"Aidon Avioliiton" todisteluyritykset

» Jäikö lapsivaikutusarvio tosiasiassa tekemättä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki säädettiin?
» Avioliittolain uudistuksen vastustajat liikkeellä virheellisin väittein

Edellinen
Aito avioliitto -kampanja yrittää kaikin voimin perustella perinteistä avioliittoa. Eilen heidän nettisivuilleen ilmestyi käännös amerikkalaisesta artikkelista, jossa todistellaan, ettei homojen avioliittokieltoja voi verrata Amerikan rotujen välisiin avioliittokieltoihin. Eri rotuiset eivät saaneet mennä naimisiin. AA-sivulla todistelu on sekavaa ja läpinäkyvän keinotekoista. Samanlaista on ollut mieletön väite, että lapsilta viedään sukupuolineutraalin avioliittolain takia isä ja äiti.

http://www.aitoavioliitto.fi/

AA-teltalla ja AA-nettisivulla todistellaan, ettei Länsi-Euroopassa tasa-arvoinen avioliitto ole kaikkialla mennyt läpi. Vaikka USAssa Korkein oikeus ja Irlannissa kansanäänestys salli homoavioliitot, toisenlaisia esimerkkejä tarjoavat Saksa ja Itävalta. Erityisenä voittona AA-teltalla mainitaan Itävalta, jossa juhannuksen tienoilla paikallinen eduskunta eli Nationalrat torjui avioliittolain muutoksen äänin 110 vastaan 26 puolesta. Asiaa ei juuri uutisoitu lehdissä tai sähköisessä mediassa, koska kyseessä oli yksittäisen kansanedustajan aloite, ns. ”unselbstständige Entschliessungsantrag”. Sellaisella voi yrittää ohittaa normaalin lakivalmistelun ja valiokuntakäsittelyt, mutta menestymisen mahdollisuudet lain läpimenoon ovat minimaaliset. Nytkään ”oikotie” ei onnistunut. Konservatiivinen ÖVP haraa kaikin voimin tasa-arvoista avioliittoa (”Ehe für alle”) vastaan, vaikka kansalaisten merkittävä enemmistö, n. 73%, on samaa sukupuolta olevien avioliiton kannalla.

Itävalta on vahvasti yrittänyt jatkaa homoparien syrjimistä. Rekisteröityä parisuhdetta ei ole voinut solmia maistraatissa vaan jonkin muun viranomaisen toimistossa ilman seremonioita. Samanlainen tilanne oli ennen vuotta 2010 Baijerissa, jossa joissakin kunnissa kunnan eläinlääkäri sai virallistaa reksitseröidyn suhteen. Tarkoitus oli syrjiä homoja, muutaa selitystä ei voi olla. Nyt Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on määrännyt, että Itävallassa parien on päästävä maistraattiin. Lakimuutos on luvattu viimeistään ensi vuodeksi.

Aito avioliitto -projektin teksteissä vilahtaa useamman kerran vastenmielisyys yhdenvertaisuuslainsäädäntöä vastaan. AA-ihmisten mukaan sitä käytetään homojen oikeuksien edistämiseen. Taitaa unohtua, että yhdenvertaisuuslainsäädäntö tarjoaa turvaa myös uskonnollisille yhteisöille.
Tuohon Aito avioliitto -seurakunnan toimintaan ja piiriin kuuluu kaikenlaista mustan valkoiseksi puhumista vähintäinkin kotitarpeiksi riittävä määrä. Viimeksi Aito avioliitto -seurakunta on yrittänyt verhota yhteytensä aatteelliseen pääkonttoriinsa, USA:ssa toimivaan MassResistance -ryhmään ( http://ranneliike.net/teema/aito-avioliitto-yhdistys-on-amerikkalaisen-homoja-vihaavan-mass-resistance-jarjeston-haarakonttori?aid=11955 ja http://www.aitoavioliitto.fi/tiedotteita/aito-avioliitto-ja-mass-resistance/ ), vaikka yhdistystä pystyttäessään julistivat olevansa sen kanssa "yhteisessä rintamassa" ( AA:n perustamisesta kertova tiedote: http://aitoavioliitto.fi/img/aitoavioliitto-lehdistotiedote-20150119.pdf ).

Yksi esimerkki toimintatavoista on ajalta ennen Aito avioliitto -yhdistyksen virallista perustamista, kesältä 2014. Tuolloin samainen seurakunta oli vielä ensisijaisesti aktiivinen Facebookissa toimivana "Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" -ryhmänä. Ryhmä teetti kyselyn, jossa vastaajat pantiin valitsemaan heteroavioliittojen ja kaikkien muiden pari- tai monisuhdemuotojen paremmuudesta ( http://ranneliike.net/teema/heteroavioliitot-ja-kaikki-muut-pari-tai-monisuhdemuodot-vastakkain-kyselyssa?aid=11055 ), ja sittemmin käyttivät tuon tarkoitushakuiseksi viritetyn kyselyn tulosta tukemassa väitettään, että suurin osa suomalaisista vastustaisi tasa-arvoista avioliittolakia.

Neutraalilla kysymyksenasettelulla toteutetuissa selvityksissä on kuitenkin kerta toisensa jälkeen saatu tulos, että reilusti yli puolet suomalaista tukee samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeutta, ja runsas kolmannes vastustaa.

Netissä on myös kiinnostava video, joka sisältää tallenteen keskustelusta Aito avioliitto -seurakunnan teltalla Helsingin keskustassa ( http://www.youtube.com/watch?v=8mkHFh9oCtk ). YouTubeen tehty postaus on otsikoitu ''Sateenkaarenne on väärennös, aito avioliitto on aito!''.
vaeltaja2006 kirjoitti: "Aito avioliitto -kampanja yrittää kaikin voimin perustella perinteistä avioliittoa. ... AA-sivulla todistelu on sekavaa ja läpinäkyvän keinotekoista."

Totta. Itse ihmettelen, että AA-porukka ei valinnut toista tietä ja vaatinut avioliittotermin varaamista ainostaan uskonnollisten yhdyskuntien erityisoikeudeksi. Ei-uskovaiset ja muut saisi sitten tyytyä rek. parisuhteeseen.
Todennäköisesti Aito avioliitto -seurakunnassa ei ole uskoa siihen, että enemmistö suomalaisista hyväksyisi avioliitto-käsitteen luovuttamisen ainoastaan uskonnollisten yhdyskuntien haltuun. Sen sijaan AA-seurakunnassa oletettavasti elää yhä usko siihen, että enemmistö suomalaisista olisi taivuteltavissa sopivalla kauhukuvien maalailulla vastustamaan täyden yhteiskunnallisen tunnustuksen antamista samaa sukupuolta oleville pareille.

Aito avioliitto -seurakunta on valjastanut lapset ja lasten oikeudet - voimakkaita tunteita herättävän aihepiirin - keppihevoseksi.

Otettuaan lapset Volgan lauttureiksi pyrkimyksilleen, ei Aito avioliitto -seurakunnan piirissä ymmärretä tuntea minkäänlaista katumusta, vaikka poppoo toimii törkeästi sateenkaariperheissä elävien lasten oikeuksia vastaan - ja mätkii haisevalla märällä rätillä missä tahansa perheessä kasvavia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia lapsia ja nuoria päin naamaa.
Rakkauden vastaista uskontoa edustavien aa-laisten olisi hyvä perehtyä Amerikoiden perinteiseen, ikiaikaisen hyvään avioliittoon, eli intiaanikansojen tasa-arvoiseen avioliittoon, josta poikkeavaa seksuaalisuutta edustanut kristinuskomus pervoili sivupoluille.

umpi-uskovaisethan ovat täysin selvästi saatanansa palvojia.

Rowan Countyn avioliittoluvista vastannut virkamies Kim Daviskin on ollut johdonmukaisesti ristiriitainen, eli halveksinut uskomuskirjansakin ohjetta: Kaikista tärkein on Rakkaus ja siihen verrattuna vuoriakin siirtävä usko ei ole yhtään mitään.

saatananpalvojien kristinuskonnon raamatussahan on avioliittoversioita moneen junan vessaan ja siellä sekstaillaan lasten ja sisarusten kesken, mitenkään asiaa tuomitsematta, joten eipä ihme että umpi-kristityt pervoilijat ovat niin viehtyneet raamattu-uskomukseen.
Toki raamatussa määrätään kuoleman rangaistus aviorikoksestakin, puolisonsa pettämisestä, mutta sehän ei ole yhtään umpi-kristittyjä, homoja tuominneita bissejä liikuttanut.

Tuolla Rowan Countyssähän on kaksi homoparia ja kaksi heteroparia nostanut oikeusjutun tuota umpi-uskovaista vastaan, ja hyvä niin.
rakkaudeton umpi-uskovaiinen Kim on syytettynä oikeuden halventamisesta.

Pitäähän Amerikoissakin kunnioittaa ikiaikaisia avioliittoperinteitä ja arvostaa Rakkautta, eikä saatanallisia hölynpölyuskomuksia.
Human: eipäs sekoiteta Saatananpalvojija tai Satanisteja näihin sinun "umpi-uskovaisiin".
Vaikka molemmat kuuluvat kristinuskomuksiin, Satanistit ovat kuitenkin sieltä järkevämmästä päästä - enkä tarkoita nyt hautakivienkaatajateinejä tai Marilyn Manson faneja.

Rakkautta tärkeämpi on terve järki.
umpi-kristitty Davis on tekopyhyyden ja uskonnollisen fanatismin pohjanoteeraus.

Hän itse on ollut neljästi naimisissa, vaikka avioero kielletään raamatussa ja siitä taitaa olla siellä julma rangaistuskin.
Ja hän sai kaksoset toiselle miehelle ollessaan vielä aviossa ensimmäisen miehensä kanssa - ja siellä raamatussaanhan se jumala määrää kuolemantuomion aviorikoksesta, aviopuolison pettämisestä.

Mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun umpiuskovaiset näkevät malkaa muitten silmässä, mutta ovat oman silmähirtensä sokaisemia.

Tuskinpa Davis vankilassakaan tervehenkistyy, kun häntä on ilmeisestikin jo lapsena käytetty pahasti, eikä ajateltu lapsen etua lainkaan, vaan hänen on ilmeisestikin pakkokastettu ja aivopesty luonnottomaan uskontoon.
Nimim. "human", sanomasi on täysin ymmärrettävissä, vaikka se kuulostaakin savon murteelta. Kuitenkin meitä kristittyjä on monenlaisia. Ja suurin osa on siihen liittyvän maailman kuvan imenyt itseensä jo äidin maidossa. Toki kritiinkinkin paikka on aina olemassa ja oman persoonan todellisten vaikuttimien tutkiminen on tärkeää. Oma käsitykseni on, että olemme menetetty sukupovi. Elämä on helppoa, kun ui kuin kala vedessä, kyseenalaistamatta tai erittelemättä kuinka sameaa tai kirkasta se vesi on.

Mukavuuden halu voittaa terveen järjen äänen monissa muissakin asioissa. Onneksi Suomeen saapuvat turvapaikanhakijat sekoittavat itse kunkin tunkkaisia vesiä ja koettelevat kunkin sisintä. Toivotan heidät kaikki tervetulleeksi, jotta somalialaiset vapautuvat stigmasta ja suomalaisten silmät avautuvat elämän monimuotoisuuteen.

Olemme kaikki tasa-arvoisia, joten - jos aidosti näin on - löydämme ratkaisujakin yhdessä. Ei toisillemme niitä sanellen.
Davis on tutkintavankeudessa sen takia, että hän halvensi oikeutta ja sen päätöksiä, ei siis uskontonta tai "fanaattisen uskonsa" syystä. Davisin käytös on tulkittavissa typeryydeksi, mutta ei uskonnollisuuden johdattamaksi.

http://www.huffingtonpost.com/james-peron/stupidity-not-religion-pu_b_8086824.html

Samaa voinee käyttää tasa-arvoisa avioliittolakia vastustavien tahojen toiminnasta. Uskonnolla tai kristillisyydellä tällä toiminna ei ole mitään tekemistä ja puheenvuorot "umpikristityistä" tai "fanatismista" voisi jättää käyttämättä. Roolit ja voimasuhteet ovat kääntyneet homokysymyksessä, mutta vahingonilo ja toisten uskomusten pilkkaaminen, olikin ne kuinka absurdeja tahans,a ovat mielestäni ikävä ilmiö.
"Aito Avioliitto" on matkalla viemäriin. Rouva Kim Davis on elämällään (neljä avioliiittoa, avioliiton ulkopuolinen suhde, kaksi lehtolasta jne.) todistanut avioliiton olevan todellisuudessa vitsi, eikä pätkääkään tekemisissä Ison Kirjan filosofian kanssa. Amerikasta olemme kuulleet vuosien aikana monista avioliitoista ja pikaeroista.

Argentiinassa kasvava trendi ovat valehäät. Hesari kirjoittaa asiasta otsikolla: "Valehäistä tuli nuorten villitys Argentiinassa – alttarilla voi tapahtua lähes mitä tahansa". Hääparia esittävät näyttelijät. Jutussa kerrotaan eräässä tapahtumassa sulhasen (näyttelijä) paljastaneen alttarilla itsensä homoksi. Argentinassa laki sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Venäjällä ei olla jääty jälkeen avioliiton arvon nollaamisessa. Pietarilaisessa yökerhossa mennään joka ilta leikisti naimisiin.

http://www.hs.fi/paivanlehti/06092015/a1441421763914

Minua hävettäisi olla mukana Aito Avioliitto -seurakunnassa. Ideahan rakentuu railakkaalle vääristelylle.
Mielenkiitoista on myös se, että Aito Avioliittolaiset perustelevat näkemyksiään jenkkiläisellä tutkimuksella siitä miten sateenkaariperheiden lapset kärsivät ja ovat onnettomia, jonka muuten on kyseenalaistanut moni muu tutkija paikkansa pitämättömänä.
Olen monessa keskustelussa ottanut esille, että miten jokin Amerikassa tehty tutkimus on relevantti Suomessa, näillä mailla kun on täysin eri moraalikäsitys ja kulttuuri. Asioihin suhtaudutaan Amerikassa aivan erilailla kun Suomessa.
Silloinhan mikä tahansa tutkimus joka on tehty vaikka Japanissa, jossa myöskin täysin erilaiset tavat, uskonto, kulttuuri ,jotka vaikuttavat tutkimuksen tulokseen, olisi täysin sovellettavissa tänne meidän kotimaahan. Enpä usko että toimii.
Yhtään kotimaista tutkimusta asiasta ei ole kukaan tarjonnut nähtäväksi kun sitä olen kinunnut. ;)
Aina juttu on siirtynyt Puolimatkan huuhaa sanomisiin.
Aa-seurakunnan profeetaksi nostama Puolimatka on esitellyt US:n Puheenvuorossa foliopäisiä ennustuksiaan, jotka perustuvat muiden tutkijoiden tulosten vääristelyyn ja suoranaisiin valheellisiin väitteisiin. Koska kommentoijat osoittivat Puolimatkan kirjoitelman väitteet epätosiksi, Puolimatka poisti kirjoituksensa kaksi kertaa, eikä sitä ole enää US:n sivulla.

Kolmas profeetallinen ilmestys on tapahtunut Seurakuntalaisen sivustolla, mutta eikös sielläkin heti joku kulttuurimarxilaisvihervassarikukkahattusetäsuvakki tyrmännyt profeetalliset harhanäyt:
http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/sukupuolineutraali-yhteiskuntakoe-lapsilla/
Profeetan elämä nyky-Suomessa ei ole kaksista.
Aito avioliitto ry tiedottaa jättäneensä lakialoitteen eduskunnalle. Jostain syystä ruotsiksi:

"13/03/2016
(Skribent: vicehäradshövding Jyrki Anttinen)

Medborgarinitiativet som syftar till att upphäva lagen om ändring av äktenskapslagen har inlämnats till riksdagen. Initiativet kräver att den könsneutrala äktenskapslagen omprövas. Juridiskt kan medborgarinitiativet ses som en efterkontroll av riksdagens lagstiftande makt."

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/juridiska-grunder-for-en-omprovning-av-den-konsneutrala-aktenskapslagen/
Vicehäradshövding Anttisen kirjoitelma on ilmeisesti julkaistu vahingossa etuajassa, eivät ehkä ymmärrä ruotsia, sillä oikeusministeriön sivulla ei lue, että aloite olisi toimitettu eduskuntaan. Jos saan toivoa, niin ovat lähettäneet Postin (ent. Itella) välityksellä, jolloin se on matkalla viikon verran tai katoaa kokonaan. Saatais edes jotain piristystä päivään...
----
Tässä kyseinen Anttisen kirjoitelma suomeksi. Näyttää olevan viime syyskuulta:

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/avioliittolain-muutoksen-uudelleen-arvioinnin-perusteet-ja-kansalaisaloite-eduskunnan-lainsaadantovallan-kontrollina/
Melko tylsällä sahalla tuo varatuomari Anttinen sahaa. Vanhaa virttä veisaa. "Muodollinen virhe lainsäätämismenettelyssä"? Vähän on villoja varatuomarilla.
Aito avioliitto tekee nyt yhteiskuntakoetta, jossa se testaa mihin puolimatkan kirjasta on. On lapsen edun kannalta suotavaa tehdä siitä paperilennokkeja sivu kerrallaan. Laatuaikaa lapsen tai lapsen lapsen kanssa.
Edellisen linkin takana olevassa jutussa siis kerrotaan, että odotetaan "parasta hetkeä" toimittaa aloite eduskuntaan. Odottelun aikana kerrotaan tehtävän vaikuttaistyötä eduskunnan suunnalle; mainitaan myös huuhaa-palkitun professori Puolimatkan kirja, joka on jaettu edustajille.

Tekstin sävy on "rauhoitteleva". Ilmeisesti on tullut aika paljon turhautunutta ja epätietoista ja hämmentynyttä palautetta siitä, että aiotaanko aloitetta viedä eduskunnalle lainkaan.

Tekstin on allekirjoittanut Aito avioliitto -seurakunnan tiedotussihteeri Pasi Turunen. Viestissä mainitaan myös entinen (eronnut/erotettu) puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen, jonka näkyvä yhteys Aito avioliitto -touhuun ilmeisesti kävi riippakiveksi ( http://ranneliike.net/teema/aito-avioliitto-yhdistyksen-puheenjohtaja-erosi-tehtavastaan?aid=12090 ). Rahkonen on Turusen ohella toisena aloitteen vireillepanijana esillä väkisin, mutta jotenkin merkit viittaavat siihen, että eturintaman paikka on vaihtunut aktiivisen takapirun hommiin.
Aa-seurakunnan uusi löytö
Aa:lla on ollut vaikeuksia löytää seurakuntaansa jäseniä, jotka olisivat tarpeeksi tietämättömiä ja yleissivistyksestä vaille jääneitä, mutta nyt näyttävät onnistuneen. Timo Jokela -niminen tapaus on väsännyt kirjoitelman Aa:n sivustolle, jossa hän esittelee laaja-alaisia harhojaan. Jokela kruunaa kirjoitelmansa Patmos-säätiön Ahviolta lainaamallaan hömpällä: ”Sukupuolineutraali avioliitto voidaan nähdä osana yhteiskunnan ns. kulttuurimarksilaista agendaa”.
http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/1333/
Jokela kertoo olevansa filosofian tohtori ja dosentti, mikä ei näköjään suojaa typerehtimiseltä. Mutta kuten aiemmin moneen kertaan todettu, sitä parempi mitä enemmän sekoilevat.
----
Aa-seurakunnan tukija Patmos rahavaikeuksissa
Leo Meller kirjoittaa, että ”vuoden vaihteessa jouduimme sen todellisuuden eteen, että 2015 lopusta uuteen alkaneeseen vuoteen laahasimme perässämme yli 300 000 euron vajausta.” Nyt Meller kerjää fyffeä. Kommentoijat suhtautuvat sangen kriittisesti, esim.
-Ei voi olla totta. Nytkö saa paremmat siunaukset mitä enemmän antaa? Patmoshan on kohta ku vanhan testamentin 'markkinamyyjät'.
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/823/ilman_rakkautta_voi_antaa_-_ei_voi_rakastaa_ja_olla_antamatta
Kannattaa lukea Mellerin kerjuukirje.
----
Muistin virkistämiseksi

Patmos-bisnessäätiön Ahvio kertoo tässä blogissa, mitkä ulkomaiset kristilliset homovihajärjestöt toimivat yhteisessä rintamassa Aa-joukkion kanssa sateenkaarikansalaisten perusoikeuksia vastaan:
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/659/aidon_avioliiton_puolesta
Juhanin kirjoitus aiheesta:
http://ranneliike.net/teema/aito-avioliitto-yhdistys-on-amerikkalaisen-homoja-vihaavan-mass-resistance-jarjeston-haarakonttori?aid=11955
Tuo jo edellä mainittu Aito avioliitto -seurakunnan kotisivulla http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/1333/ oleva kirjoitus otsikolla "Avioliittokäsitys ja kolme taustakysymystä" on kyllä kulttuurimarksilaisten pelkoineen melko naurettava - ja yksinomaan vanhojen levyjen pyöritystä. Sen siis on laatinut Timo Jokela - helsinkiläinen filosofian tohtori ja dosentti.

Kirjoituksen johdantona kirjoitetaan: "Uuden avioliittolain kannattajat ajoivat aloitettaan sellaisilla argumenteilla kuten tasa-arvo, ihmisoikeudet, suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus. Perinteisen avioliiton puolustajat puolestaan osoittivat, että kaikilla näillä kriteereillä pystytään perustelemaan vahvasti – jopa vahvemmin – myös miehen ja naisen välistä avioliittoa."

Noh, ihan toden totta näillä kriteereillä voi perustella vahvasti miehen ja naisen välistä avioliittoa. Sitähän tässä on koetettu kaikella rautalangasta ratakiskoon taivuttaa!

Varsinaisessa tekstissä tämä tohtoridosentti Jokela nostaa esiin "kolme peruskysymystä".

* Ensimmäinen koskee naisen ja miehen eroa, erityisesti lasten vanhempina. Noh, viime ajoilta on kosolti selvityksiä siitä, että vanhempien sukupuoli ei ole lapsen hyvinvoinnin kannalta merkityksellistä, esim: http://ranneliike.net/teema/tutkimus-lesbovanhemmilla-suurempi-stressi-vanhemmuudesta-kuin-heterovanhemmilla-lapset-yhta-hyvinvoivia?aid=12313

* Toinen koskee biologisen vanhemmuuden merkittävyyttä. Biologinen vanhemmuus ja avioliittolain uudistuksen sille aiheuttama uhka on ollut suosiota nauttiva keppihevosen ja olkiukon risteymä Aito avioliitto -seurakunnalle. Avioliittolain uudistushan ei muuta lasten ja vanhempien välisiä juridisia suhteita mitenkään.

* Kolmannessa kysymyksessa on aiheena uskonnon ja mielipiteen vapaus - ja avioliittolain uudistuksen sille aiheuttama uhka. Avioliittolain uudistus ei kuitenkaan vaikuta uskonnon ja mielipiteen vapauteen.

Totisesti sanon: näitä kirjoituksia vaan lisää, niin ei hauska lopu... :)
Rupesin miettimään, kuinka nämä Aito avioliitto -seurakuntalaiset ovatkaan yrittäneet todistella, että tasa-arvoisen avioliittolain kannattajien näkemysten taustalla olisi loogisia ristiriitoja. Ranneliike.netissäkin kommenttejaan ovat esittäneet mm. nimimerkit "tjas", "Ei_avioliittoja_homoille" ja joitakuita muitakin. Nyt kun tuo Jokelan kirjoitus vielä tuli esiin, niin suora linkki löytyy amerikkalaismieheen, joka yrittää naimisiin kannettavan tietokoneensa kanssa ja haluaa siten kyseenalaistaa homoavioliitot ( http://ranneliike.net/teema/mies-yrittaa-naimisiin-kannettavan-tietokoneensa-kanssa-haluaa-kyseenalaistaa-homoavioliitot?aid=12315 ). Tuolla miehellä on kova hinku saada korkeimman oikeuden tuomarit hahmottamaan hänen logiikkansa asiassa - ja vahva usko siihen, että sen pohjalta tuomarit pyörtäisivät ratkaisunsa.
Samoin Färsaaret pari päivää sitten eli nyt kaikki Pohjoismaat ja niille kuuluvat itsehallinnolliset alueet Grönlantia ja Färsaaria myöten ovat hyväksyneet tasa-arvoisen avioliittolain. Färsaarten äänestyksen tulos oli 19-14:
http://www.dr.dk/nyheder/indland/faeroeske-homo-par-kan-nu-blive-borgerligt-viet

Färsaarten pääkaupungin Tórshavnin pridekulkue viime kesänä:
https://www.youtube.com/watch?v=XB0V_bjTGWM
----
Lisäys
Suomen fundikset jaksavat urputtaa:
http://timolehtonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216245-milloin-aito-avioliitto-kansalaisaloite-toimitetaan-eduskuntaan
No nyt pukkaa tällaista. Pitäisiköhän mennä kuuntelemaan..?

Avioliittolaki ja kansalaisaloitteet -seminaari järjestetään tiistaina 24.5.2016 klo 18-19.45

http://aitoavioliitto.fi/tiedotteita/avioliittolaki-ja-kansalaisaloitteet-seminaari/

Illan ohjelma pitää sisällään mm:

"18.15 Avioliittolain muutosta koskevien kansalaisaloitteiden ja liitännäislakien käsittely eduskunnassa: juristin näkökulma lainvalmistelun epäkohdista & valitus YK:n lapsen oikeuksien komitealle ja pyyntö tutkintamenettelyn käynnistämiseksi
Jyrki Anttinen, varatuomari"
Minusta kiinnostavinta tässä on ehkä tämä:

Tilaisuuden ohjelmassa puhutaan avioliittolain muutosta koskevien kansalaisaloitteiden ja liitännäislakien käsittelystä eduskunnassa ja samalla viitataan johonkin valitukseen YK:n lapsen oikeuksien komitealle ja pyyntöön tutkintamenettelyn käynnistämiseksi. Tämän puheenvuoron takana tulee olemaan Jyrki Anttinen, varatuomari, ohjelman mukaan. Lähinnä kiinnostaa tuo valitus YK:n lapsen oikeuksien komitealle ja pyyntö tutkintamenettelyn käynnistämiseksi. Onko tuo valitus jo tehty? Jos ei, milloin se tehdään? Onko tuo pyyntö tutkintamenettelyn käynnistämiseksi tehty? Jos ei, milloin se tehdään? Ja kuka on virallisesti näiden takana: tilaisuuden järjestäjäksi ilmoitettu Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmäkö? Tietääkö lapsiasiainvaltuutettu missä mennään? Eli onko lapsiasiainvaltuutetulle kerrottu em. valituksesta ja pyynnöstä käynnistää tutkintamenettely? Jotenkin kuvittelen, että Kristillisdemokraattien olisi vähintään korrektia informoida lapsiasiainvaltuutettua näistä asioista, jos ovat asian takana niin kuin ovat tilaisuuden järjestäjiä.
Vai sellaista ne fundikset nyt puuhastelevat. Se ennenkin esiintynyt fundistapaus, varatuomari Jyrki Anttinen, on saamani tiedon mukaan kirjoitellut viidesläisten eli räsäsläisten Suomen Raamattuopiston sivuille luulojaan ja uskomuksiaan jo aiemmin sekä ollut vireillepanijana epäonnistuneessa kansalaisaloitteessa, jossa vaadittiin kansanäänestyksen järjestämistä samaa sukupuolta olevien avioliitosta ( https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1041 ) ynnä muuta vastaavaa. Anttisen höperehtiminen näköjään lisääntyy vuosien myötä, koska on nyt väsäämässä ihan tutkintamenettelypyyntöä YK:lle tai jotain.

Fundistilaisuuden ”inffossa”, kuten he ovat kirjoittaneet, esiintyvät näköjään vielä Aa-joukkion hurmahenkisiin kuuluva Sarah Rizzo ja krisupuolueen höpöttelijä Antero Laukkanen, joiden mielikuvitusturinoilla voi piristää pihakeinukauden alkua.

Aa:n profeettana toimiva Puolimatka puolestaan satuilee, että ”sukupuolineutraali yhteiskuntakoe murtaa ihmisoikeusjärjestelmän” ynnä muuta fantastista. Patmos-säätiön raamatunopettaja Pasi Turunen, joka on fundisten epätasa-arvoista avioliittolakia ajavan kansalaisaloitteen puuhatapauksia, on myös ehtinyt esitellä uskontopohjaisesta homo-ongelmaisuudesta pulpahtavia foliopääjuttujaan, joista voi kirjoittaa joskus toiste, jos siis viitsii vaivautua.
Tässä Turunen selittää, milloin epätasa-arvoista avioliittolakia vaativa kansalaisaloite toimitetaan eduskuntaan; juttua voi kommentoida kirjautumatta:
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/846/milloin_aito_avioliitto_-kansalaisaloite_toimitetaan_eduskuntaan
Näytti olevan Helsingissä Narinkkatorilla, aivan Kampin ostoskeskuksen oven edessä tuolla (epä)aito avioliitto -porukalla teltta ainakin tänään lauantaina iltapäivällä.

On noilla umpi-kristityillä fundiksilla vaan syvällä tuo uskomuksensa ydin rakkauden vihaamiseen.
Toki tietenkin raamatun vikaa, kun se eväät tuollaiseenkin antaa, etenkin paavalin sepustukset.
Jumaluusoppineiden foliopääturinoita

Aa-seurakunnan perustajajäsen, Patmos-bisnessäätiön jumaluusoppinut Pasi Turunen ei ole keksinyt mitään uutta, vaan on julkaissut uudelleen kolme vuotta sitten väsäämänsä foliohattujorinan propellin kera:
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/870/homoseksuaalisuus_-_luonnollista_vai_vastoin_luontoa

Juha Leinivaara käsitteli Turusen tekelettä silloin kolme vuotta sitten, ja onneksi eräs kommentoija lähetti siihen linkin:
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2013/03/ihmisten-elimet-ja-rakennesuunnitelmat.html

Kreationismihömppää jo vuosikausia levitellyt ja Aa-seurakunnan sekoiluja ihasteleva Mikael Torppa on esitellyt laaja-alaisia harhojaan taas kerran, ei kannata lukea:
http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218231-vihreiden-tekopyhyys-suhteessa-lasten-ihmisoikeuteen
----

Lisäys
Leinivaara on vastannut Turusen tuoreimpaan hörhöilyyn: "Pasi Turunen haluaa sinun masturboivan":
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2016/06/pasi-turunen-haluaa-sinun-masturboivan.html
On selvää, että tämän Aito avioliitto -seurakunnan aloitteen vaikutuksista on tehtävä laaja ja perustavaa laatua oleva selvitys mahdollisista lapsivaikutuksista. Ymmärtävätköhän vaatia sellaista itse - vai pitääkö aina muistutella välillä?
smo kirjoitti:
> "On selvää, että tämän Aito avioliitto -seurakunnan aloitteen vaikutuksista on tehtävä laaja ja
> perustavaa laatua oleva selvitys mahdollisista lapsivaikutuksista. Ymmärtävätköhän vaatia
> sellaista itse - vai pitääkö aina muistutella välillä?"

Hei, tämä on tosi hyvä idea! Tämä ajatus pitäisi saada tiedoksi kansanedustajille. Voiko joku viedä viestiä eteenpäin sinne?
Kuulumisia fundispuolelta
Aa-seurakuntalaisten puuhasteluja: Maanselän muistinmenetys ja Laukkasen kantelu oikeuskanslerille tasa-arvo-oppaasta

Maanselkä pihalla
Krisujen puoluesihteeri Asmo Maanselkä ei tykkää persuista. Hän syyttää ensin Soinia ja sitten Lindströmiä, joka muka toi ”homolait” eduskuntaan. Maanselkä ei ilmeisesti enää muista, että tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin joulukuussa 2014 ja presidentti vahvisti sen helmikuussa 2015. Myöhemmät liitännäislait Lindströmin oli pakko oikeusministerinä esitellä, koska maamme korkein päättävä elin eli eduskunta oli tehnyt asiasta päätöksen.
http://www.kdlehti.fi/2016/06/28/vastenmielinen-hallitus/
Maanselkä on esittänyt käsityksiään aiemminkin ( http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/74884-kristillisdemokraattien-vastaisku-julki-tahdon-kovempaa ). Päivi Räsäsen tuoreimpiin kuuluu homojen synnillistämisen lisäksi ulostulo, jossa Räsänen satuilee, että ”avioliittokäsityksen muutos on ihmiskoe”, varapuheenjohtaja Sari Tanus on puolestaan piristänyt Pirkanmaalla ( http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vastaanottokeskusta-koskeva-viesti-tampereen-paattajille-hammentaa-ei-tallaista-voi-lukea-kansanedustajalta-vuonna-2016/5716490 ). Krisujen puheenjohtaja Sari Essayah on helluntailainen evankelista ja krisujen poliittisena sihteerinä toimii Sonja Falk, joka on kuulemma nähnyt enkelin ( http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/varjele-vakainen-luoja/ ).

Laukkanen kanteli tasa-arvosta oikeuskanslerille
Kd:n pastori-kansanedustaja Antero Laukkanen, joka on myös eduskunnan homovastaisen ryhmän nokkamies, teki kantelun Opetushallituksen tasa-arvo-oppaasta, koska se hänen vaillinaisen käsityskykynsä mukaan johtaa lasten seksuaaliseen häirintään. Lisäksi kuulemma opettajan seksuaalinen suuntaus (heterous?) vaikuttaa haitallisesti oppilaisiin.
Ylen uutinen
http://yle.fi/uutiset/opetushallituksen_opas_johti_kanteluun__transihmisista_kertominen_nahdaan_tasa-arvorikkomuksena/9001992
Virallisen kantelunsa Laukkanen lopettaa virkkeeseen ”Pyydän vielä, että saan vastata siassa (!) mahdollisesti pyydettäviin selvityksiin”.
Jatkakaa samaan malliin, niin hyvin pyhkii, siis meidän puolella.

Keskustelua ja ”keskustelua” Laukkasen hörhöilystä
http://taukovihko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219599-miksi-kansanedustajaa-kiinnostaa-koululaisten-seksuaalisuus
Päivi uskomusporukoineen toki julistaa juuri sitä, mitä raamattu-uskomuskirja julistaa.

Vikahan ei ole niinkään ihmisissä, vaan umpilahosta abrahamisesta puusta sepitetyissä uskomus-ideologioissa, joihin ihmiset haksahtavat, pois tervehenkiseltä kaidalta tieltä.

Räsäsethän perustavat julistuksensa näihin raamatun uskomus-kauheuksiin:

ut:ssä roomalaiskirje 1:26-27:

"26 Siksi jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, 27 ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan."

paavalin ensimmäinen kirje korinttilaisille 6:9-10:

"9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, 10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät."

ensimmäisessä kirjeessä Timoteukselle 1:10:

"9 Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan lain ja järjestyksen rikkojien, jumalattomien ja syntisten, rienaajien ja pyhänhäpäisijöiden, isän- ja äidinmurhaajien, tappajien, 10 siveettömien, miesten kanssa makaavien miesten, ihmisten sieppaajien, valehtelijoiden, valapattojen ja ylipäänsä kaikkien sellaisten takia, jotka toimivat vastoin tervettä oppia."

juudaksen kirjeessä 1:7:

"Niin kävi myös Sodoman ja Gomorran ja muiden sen seudun kaupunkien, jotka samalla tavoin antautuivat siveettömyyden ja luonnonvastaisten himojen valtaan: niiden saama rangaistus on varoittava esimerkki, joka muistuttaa ikuisesta tulesta."


Noiden takiahan kikkokaan tai muutkaan kristinuskomus-suuntaukset eivät hyväksy virallisesti bisse-elämäntapaa, eikä homo-rakkautta.
No mutta! Siinähän on niin nätisti kaikki UT:n homokohdat! Loistavaa human! 10 pistettä, papukaijamerkki ja pusu poskelle! Voisin vaikka heti palkata sinut Ranneliikkeen viralliseksi netvankelistaksi! Mites ois? ;)
Eheytyykö homo?
Yle Teema tänään kello 21.00

Ohjelmassa seksuaaliterveyteen erikoistunut lääkäri Christian Jessen selvittää äärikristillisyyteen perustuvia puoskarointikeinoja, joilla on yritetty ja yritetään edelleen ”parantaa” homoudesta.
Jessen tutustuu mm. inhohoitoon, jossa ”potilaalle” näytettiin homoeroottista kuvastoa ja juotettiin samalla pahoinvointia aiheuttavaa lääkettä. ”Potilaat” joutuivat oksentamaan päälleen ja olemaan omissa eritteissään. Tätä jopa kolme vuorokautta kestänyttä inhohoitoa käytettiin Britannian julkisessa terveydenhoidossa vielä 1980-luvulla.

USA:n raamattuvyöhykkeellä eheytyspuoskarointi on edelleen suurta bisnestä. Jopa nuoret kristityt uskovat homouden olevan demonien aiheuttama. Puoskaroijat vievät uhreiltaan pois esimerkiksi liian ”homomaiset” vaatteet, ja tietynlainen viihde, esimerkiksi Mozart ja Adele ovat liian homoa.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/07/02/eheytyyko-homo
Homo-ongelmaisten kekkerit syyskuussa

Aa-seurakunta järjestää ”upean syysjuhlan”, johon rahdataan Amerikasta pseudotutkimuksen tehnyt Mark Regnerus, joka kuulemma edustaa ”todellista kansainvälistä asiantuntijatietoa”. Suunsa avaavat myös Aa-seurakunnan profeettana pitämä prof. Puolimatka, fanaatikkosiipeä edustavat Sarah Rizzo ja Susanna Koivula, selittelijöistä haluaa äänensä kuuluville Patmos-bisnessäätiön höpöttäjä Pasi Turunen.
Kekkeripäivä on johdannon mukaan 23.9., mutta varsinaisessa kutsussa lukee 24.9.
http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/upea-ja-ajankohtainen-syysjuhla-2016-helsingissa-varmista-paikasi-ja-ilmottaudu-mukaan-jo-nyt/

Kekkeripäivänsä kunniaksi homo-ongelmaisten tarkoituksena on järjestää myös ”mielenilmauskulkue”.
”Kesä”illan someilua
Ne kansalaisaloitteet, jotka on riittävästi kannatusta kerättyään toimitettu eduskuntaan, näyttävät oikeusministeriön sivustolla tällaisilta ( https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372 ).

Aa-seurakunnan aloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle 22.6. eli vajaat kaksi kuukautta sitten. Sitä ei kuitenkaan löydy eduskuntaan toimitettujen listalta ( https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae?searchView=pub&orderBy=mostSupports&show=sentToParliament&minSupportCount=50 ), vaan se on edelleen päättyneiden listalla ( https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae?searchView=pub&orderBy=mostSupports&show=ended&minSupportCount=50 ). Lähemmin tarkasteltuna kohdassa ´Lähetys eduskuntaan´ on ruksattu punainen ympyrä ( https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175 ).

Tätä seikkaa on hieman ihmetelty sosiaalisessa mediassa.
Aito Avioliitto ry:n kansalaisaloite on jätetty eduskunnan puhemiehelle ennen kansanedustajien kesälomia, mutta sen saapuminen todetaan täysistunnossa vasta kun eduskunta syksyllä kokoontuu. Oletettavasti oikeusministeriön palvelu ei näytä aloitetta saapuneeksi eduskuntaan ennen kuin aloitteesta on merkintä täysistunnon pöytäkirjassa.

Sen jälkeen kun aloite on täysistunnossa todettu saapuneeksi eduskuntaan, siitä käydään lähetekeskustelu jossain tulevassa täysistunnossa ja lähetekeskustelussa yleensä päädytään lähettämään aloite johonkin valiokuntaan. Tässä tapauksessa aloite menee hyvin todennäköisesti lakivaliokunnalle, joka päättää aloitteen jatkokäsittelystä. Valiokunta voi joko tehdä siitä lausunnon täysistunnolle tai sitten jättää aloitteen käsittelyjonoon jolloin se raukeaa jos se on edelleen käsittelemättä vaalikauden päättyessä.

Lakivaliokunta on juuri hyväksynyt suurella äänten enemmistöllä hallituksen esityksen tasa-arvoisen avioliittolain liitännäislaeiksi. Jos lakivaliokunta ottaa Aito Avioliitto ry:n aloitteen käsittelyyn, kuten todennäköistä on, se tulee esittämään lausunnossaan sen hylkäämistä. Lopullinen päätös tehdään tietysti täysistunnossa. Nopeimmillaan täysistunto hylkää aloitteen lakivaliokunnan kielteisen kannan mukaisesti vielä ennen joulua. Hitaimmillaan asian käsittely saattaa venyä yli maaliskuun kun avioliittolain muutos astuu voimaan. Pitää nimittäin muistaa, että Tahdon2013 aloitteen käsittely kesti lähes päivälleen vuoden siitä kun se oli jätetty eduskunnan puheenmiehelle.
Havahtuminen

Oikeusministeriössä herättiin ja huomattiin viime perjantaina, että Aa-seurakunnan epätasa-arvoista avioliittolakia vaativa aloite onkin toimitettu eduskuntaan jo 22.6.2016 ( https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175 ) ja ilmoitettu eduskunnan täysistunnossa 23.6.2016 ( https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KAA_2+2016.aspx ).
Saattaa olla niin, että fundikset saivat tiedon aloitteen punaisesta pallukasta tältä sivustolta ja ottivat yhteyttä Jari Lindströmiin (ps), joka on hyvää pataa fundisten kanssa ( http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/oikeusministeri-jari-lindstrom-ja-aito-avioliitto-ry-samaa-mielta-avioliittolaista/ ).
Fundisten fantasiamaailmasta

Petteri Pietikäinen, jonka lahjakkaasta mokailusta voi kirjoittaa toisessa yhteydessä, on paljastellut vilkkaan mielikuvituksensa tuotoksia. Tällä kertaa Petteri fantasioi Kokoomuksen ”uusista tuulista”, jotka muka kääntäisivät kokoomusedustajat kannattamaan Aa-seurakunnan ajamaa epätasa-arvoista avioliittolakia. Koska tänä kesänä ei hevin ole saanut auringonpistosta, Petterin hörhöily lienee synnynnäistä.
http://petteripietikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222116-piispainkokous-otti-selkean-kannan-miehen-ja-naisen-avioliiton-puolesta
---
Hyvä uutinen julkaistiin 6.7. eli kansainvälisenä suudelman päivänä:

YLI MILJARDI

Historiallista: Yli miljardi (1 010 000 000) eli 13,8 prosenttia kaikista ihmisistä elää niissä valtioissa, jotka ovat säätäneet tasa-arvoisen avioliittolain.

Australialaisen homoaktivistin Tony Pitmanin laatiman selvityksen mukaan tasa-arvoisen avioliittolain säätäneissä valtioissa ja osavaltioissa oli yli miljardi asukasta 1.7.2016. Miljardin raja ylittyi Kolumbian ja eräiden Meksikon osavaltioiden laillistettua homoavioliitot.
Niiden valtioiden ja osavaltioiden väkiluku, joissa tasa-arvoinen avioliittolaki on voimassa, luvut miljoonia

USA 328,0
Brasilia 206,0
Ranska 66,5
Iso-Britannia 63,0
-Englanti 54,5
-Skotlanti 5,5
-Wales 3,0
Etelä-Afrikka 55,0
Kolumbia 49,0
Espanja 46,5
Argentiina 43,5
Meksiko 37,5
-Mexico City 9,0
-Jalisco 8,0
-Michoacan 4,5
-Chihuahua 3,5
-Guerrero 3,5
-Coahuila 3,0
-Morelos 2,0
-Quintana Roo 1,5
-Nayarit 1,0
-Campeche 1,0
-Colima 0,5
Kanada 36,0
Hollanti 17,0
Belgia 11,5
Portugali 10,5
Ruotsi 10,0
Tanska 5,5
Suomi 5,5
Norja 5,0
Irlanti 4,5
Uusi-Seelanti 4,5
Uruguay 3,5
Luxemburg 0,5
Islanti 0,5
--------------------
Yhteensä 1 010 000 000 asukasta

Selvennyksiä
USA:n väkiluku käsittää kaikki osavaltiot ja ne territoriot, joissa tasa-arvoinen laki voimassa.
Meksikossa on kaikkiaan 119 miljoonaa asukasta, joista 37,5 miljoonaa elää niissä osavaltioissa, joissa tasa-arvoinen laki on tällä hetkellä voimassa.
Suomen tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017.
Päivitys: Korjasin yhteenlaskun tuloksen ja Meksikon kokonaisväkiluvun.
J-P Rahkonen on siis toinen aloitteen kahdesta vireillepanijasta. Aikamoista settiä hän on kirjoitellut FB:hen -- kiitos tuosta Twitter -linkistä, Zephyr.
Susanna Koivula polkee jalkaa

Aa-seurakunnan homo-ongelmaisten tapausten päänä huseeraava Susanna Koivula, joka on tullut tunnetuksi sekopäisistä foliohattujutuistaan, ei tällä kertaa tykkää ollenkaan Ylestä. Susannaa nimittäin kyrsii, että Yle ei kirjoita hänen pienen fundispoppoonsa mielen mukaisesti yms. Lisäksi hän tietenkin mainostaa uskontopohjaista homo-ongelmaisuutta potevien ajamaa epätasa-arvoista avioliittolakia, joka jossain vaiheessa siirretään öömappiin.

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222227-yle-ja-kapinapapit-sukupuolineutraalin-avioliiton-airueina
Käykää vähän kommentoimassa heidän "tutkimusta" gay-ihmisten elämästä. Mä vähän sörkin, katsotaan koska tulee bannia. Kerran jo poistivat kommentin.
Välillä hieman kevyempää
Aa-seurakuntaa komppaava Arto Jääskeläinen (ent Jaaskelainen), joka on aiemmin vertaillut maitotölkkejä ja avioliittoa tai jotain ( http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207901-erilaisuus-ei-ole-eriarvoisuutta ), on antanut aivonystyröidensä jauhaa mm. seuraavanlaista. Hieman epäselväksi kyllä jäi, millä tavalla esimerkiksi seuraava Artsin pähkäily liittyy tasa-arvoiseen avioliittolakiin:
-1) Turvallisuus.
Vaikka olisi tasa-arvoista, että kaikki ihmiset saisivat ajaa autoa niin joudumme huomioimaan reunaehtoja jotka liittyvät kyseiseen tilanteeseen. Sokea ei voi ajaa autoa, ei myöskään liian nuori henkilö. Näkökyky vaaditaan ajamiseen samoin kuin riittävästi ikää vaaditaan ajamiseen. Ymmärrettävästi sokeiden ajokieltoa ei voida pitää syrjintänä vaan tilanne seuraa reunaehdoista. On tärkeämpää toteuttaa turvallisuus.
http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222395-sukupuolineutraali-avioliittolaki-perustuu-vaariin-olettamuksiin
Nyt tuli kyllä kansanedustajille mietittävää.
Eilen seurailin perussuomalaisten (sekä kristillisdemokraattien ja joidenkin keskustalaistenkin) kansanedustajien puheenvuoroja, kuten varmaan jotkut muutkin. Useampikin oli sitä mieltä, että ei pitäisi loukkaantua, kun näin keskustellaan asioista. Olivat vastauksia huomioihin, joissa viitattiin joidenkin puheenvuorojen loukkaavuuteen hlbti-vähemmistöjä kohtaan. Tuli mieleeni, että perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kannattajakuntaan kuuluvien avioitumisoikeutta olisi ihan perusteltua esittää rajoitettavaksi - lasten hyvinvointiin viitaten.
Fundisten ilmestyskulkue

Aa-seurakunta tiedottaa, että he ilmaisevat mielensä ensi lauantaina 24.9. kulkueessa, joka lähtee liikkeelle kello 14 Senaatintorilta. Mukaan on kuulemma tulossa uskontopohjaista homo-ongelmaisuutta potevia tapauksia myös provinsseista.
Lähellä asuvat voisivat käydä ottamassa pari kuvaa.
Nuo kristitythän voivat ratsastaa tuolla kulkueessaan "aasilla", esikuvansa mukaan, sillä vaikuttaa ihan siltä että tuossa kristittyjen porukassa ""aaseja"" riittää.
Tosin heille voi tulla tenkkapoo siitä, kumpaa niistä kahdesta, keskenään erilaisesta versiosta tuostakin tarinasta he mukaelevat. Toisessa versiossahan on yksi aasi ja toisessa kaksi aasia.

matt. 21:7 "Ja he toivat aasintamman varsoineen ja panivat niiden selkään vaatteensa, ja hän (jeesus) istuutui niiden päälle."

mark. 11:7 "Ja he toivat varsan jeesuksen luo ja heittivät vaatteensa sen päälle, ja hän istui sen selkään."

Ja anteeksi vaan oikeille aaseille, jotka toki ovat hyviä eläimiä, eivätkä ainakaan ääri-uskovaisia.
Ääri-homo Human voisi palata euroviisu-topiikkiin tai kertoa lisää niitä anaaliseksi-vinkkejään. Nämä uskonto-löåinät on jo kuultu moneen kertaan.
Osallistuukohan Päivi Räsänen kulkueeseen? Ajattelin vain, että Päivi on ollut aika hiljaa viime aikoina ja kulkueeseen osallistuminen voisi piristää hieman nuutunutta julkisuuskuvaa. Päiviltä ei ole viime aikoina kuulunut julistusta homoja vastaan, aborttien tuomitsemista tai puheita siitä, että raamattu hänen mielestään ohittaa Suomen lain.

Onkohan Päiviltä puhti loppu? Vai onko hiljaisuuden syy se, että meuhkaamalla ei pistemäärä nouse Kelan johtajanpaikka haettaessa.

Niin, Kelan johtajan paikka. Voisiko se mennä ihmiselle, joka vastustaa tasa-arvoa ja aborttioikeutta - ja jonka mielestä Suomen lakia ei tarvitse noudattaa jos raamattu on ristiriidassa sen kanssa?
Hyvinkin taustalla voi olla hissunkissun oleminen Kelan johtajan valinnan alla. En epäilisi yhtään.
Samaan aikaan AA:n vihakulkueen aikaan on rasismin vastainen kulkue samoilla paikoilla:

Mielenosoituskulkue Kansalaistorilta Senaatintorille lauantaina 24.9.2016

Suomeen on viime vuosina rakentunut hiljaisuuden kulttuuri, jonka varjossa rasismi ja väkivaltainen äärioikeisto ovat saaneet kasvaa rauhassa. Yksi rohkea päätti kuitenkin rikkoa hiljaisuuden ja maksoi siitä hengellään.

Kutsumme nyt kaikkia yhdessä rikkomaan hiljaisuuden ja näyttämään, ettei fasismille ja rasismille ole tässä yhteiskunnassa sijaa. Kutsumme kaikkia toimimaan yhdessä sen puolesta, että kukaan ei joutuisi pelkäämään natsien väkivaltaa. Jokainen meistä voi nousta rasismia vastaan sitä kohdatessaan. On vastuumme puuttua ja tarjota tukea silloin kun joku muu puuttuu siihen. Yhdessä se on helpompaa. On aika sanoa: Peli poikki!

Suomessa toimii tällä hetkellä väkivaltainen uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliike (SVL). Se on saanut syyllistyä väkivallantekoihin aivan liian rauhassa. Poliitikkojen hiljaisuus on tarjonnut rasismin ja uusnatsiliikkeen kasvulle otollisen maaperän. On aika rikkoa hiljaisuus ja tehdä selväksi, että järjestäytyneelle rasismille ei ole Suomessa sijaa!

Meidän on kaikkien osoitettava yhdessä, että näin ei voi jatkua. Yhdessä toimimalla voimme aloittaa uuden toiminnan ajan, jolloin jokainen ihminen uskaltaa nousta rasismia vastaan, missä ikinä sitä näkeekään.

Puheiden aika on ohi. Vaadimme poliitikkoja ja viranomaisia ottamaan vakavasti rasismin ja siitä kumpuavan väkivallan. Vaadimme tekoja. Rasismiin ja väkivaltaisen äärioikeiston toimintaan on mahdollista puuttua jo nykyisen lain puitteissa. Me mielenosoittajat vaadimme, että pääministeri Juha Sipilä ja sisäministeri Paula Risikko puuttuvat väkivaltaan nykylainsäädännön puitteissa ja ottavat rasismin tosissaan. Poliisilla on mahdollisuus valvoa SVL:n julkista toimintaa niin tiukasti, ettei se kykene väkivallantekoihin. Puhalletaan peli poikki ja näytetään, että yhdessä toimimalla voimme rikkoa hiljaisuuden ja rakentaa yhteiskuntaa, jossa yhdenkään ei tarvitse kuolla mielipiteidensä takia.

Lauantaina 24.9. klo 12 kokoonnumme Kansalaistorille, josta kävellään yhdessä Senaatintorille. Siellä ilmaisemme kantamme poliittista väkivaltaa, fasismia ja rasismia vastaan. Nyt riittää!
https://www.facebook.com/events/708050872692504/?ti=icl
Tiedoksi lakivaliokunnasta

Kokoussuunnitelman mukaan lakivaliokunta päättää Aa-seurakunnan aloitteen käsittelystä ylihuomenna:
Perjantai 23.9.2016 klo 9.15
Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta
Kansalaisaloite KAA 2/2016 vp
Asia on saapunut lakivaliokuntaan mietinnön antamista varten.
Päätetään asian käsittelystä.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousSuunnitelma/Sivut/EDK-2016-AK-39867.aspx
Tuen nyt jälleen ateistisen lähimmäisenrakkaan avokätisesti kristinuskomus-hlbt-suuntautuneita, eli tuonne AA (Angstiset Avioliittouskovaiset?) marssin varrellehan voitte mennä kertomaan kuvana, millaista tarinaa uskomuskirja-raamattu kertoo aidosta jesse-perheestä, mutta muuten lähimmäisenrakkaan hissunkissun ja uskomuksenne uskovaisten ristiriitaisia toimia pilkkaamatta

http://picsit.fi/k/2015/07/09/5d8e7b1fdf663a713ffdcf9b7a3afaea.jpg


Absolutely Fabulous olisi, jos tuo samana päivänä järjestettävä fasismin ja rasismin vastainen miellenilmaus vastustaisi myös sitä kolmatta tuosta pahasta kolmiyhteydestä,
eli vasemmisto-anarkismia, joka tuppaa etenkin Itsenäisyyspäivän aikoihin ryssiä pahasti natsisminkin vastustamista.

Sinällään itse kannatan täysin rasismin ja kristillisen fasismin torjumista, kuten äärivasemmisto-uskonnonkin torjuntaa =)
Varmaan samasta syystä, kuin se pyytää lausuntoa Forum Externum ry:ltä (käytännössä samaa poppoota).
Varmaan siksi että muuten "Aito" Avioliitto käynnistäisi kansalaisaloitteen aidon avioliiton esitystä vastaan :D
Katkaisuhoitoa siis varmaan.
Ja todellinen syy varmaan se, että tuota valiokuntaa johtaa persu.

- - -

Tässä jo parin vuodenkin takaa tosi kauniita ja komeita avioliittokuvia, joissa ainakin toinen avioparista hindu

http://thebigfatindianwedding.com/2014/10-lovely-desi-lgbt-weddings-in-honor-of-national-pride-month

http://thebigfatindianwedding.com/2015/10-more-lovely-desi-lgbt-weddings-in-honor-of-national-pride-month


hindu & juutalais nasparin avioliittohäissä yhdisteltiin aidon kivasti hindujen ja juutalaisten avioliittoseremoniaperinteitä

http://67.media.tumblr.com/51f5a5212179f5686d746b7c88369596/tumblr_n7jewtyyQ91rwo8o4o5_1280.jpg

http://thebigfatjewishwedding.com/wp-content/uploads/sites/3/2014/06/Beautiful-Hindu-Jewish-Lesbian-Wedding-M2-Photography-55.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d2/5b/41/d25b41f358080acf25a136d88e11d808.jpg

http://m2-photography.net/wp-content/uploads/2012/04/Trust-wedding-ca-442.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d1/3e/f9/d13ef96711777bf59c8472b337ad78ef.jpg


Tärkeintä on Rakkaus

http://cdn2.thebigfatindianwedding.com/2015/04/south-indian-same-sex-gay-wedding-motion8films-13.jpg

ja kun he Rakastelevat ja Rakastavat, jumalatkin vaietkoot!
"kautta rantain" avioliittoon, deittailuun, rasismiin liittyen 7 vuoden takaa tälläinen tutkimus (Yhdysvalloista) siitä, miten innokkaasti eri ihonväri-ryhmiin kuuluvat vastaavat toisten ryhmien lähettämiin viesteihin ja tutkimuksessa ovat mukana myös homot ja lesbot, vertailtuna heteroitten käyttäytymiseen

https://blog.okcupid.com/index.php/your-race-affects-whether-people-write-you-back/

Tuolla kaavioissa siis (ymmärtääkseni) viestin lähettäjä vasemmalla riveinä ja viestin vastaanottaja/vastaaja ylhäällä sarakkeina ja tietona taulukossa, miten suuri prosenttiosuus vastaa vieteihin (Yhdysvalloissa). Vihreät rudut kertovat keskimääräistä aktiivisempaa vastausintoa ja puna-keltaiset keskimääräistä nuivempaa vastausinnokkuutta. Tutkimuksessa käy ilmi että mustien miesten viesteihin vastataan selvästi vähemmän, joskaan lesbot eivät karsasta mustia naisia mitenkään erityisesti.

Sekä homot että lesbot vastaavat innokkaimmin Lähi-idän ihmisten viesteihin.
Noh, taidan tietää miksi.
Minusta ministeriön vastaus on aivan järkeenkäypä.
Elämme ainakin toistaiseksi demokratiassa, jossa kuunnellaan niitä tahoja joilla on mielestään jotain sanottavaa, eikä mitään mielipidettä jätetä kuulematta sen vuoksi, että sitä pidetään typeränä. Vasta virallisen kuulemisen jälkeen arvioidaan, antaako mielipide aihetta toimenpiteisiin.
Hauskaa on iltasanomien uutinen jossa käytetty asiaankuuluvia merkkejä ennen ja jälkeen sanojen, nimittäin " " :D
Tiedoksi lakivaliokunnasta

Lakivaliokunnan tämänpäiväisen (23.9.) kokouspöytäkirjan mukaan valiokunta päätti ryhtyä käsittelemään Aa-seurakunnan aloitetta, kohta 4:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja/Sivut/LaVP_60+2016.aspx

Seuraavassa kokouksessa tiistaina 27.9. on tarkoitus päättää julkiseen kuulemisiin kutsuttavista asiantuntijoista:
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valiokunnat/lakivaliokunta/Sivut/default.aspx
Tanuksen ”tietämystä”, nro 1432

Kd:n varapuheenjohtaja Sari Tanus, joka on tullut tunnetuksi laaja-alaisesta tietämättömyydestään ja vaikealaatuisesta uskontopohjaisesta homo-ongelmaisuudestaan, on taas tänään paljastanut, mitä foliohatun alla on muhinut:
– Olisi tärkeää, että avioliiton säilyttämisellä miehen ja naisen välisenä säilyisi samalla äidin ja isän mahdollisuus saada perheenlisäys ja elää yhdessä. Tätä erillisyyttä ei ole mielestäni ymmärretty.
http://www.kdlehti.fi/2016/09/24/avioliitto-pitaa-sailyttaa-miehen-naisen-valisena-sari-tanus-perustelee-radiohaastattelussa/
Pj Sari Essayah on myös oirehtinut. Pääasia että pitävät kd:n kannatuksen alhaalla.
----
Aa-seurakunnan ”upea syysjuhla” on juuri alkanut Helsingissä. Paikalla on ilmeisesti myös Paholaisen Asianajaja ( http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2016/08/ostin-lipun-syysjuhlaan.html ), joka lupasi raportoida kekkereistä.
aaaaaaa kulkue oli menestys, kaikki 70 henkeä oli aiheuttamassa hämminkiä. Varmaan harmitti kun joutuivat sivukatuja talsimaan kun joku pikku 15000 hengen kulkue vähän muutti reittiä... :D
KD:n kansanedustaja Sari Tanus oli hivenen nyreissään, kun rasismin vastainen mielenosoitus sillä tavoin häiritsi Aito avioliitto ry:n Tärkeää päivää. Tanus aikoo vaatia poliisilta selvitystä siitä, miksi Aito avioliitto ry:n tilaisuutta kohdeltiin kaltoin. http://ranneliike.net/teema/miltei-sata-henkea-osoitti-helsingissa-mielta-samaa-sukupuolta-olevien-avioliitto-oikeutta-vastaan?aid=12581

PS. Vaeltaja2006 laski, että Aito avioliitto -tapahtumassa oli mukana 98 henkeä.
70 tai 100 on käytännössä sama asia. Niin kuin on 700 tai 1 000. Tai 7 000 tai 10 000.

Itse olin laskevinani n. 70 henkilöä itse kulkueessa ja 90+ Kansalaistorilla.
Hatunnosto vaan kaikille AA:n mielenosoituksessa mukana olleille! Oikean asian puolesta ovat liikkeellä. Toivottavasti tosiaan mielenosoitukset jatkuvat sukupuolineutraalin avioliittolain voimaanastumisen jälkeenkin ja liike kasvaisi kansanliikkeeksi, kuten Ranskassa. Voihan olla, että sukupuolineutraalin avioliiton aika jää loppupeleissä hyvin lyhyeksi - eikä tietenkään ole poissuljettu sekään mahdollisuus, että sitä ei koskaan edes tule. Aika voi muuttua yllättäen. Lineaarisestihan historia ei koskaan kulje, vaan yllättävät suunnanmuutokset seuraavat toisiaan. Kun heiluri on mennyt ääriasentoonsa, se tulee sieltä ennen pitkää takaisin toiseen suuntaan.
äärimieliset kristityt eivät Meksikossakaan välitä lasten edusta, vaan siellä katolinen kirkko antoi täyden synninpäästön papille, joka raiskasi 30 nuorta 5-10-vuotiasta tyttöä ja papilla on hiv. Kirkko julisti ettei pappi ole tehnyt mitään väärää.

http://dailym.ai/2cXvViB

Mutta mitäs pienistä, pienistä tytöistäkään, noissa piireissä.


Ranskassa ja Suomessakinhan aito avioliitto -uskovaisporukka ajaa sitä, että avioliiton varastaminen muka vain ääriuskovaisten omaksi, ei muka olisi synti, ei muka vastoin älä varasta -käskyä.
Jochanan, kansanliike, kuten Ranskassa?

Mitkä ovat suurimmat mielenosoitukset Ranskassa spn-avioliittoa vastaan viimeisen n. vuoden aikana? Siis mielenosoitukset 26.9.2015-25.9.2016. Vai onko "kansanliike" tyrehtynyt sielläkin?
Tuo aa liittyy siihenkin, miten Suomessakin yritetään levittää Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeellä toitotettua kreationismi-"tiedettä", "christian science", jota mainostetaan radio deissä ja tv7-taivashumpuukikanavalla, patmos-pakanajärjestön lisäksi.

Yhdysvaltalaiset ovat panneet asian merkille http://www.scientificamerican.com/article/eurocreationism/

Se jopa kääntää suomeksi kristillistä luomisuskomus-julkaisua, joka yrittää nurinkurisesti humpuuki-mukatieteellä todistaa raamatullisia uskomuksia, muka älykästä jumalaista suunnitteua ja raamatulisen mukatieteellisyyttä.

Esimerkki tuosta on kyseisessä julkaisussa artikkeli "Mikä aiheutti jääkauden". Tiedeasiantuntijana pidetään Michael Oardia, jota kuulemma "pidetään yleisesti asiantuntijana luomisaiheisissa jääkautta koskevissa kysymyksissä".

https://luominen.fi/mika-aiheutti-jaakauden

Pläräsin tuota julkaisua läpi, mutta siellä ei tiede ulotu lainkaan olennaiseen, eli siihen, mikä loi sen jumalan? Vai muodostuiko se tyhjästä? ... mikä toki tarkoittaisi sitä että muukin on voinut muodostua tyhjästä, eikä lainkaan "jumalaisen älykkäästä suunnittelusta".

Suomessa tuon "kreationismi-tieteen" asian tiimoilta mm. saarnaaja Jimmy Huhtala on varsin huolestuttava tapaus.
Hän tosin on harrastanut tälläistäkin älykästä suunnittelua http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001017796.html

Vai mitä "jahve on suuri" Jochanan?
Jochanan; Aito avioliitto -seurakunnan osalta heiluri käväisi ääriasennossaan aloitteen nimenkeruun aikana. Muutama tuhat (vai oliko paremminkin satoja) fanaattisella vimmalla nimiä kerännyttä veivät toiminnan niin lähelle kansanliikettä kuin se voi päästä. Tuo poppoo toki teki hartiavoimin töitä saadakseen nimet kasaan, mutta spontaanisti taas mukaan ei laajemmin lähdetty. ( http://ranneliike.net/teema/aloitteiden-kannatus-vahvistaa-kyselyjen-kertomaa-aito-avioliitto-ei-synnyttanyt-kansanliiketta?aid=12004 )
Mikä mahtaa olla tuo nimimerkin Jochanan haikailema historiallinen suunnanmuutos, joka kääntäisi suomalaisten enemmistön kannattamaan seksuaalivähemmistöjen työntämistä takaisin yhteiskunnan marginaaliin?
Rauhanomaisesti kehittyvässä itsenäisessä valtiossa tuollaista muutosta ei tapahdu,ei Suomessa sen paremmin kuin muuallakaan sivistyneessä maailmassa. Toinen asia tietysti on, jos meillä valtaa alkavatkin syystä tai toisesta käyttää esimerkiksi erään suuren naapurimaamme johtohahmot ja suomalaisten mielipidettä ei enää kysytä. Siinä tosin menisi pesuveden mukana monta muutakin lasta, mutta todennäköisesti nimimerkki Jochanan pitäisi tätä ratkaisua kuitenkin kokonaisuuden kannalta parhaana lopullisena ratkaisuna?
Nimimerkki human: luuletko, että kukaan kristitty viitsii alentua keskusteluun kanssasi, kun jatkuvasti kirjoitat kristityistä halventavasti? Sinua selkeästi kristinuskon asiat kiinnostavat, sen voi jokainen päätellä viestiesi perusteella, mutta jos tarkoituksesi ei ole vain pilkata vaan myös ihan oikeasti keskustella (jotain, mitä kysymyksistäsi voisi näin nopeasti päätellä), niin opettele kirjoittamaan nätisti. Minulle ei tuota ongelmia keskustella kaltaistesi kanssa, mutta en keskustele henkilön kanssa, joka pilkkaa kristinuskoa.

Kun sinulle ei varmaan Raamattu elämänohjeeksi kelpaa, niin salli minun ehdottaa sinulle Dale Carnegien kirjaa "Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?" (1937). Tämä kuuluisa amerikkalainen ihmissuhde-, elämäntaito- ja esiintymistaitojen kouluttaja sanoi jo ammoin, että JOS HALUAT KERÄTÄ HUNAJAA, ÄLÄ POTKAISE KUMOON MEHILÄISPESÄÄ. Sinun kannattaisi muistaa tämä perusohje kristittyjen kanssa keskustellessasi.

JAMPPA: Kansanliike ei ole tyrehtynyt Ranskassa, mutta Ranskalle on tullut uusia murheita: terrorismi. Isot mielenosoitukset ovat siksi jääneet.

smo: heiluri on nyt ääriasennossaan, kun länsimainen yhteiskunta on luopunut perustastaan, miehen ja naisen välisestä avioliitosta ja perheestä. Tämän huonommaksi eivät asiat voi enää mennä, vaan seurakukset alkavat pian näkymään ja tuntumaan, ja sitten halutaan taas palata siihen, mikä tiedetään oikeaksi, hyväksi ja toimivaksi. Kristinusko on aina tehnyt comebackin jouduttuaan ahtaalle. Jos ei muuta, niin itse Jeesus tulee takaisin. Kristinusko joka tapauksessa voittaa. Se on voittanut siitä asti, kun se syntyi.

Public eye: suunnanmuutos voi olla mikä vaan shokki tai kriisi, mikä saa ihmiset jälleen ajattelemaan yhteiskunnan parasta. En toivo Venäjän interventiota, mutta sitä(kään) ei voi sulkea pois. Se on kuitenkin päivänselvää, että rauhanomainen elämä ei tule jatkumaan loputtomiin. Jo nyt olemme vähemmän rauhallisissa ajoissa kuin pari vuotta sitten. Levottomat ajat tulevat ennemmin tai myöhemmin. Silloin homojen hyvinvointi ei paljon enää vaakakupissa paina, vaan asialistalle tulee tärkeämpiä juttuja.
Kiitos rehellisestä vastauksesta, Jochanan. Se antoi varsin selkeäsanaisen kuvan siitä, millaisen kristillisyyden kanssa tässä ollaan tekemisissä.
Homot ja muut hlbti-vähemmistöihin kuuluvat eivät ole uhka länsimaiselle (tai muullekaan) yhteiskunnalle. Perhettä tai/ja vakaata aviosuhdetta haluavat seksuaalivähemmistöön kuuluvat käyvät osaksi yhteiskunnan parasta mitä parhaiten, vaikka Aito avioliitto -seurakunta yrittääkin pelotella ja syöttää käsitystä hlbti-vähemmistöistä uhkana.

Jochanan, olitko muuten mukana tuossa lauantaisessa Aito avioliitto -seurakunnan mielenosoituksessa? Olisit ainakin sopinut poppoon jatkoksi hyvin... :)
Jos tuntisit minut henkilökohtaisesti, smo, et sanoisi noin, koska en sovi tuon poppoon perään ;) Mä olen nääs sen verran tasokas jätkä, että katson tarkkaan, missä porukassa liikun - mielenosoituksista puhumattakaan! ;)

Sitä paitsi olen jo toisaalla muistaakseni vihjannut siihen suuntaan, etten jaa AA-jengin tavoitteita kaikilta osin. Minä uskon demokratiaan. Jos eduskunta on jonkin lain hyväksynyt, niin minä hyväksyn sen. Uskon myös Jumalan sanaan. Jos jokin asia on siellä ennustettu, en rypiköi vastaan. Kaikki tapahtuu juuri niin kuin Jumala on säätänyt ja niin kuin on kirjoitettu. Olen AA-jengin kanssa samaa mieltä siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja siksi symppaan heitä. Poliittisesti he ovat täysin epäonnistuneet. Ensinnäkin he heräsivät aivan liian myöhään - vasta sen jälkeen kun eduskunta oli lain jo hyväksynyt. Toki kansalaisaloitteita voi aina kerätä, mutta kovin moni kristitty ei heidän tavoitteeseen enää jaksanut uskoa. Minäkään en nimeäni heidän paperiinsa pistänyt.

Public eye: hienoa, jos on tullut selväksi, että edustan klassista, raamatullista kristinuskoa. Mikään liberaalikristitty en tosiaankaan ole. Ei kai tässä ollut minään epäselvää?
Niin, Jochanan,
"kristilisyytesi" määritelmä on omasi, eikä muuta havaintoani siitä, minkä sortin kristitystä tässä tapauksessa on kyse.
Miksi täällä on keskustelu raamatullisen "Aito Avioliitto"-porukan toiminnasta, jos heidän uskomuksensa pohjana olevaa raamattua, raamatullista "aito avioliitto" -uskomusta ei saa sitten kritisoida? Miksi raamatullisen aiheen keskustelu sallitaan, mutta ei sen raamatullisuuden arvostelua?

Miksi persujen arvostelukeskustelu sallitaan, eikä ajatella miten persunuoret siitä "kärsivät"? Itse tosin en ole persu, enkä myöskään ristiriitaiinen.
Lakivaliokunnan tämänpäiväisen (28.9.) pöytäkirjan mukaan valiokunta jatkoi edelleen keskustelua julkiseen kuulemiseen kutsuttavista asiantuntijoista:
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valiokunnat/lakivaliokunta/Sivut/default.aspx
Ensi viikolla aloitetta ei näköjään käsitellä lainkaan:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousSuunnitelma/Sivut/EDK-2016-AK-39867.aspx

Pikkulinnut (peukaloiset?) lauloivat, että Mika Niikko (ps) olisi sanonut, että lakivaliokunta kiistelee siitä, jatketaanko Aa-seurakunnan aloitteen käsittelyä. Enemmistö olisi ilmeisesti sillä kannalla, että aloitteesta ei laadittaisi mietintöä, mikä tarkoittaisi aloitteen raukeamista eli se ei tulisi eduskunnan suuren salin äänestykseen lainkaan. Saas nähdä.
Minusta mietintö olisi hyvä laatia ja päästää kansanedustajat vielä kerran asian kimppuun - lähinnä että asia saa arvoisensa hautauksen. Toisaalta eduskunnalla on muutakin tekemistä. Lisäksi Aito avioliitto -aloite on perustuslain hengen vastainen, koska se kaventaa ihmisten yhdenvertaisuutta.
Olen samaa mieltä, että olisi hyvä, jos aloite etenisi eduskunnan äänestykseen. Se olisi tavallaan lopullinen sinetti. Lisäksi selviäisi, ketkä kansanedustajat vastustavat sateenkaarikansalaisten ihmis- ja kansalaisoikeuksia viimeiseen saakka eli haluavat ehdottomasti pitää osan suomalaisista toisen luokan kansalaisina.
Koska asiantuntijoita on kuultu vuosien varrella aivan tarpeeksi, lakivaliokunta voisi ensi viikolla kirjoittaa mietinnön, josta suuri sali äänestäisi. Lakivaliokunnassa on 17 jäsentä, joista uusimman selvityksen mukaan 14 vastustaa Aa-seurakunnan aloitetta.
------
10 vuoden vääntö
Joulukuussa tulee 10 vuotta siitä, kun kansanedustaja Oras Tynkkynen 19.12.2006 jätti ensimmäisen aloitteensa ”Laki rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain kumoamisesta ja avioliittolain muuttamisesta”:
http://www.orastynkkynen.fi/?p=51
Koska aloite raukesi, Tynkkynen jätti 2.4.2009 päivitetyn version, joka hautautui valiokuntaan:
http://www.orastynkkynen.fi/?p=650
Tynkkynen kirjoitti kesäkuussa 2009 tasa-arvoisesta avioliittolaista, että ”uskon sen voivan toteutua seuraavien 4-8 vuoden sisällä”. Lisää aloitteita, useita eduskunta- ja valiokuntakäsittelyjä ja paljon muuta tarvittiin ennen kuin päästiin nykyiseen tilanteeseen.
------
Lisäys
Tahdon2013:n facebook-sivu toimii edelleen:
https://www.facebook.com/tahdon13/
Lakivaliokunta
päättää huomisessa (5.10.) kokouksessaan julkiseen kuulemiseen kutsuttavista asiantuntijoista eli taas marssitetaan paikalle puolimatkoja puhumaan pehmeitä:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousSuunnitelma/Sivut/EDK-2016-AK-39867.aspx
------
Tätä ei välttämättä kannata lukea, mutta tiedoksi, että Arto J. on jälleen käyttänyt näppäimistöä sorvaillen mm., että "äidin väärentäminen on jälleen yksi vihervasemmistolaisen ideologian tuotos ja taustalla aloitteessa on SETAsta tuttuja nimiä. Moni kysyykin, voiko ihmisen poliittinen hulluus mennä enää suuremmaksi kun äidin käsitekin halutaan vääristää lainsäädännössä..."
http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223831-vihervasemmistolaisia-aatteita-vaaristakaamme-aidin-kasite
AA-uskomuskerho haluaa taistella jessen sanoja vastaan: Tärkeintähän on rakkaus ja ilman sitä vuoria siirtäväkään usko ei ole yhtään mitään.

Sen sijaan muut uskonnot ovat älynneet hyvän päälle.

Ainakin islamilaisilta ja juutalaisilta seurakunnilta voinee meilläkin odottaa tulevan avioliittoon vihkimisiä myös naisparien tai miesparien osalta, sillä ainakin naapuri-Ruotsissa nuo kaksi ovat jo kantaneet kortensa kekoon yhteiseen avio-onnen vihkimiseen, kuten useissa muissakin maissa, joissa yhdenvertainen perinteisen sukupuolineutraali avioliitto on saatettu jälleen voimaan. Myös muut uskontokunnat, kuten esim. hindut ova vihkineet naispareja tai miespareja myös ja juutalaisten, muslimien, kristittyjenkin yhdistelmähäitä on ollut maailmalla jo paljon naisparien tai miesparienkin häissä, yhdenvertaisen avioliito käyttöön palauttaneissa maissa.

Kanadassa, jossa yhdenvertainen avioliitto on ollut jälleen jo yli 10 vuotta, vuodesta 2005 lähtien (Kanadan intiaanikansoillahan yhdenvertainen avioliitto oli traditio jo aiemmin), vietettiin hindu-intialais-mies Rashin ja englantilaisperäisen Danin häitä 2011 näin mukavaan ja koskettavaan henkeen, rakkauden kulttuurien yhteen hiileen puhaltaen:

https://www.youtube.com/watch?v=pENWIXylPFc

ja heidän avioliittonsa taustatapahtumat ovat samalla myös esimerkillinen kertomut vanhempien rakkaudesta lastaan kohtaan, sillä kun intialaistaustainen Rishi Agarwal "tuli ulos" vanhemmilleen 2004, olivat vanhemmat ensin hämmentyneitä, mutta hetikohta sen jälkeen he alkoivat hakea tietoa homorakkaudesta ... ja sitten 2011 järjestivät pojalleen perinteiset homo-häät : )

"When Rishi met his partner Daniel Langdon in 2011 and decided to get married, his parents threw him the big fat Hindu wedding of his dreams." Ja häissä olivat toki mukana Danielinkin vanhemmat, suku ja ystävät, omalla hääjuhlapanoksellaan.

http://metro.co.uk/2016/06/01/these-traditional-indian-parents-threw-their-son-a-big-gay-hindu-wedding-5916929/
Human.
Mistä sie noita faktojasi haet?
Kanadassa tasa-arvoinen avioliittolaki on olllut voimassa vasta nykyisen pääministerin nimittämisestä lähtien. Samoin kuin muuten kannabiksen laillisuus.
Siis tämän Justinin ansiosta.
Edellinen