Openly Gay - avomesti homo on sinänsä vähän hassu, ketään ei otsikoida Secretly Gay, tai Well-known Heterosexual?
Homolokerointi on sinänsä kiinnostavaa journalismin laji, että sitä tuntuu erityisesti harrastavan gay-media, on milloin homo laulajaa, homo taitelijaa tai avoimesti homoa kolmiloikkaajaa. Esikuvia tietenkin tarvitaan, on oma tyylilajinsa, miten tuo tuodaan esille.
Valitettavan usein julkkiksen homous-aiheuttaa uutisoinnissa tourettemaisen reaktion, joka tavallaan määrittää koko esiintuodun persoonan; kaikki, mitä ky. henkilö tekee, liittyy hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa.
Avoimesti homon vastakohta on kaappihomo, ja kaappihomojen kohdalla kerrotaan korkeintaan juoruja suuntautumisesta. Yleensä ainakin Suomessa vaietaan. Hetero taas on oletus.
Esikuvaksi ottaminen on tosiaan varmaan pätevin syy siihen, miksi homon (tai ei-heteron) suuntautuminen mainitaan etenkin homomediassa. Henkilön suuntautumisen kertominen homomediassa myös selittää lukijalle sitä, miksi kyseinen henkilö on huomioitu homomediassa, vallankin jos jutun pääaihe on muu kuin suoraan sateenkaariasioihin liittyvä.
Yleismediassa homouden ottaminen esille puolestaan myy. Aiemmin homoudesta sai jopa skandaalijutun, mutta enää ei saa.
Usein esimerkiksi viihdeasioiden kohdalla homomediassa raportoidaan sitä, että tapahtuman aihe jotenkin liittyy laajemmin ns. sateenkaariyhteisöön. Vaihtoehtoisesti tapahtuman taustalla on sateenkaari-ihmisiä, ja näiden suuntautuminen on syy kertoa asiasta homomediassa. Homous on siis yksi näkökulma ulottuvuus, ja homomediassa se on yleensä varsin olennainen.
" -- kyseinen henkilö on huomioitu homomediassa, vallankin jos jutun pääaihe on muu kuin suoraan sateenkaariasioihin liittyvä."
Tuohan on juuri sitä "numeron tekemistä", pointing out the obvious.
Ainakin minulle "homomediaa" lukiessa usein uutisen keskiössä olevaa kuvittaa homo-oletus - uutisesta riippuen tietenkin. Kuten ensimmäisessä viestissä kirjoitin, on kirjoittajan tyylitajusta kiinni, miten asia tuodaan esille, jos ylipäätään tuodaan.