Obama vai Clinton (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • ransom
  • 11.2.2008 15:01
Obama kilpailee republikaanien kanssa tummien uskonnollisten piirien äänistä. Muistaakseni Obaman kampanjakiertueella on näkyvässä roolissa eteläisestä osavaltiosta tumma pastori, jolla on ollut nihkeitä kommentteja homoista (http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2007/10/22/obama-criticized-over-singer/) Obamalla itsellään on myös kristillinen tausta, jonka perusteella hän ei ole valmis kannattamaan homoseksuaalien välisiä avioliittoja, vaikka jonkinlainen parisuhteen virallistaminen tulisikin kyseeseen.

Ei siis ihme, jos julkisesti homoseksuaalien politiitikkojen kanssa poseeraaminen ei Obamalta onnistu; Obama tarvitsee kaiken mahdollisen kannatuksen kammetakseen Hillaryn vallasta. Lieneekö sitten niin, että Clinton tulee jatkossa saamaan naisten ja latinoiden lisäksi homoseksuaalit taakseen, kun taas Obama kahmii itselleen tummat uskonnolliset piirit. Kaikkia kun ei voi miellyttää.
  • 2 / 7
  • Napalmia
  • 11.2.2008 17:18
Suurin osa afroamerikkalaisista ovat homoseksuaalisuutta vastaan varsinkin uskonnolliset piirit. Surullisinta, mitä voi tapahtua on olla musta ja homo USA:ssa, mutta kaiken saa anteeksi, jos julkisesti tunnustaa olevansa ex-gay ja pitäytyy uskonnollisiin arvoihin.

Kai amerikkalaiset odottavat jonkinlaista Martin Luther Kingin kaltaista manttelinperijää Obamasta, joka esiintyy hieman sen oloisesti voimakkaan uskonnollisine painotuksineen. Lupaako hän liikoja? Olisiko hän tunnustavana, mustana uskovaisena enemmän Jumalan johdatuksessa kuin vastustajansa - mutta eivätkä hekin tunnusta uskonsa Jumalaan julkisesti?

Tärkeintä on voittaa ja vasta sen jälkeen katsotaan, mitä tehdään.
  • 3 / 7
  • vaeltaja2006
  • 12.2.2008 7:22
Barack Obamaa (46v.) ei juuri tunnettu Illinoisin ulkopuolella muutama kuukausi sitten. Kun hän ilmoitti kiinnostuksensa presidentinvaaleihin, vitsailtiin: "Onko hän sukua Osamalle?" Monikaan ei uskonut, että hän pystyisi uhkaamaan Clinton-dynastiaa.

Obamaa on kutsuttu myös "mustaksi Kennedyksi". Värilliset yhdistävät hänet kolmeen muuhun amerikkalaiseen legendaan: Malcom X, Martin Luther King, Muhammed Ali.

=====

MalcomX (1925-1965) johti 50- ja 60-luvuillla mustia muslimeja Amerikassa. Häntä syytettiin militanttisuudesta ja rasismista. Valkoiset olivat "piruja". Hänen kannattajansa pitivät häntä ensimmäisenä kansalaisoikeustaistelijana. Alunperin hänen nimensä oli Malcom Little orjuuden ajoilta.

Barack Hussein Obamalla ei koskaan ollut orjanimeä. Isä oli muslimi Keniasta. Itse hän on kristitty. Vaalipuheissaan hän on lainannut MalcomX:n iskulauseita: Älkää antako noiden kurittaa itseänne".

=====

Martin Luther King (1929-1968) tuli tunnetuksi puheestaan vuodelta 1963: "Minulla on unelma". Hän oli kansalaisoikeustaistelija, ja tuolloin neljännesmiljoona mustaa marssi Washingtoniin. Hän taisteli yhteisistä kouluista mustille ja valkoisille. Ja vähimmäispalkasta mustille työläisille. Hän oli baptisti-pappi. Hän ei yrittänyt polarisoida, vaan koetti rakentaa siltoja.

Myös Barack Obama yhdistää valkoisia ja mustia. Hän puhuu rauhanomaisesti vähemmistöjen oikeuksista.

=====

Muhammed Ali, ammattilaisnyrkkeilijä nousi 1960-luvun lopulla poliittiseksi hahmoksi. Hän ei suostunut lähtemään Vietnamiin, ja sen vuoksi hän menetti nyrkkeilijä-lisenssinsä. Ura tuhoutui moneksi vuodeksi. Ali liittyi MalcomX:n "Nation of Islam"-liikkeeseen. Hänen orja-nimensä oli Cassius Clay. Hän oli paitsi mustien, myös sodan vastustajien sankari.

Obama on Irakin sodan vastustaja.

=====

John F. Kennedyä (1917-1963) pidettiin presidentiksi noustessa kokemattomana. Hän oli ensimmäinen katolinen presidentin virassa. Hän kuitenkin vakuutti: "En ole katolisten vaan demokraattien presidenttiehdokas". Ensimmäistä kertaa vaalikeskustelu oli tv:ssä. Hyvännäköinen, charmantti Kennedy voitti.

Myös Obama on ollut kansalle tuntematon. Hän on nuori. Hän olisi ensimäinen värillinen presidentti. Hän sanoo olevansa Amerikan ehdokas. Hänellä on charmia ja tottumusta puhumiseen, ja hän on voittanut tv-väittelyt.

(Bild)
  • 4 / 7
  • vaeltaja2006
  • 16.2.2008 11:06
Kumpi on enemmän homojen puolesta?


Clintonin ja Obaman välinen kilpailu kiristyy. Obama on kuulemma esiintynyt yhden ex-gayn kanssa. Clinton haluaisi olla ensimmäinen USAn presidentti, joka lähtee mukaan pride-kulkueeseen. Hillary puhui homolehdessä selkeästi homojen oikeuksien puolesta ja mainitsi, että Obama ei ehkä ole yhtä innokas homojen puolustaja. Obama taas on valittanut, ettei Clinton ole vaalitilaisuudessaan ollenkaan puhunut homoista.

Hillary sanoi lehdelle: "Olen monivuotinen ystävä homoyhteisön kanssa". Obama on hänen mukaansa ollut gospel-illassa Donnie McClurkinin kanssa ja tämä on parantunut entinen homo. McClurkin on moneen otteeseen vakuuttanut, että homous ei ole perinnöllistä vaan selkeä elämän valinta.

http://www.kath.net/detail.php?id=19051
  • 5 / 7
  • vaeltaja2006
  • 16.2.2008 16:21
Onko Obama homo?


Amerikkalaisilla keskustelusivuilla puhutaan nyt siitä, onko Obama kaappihomo. Todisteita ei ole. Huhuissa on hyvin vähän asiasisältöä. Obaman valokuvista yritetään löytää homo-merkkejä. Hän käyttäytyy pidättyvästi ja lauhkeasti, ja se on tietenkin homo-ominaisuus. Monen mielestä hän on naisellisempi kuin kilpailija, Hillary.

Monet löytävät myös hänen politiikastaan homopiirteitä. Obama ei halua avata avioliittoa homoille, jottei näyttäisi itse homolta. Homolehden kolumnisti kysyy, että miksei hän tue homoja, kun hän kuitenkin ilmoittaa vastustavansa syrjintää. Mutta harvat ovat samaa mieltä. Todennäköisempää on, että hänellä ei ole mitään homoliittoja vastaan. Mutta hän ei voi sanoa sitä, etteivät provinssin valitsijat saisi sydäriä. Sellaista on politiikka.

Kuva Obamasta
http://www.gayboy.at/news/12692
  • 6 / 7
  • vaeltaja2006
  • 18.2.2008 10:30
Onko värillä tai naiseudella väliä?



Kom ut -lehden toimittaja Lars Jonsson kyselee QX:n kolumnissa: "Milloin valitaan ensimmäinen homoseksuaalinen presidentti?". Lars Jonsson on luottavainen: sukupuoli tai väri ei ole enää merkitsevää, vaan kyvyt ja näytöt. Mutta onko kolumnistilla liian kaunis kuva maailmasta?

=====

Juuri nyt USAssa taistoa käyvät demokraattien joukossa musta mies ja valkoinen nainen. Tässä liikutaan rasismin ja seksismin rajapyykeillä. Moni sanoo: "Minä en ole rasisti, mutta koska muut ovat, Obamasta ei voi tulla presidenttiä". Tai sanotaan näin: "Minä kannatan tasa-arvoa, mutta koska muut eivät voi sietää Hillaryn valtapyrkimyksiä, Hillarysta ei voi tulla presidenttiä". Varmasti USAssa on paljon ihmisiä, jotka eivät voi äänestää naista tai värillistä, mutta on paljon niitäkin, jotka eivät voi äänestää valkoista miestä.

Kahdessa eurooppalaisessa suurkaupungissa on homopormestarit: Pariisissa ja Berliinissä. Saksassa on homo liberaalijohtaja Guido Westerwelle. Ruotsissa on homo ympäristöministeri Andreas Carlgren ja useimmissa puolueissa on homokansanedustajia. EU-komissiossa on britti, Peter Mandelsson. Italiassa on Vladimir Luxuria. Australiasssa on Penny Wong. USAssa on edustajainhuoneessa yksi homo ja yksi lesbo.

Nainen tai musta eivät voi olla kaapissa kuten homot ja lesbot voivat olla. Ja se, että on nainen, ei takaa, että puolustaa naisia tai vähemmistöryhmiä, kuten Margaret Tatcherin toiminta osoitti. Hän ajoi politiikkaa, jossa ei mitenkään näkynyt hänen sukupuolensa. Sukupuoli ilmeisesti oli hänelle hyvin perifeerinen asia.

Millä perusteella äänestetään Hillarya tai Obamaa? Sukupuolen tai värin perusteella, vai asiasisältöjen perusteella? Pariisin tai Berliinin pormestareita ei valittu homouden perusteella vaan asiakysymysten vuoksi.

Nyt USAn presidentiksi on nousemassa nainen, värillinen mies tai valkoinen mies. Barack ja Hillary ovat jo tähän mennessä osoittaneet, että presidentin valinnassa ei enää ole olennaista mieheys tai valkoisuus. Meriitit merkitsevät. Homo/lesbopresidentin aika ei ole vielä tullut, mutta se aika ei ole enää kaukana, koska on jo pormestareita, poliittisia johtajia ja ministereitä. Mutta heitä ei valita sen takia, että he ovat homoja tai lesboja, vaan koska he ovat sopivimpia tehtävään.

Tiivistelmä. Kolumni kokonaisuudessaan:
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5840
  • 7 / 7
  • vaeltaja2006
  • 9.3.2008 11:25
Wyomingin esivaaleissa Obama on jälleen voittanut, Obama 61%, Clinton 38%. Wyoming on pienin osavaltio: 500 000 asukasta.