Rillit huurussa -tähti tuli virallisesti kaapista

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Ossi Halme
  • 3
Jim Parsons v. 2009 Comic Con -tapahtumassa (kuva: CC/Kristin Dos Santos)

Suomessa Sub-tv:n esittämän suositun ja Emmy-palkitun Rillit huurussa –sarjan (The Big Bang Theory) tähtiin kuuluva, nörtti-Sheldonia esittävä Jim Parsons tuli kaapista New York Timesin haastattelussa.

39-vuotias teksasilainen oli N.Y. Timesin haastateltavana, sillä hän esittää ”The Normal Heart” –näytelmässä gay-aktivistia. Toimittaja oli tiedustellut näyttelijältä, että onko tällä mitään yhtäläisyyksiä roolihahmoonsa. Miehen vastauksena oli, että hänkin on ollut jo 10 vuoden ajan parisuhteessa miehen kanssa.

Vaikka asia on ollut jo melko yleisessä tiedossa, ”Sheldon Cooper” ei ole siihen aikaisemmin ottanut mitään julkista kantaa.

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Homopallero
  • 25.5.2012, 12.13
Sheldon Cooper on ehdottomasti paras hahmo koko sarjassa.
Kirjoittajana mietein jutun uutisarvoa ja tulin siihen tulokseen, että lyhyestä jutusta ei haittaakaan ole. Se on itse asiassa selventävä tilanne, kun asia on "virallinen".

Varsinkin Yhdysvalloissa nähdään näitä huisin hauskoja tilanteita, joissa toimittaja tietää, että haasteltava tietää toimittajan tietävän. Varmasti myös kuvaaja, kuvausassistentti ja kaikki muutkin tietävät, että haastateltava tietää heidän tietävän. Mutta jos asiaa ei ole virallisesti otettu puheeksi, niin sitä pääsee äkkiä moikkaamaan käräjätuomaria. Yksityiselämää loukkaavan tiedon -paikkansakin pitävän- levittämisestä saa maksaa. Ja USA:n vahingonkorvausjärjestelmä on luonteeltaan punitatiivinen eli rankaiseva, ts. kuuluisissa suurissa korvauksissa on mukana eräänlaista "sakkoa". Suomessahan voi tehdä ties mitä, mutta korvaus lasketaan kuin naudanlihan kilohinta lähikaupassa.

Suomalaisesta lööppi- ja juorulehdistöstä en sano muuta kuin sen, että kerrankin kannet vastaavat sisältöä, ainakin mitä tekstin tasoon tulee.