Kirjoittajana mietein jutun uutisarvoa ja tulin siihen tulokseen, että lyhyestä jutusta ei haittaakaan ole. Se on itse asiassa selventävä tilanne, kun asia on "virallinen".
Varsinkin Yhdysvalloissa nähdään näitä huisin hauskoja tilanteita, joissa toimittaja tietää, että haasteltava tietää toimittajan tietävän. Varmasti myös kuvaaja, kuvausassistentti ja kaikki muutkin tietävät, että haastateltava tietää heidän tietävän. Mutta jos asiaa ei ole virallisesti otettu puheeksi, niin sitä pääsee äkkiä moikkaamaan käräjätuomaria. Yksityiselämää loukkaavan tiedon -paikkansakin pitävän- levittämisestä saa maksaa. Ja USA:n vahingonkorvausjärjestelmä on luonteeltaan punitatiivinen eli rankaiseva, ts. kuuluisissa suurissa korvauksissa on mukana eräänlaista "sakkoa". Suomessahan voi tehdä ties mitä, mutta korvaus lasketaan kuin naudanlihan kilohinta lähikaupassa.
Suomalaisesta lööppi- ja juorulehdistöstä en sano muuta kuin sen, että kerrankin kannet vastaavat sisältöä, ainakin mitä tekstin tasoon tulee.