Ulkomailla kotona

Kylläpäs aika tuntuu rientävän, tai sitten minä olen vain laiska, ja eiväthän nämä vaihtoehdot tietenkään toisiaankaan pois sulje =) Oli miten oli, edellisestä bloggauksesta on kulunut jo tovi. Vierailen kyllä sivuilla lähes päivittäin ja luen muiden juttuja, jostain syystä omat ajatuksen eivät vain eivät ole siirtyneen näppäimistön välityksellä muiden ihmeteltäväksi.

Reilussa puolessa vuodessa on tapahtunut, oikeastaan, ei kovinkaan paljoa... työpaikan vaihto, siinä kai se suurin. Kuulun nykyään kategoriaan "Angestellte" entisen "Arbeiterin" sijaan, kieltä osaamattomille voidaan todeta, että länsimaisen lokeroinnin mukaan ylöspäin on menty =)

Kevään aikana minusta hakemalla hakien etsittiin sairautta, ja loppujen lopuksi sitten löydettiinkin jotakin, ei kuitenkaan mitään kuoleman vakavaa(tämän lienee turha kommentti tässä vaiheessa). Huomenna on kuitenkin mentävä jo aamulla aikaisin laboratorioon, kontrollitarkoituksessa.

Terveydenhoitojärjestelmä on maassa huomattavasti parempi kuin Suomessa, terveyskeskuksia ei ole, vaan kaikki lääkärit ovat yksityisiä ja lääkärille pääsee samana päivänä. Valtio kustantaa kaiken, myös lääkkeet ovat ilmaisia.

Tämän etuuden saamiseksi on kuitenkin oltava töissä ja kartutteva verokassaa. Palkasta menee erilaisia vähennyksiä osapuilleen samanverran kuin Suomessa, joten Suomessa varmaan nuo täällä terveydenhoitoon ohjattavat rahat ohjataan johonkin muuhun.

Nyt on kuitenkin painuttava pehkuihin. Toivottavasti seuraava blogimerkintä tulee,ennen kuin seuraavat 8 kuukautta ovat vierähtäneet =)


Vuonna 2525

Olo on kummallinen.

Reilu viikon vapaa takana, ja huomen aamulla kello 3.30 olisi jaksettava herätä töihin. Aikaisissa aamuvuoroissa on se mukava puoli, että olen jo ennen kello 10 takaisin kotona, eli käytännössä on sitten koko päivä aina "vapaata" omille askareille =)

Olin eilen kullan kanssa parissakin eri homobaarissa. Valitettavasti paluumatkamme kotiin ei ollut mieluisin mahdollinen, vaan riitelimme aivan omiksi tarpeiksi. Onnistuin siis (taas) pahoittamaan hänen mielensä... No, kaikki on onneksi taas kunnossa. Hän nukkuu edelleen, liekö raukka tulossa kipeäksi....


Joulua...

Vaikka taustalla soikin komeasti Vesa-Matti Loirin upea joululevy, ja huomenna on joulu, en ole itse yhtään joulun tunnelmissa. Kodissamme ei ole juurikaan joulukoristeita, saatikka kuusta. Koska muutimme tähän vasta hiljattain, päätimme, että "remontin" takia emme tänne joulua rakenna. Ja huomenna lähdemme anopille kylään, jossa kuulemma on joulu viimeisen päälle, joten eiköhän se joulutunnelmakin sitten pikkuhiljaa tule =)

Huomenna on muuten meikäläiselle ensimmäinen kerta, kun tapaa poikaystäväni perheen... hieman on perhosia mahanpohjassa. Asiaa ei yhtään helpota se, että alueella, josta poikaystäväni on kotoisin, puhutaan kummallista murretta, ja saattaa olla etten ymmärrä siitä juuri sanaakaan. Ja tietenkään poikaystäväni äiti ei osaa sanaakaan englantia... =) Mutta eiköhän siitä jotenkin selvitä...

Poikaystäni on muuten kovin tykästynyt Rajattomien Joululevyyn, jota hän soitattaa juuri nyt toisessa huoneessa, kun itse yritän keltaisessa salissa kuunnella Veskua. Itse en Rajattomista pidä, vaan minusta heidän musiikkinsa on epäselvää mongerrusta, ja on käsittämätöntä, miten he onnistuvat pilaamaan monta kaunista joululaulua... =(

Tästäkin huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, toivotan kaikille rauhaisaa,mustaa, ja pimeää joulua =)


Perjantaita

Perjantai-aamu... viimeinen työpäivä ennen viiden päivän jouluvapaita.... siis jos on. Liike, jossa olen myyjänä töissä on avoinna myös jouluaattona, mutta alustavasti on luvattu, että maanantaina on vapaa.

Huoneen maalaus on viimeinkin valmis, eihän siihen mennytkään kuin 5 päivää... Pienessä asunnossamme on kolme huonetta, jotka kaikki ovat nyt eri värisiä: on lilaa, keltaista ja sitten sininen sali. Eikös Suomen Presidentilläkin ole keltainen sali? Tosin, hänen salinsa lienee vaativattomampi kuin minun.

Kohta pitäisi lähteä puolison kanssa kauppakeskukseen joululahjaostoksille. Tänä jouluna tapaan ensimmäistä kertaa "anoppini" ja se jännittää jo nyt..... ja mitä lahjaksi hänelle?

Kuten keski-Euroopassa lienee yleisimminkin tapana, ei täälläkään ole paljon suuria kauppakeskuksia, vaan pieniä putiikkeja suositaan enemmän. Itse kaipaan Suomesta juuri suuria kauppakeskittymiä, niissä on mielestäni paljon mukavampi asioida kun pienissä yksittäisissä liikkeissä...

Kaupungissa on asukkaita lähes 2 miljoonaa, joten luulisi, että tämä pystyisi elättämään pari suurempaakin kauppakoljatia...


Sisäänkirjaus

Heippa!

Muiden blogeja tullut täältä lueskeltua jo pidemmän aikaa ja ajattelin, että voisi olla ihan mukavaa ajankulua koettaa kirjoittaa jotakin omastakin elämästä.... saa sitten nähdä kauanko tätä innostusta riittää, toivottavasti edes hieman pidempään kuin parin palstan ajan =)

Tätä blogia pitää jossain päin Keski-Eurooppaa yhdessä oman kullan kanssa asuva miehenalku(todella säälittävää kutsua 27-vuotiasta MIESTÄ miehenaluksi ;) ). Se varmaan selviää sitten tarkemmin myöhemmin, missä sitä asutaan ja miksi tänne on aikoinaan lähdetty.... toki arvauksia saa heittää... oikeaan osunut palkitaan 8 markalla....