Tasa-arvoisen avioliittolain valmistelu alkaa Britanniassa (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • jnsto
  • 11.3.2012 13:35
Aihetta seuraava suomalaisen valtamedian toimittajakunta toivottavasti osaa ottaa esille sen erisuuntaisuuden, joka nyt vallitsee brittikonservatiivien ja Suomen kokoomuksen välillä. Pääministeri Kataisen etäisyys pääministeri Cameroniin on tuntuva. Katainen vaikuttaa jopa olevan lähempänä Kanadan uskonnollismielistä pääministeri Harperia.
  • 2 / 9
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 11.3.2012 14:06
"Canterburyn arkkipiispa varoitti, että homoavioliittojen hyväksymisellä olisi ei-toivottuja seurauksia muulle yhteiskunnalle."

Konkreettisia näyttöjä ja määrittelyjä tuon väitteen tueksi ei tunnu löytyvän. Höpistään vaan yleisesti ei-toivotuista seurauksista. Ei välitetä esimerkiksi katsoa niiden maiden tilannetta, joissa tasa-arvoinen avioliittolaki on voimassa. En ole kuullut, että tulta ja tulikiveä olisi noiden valtioiden niskaan satanut, eikä muutakaan onnettomuutta. Sen sijaan osa (homot ja lesbot) noiden maiden väestöstä voi aikaisempaa paremmin ja ovat rauhallisemmin ja turvallisemmin toteutta noiden yhteiskuntien jäsenyyttä.
  • 3 / 9
  • jnsto
  • 11.3.2012 14:29
Kansainvälinen anglikaanien yhteys on homokysymyksen takia jo murtunut.
  • 4 / 9
  • Homopallero
  • 11.3.2012 15:53
On ilahduttavaa, että niin sanottujen konservatiivipuolueiden nuorempi polvi on alkanut ottaa kantaa tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Myös Katainen on liberaali ja Kokoomus on nykyään liberaalikonservatiivinen puolue. Toisaalta Kataisessa on kyllä näissä tasa-arvoasioissa tiettyä ponnettomuutta tai ainakin hän vaikuttaa ulkoistaneen vastuun tasa-arvoisesta avioliitosta ensin ottamalla Kristillisdemokraatit mukaan hallitukseen ja sitten vielä ministerin asemaan vedoten pidättäytymällä lakialoitetteen allekirjoittamisesta. Suurin osa kirkoista on puolestaan leimallisen tekopyhiä tässä homoseksuaalien oikeuksista käytävässä oikein somassa arvokeskustelussa: Milloinkohan ne pedofiilien suojelijat oppivat pitämään nokkansa poissa sekulaarisesta lainsäädännöstä, jota niille ollaan kuitenkin myöntämässä tässä seksuaalisessa tasa-arvossa lupa kiertää? Sisäistäisivät vihdoin niihin absurdeja ja paradoksaalisia vastauksia pursuaviin päihinsä, ettei kaikkia ihmisiä koskevia lakeja voida säätää minkään yksittäisen uskonnon pyhän kirjan tai uskon asian pohjalta.
Minä pidän The Times -lehden asettumista tasa-arvon taakse vastuullisena tekona.
Yhdistyneessä kuningaskunnassa anglikaanikirkko sekä Englannin, Walesin, Skotlannin ja Pohjois-Irlannin katoliset kirkot ovat siis ampuneet kovilla.

Katolisia on koko väestöstä (59 miljoonaa) vain 8,8 %, joten vaikutusvaltaa on paljon vähemmän kuin ääntä. Vuosittainen kyselytutkimus British Social Attitudes kertoo, että 51 % kuningaskunnan asukkaista katsoo olevansa uskonnottomia (non-religious) ja 43 % kristittyjä. Kysymykset on laadittu kierosti, jotta saataisiin kristittyjen prosenttiosuus suuremmaksi kuin se todellisuudessa onkaan eli kristityiksi itsensä tuntevia on vähemmän kuin 43 %. Humanistit ovat käynnistäneet ulkomainoskampanjan, jolla kehotetaan kansalaisia vastaamaan rehellisesti uskontoa suosivasta kysymyksenasettelusta huolimatta.

Tiedotusvälineiden kommenttipalstat kertovat, että monet ovat lievästi sanottuna raivoissaan kirkkojen kampanjoista. Paljon ihmetyttää myös se, kuinka Lähi-idästä on pakolla tuotu ihmisvihamielisiä uskontoja Britanniaan, johon ne eivät lainkaan kuulu. Katolinen kirkko vastusti loppuun asti naisten äänioikeutta, ja aiheuttaa suunnattomasti tuskaa ihmiskunnalle erityisesti kehitysmaissa kieltämällä ehkäisyneuvonnan, ehkäisyvälineet, turvallisen abortin ja taistelemalla solvauksin ja valhein hlbt-kansalaisten oikeuksia vastaan koko maailmassa. Olen samaa mieltä kuin monet britit, että katolinen kirkko ja muutkin kirkkokunnat täytyisi ehdottomasti saada oikeuden eteen vastaamaan ihmisyyttä vastaan tekemistään törkeistä rikoksista.

Tasa-arvoministeri Lynne Featherstone tuomitsee tämänpäiväisessä Sunday Timesissa kirkkojen ja niiden johtajien puheet sanoen niiden olevan homofobisia ja pimeään (keski)aikaan kuuluvia. Hän toteaa samalla, että nyt on kyse lainmuutoksesta, jolla on myönteinen vaikutus niin perheisiin kuin koko yhteiskuntaankin.
Sunday Times on valitettavasti maksullinen myös netissä, joten tässä toisen lehden uutinen asiasta:
http://www.pinknews.co.uk/2012/03/11/uk-equality-minister-churchs-opposition-to-same-sex-marriage-is-dark-age-homophobia/

Ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell on tänään kritisoinut katolisen kirkon arkkipiispojen perverssiä moraalitajua:

http://www.petertatchell.net/lgbt_rights/partnerships/catholic-crchbishops-urge-discrimination.htm
Vielä pari juttua päivän aiheesta.
Uutisten perusteella vaikuttaa siltä, että katolisella kirkolla on suurempi vaikutus kansalaisiin kuin sen jäsenmäärä edellyttäisi. Niinhän se menee Suomessakin, että uskontoon täysin välinpitämättömästi suhtautuvat kaivavat vanhat säkeet esiin silloin, kun kunnon perusteluja ei löydy.
---
Pari myönteistä uutista.
Entinen pääministeri Tony Blair, joka toimi pääministerinä vuosina 1997-2007 ja ajoi parisuhdelain läpi vuonna 2005, on kertonut Independent-lehden haastattelussa puoltavansa nykyisen pääministerin ajamaa tasa-arvoista avioliittolakia ”hyvin painokkaasti”. Vaikka Blair on katolinen, hän ei hyväksy paavin käsityksiä, mikä tietenkin ärsyttää paavia, joka on syvästi huolissaan ja peljästynyt USA:n ja Britannian tasa-arvoedistyksestä, kirjoittaa Independent.

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/blair-takes-on-the-pope-by-backing-gay-marriage-7555115.html

Valtiomies Jack Straw, joka on toiminut muun muassa oikeusministerinä ja sisäministerinä, kertoi Lancashire Telegraph –lehdelle, ettei heterous tee hänestä parempaa ihmistä. Homona hän ei olisi sen huonompi eikä parempi, joten samat oikeudet kuuluvat kaikille. Straw kertoo, ettei hän tunne yhtäkään heteropariskuntaa, joka kokisi samaa sukupuolta olevan parin avioliiton uhaksi. Kieltojen sijaan olisi aika juhlia (tasa-arvon toteutumista).

http://www.lancashiretelegraph.co.uk/opinion/jack_straw/9578307.Being____straight____doesn___t_make_me_a_better_person/

Pääministeri Cameron sanoi viime vuoden puoluekokouksessa, että yhteiskunta on vahvempi, kun tuemme toinen toistamme.
Tasa-arvoministeri Featherstone totesi muutama päivä sitten kirkonmiehille, että kirkko ei omista avioliittoa vaan se kuuluu kansalle.

Kommenttia muokattu: 12.03.2012 klo 00:49
Äänenpainot ovat koventuneet. Kuningaskunnan hallitus on kertonut kirkolle, missä kaappi seisoo.

Sisäministeri Theresa May kertoo tämänpäiväisen The Times -lehden numerossa, että hallitus aloittaa avioliittolain käsittelyn vuorokauden kuluessa, sanoipa kirkko mitä tahansa. Sisäministeri May toteaa, että valtion ei tule ylläpitää ennakkoluuloja ja syrjintää, vaan nyky-Britanniassa ”meidän tulee pyrkiä poistamaan havaitsemamme syrjintä kaikkialta”.

http://www.pinknews.co.uk/2012/03/14/home-secretary-theresa-may-government-will-introduce-same-sex-marriage-whatever-the-church-says/

Koko maan tasa-arvoministeri Lynne Featherstone syyttää kirkonmiehiä ”homofobian liekkien lietsomisesta”. Hän aloittaa tänään Englannin ja Walesin kansalaisjärjestöjen kuulemisen. Kirkkoa ei enää kuulla eikä siltä kysytä mitään, sillä kirkolle on selvästi ilmoitettu, että se saa jatkaa syrjintää ja olla järjestämättä seremonioita samaa sukupuolta oleville. Varmuuden vuoksi lakialoitteessa ehdottomasti kielletään kirkkoja järjestämästä vihkitilaisuuksia samaa sukupuolta oleville pariskunnille.

Ministeri Featherstone ilmoitti myös, että uusi avioliittolaki on raudanlujasti voimassa ennen vuoden 2015 vaaleja.
Britannian asukkaista noin 80 000 elää rekisteröidyssä parisuhteessa.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/lynne-featherstone-church-leaders-are-fanning-the-flames-of-homophobia-7570363.html

Lisäys: onpa hirvee kuva tasa-arvoministeristä artikkelin alussa.

Kommenttia muokattu: 15.03.2012 klo 04:36
  • 9 / 9
  • Havainnoija
  • 5.2.2013 0:41
Vajaa vuosi lakia valmisteltiin ja tänään päästään siitä äänestämään.

Britannian parlamentin alahuoneen (House of Commons) on tänään iltapäivällä tarkoitus äänestää avioliittolaista siihen liittyvine säädöksineen (Marriage (Same Sex Couples) Bill, HC Bill 126), jotka koskevat Englannin ja Walesin asukkaita.
Lain uskotaan tulevan hyväksytyksi suurella ääntenenemmistöllä.

Jäljellä on vielä useita käsittelyjä ennen kuin laki on lopullisesti hyväksytty ja voidaan toimittaa kuningattaren allekirjoitettavaksi.
Käsittelyvaiheet:
http://services.parliament.uk/bills/2012-13/marriagesamesexcouplesbill.html

Lakitekstin ensimmäiset yhdeksän sivua:
http://www.publications.parliament.uk/pa/bills/cbill/2012-2013/0126/cbill_2012-20130126_en_2.htm

Kommenttia muokattu: 05.02.2013 klo 01:00