskennellä tykkääväs tytöistä.

Älä turhaan sääli, sääli on sairautta. Mä tulisin ulos kaapista korkeintaan, jos mä oisin täys homo. Muuten siinä ei ois mitään järkee. :)

"Elätkö homo- ja bivihamielisessä ympäristössä vai halveksitko itseäsi?"

En elä enkä halveksi.

Kommenttia muokattu: 23.01.2013 klo 17:51
kyllä ne sen tajusi kun sanoin ettei mua kiinnosta tytöt eikä pojat, ei mitään ongelmia, jälkikäteen ajateltuna olisin voinut myöntää olevani homo, ei siellä ketään syrjitty(koulu oli erityiskoulu, mun parilla luokkalaisilla oli adhd ja yhdellä touretten syndrooma ja yksi taisi olla assi, tosi hiljainen...
jaa ei mulla siellä sellaista ollut... onko sulla omia kokemuksia erityiskoulusta? vai mistä ajattelit että erityiskoulu jossa yläaste olisi homofobinen?

mutta voin vakuuttaa että jos kaapistaulostulo menee hyvin niin sitten on paljon itsevarmempi olo! ja sääli ei ole sairautta, paitsi joidenkin oikeistolaisten mielestä.. ei sitä tarvitse hävetä että on erilainen tai jollakin tavalla heikompi kuin muut.
No, aattelin vaan, et yleensähän erityiskoulut on täynnä ongelmanuorii, jotka on homofoobisii ja ahdasmielisii.
ei siellä ongelmanuoria ollut, kaikilla oli joku juttu minkä takia oli katsottu paremmaksi että ovat erityiskoulussa. ei siellä yhtään ollut kiusantekoa tai väkivaltaa yms, mitä kyllä näin ja koinkin(onko se oikea sana vai murretta?) tavallisessa yläasteella, mutta ala-asteella olin esyluokalla ja siellä oli ongelmia, mutta kun olin 5. luokalla ja isokokoinen niin ei kukaan paljoa uskaltanut kiusata niin pääsin tavalliseen kouluun, tosin siellä 6, luokan lopulla oli kiusaamisongelma.

ainoat ongelmat tuli mulla 9 luokalla siellä kun tykkäsin jutella politiikkaa ja yksi oli ilmeisesti ärsyyntynyt siitä niin hän oli poliittisesti eri mieltä kanssani, vähän kuten sä riqu :D tuli väiteltyä mutta ei se kiusaamiseksi kummaltakaan mennyt. ja hän tahtoi olla mun kaa vähän kaikesta erimieltä.. mutta hyvä että olin sen 9 luokan siellä, pahempaakin olisi voinut käydä.
Eikä olisi Riquman hauska olla avoimesti oma itsenään, vaikkei miehen kanssa seurustelisikaan?

Kommenttia muokattu: 23.01.2013 klo 20:46
En mä pysty kuvitteleen "seurusteluu" miehen kanssa ilman, et se perustuu pelkkään seksiin.

Mun nykynen "juttukin" perustuu oikeestaan seksiin ja kaveruuteen.

Miks pitäs tulla ulos kaapista ja leimata ittensä "homoks", kun ei oo homo? Suurin osa pitää bissukoita jonkinlaisina homoina enkä mä pidä siitä leimasta.

Naisten kanssa vois miettii jotain syvällisempää.
"En mä pysty kuvitteleen "seurusteluu" miehen kanssa ilman, et se perustuu pelkkään seksiin. "

Onneksi jotkut bit ovat vähän pystyvämpiä tuossa sitoutumisessa. Paras tilanne lienee toki niillä, jotka eivät ole nuoruudessa oppineet, että toinen sukupuoli on vain omaksi leikkikaluksi ja viihdyttimeksi.
Niin ku mä jo sanoin, niin oman sukupuolen kanssa leikitään ja vastakkaisen sukupuolen kanssa perustetaan perhe ja mennään naimisiin.

Miehet nyt muutenkin aika harvoin pystyy keskenään muodostaan mitään hyvää ja kaunista. Miehet on liian samanlaisii keskenään.

Mies ja nainen sopii erilaisuutensa takii hyvin yhteen.
no etsi sitten neitimäinen mies, saat käydä sen kaa shoppailemassa muutaman tunnin päivässä ;)

sä olet niin vanhanaikainen, muuten kun sanoit bissukoita niin tarkoititko ressukoita? ;)
Miks ettisin, kun mä en voi sietää sellasta enkä myöskään shoppailuu? Nainen saa käydä tyttökavereidensa kanssa shoppailemassa, jos haluu. Mua ei sellanen kiinnosta.

Miks sulla muuten on noin kova halu parittaa mut jollekin äijälle? :D

Sillon, kun sä sanot ittees homppeliks, niin tarkotat sä tomppelii? ;)

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 14:37
No sori Riquman kun oon homo. Naiset ei vaa kiinnosta, kannattas ajatella muitaki kuin bissejä....ton takia kai bissejä karsastetaa, haluaa käyttää muita leikkikaluina...
en mä mitään parita, mutta onhan se surullista että olet bi etkä voi olla häpeämättäsi kiinostusta miehiin.

jos tarkoitat tomppelilla että olisin tyhmä niin sen tiedät itsekin ettei se pidä paikkaansa, mutta jos tarkoitat sosiaalisia taitojani niin on mua kehariksikin sanottu vaikka hän joka sanoi sen mulle on älykkyydeltään ei "ihan" einstein, eli normaali tai vähän alempi... mutta hän sanoi sen kun en ymmärtänyt hänen kehonkieltään oikein yms.

osa hönötin varmaan onkin mutta mitä itse tunnen pari bi niin onhan se surullista kun eivät voi olla omia itsejään, toisen kaa olisin voinut seurustellakin meillä oli paljon yhteistä mutta hän pelkäsi mitä kaikki sanoo jos hän olisi miehen kaa, hän oli 25 v..

edit no ne jotka on kaapista ulkona ovat aika usein neitejä.

niin no mulla on vähän paha tapa kertoa asioistani melkein tuntemattomille, eli sun heitto puhua pikkulinnuille ei koske mua, tosin se ei ole hyvä juttu, itsestäni tuntuu tosi pahalta valkoisetkin valheet, vaikka tiedän että toden puhuminen joskus voi tuoda ongelmia jollekulle.

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 15:01

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 15:40
Naiset ei kiinnosta, mut naismaiset jutut kiinnostaa?

Just ton takii mua homppelit pahemmin kiinnosta, koska suurin osa niistä on neitei.

Toi tomppeli-juttu oli lähinnä heitto tohon sun ressukka-juttuun.

En mä häpee mun kiinnostusta miehiin. Ei omien yksityisasioiden peittäminen tarkota häpeemistä. Et säkään laula sun kaikkii yksityisasioita naapurikylän pikkulinnuille.
Mäpä en oo neiti :DDD. En oo tosiaankaa neidin maineessa. Et mua tunnistais homoks..ja oon avoin...

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 17:07
Vaik nyt täytyy sanoo et vähän yliampuvaa mun eka kommentti täs :DD. Joskus aattelen et liian nuori puhuu tästä, tulis sitten aika kiihkopitoista tekstiä... Sanotaa näin et annetaa kaikkien kukkien kukkia ja pidetää mölyt mahassa :)
Täyshomojen onkin helpompaa olla avoimesti homoi, koska ne on... no, homoi. Binä taas ei viitti leimautuu homoks. Suurin osa ihmisistä ei tajuu, mistä biseksuaalisuudessa on kyse, kuten mä oon monesti täälläkin huomannu. Asiat nähdään mustavalkosena - joko sä oot homo tai hetero: todellisuudessa enemmistö on bissukoita. Kinseyn asteikko on kai sulle tuttu?
Kyllä se tuttu on, mutta mä en haluu sijoittaa itteeni tän perusteella mikskää. En nääs tykkää lokeroinnista..vaik sitä just äsken tein :DDD. Kiihkotekstii taas...
Mä taas pidän molemmista sukupuolista, kummastakin eri tavalla, joten mun on pakko luokitella itteni biks.
Ymmärrän ymmärrän, mut mää en pitäny vaa tosta sun yleistyksest..ei kaikki oo neitejä
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta minun nähdäkseni "perinteinen" biseksuaalin määritelmä tarkoittaa sitä, että seksi on nautittavaa sekä omaa että vastakkaista sukupuolta edustavan ihmisen kanssa ja rakastumisia tapahtuu kumman sukupuolen tahansa edustajiin.

Toisaalta esimerkiksi mies, joka kaipaa seksiä miesten kanssa ja nauttii siitä, mutta katsoo tarvitsevansa naisen aviokumppaniksi voidakseen perustaa perheen ja esiintyä heterona, on ... hmm... kaappihomo.

Tämä ei tietysti estä ketään määrittelemästä itseään juuri haluamallaan tavalla, tuli vain mieleen luettuani muutamia puheenvuoroja tästä ja aiemmista keskusteluketjuista. :)
Kukas on sanonu, et mä en nauti seksistä naisen kanssa? o:

Tai et mä en vois rakastuu naisiin?
Jaa-a, tuntemanit bit (mikä kauhea sana taivuttaa) ovat kyllä kaikki tunteneet romanttisiakin tunteita _molempia_ sukupuolia kohtaan. Ehkä tämä on sitten yksilöllistä. Sitten on tietysti niitä heterosekoilijoita, jotka harrastavat seksiä saman sukupuolen kanssa, kun se on niin uutta ja jännää, mutta lopulta pPäätttävät" olevansa heteroita. Todennäköisesti he ovatkin.

Tuosta "homoksi leimaantumisesta": luulisi, että lähimmille ihmisille voisi kertoa totuuden ilman pelkoa, että he ymmärtävät asian väärin tai vetävät tästä jotain omia johtopäätöksiään.

Kommenttia muokattu: 24.01.2013 klo 19:24
No, mä en oo vielä päättäny, et kerroks mä koskaan ja jos kerron, niin millon.

Periaatteessa kyllä mä voisin ihastuu sekä mieheen et naiseen, mut mä en yleensäkään ihastu kovin helposti ja oon tosi tarkka siitä, kehen mä ihastun ja kehen en.

"Jalat maassa ja jäitä hatussa" on mun tunnuslause.
joo ei kannata typerästi ihastua.

mutta kun tulee kaapista ulos ja ketään ei ole hakemassa haulikkoa niin sitten on hyvä olo.

mutta pysyttele siellä homeisessa ahtaassa kaapissasi, mutta terveydelle se ei ole hyväksi.
"oon tosi tarkka siitä, kehen mä ihastun ja kehen en."

Oho, miten tämän teet? Itse en ole vielä koskaan onnistunut tätä päättämään, vaikka välillä yritys onkin ollut kova.
En mäkään onnistu sitä päättään, mut aika harvassa on tyypit, joihin mä oon ihastunu. Se vaatii toiselta tietynlaista persoonaa.

Taitaa olla kolme. 1 tyttö ja 2 jätkää.

Puppeliassin ei kannattas pahemmin ruveta neuvoon toisiin kaappikysymyksissä.
Edellinen