Obama vai Clinton

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Vihaako Barack Obama homoja?'


Obama ei halunnut neljä vuotta sitten samaan valokuvaan homoystävällisen pormestarin kanssa. Obaman tiimi yrittää selitellä, miksi.

Se oli San Fransiscon pormestari. Nyt Obama torjuu väitteet omasta homovihamielisyydestään. "Naurettavaa", kommentoi vaalikampanjan sijainen Steve Hildebrand. "Barack tulee mielellään kuviin homojen kanssa, myös minun".

Neljä vuotta sitten Obama kävi taistelua Illinoisin edustajapaikasta Senaatissa. Vaalirahaa kerättiin illallistapahtumilla. Siellä Obama oli tiettävästi kertonut, ettei halua samaan kuvaan pormestarin kanssa. Nyt mietitään, oliko kyseessä vain poliittinen vai myös henkilökohtainen homopelko. Läsnä silloin oli myös pormestari Gavin Newsom, ja oli käynnissä tiukka kamppailu homoavioliitoista. Obama halusi etäisyyttä sen hetken homoikoniin. Liian hyvät välit olisivat voineet tuhota hänen mahdollisuutensa Illinoisissa.

Kerry teki silloin laajan väistöliikkeen San Fransiscon ohi. Obama kävi päivällisillä, mutta ei halunnut kohdata pormestaria. Nyt Newsom tukee Clintonia. Newsom muistaa saamansa huonon kohtelun neljä vuotta sitten, ja mainitsi jo viime vuonna, että yksi tämän vuoden ehdokaista torjuu homot (joku näistä: Clinton, Obama Al Gore).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaalipäällikkö torjuu homovihaväitteet. Obamalla ei ole vaalitaistelun aikana ollut mitään ongelmia kohdata homoja.

http://www.kurier.at/nachrichten/130588.php

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • ransom
  • 11.2.2008, 15.01
Obama kilpailee republikaanien kanssa tummien uskonnollisten piirien äänistä. Muistaakseni Obaman kampanjakiertueella on näkyvässä roolissa eteläisestä osavaltiosta tumma pastori, jolla on ollut nihkeitä kommentteja homoista (http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2007/10/22/obama-criticized-over-singer/) Obamalla itsellään on myös kristillinen tausta, jonka perusteella hän ei ole valmis kannattamaan homoseksuaalien välisiä avioliittoja, vaikka jonkinlainen parisuhteen virallistaminen tulisikin kyseeseen.

Ei siis ihme, jos julkisesti homoseksuaalien politiitikkojen kanssa poseeraaminen ei Obamalta onnistu; Obama tarvitsee kaiken mahdollisen kannatuksen kammetakseen Hillaryn vallasta. Lieneekö sitten niin, että Clinton tulee jatkossa saamaan naisten ja latinoiden lisäksi homoseksuaalit taakseen, kun taas Obama kahmii itselleen tummat uskonnolliset piirit. Kaikkia kun ei voi miellyttää.
Suurin osa afroamerikkalaisista ovat homoseksuaalisuutta vastaan varsinkin uskonnolliset piirit. Surullisinta, mitä voi tapahtua on olla musta ja homo USA:ssa, mutta kaiken saa anteeksi, jos julkisesti tunnustaa olevansa ex-gay ja pitäytyy uskonnollisiin arvoihin.

Kai amerikkalaiset odottavat jonkinlaista Martin Luther Kingin kaltaista manttelinperijää Obamasta, joka esiintyy hieman sen oloisesti voimakkaan uskonnollisine painotuksineen. Lupaako hän liikoja? Olisiko hän tunnustavana, mustana uskovaisena enemmän Jumalan johdatuksessa kuin vastustajansa - mutta eivätkä hekin tunnusta uskonsa Jumalaan julkisesti?

Tärkeintä on voittaa ja vasta sen jälkeen katsotaan, mitä tehdään.