Englannin opposition johtaja tukee homoavioliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 10

Englannin oppositiossa olevan Työväenpuolueen johtaja Ed Miliband on antanut tukensa ”Out 4 Marriage”-kampanjalle, jonka tarkoituksena on homoavioliittojen virallinen tunnustamminen. Kampanjaa varten tallennetulla videolla Miliband julistaa: ”Työväenpuolueen johtajana minulla on ilo antaa ääneni tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Uskon, että olet siiten homo tai hetero sinun on voitava osoittaa uskollisuutesi, rakkautesi avioliiton kautta. Tämän takia Työväenpuolue tukee kampanjaa.”

Miliband kertoi puolueensa jatkavan hallituksen painostamista tasa-arvoisen avioliitolain säätämiseksi. Niiden uskonnollisten yhteisöjen, jotka haluavat saada mahdollisuuden toimittaa sekä homo- että heteroavioliittoja, on saatava oikeus tehdä se.

Miliband muistutti: ” Tämä on hyvin tärkeä kampanja. Kahtena viimeisenä vuosikymmenenä olemme edenneet pitkälle homojen ja lesbojen oikeuksien tiellä.”

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

Työväenpuolueen johtama oppositio patistelee konservatiivien ja liberaalidemokraattien hallitusta tasa-arvoisen avioliittolain säätämisessä - jossain muualla lännessä joudutaan vielä kuuntelemaan vastustajien homo- ja/tai muutosvastaisuutta paistavia näennäisargumentteja.

Kommenttia muokattu: 30.09.2012 klo 19:52
Himppasen lisää tyylitajua Lassijuhani tarvitsisit.
Kyseessä ei ole ENGLANNIN vaan ISON BRITANNIAN Labour.
Tämä on ihan oikeasti iso kysymys. Skottilaista puolisoani vituttaa alvariinsa, kun häntä kutsutaan englantilaiseksi, koska puhuu englantia.
"EUROPEAN UNION, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland" lukee passissa.

Skotlanti on eroamassa Iso-Britanniasta. Se aikoo itsenäistymisensä jälkeen pyrkiä Pohjoismaiden Neuvoston jäseneksi. Skotlannin Orkneyn saarelaiset haluaisivat taas liittyä Norjaan. Saaret nääs kuuluivat Norjalle, kunnes jossakin kuninkaallisessa avioliitossa ne 1300 -luvulla (muistaakseni) annettiin myötäjäisinä pois.

Skotlantilaisilla on ihan oikeasti valmiit suunnitelmat esimerkiksi sille, kuinka brittiarmeijan skotlantilaiset rykmentit kutsutaan kotiin ja sijoitetaan jo vapaina oleviin kasarmeihin.
Pohjanmeren öljyntuotanto tekisi Skotlannista uuden Norjan, ja Englannista hiton paljon köyhemmän. Saapa nähdä...

EDIT: Puolisoni on tietysti kylläkin myös asunut jo kolmetoista vuotta Suomessa...

EDIT: Koska jostakin kummallisesta syystä en pysty vastaamaan Homopalleron minulle esittämään kysymykseen, niin teen sen näin;

Englanti ja Wales eivät todellakaan ole "yhtä". Wales on ja on aina ollut täysin erillään Englannista miehityksestä huolimatta. Jo kieli sen sanoo.
Wales oli itse asiassa viimeinen olemassaoleva pala Rooman imperiumia,
kun englantilaiset (normannit) valloittivat sen. Maassa puhuttiin kymriä, mutta kaikki kirjallisuus etc. oli latinaksi. Walesilaiset taistelivat legioona/kohortti -muodostelmissa (ja aika vitun hyvin!) maahantunkeutuvia englantilaisia vastaan.

Skotlannissa taas on nykyisin pari, kolme isompaa mielipidesuuntaa.
Yksi on tasavalta (Aika moni haluaa presidentiksi Sean Conneryn!).
Kuitenkin aika moni myös haluaisi jonkun nykyisen brittikuningashuoneen jäsenen valtionpäähenkilön virkaan, ja sitten on niitä, jotka haluaisivat esim jomman kumman Tanskan prinsseistä hoitavan homman.

Kommenttia muokattu: 30.09.2012 klo 20:45