Ulkomailla kotona

Näytetään bloggaukset elokuulta 2008.

Kylläpäs aika tuntuu rientävän, tai sitten minä olen vain laiska, ja eiväthän nämä vaihtoehdot tietenkään toisiaankaan pois sulje =) Oli miten oli, edellisestä bloggauksesta on kulunut jo tovi. Vierailen kyllä sivuilla lähes päivittäin ja luen muiden juttuja, jostain syystä omat ajatuksen eivät vain eivät ole siirtyneen näppäimistön välityksellä muiden ihmeteltäväksi.

Reilussa puolessa vuodessa on tapahtunut, oikeastaan, ei kovinkaan paljoa... työpaikan vaihto, siinä kai se suurin. Kuulun nykyään kategoriaan "Angestellte" entisen "Arbeiterin" sijaan, kieltä osaamattomille voidaan todeta, että länsimaisen lokeroinnin mukaan ylöspäin on menty =)

Kevään aikana minusta hakemalla hakien etsittiin sairautta, ja loppujen lopuksi sitten löydettiinkin jotakin, ei kuitenkaan mitään kuoleman vakavaa(tämän lienee turha kommentti tässä vaiheessa). Huomenna on kuitenkin mentävä jo aamulla aikaisin laboratorioon, kontrollitarkoituksessa.

Terveydenhoitojärjestelmä on maassa huomattavasti parempi kuin Suomessa, terveyskeskuksia ei ole, vaan kaikki lääkärit ovat yksityisiä ja lääkärille pääsee samana päivänä. Valtio kustantaa kaiken, myös lääkkeet ovat ilmaisia.

Tämän etuuden saamiseksi on kuitenkin oltava töissä ja kartutteva verokassaa. Palkasta menee erilaisia vähennyksiä osapuilleen samanverran kuin Suomessa, joten Suomessa varmaan nuo täällä terveydenhoitoon ohjattavat rahat ohjataan johonkin muuhun.

Nyt on kuitenkin painuttava pehkuihin. Toivottavasti seuraava blogimerkintä tulee,ennen kuin seuraavat 8 kuukautta ovat vierähtäneet =)