Englannin opposition johtaja tukee homoavioliittoja (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 30.9.2012 18:29
Työväenpuolueen johtama oppositio patistelee konservatiivien ja liberaalidemokraattien hallitusta tasa-arvoisen avioliittolain säätämisessä - jossain muualla lännessä joudutaan vielä kuuntelemaan vastustajien homo- ja/tai muutosvastaisuutta paistavia näennäisargumentteja.

Kommenttia muokattu: 30.09.2012 klo 19:52
Himppasen lisää tyylitajua Lassijuhani tarvitsisit.
Kyseessä ei ole ENGLANNIN vaan ISON BRITANNIAN Labour.
Tämä on ihan oikeasti iso kysymys. Skottilaista puolisoani vituttaa alvariinsa, kun häntä kutsutaan englantilaiseksi, koska puhuu englantia.
"EUROPEAN UNION, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland" lukee passissa.

Skotlanti on eroamassa Iso-Britanniasta. Se aikoo itsenäistymisensä jälkeen pyrkiä Pohjoismaiden Neuvoston jäseneksi. Skotlannin Orkneyn saarelaiset haluaisivat taas liittyä Norjaan. Saaret nääs kuuluivat Norjalle, kunnes jossakin kuninkaallisessa avioliitossa ne 1300 -luvulla (muistaakseni) annettiin myötäjäisinä pois.

Skotlantilaisilla on ihan oikeasti valmiit suunnitelmat esimerkiksi sille, kuinka brittiarmeijan skotlantilaiset rykmentit kutsutaan kotiin ja sijoitetaan jo vapaina oleviin kasarmeihin.
Pohjanmeren öljyntuotanto tekisi Skotlannista uuden Norjan, ja Englannista hiton paljon köyhemmän. Saapa nähdä...

EDIT: Puolisoni on tietysti kylläkin myös asunut jo kolmetoista vuotta Suomessa...

EDIT: Koska jostakin kummallisesta syystä en pysty vastaamaan Homopalleron minulle esittämään kysymykseen, niin teen sen näin;

Englanti ja Wales eivät todellakaan ole "yhtä". Wales on ja on aina ollut täysin erillään Englannista miehityksestä huolimatta. Jo kieli sen sanoo.
Wales oli itse asiassa viimeinen olemassaoleva pala Rooman imperiumia,
kun englantilaiset (normannit) valloittivat sen. Maassa puhuttiin kymriä, mutta kaikki kirjallisuus etc. oli latinaksi. Walesilaiset taistelivat legioona/kohortti -muodostelmissa (ja aika vitun hyvin!) maahantunkeutuvia englantilaisia vastaan.

Skotlannissa taas on nykyisin pari, kolme isompaa mielipidesuuntaa.
Yksi on tasavalta (Aika moni haluaa presidentiksi Sean Conneryn!).
Kuitenkin aika moni myös haluaisi jonkun nykyisen brittikuningashuoneen jäsenen valtionpäähenkilön virkaan, ja sitten on niitä, jotka haluaisivat esim jomman kumman Tanskan prinsseistä hoitavan homman.

Kommenttia muokattu: 30.09.2012 klo 20:45
  • 3 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 30.9.2012 19:59
Tiedätkö Pete, aikooko Skotlanti mahdollisesti Britanniasta irtautuessaan pitää kuningattaren valtionpäämiehenä vai julistautuisiko se tasavallaksi? Sääliksi käy Elizabethiä jos niin tapahtuu juuri kun 60 vuotta tullut kuningattarena täyteen. :( Mikäli Skotlanti eroaa yhdistyneestä kuningaskunnasta, jääkö siitä jäljelle Englanti ja Wales (jotka lasketaan monessa suhteessa yhdeksi kokonaisuudeksi) ja mitenkäs Pohjois-Irlannille sitten käy? Yhdistyykö se muun Irlannin kanssa vai odotetaanko ennemmin helvetin jäätymistä? ;)

Kommenttia muokattu: 30.09.2012 klo 21:37
  • 4 / 10
  • Havainnoija
  • 1.10.2012 0:15
Brittifundisten Christian Institute on ollut monessa mukana, mutta sen nykyinen päätehtävä ja ainoa on homojen oikeuksien vastustaminen millä keinoilla tahansa.

CI on vastustanut syrjintäsuojalakia, sillä se haluaa kristityille oikeuden syrjiä homoja työpaikoilla ja asuntoasioissa. Se on vastustanut siis ankarasti kaikkia tasa-arvolakeja ja Britannian parisuhdelakia erityisesti. Se maksaa niiden kristittyjen hotellinomistajien oikeudenkäyntikulut, jotka kitisevät Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, että kristittyjä syrjitään, koska kristityt eivät saa syrjiä homoja ja niin edelleen.

Tasa-arvoinen avioliittolaki on tietenkin kauhistus, jota vastaan on liikekannallepano. Keinot ovat kyllä naurettavia. Nyt CI vaatii uuden avioliittolain peruuttamista sillä verukkeella, että homoja ja lesboja on niin vähän, ettei se oikeuta tasavertaiseen kohteluun.
Kommenttipalstoilla oli CI:n vaatimuksen jälkeen kiintoisaa luettavaa.

***
Naapurimaan entinen presidentti, Irlannin Mary McAleese tuomitsee jyrkin sanoin katolisen kirkon homovastaiset opetukset ja sanoo niiden johtavan Irlannin homo- ja lesbonuorten lukuisiin itsemurhiin. Erityisen paljon itsemurhia tekevät Irlannissakin nuoret homomiehet:

http://www.independent.ie/national-news/catholic-church-increasingly-isolated-in-attitude-to-homosexuality-mary-mcaleese-3243588.html
Pallero,
Nyt kun tämä taas näköjään toimii, niin pari lisäkommenttia:

Skotlannin vallassa oleva, itsenäisyyttä ajava SNP -puolue on muuten kirjannut hallitusohjelmansa yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista sukupuolineutraalin avioliiton.

Pitänee myös mainita, että britit eivät ole menetetyn imperiumin muistoissa eläviä pömpöösejä, koska kutsuvat maataan nimellä "Great Britain". Kyse on yksinkertaisesti siitä, että nimi tulee ranskasta; nimestä "Grand Bretagne" erotuksena Ranskan "Bretagneen". Molemmat kun olivat aikanaan koko lailla paljon saman populaation kansoittamia, ja Bretagnessa puhutaan yhä kelttiläistä bretonia, mutta sen kanaalintakaisen serkun, kornin (Cornish), viimeinen puhuja kuoli viime vuosisadan alkupuolella. Pikkuserkulla, kymrillä, sen sijaan menee Walesissa ihan mallikkaasti. Puhujien lukumäärä on jopa kasvussa, BBC:llä on paljon kymrinkielistä ohjelmaa, jne.

Suosittelen muuten ihan vilpittömästi tutustumaan Skotlantiin ja skotlantilaisiin, ellet näin ole jo tehnyt. He ovat vähän kuin Iso-Britannian savolaisia/karjalaisia -suulaita, hauskoja ja kurjasta ilmastosta huolimatta aina iloisia (Eivätkä oikeasti yhtään pihejä. Omani saisi kyllä olla paljon pihimpi, ainakin mitä kenkäostoksiin tulee).
Ongelmahan on kyllä se, että niistä on sitten paljon vaikeampi päästä eroon. Nykyinenkin on roikkunut nurkissa jo kohta 11 vuotta ;-P

EDIT: Ja Pohjois-Irlanti... When hell freezes...

Kommenttia muokattu: 01.10.2012 klo 14:43
  • 6 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 1.10.2012 15:04
Voi kyllä minä Ison-Britannian ja Bretagnen erosta tiesin. Bretagne on englanniksi "Brittany" varmaankin juuri jonkinlaiseksi erotukseksi. Visioin sieluni silmillä skenaarion, jossa Iso-Britannia hajoaa Englanniksi (johon kuuluvat myös Wales ja Pohjois-Irlanti) ja Skotlanniksi, jotka ovat keskenään personaaliunionissa (sama kuningatar).

En usko, että skotit raaskisivat luopua Elizabethistä, onhan prinssi Philipkin sentään Edinburghin herttua! Täytyy tunnustaa, että olen aina pitänyt kuninkaalisesta loistosta, vaikka monarkia onkin aika lailla ristiriidassa yleisen arvomaailmani kanssa. Samahan se kai on onko keulakuvana kruunupää vai presidentti, kunhan on edustuksellinen demokratia.

Skotlanti ja loput Brittein saarista ovat liberalisoituneet huimasti viime vuosina. Suomi uhkaa jäädä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen emansipaation suhteen vähättelyn ja kieltämisen synkkään periferiaan, elleivät hyvät ihmiset siellä päätöksenteossa ota räsäsiä ja soineja sarvista kiinni...
Ovat liberalisoituneet ja tulevat liberalisoitumaan edelleen.
Johan nykyinen konservatiivi/liberaalihallituskin huutaa sukupuolineutraalin avioliiton perään niin, että anglikaanisen kirkon piispat eivät ehdi Gay S&M klubeilta kotiin, ennen kuin pitäisi kommentoida ;-P
  • 8 / 10
  • Havainnoija
  • 2.10.2012 3:41
Kolme myönteistä uutista Britanniasta.

Britanniassa elää paljon homomiehiä, jotka on tuomittu homoudesta silloin kun se oli laitonta ja suuri määrä niitä, jotka on tuomittu suojaikärajan rikkomisesta. Britanniassahan oli paljon kauemmin 21 vuoden suojaikäraja kuin muualla Länsi- ja Pohjois-Euroopassa.

Eilen tuli voimaan laki, Protection of Freedoms Act 2012, joka mahdollistaa rikosrekisterin poistamisen, sillä nykylainsäädännön mukaan homomiehet eivät olisi tehneet rikosta. Lisäksi tämä on tavallaan valtion anteeksipyyntö.

Kyse on suuresta määrästä, sillä noin 16 000 tuomiota on mahdollisuus poistaa homomiesten rikosrekistereistä.
Asiaa ajanut homojen ihmisoikeusjärjestö Stonewall toteaa, että korjaamalla historian epäoikeudenmukaisuudet on mahdollista saattaa päätökseen hyvin surullinen ajanjakso tämän maan historiassa.

http://www.pinknews.co.uk/2012/10/01/uk-law-on-quashing-consensual-gay-sex-charges-comes-into-force/
***
Englannissa ja Walesissa on tähän mennessä voinut solmia avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen arkisin klo 8-18. Uusi laki mahdollistaa parisuhteen solmimisen koska tahansa, ravintolassa keskiyöllä tai rannalla auringon noustessa. Kannattaa varmaankin sopia ajankohta parisuhteen virallistajan kanssa ennen kuin varaa esimerkiksi huvipurren.

http://www.pinknews.co.uk/2012/10/01/uk-ban-on-night-time-civil-partnerships-lifted/

Laki kuuluu osana edellä mainittuun lakiin, jolla pyyhitään puhtaaksi homomiesten rikosrekistereitä. Nykyinen pääministeri Cameron lupasi nämä lait ennen pääministeriksi tuloaan. Toivottavasti hän pitää myös lupauksensa uudesta avioliittolaista.
***
Lontoossa toimiva unitaarikirkko (Unitarian Church) on ensimmäinen pääkaupungissa toimivista, joka on hakenut lupaa vihkiä rekisteröityyn parisuhteeseen.
http://gaystarnews.com/article/london-church-set-example-holding-gay-weddings011012
***
Kirjoitin tämän väsyneenä ja unisena, joten yksityiskohdissa voi hyvinkin olla epätarkkuuksia tai virheitä.
  • 9 / 10
  • Havainnoija
  • 17.11.2012 1:12
Britannian perusbrittien puolue United Kingdom Independence Party (UKIP) on päättänyt, että se ei halua kannattaa hallituksen ajamaa tasa-arvoista avioliittolakia.

UKIPin perustelut ovat populistista idiotismia, johon on sekoitettu kiihkouskovaisten vainoharhoja:
”Vain pieni osa homoista vaatii tasa-arvoa.”
”Kirkot ja uskonnolliset yhteisöt joutuvat vihkimään homopareja” ynnä muita valheita.

UKIP vastustaa yleensäkin kaikkea edistystä ja sen perusagendaan kuuluu mm. Britannian erottaminen EU:sta, ilmastonsuojelun vastustaminen, tuulivoimahankkeiden peruminen, henkilökorttien vastustaminen ja muutama rikkaita hyödyttävä lainmuutosehdotus.

http://www.pinknews.co.uk/2012/11/16/no-intention-to-support-same-sex-marriage-says-ukip/

UKIPilla ei ole onneksi ainuttakaan edustajaa Britannian parlamentin 650-jäsenisessä alahuoneessa, joka päättää maan asioista.
Pääministeri Cameron lupasi aikaisemmin, että tasa-arvoinen avioliittolaki tulee ennen vuotta 2015.
Nyt kun asiaa on vatvottu ihan tarpeeksi, vaikuttaa siltä, että avioliittolaki tuodaan parlamentin äänestykseen hyvinkin pian, mikäli uutisiin on uskomista:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2236580/MPs-vote-gay-marriage-weeks-Fast-track-plan-opposition-campaign-gathers-momentum.html?ito=feeds-newsxml

Lisäys

Luotettavampi lehti kirjoittaa, että pääministeri kiirehtii uutta avioliittolakia, joka tulisi voimaan jo ensi vuonna:

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/cameron-presses-ahead-with-gay-marriage-vote-8341202.html

Kommenttia muokattu: 22.11.2012 klo 11:07