Musta jalkapalloilija homofobien kohteena Englannissa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 10

Musta jalkapalloilija Sol Campbell (s. 1984) on englantilainen jalkapalloilija. Hän on kansallisen joukkueen puolustaja. Syyskuun 28. päivänä hän joutui Tottenhamin fanien solvaamaksi. Häntä syytettiin AIDSin kantajaksi ja homoksi. Samaa menoa on jatkunut jo vuodesta 2001 kun hän siirtyi Tottenhamilta Arsenaliin.

Tämä uusin tapaus on käynnistänyt vilkkaan nettikeskustelun. Tapahtuma paljastaa jälleen penkkiurheilun homofobisuuden ja rasistisuuden. Poliisi on käynnistänyt tutkimuksen.

http://www.pinke.biz/news/380/Police-Investigate-Fans-After-Footballer-Sol-Campbell-is-Subjected-to-Homophobic-Abuse/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

Vallitseeko meillä lehtien, tv:n ja radion urheilutoimituksissa homofobia? Ainakaan HelsinginSanomat ei ole kertonut tästä tapahtumasta mitään, vaikka tapaus on jo mm. wikipediassa. Muutenhan urheilutoimituksissa seurataan urheilijoiden elämää pilkun tarkasti.

Esim. virolaiset lehdet kertovat Campbellin solvaamisesta.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=299039&q=homo*
Vuosia sitten yksi nuori musta jalkapalloilija teki itsemurhan juuri samoista syistä, kuin mihin tässä uutisessa viitataan. Eivät ihmisten raakalaismaiset tarpeet ole vuosituhansien aikana mihinkään muuttuneet. Verta halutaan kentälle aivan kuten muinoin. Sivistys ei pääse penkkiurheilijoiden asenteita häiritsemään tänäänkään.