Musta jalkapalloilija homofobien kohteena Englannissa (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • vaeltaja2006
  • 9.10.2008 7:55
Vallitseeko meillä lehtien, tv:n ja radion urheilutoimituksissa homofobia? Ainakaan HelsinginSanomat ei ole kertonut tästä tapahtumasta mitään, vaikka tapaus on jo mm. wikipediassa. Muutenhan urheilutoimituksissa seurataan urheilijoiden elämää pilkun tarkasti.

Esim. virolaiset lehdet kertovat Campbellin solvaamisesta.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=299039&q=homo*
Vuosia sitten yksi nuori musta jalkapalloilija teki itsemurhan juuri samoista syistä, kuin mihin tässä uutisessa viitataan. Eivät ihmisten raakalaismaiset tarpeet ole vuosituhansien aikana mihinkään muuttuneet. Verta halutaan kentälle aivan kuten muinoin. Sivistys ei pääse penkkiurheilijoiden asenteita häiritsemään tänäänkään.
  • 3 / 10
  • betonicwater
  • 9.10.2008 10:51
Häpeä siellä vallitsee.
Hesarin toimtuksessa on muutamia homoja, ja siitä huolimatta sensuuri toimii.
Ja tunnettu tosiasia Helsingin Sanomilla on valtaisa Julkisesti tunnettu Luuranko omassa kaapissaan.
Olen monta kertaa kuullut sen närkästyneiden miesten suusta.
En kehtaa itsekään kertoa.
  • 4 / 10
  • millikan
  • 9.10.2008 11:00
Ymmärtääkseni Hesarin urheilusivusto ei juuri ole tehnyt poliittisia reportaaseja mitä urheiluun liittyy, missään asiassa, ja vastaavasti muiden sivujen toimittajat epäilemättä sivuuttavat jonkun rivijalkapalloilijan jossain koska tämä kuuluu selvästi urheilusivujen alueelle.

En siis jaksa nähdä asiassa homofobiaa, vain painotuksen siinä mitä kuuluu urheilutoimittajan tyohon ja mitä ei.
  • 5 / 10
  • Napalmia
  • 9.10.2008 11:10
" Ja tunnettu tosiasia Helsingin Sanomilla on valtaisa Julkisesti tunnettu Luuranko omassa kaapissaan "

Mitä tarkoittaa: likapyykkiä vai kaappihomoa?

Eihän se voi olla tunnettu, kun suuri yleisö ei tunne sitä.

" Julkinen salaisuus " : onpa salamyhkäistä.
  • 6 / 10
  • Public eye
  • 9.10.2008 11:16
Juorut voi jättää omaan arvoonsa, eikä varsinkaan tällaisella palstalla ole muutenkaan syytä ruveta heppoisin perustein (=tekaistuihin syihin vedoten) kenenkään kaappeja penkomaan.

Toimittajien häpeämisistä en tiedä (mitään eritysen hävettävää en tiedä heillä olevan omien tekemistensä tai tekemättä jättämistensä lisäksi), mutta pitäisin kuitenkin toimittajien ammattiylpeyttä nykypäivänä sen verran kehittyneenä, että päätökset julkaistavasta materiaalista tehdään kussakin toimituksessa ja viime kädessä koko lehden sisällä varsin itsenäisesti.
  • 7 / 10
  • vaeltaja2006
  • 9.10.2008 14:34
Juuri äsken tuli PinkNewsin sivustolle raportti jalkapallofanien homofobiasta. Englantilainen jalkapalloilija Rio Ferdinand vaatii, että jalkapalloilun johtoportaassa homofobinen huutelu pitää ottaa vakavasti. Englantilainen Emile Heskey joutui rasististen iskulauseiden kohteeksi ottelussa Kroatiassa viime kuussa. Kameroilla nähdään pahimmat huutelijat, mutta heitä ei poisteta. FIFAlla olisi tässä asiassa tekemisetä.

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-9247.html
  • 8 / 10
  • Ajattelija
  • 9.10.2008 21:57
Ainakin olen lukenut Hesarista jutun liittyen fasismia ihannoivista italialais jalkapalloilijoista .

"Fasismin kanssa flirttailu yleistyy Italian jalkapalloilijoiden keskuudessa"

Yöpöydällä Mussolinin rintakuva ja fasimiajan lauluja soittoääninä

pekko salmela



Amsterdam. Milanin maalivahti Christian Abbiati kertoi hiljattain Gazzetta Dello Sportin haastattelussa olevansa fasisti. Nyt ovat monen muunkin italialaisen jalkapalloilijan fasismiin kohdistuvat sympatiat selvillä.


AS Roman Alberto Aquilani ja Daniele de Rossi ovat kertoneet ihailevansa Benito Mussolinia. De Rossi kannatta myös julkisesti uusnatsipuolue Nuova Forzaa.

Torinon maalivahdin Matteo Serenin viehtymys Mussolinia kohtaan on astetta intiimimpää. Hänellä on edesmenneen diktaattorin rintakuva yöpöydällään.

Useilla pelaajilla on myös Mussolinin valtakauden aikaisia lauluja kännykköjensä soittoääninä.


Fasismin avoin ihailu miellettiin pitkään Lazio Roman pahamaineiseen fanijoukkoon, jolla on tapana ripustaa Stadio Olimpicolle keltti- tai hakaristilippuja.

Uusnatsit onnistuivat vuosituhannen vaihteessa soluttautumaan myös AS Roman kannattajien sekaan, jotka tunnettiin Italiassa juuri vasemmistolaisista sympatioistaan.


Kannattajien poliittinen radikalisoituminen näyttää rohkaisevan pelaajia tulemaan ulos kaapista. Joulukuussa 2005 Lazion Paolo di Canio sai julkisesta natsitervehdyksestään Juventusta vastaan pelatussa ottelussa 10 000 euron sakot.

Fasismilla flirttaillaan eri seuroissa, mutta sanat ja teot valitaan huolellisesti. Kukaan ei halua sakkoja tai oikeudenkäyntejä.


Christian Abbiati painotti haastattelussa, että häntä miellyttää fasismissa sen usko isänmaahan ja katoliseen kirkkoon. Hitleriin hän tajusi ottaa heti etäisyyttä.

Juventuksen maalivahti Gianluigi Buffon on myös liehitellyt fasismin kanssa ilman vakavampia seurauksia. Kun Buffon pelasi Parmassa, hän valitsi pelinumerokseen 88. Luku tarkoittaa uusnatsien salakielessä HH:ta [h on aakkosissa kahdeksas kirjain]. Eli Heil Hitleriä.

Italian juutalaisyhteisö nosti pelinumerosta mellakan, mutta Buffon vakuutti, ettei tiennyt numeron symbolista merkitystä.


"Valitsin sen siksi, että kahdessa kahdeksikossa on neljä palloa. Kaikki italialaiset tietävät, mitä tarkoittaa, jos miehellä on pallit [balls]; hän on silloin vahva ja päämäärätietoinen", Buffon totesi englantilaisen Guardian -lehden haastattelussa vuonna 2000.

"Aluksi yritin saada numerokseni tuplanollan, mutta liigapomot ilmoittivat, että se on mahdotonta. Ehdotin myös 01:tä, mutta sekään ei käynyt."


Buffon oli aiemmin esiintynyt t-paidassa, jossa oli Mussolinin suosima iskulause. Hän kiisti tienneensä tuostakaan yhteydestä.

Buffon pyysi selkkausta anteeksi Italian juutalaisilta ja esiintyi muutenkin hyvin anteeksipyytävään sävyyn. Sittemmin häntä ei ole yhdistetty fasismiin. Jupakan aikoihin Italian nykyinen maajoukkuemaalivahti oli vasta 22-vuotias.


Jalkapallon politisoitumisella on vaikutuksensa pelaajien välisiin suhteisiin. Monet mustat pelaajat valittavat rasistisien huomautusten noususta.

Internazionalen Mario Balotelli on saanut usein kuulla pelikentällä, etteivät mustat ole oikeita italialaisia. Balotelli on syntyperältään ghanalainen, mutta Italian kansalainen


Italian jalkapalloliitto ja maan seurat eivät toistaiseksi tiedä, miten pelaajien poliittisiin kannanottoihin pitäisi suhtautua. Pelkona, että seurojen kannattajat ottavat mallia fasismia ihannoivilta tähtipelaajilta.

http://www.hs.fi/urheilu/jalkapalloilu/euroliigat/artikkeli/Fasismin+kanssa+flirttailu+yleistyy+Italian+jalkapalloilijoiden+keskuudessa/1135240045187
  • 9 / 10
  • vaeltaja2006
  • 11.12.2008 8:42
Poliisi jäljittää homofobisia jalkapallofaneja


Englannissa Portsmouthissa poliisi on julkaissut 16 jalkapallofanin kuvat. Heitä etsitään, koska he mahdollisesti syyllistyivät rasistiseen ja homofobiseen huuteluun ottelun aikana. Mm. Sol Campbell joutui huutelun kohteeksi syyskuun 28. päivänä 2008.

Kuvia
http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-9805.html#
  • 10 / 10
  • vaeltaja2006
  • 16.12.2008 8:22
Poliisi on tunnistanut jo 12 kuvissa ollutta henkilöä. Useita on jo kuulusteltu.