VIDEO: Glee -tähti Chris Colfer sanoo joutuneensa lokeroiduksi homoutensa vuoksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Mikko Kivinen
  • 3
Chris Colfer HollywoodOutbreakin haastattelussa (kuvaruutukaappaus Youtubesta)

Näyttelijä ja kirjailija Chris Colfer kommentoi julkihomouttaan näyttelijänä 18. joulukuuta julkaistussa HollywoodOutbreakin Youtube -haastatteluvideossa. Colferin mukaan ihmiset tekivät hänen homoudestaan 'suuren numeron'.

Suomenkin tv-kanavilla pyörivässä Glee -sarjassa Kurt Hummelia, homoa kontratenoria esittävä näyttelijä Chris Colfer sanoo haastatteluvideossa, että hänet lokeroitiin erittäin voimakkaasti hänen homoutensa vuoksi.

'En ole koskaan tehnyt [homoudestani] suurta numeroa, kaikki muut sen sijaan tekivät siitä aina sellaisen. En mielestäni ole koskaan yrittänyt olla jotain mitä en ole. Minusta ihmiset tekevät sen puolestasi,' Colfer kertoo haastatteluvideossa.

'Ihmiset yrittävät lokeroida sinut. Ihmiset yrittivät tyypitellä minut ennen kuin he edes näkivät minut missään muussa. En ole koskaan ymmärtänyt sitä - miksette odota seuraavaa projektiani ennen, kun alatte kertoa miltä minun urani näyttää seuraavat kymmenen vuotta,' Colfer jatkaa.

Pienestä Californian maanviljelyskylästä Clovisista kotoisin oleva sähköasentajan ja sairaanhoitajan poika Colfer on puhunut avoimesti homoudestaan ja sen aiheuttamista seurauksista aikaisemminkin. Miesten muotisivusto Mr Porterissa heinäkuussa 2012 julkaistussa haastattelussa Colfer kertoi, että häntä kiusattiin homoudesta joka päivä koulussa. Hänen selkäänsä liimattiin lappuja ja haukuttiin 'hinttariksi'. Colfer ei tuolloin uskaltanut kertoa vanhemmilleen kiusaamisestaan. Hän ei halunnut rasittaa vanhempiaan ongelmillaan, koska hänen pikkusiskonsa sairasti vakavaa epilepsiaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

'Suurimman osan teini-iästäni vietin aikaani makuuhuoneessani kirjoittaen tai katsellen ohjelmia tv:stä, joita minun ei olisi pitänyt katsoa ... Ja pakkomielteeni olivat supersankarit. Minulla oli sellainen toive, että halusin tulla pelastetuksi. Muut lapset halusivat olla Teräsmies, mutta minusta Lois Lanella oli parhaiten pullat uunissa,' Colfer kertoi.

Lopulta hänet pelastettiinkin. Colfer kävi Los Angelesissa ja haki 14-vuotiaana jokaiseen saatavilla olevaan teini-ikäisen rooliin. Glee -sarjan luoja, Ryan Murphy huomasi lopulta Colferin lahjakkuuden ja loin Kurt Hummelin hahmon sarjaan erityisesti Colferille.

Heinäkuussa 2012 22-vuotias Glee -tähti Colfer kunnostautui myös kirjailijana, kun hänen ensijulkaisunsa, lasten fantasiasatukirja The Land Of Stories nousi New York Timesin bestsellerlistan kärkeen.


Katso Chris Colferin haastatteluvideo:


Koskettava näyte Chris Colferin laulutaidoista Kurt Hummelina Gleessä:

HollywoodOutbreak: Openly Gay ‘Glee’ Actor Admits Being ‘Out’ Hasn’t Been A Big Deal
PinkNews: Glee star Chris Colfer set to top New York Times bestseller list
Mr Porter: THE LOOK: MR CHRIS COLFER

3 kommenttia

Openly Gay - avomesti homo on sinänsä vähän hassu, ketään ei otsikoida Secretly Gay, tai Well-known Heterosexual?

Homolokerointi on sinänsä kiinnostavaa journalismin laji, että sitä tuntuu erityisesti harrastavan gay-media, on milloin homo laulajaa, homo taitelijaa tai avoimesti homoa kolmiloikkaajaa. Esikuvia tietenkin tarvitaan, on oma tyylilajinsa, miten tuo tuodaan esille.
Valitettavan usein julkkiksen homous-aiheuttaa uutisoinnissa tourettemaisen reaktion, joka tavallaan määrittää koko esiintuodun persoonan; kaikki, mitä ky. henkilö tekee, liittyy hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa.
Avoimesti homon vastakohta on kaappihomo, ja kaappihomojen kohdalla kerrotaan korkeintaan juoruja suuntautumisesta. Yleensä ainakin Suomessa vaietaan. Hetero taas on oletus.

Esikuvaksi ottaminen on tosiaan varmaan pätevin syy siihen, miksi homon (tai ei-heteron) suuntautuminen mainitaan etenkin homomediassa. Henkilön suuntautumisen kertominen homomediassa myös selittää lukijalle sitä, miksi kyseinen henkilö on huomioitu homomediassa, vallankin jos jutun pääaihe on muu kuin suoraan sateenkaariasioihin liittyvä.

Yleismediassa homouden ottaminen esille puolestaan myy. Aiemmin homoudesta sai jopa skandaalijutun, mutta enää ei saa.

Usein esimerkiksi viihdeasioiden kohdalla homomediassa raportoidaan sitä, että tapahtuman aihe jotenkin liittyy laajemmin ns. sateenkaariyhteisöön. Vaihtoehtoisesti tapahtuman taustalla on sateenkaari-ihmisiä, ja näiden suuntautuminen on syy kertoa asiasta homomediassa. Homous on siis yksi näkökulma ulottuvuus, ja homomediassa se on yleensä varsin olennainen.