• Gayndalf

Kun kaikki menee metsään

Niin mene sinäkin! Tässäpä elämänohjetta kerrakseen. Oletpa citybirdy tai omassa metsikössäsi asustava (muita välimuotojahan ei ole), niin mene sinne metsään ja pysy siellä. Tämä kannattaa tehdä varsinkin silloin, kun asiat oikeasti menee päin metsää.

Luonnossa asiat saa vähän erilaiset mittasuhteet. Yleensähän homma menee niin, että ne omat asiat ovat ylivoimaisesti niitä vaikeimpia, eikös juu? Kenenkään sukkaan ei tule yhtä suurta reikää, eikä kukaan muu koskaan joudu yhtä märkään vesisateeseen. Jep jep, tuttu tilanne.

Kun astut keskellä metsää tai hipsit vaikka merenrannalle, niin tunnetkin itsesi aika pieneksi puluksi tämän kaiken keskellä. Ehkäpä ensi kertaa pitkästä aikaa on myös aikaa olla hiljaa ja ajatella. Kuunnella niitä omia ajatuksia (lue kakofoniaa).

Koeta olla huomioimatta puhelimen äänimerkkejä. Maailma ei tuhoudu, jos viestiin ei heti vastaa. Ei se tuhoutunut ennen älypuhelimia, eikä nytkään. Sori vaan.

Kuuntele niitä luonnon ääniä. Mietipä sitä livertelevää lintua, jolla on kesäisin tolkuton puheripuli. Se koettaa joka päivä saada pysymään muksunsa hengissä ilman päivähoitoa, saati lähellä olevia isovanhempia. Lomaosake on pirun kaukana ja keväällä, kun se palaa takaisin, niin saattaa jäätyä koivistaan kiinni lätäkköön. Vieläkö reikä sukassa kaataa maailman?

Luonnolla on paljon muutakin sanottavaa, kuten itikat. Itikat muistuttavat meitä ärsyttävistä sukulaisista, mutta niistä ei tarvitse välittää, sillä yleensä ne häipyvät yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Paitsi jos eivät pääse luikahtamaan autoon sisälle. Tämä toki pätee myös muihinkin verenimijöihin, ilkeistä opiskelukavereista aina pahansuopiin työkavereihin. Naapureista, huonoista kavereista ja muista mutrunaamoista puhumattakaan. Tarkoituksella en maininnut niitä entisiä kumppaneita, sillä nehän on liiskattu ikkunaan jo ajat päiviä sitten. Eikä tämä sitä paitsi ole mikään Carrie Bradshawn blogi.

Mene siis ulos hyvä ihminen. Tunne sade iholla. Aurinko käsillä. Tuuli kasvoilla. Anna luonnon oman musiikin nollata viimeisimmät listahitit ja hoilotukset. Ulos siitä! Mars mars!

Jos et usko, niin: https://yle.fi/uutiset/3-9548399