Vain (homon) elämää

Näytetään bloggaukset heinäkuulta 2017.

Ihastumisen ihanuus ja kamaluus

Olipa tässä kerran tavallinen perjantai. Kävin ostamassa vauhdikkaan työviikon päätteeksi pullon olutta ja jotakin kokattavaa. Luvassa pitkästä aikaa ei mitään ihmeempää. Ilta kotona. Sopii minulle.

Istun sohvalla ja yritän etsiä televisiosta jotakin katsottavaa, kun puhelin muistuttaa saapuneesta viestistä. Illanistujaiset tiedossa. Tule, tule! Ja minähän tulen!

Kaverin luona on myös muutama muu itselle aiemmin tuntematon kaveri ja ilta sujuu puheensorinan ja naurun melskeessä. Osa kaataa kurkusta oluen tapaisia juttuja ja taitaa pari viskiäkin hujahtaa jossakin välissä. Itse tökötän vesilasi kädessä, kun päätin olla liikenteessä autolla, ja se ei menoa haittaa yhtään. Paikalla on myös yksi komea nuori mies, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Fiksu ja filmaattinen, ja sellainen jalat maassa -tyyppi, tiedättehän. Jos kävelisi kaupungilla vastaan, niin ei siitä päälle päin uskoisi, että on vähemmistön edustaja, niin kuin ei monesta meistä muustakaan. Minä kyllä huomaisin ja menisin varmaan makaamaan kadulla sen eteen ihan vain esteeksi. Hei, kaikkea pitää yrittää!

Ja mitä tapahtuu. Olen ihan fiksua ja hauskaa seuraa (kaverit on kertoneet, ja äiti), mutta koko illan saan suusta aivan jotakin ihme juttuja. Pahinta tässä on se, että sama hoopoilu jatkuu vielä seuraavana päivänä, kun lähdettiin porukalla hoitamaan osan krapulaa. Mitä enemmän yritin, sitä pahemmaksi koko homma meni. Tsiisus. Mitä tämä tällainen on?!!

Se siitä valloittavasta ja hauskasta persoonasta, ja näin miten "hurmaus" yritykseni valui kaivoon, kuin viini omaan suuhuni. Ehkä se seura siinä ympärilläkin sotki kuviota ja varmasti juttutuokio kahden kesken olisi antanut itsestäkin hieman toisenlaisen kuvan.

Mutta miten pienestä se voi olla kiinni.

Pahinta tästä tekee vielä sen, että tämä kaveri asuu toisella puolella Suomea ja koko kuvio olisi siis tuhoon tuomittu. En nimittäin ainakaan itse usko pidemmällä tähtäimellä kaukosuhteen onnistumiseen.

Ehkäpä vielä tapaamme, kun tähdet ovat suotuisassa asennossa ja kun viiniä saa ruokakaupasta Suomessakin.

Onhan se ihastuminen aivan mahtava tunne. Sydämen läpätystä ja jatkuvaa hymyä suupielillä.

Vaikka aionkin pysyä sinkkuna toistaiseksi, oli tällainen yllättävä sydämen läpätys ja sukkien pyöriminen jaloissa aivan tervetullut juttu. Siellä se sydän todistettavasti edelleenkin sykkii!


Homo ja lapset

Aiemmassa postauksessa kirjoitin pysyväni sinkkuna. Älä hätäänny. En ole pariutumassa.

Saakohan tätä sanoa ääneen. No en ainakaan voisi sanoa sitä kavereilleni joilla on lapsia, tai ainakin se olisi vaikeaa. Jep, olen homo ja rakastan lapsia. Niissä on sitä elämän riemua ja iloa, mikä meiltä aikuisilta puuttuu. Kattilasta voi tehdä hetkessä avaruuskypärän ja pomppia voi missä vaan ja milloin vaan.

Mutta siihen sanomiseen. Mikä haikeus aina iskeekään, kun käyn tuttujen luona, jotka ovat joko minun ikäisiä tai nuorempia. Siellä ne syövät yhdessä iltapalaa ja katsovat Avaraa luontoa. Joka kerta, kun ajan yksin kotiin, itken. Mietin miksi minun pitää elää yksin, kun haluaisin juuri sitä elämää oman perheen kanssa. Rapsutella pihaa. Ajaa nurtsia. Lähteä autoretkelle tai lähipuistoon keinumaan ja tekemään hiekkakakkuja tai syödä yhdessä sitä iltapalaa.

Tiedän, tiedän. Ei pidä vertailla omaa elämää toisiin. Ja olen hirmuisen onnellinen kaikkien kavereitteni puolesta. Jokaisen häissäkin olen tirauttanut salaa muutaman onnenkyyneleen, sillä eihän mies voi itkeä.

Toisinaan inhoan koko tätä tapaa ajatella, ja että mistä se tämä koko perhekeskeinen tapa ajatella tulee. Äidinmaidosta? Naapurin Kertulta? Vai Sepolta?

En toisaalta enää tiedä haluanko lapsia. Siinä hommassa pitäisi olla mukana kumppani, joka jakaisi arkea. Se onkin kokonaan toinen tarina se.

Toiset ne osaa tehdä olon kurjemmaksikin, ehkä osin tietämättään, mutta osin tarkoituksella. "Ei elämästä tiedä mitään, jos ei ole lapsia" -mantra on kuultu pariin otteeseen. Tämän lausahduksen kertoneen ladyn kanssa en tosin enää ole juurikaan tekemisissä, kun en taida sopia hänen uudistuuneeseen maailmankuvaansa. Omapahan on menetyksensä. :D

Olenpa joskus saanut pitkiä katseita, kun olen kertonut avoimesti pitäväni lapsista. Pari kertaa minulle on sanottukin, etten saisi asiasta puhua ääneen, että "Tiedät varmaan mitä ihmiset ajattelevat homoista ja lapsista?" Olen aina sanonut, että "Niin mitä sitten? Enemmän tuo sanomasi kertoo sinusta itsestäsi."

Elän nyt elämää yksin, mutta ajattelen niin, että vietän aikaani auttaen kavereita, ystäviä ja niiden lapsia. Ne kaikki ovat minulle perhettä, myös silloin jos joskus saan ihan omankin perheen.

Näihin lapsellisiin aatoksiin.


Tylsää? Pari tv-tärppiä

Pikaisesti on pakko suositella SKAMia ja muutamaa muutakin sarjaa.

Te jotka ette mahdottomasta hehkutuksesta huolimatta ole tutustuneet tarkemmin SKAMiin, niin SKAM on nuorille suunnattu sarja, mutta voi kuulkaa, kyllä sitä meidän entistenkin nuorten on hyvä katsoa ja muistella erittäin hyvin kuvattua ja käsikirjoitettua liikkuvaa kuvaa nuoruuden päivistä. Jos et ole katsonut, niin hopi hopi Yle Areenaan. http://areena.yle.fi/1-3666602

Tämä Norjassa kuvattu sarja oli globaali menestys, eikä ihme! Kyllä norjalaiset osaa!

Ja pysytäänpä Areenan parissa. Kaapista ulos on useampi osainen dokumenttipläjäys, jossa seurataan norjalaisten nuorten kaapin raottelua. Uusia jaksoja tulee joka torstai, ja löydät ne täältä http://areena.yle.fi/1-3821235

Sitten minun uuteen ihastukseen. Jos HBO on sinulle kirosana, niin ei enää. Mikäli haluat tihrustaa hyvää homosarjaa (2 kautta + leffa), niin suosittelen The Lookingia. Taisi pyörähtää Suomenkin kanavilla taannoin. Jos missasit ja omistat HBO Nordicin, niin löydät sen sieltä. Itsehän katson tätä jo kolmatta kertaa ja tilasin sarjan+leffan blue-raynakin. Ja slurps, Russell Tovey. <3

Lisää sarjasta HBO:n sivuilta osoitteesta http://www.hbo.com/looking
Enjoy!

Ja hei! Jos teillä on tiedossa hyviä sarjoja missä liikutaan vähemmistöpiireissä, niin vinkatkaapa kiitos! Jaettu ilo, on jaettu kilo!


Mitä tässä tapahtui?

Hyvänen aika. Avasin blogin viime vuonna. VIIME VUONNA. Ja nyt vasta saan aikaiseksi kirjoittaa toisen raapustuksen. Noh. Ensinnäkin pahoittelut. Tästä piti alkaa tulla viikoittainen tapa. Ehkä jopa päivittäinen. Lupaan kunnostautua. *pörhistää rintaa*

Tänä aikana on tullut tehtyä aikamoista matkaa itseensä. Tiedättekö miten vaikeaa on opetella olemaan yksin? Niinpä. Huhuu?? Välillä tuntuu, että ajatukset omassa pääkopassa suorastaan huutaa, mutta kaikkeen tottuu. Itseensäkin.

Tässä olen siis tehnyt matkaa omaan itseeni, myös junalla ja autolla. Kerran lentokoneella ja ai niin, laivallakin. Kaikkea sitä ihminen ehtii.

On paljon muutakin tullut tehtyä. Mietittyä sitä, miksi kaikilla on niin hoppu uuteen suhteeseen. Itse aion nyt katsoa ensin, että kuka minä olen. En halua juosta uuteen suhteeseen ja kadottaa taas itseäni tai epätoivon vimmalla yrittää täyttää sitä tyhjiötä mikä edellisestä aina jää.

Moni pitää minua tämän takia outona. Juu ei sitä kuulkaa homomies saisi olla sinkkuna tai ainakin pitäisi käydä homobaarissa ja jörniä kaikkea mikä liikkuu. Klisee, klisee ja klisee sanon minä. Nautin alkoholista ja sen mausta juu, mutta en tarvitse sitä turruttamaan sitä ettenkö osaisi olla myös itsekseni. Tässä on kuulkaa oppinut monta asiaa itsestä ja muista.

Nauroin muuten omalle nimimerkilleni "Gayndalf". Tsiisus. :D Mielikuva "muka hauskasta" liian nörtähtävästä kaverista on väistämätön. Sori nörtit. En tarkoittanut pahalla. Olen sitä vähän itsekin. *vulcan-tervehdys* (Piti googlettaa ensimmäinen scifi-klassikko mikä tuli mieleen - Star Trek ja klingonit. Siitä tämä. Yrittäkää ymmärtää.)

Mutta siitä nimimerkistä. Olen aina digannut viisaista ja elämää kokeneista hahmoista, ovatpa ne sitten naisia tai miehiä. Yleensä Morgan Freeman möreine äänineen, tai Batmanin butlerinakin toiminut Michael Caine, tai sitten tämä Gandalf, josta väänsin tämän iloisen vesselin Gayndalfin.

Ja lisää nippelitietoa. Gandalfia näytteli Ian McKellen. Ihastuttava vanha herrasmies. En tykkää ihan noin vanhoista miehistä, myönnettäköön, siis sillä tavalla. Vaikka tuleehan minustakin vielä sellainen.

Ehkä minustakin tulee samanlainen elämän ihmettelijä, joka tallustelee maailmaa itsekseen. Siltä tuntuu nyt. Liity mukaan matkaan, niin jaetaan itsenäisyyttämme tai kokemuksiamme. Itse pidän eniten naurusta.

Ensi kertaan!