Sinne, tänne ja takaisin

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2015.

Huilailua

Kotihuilia täsä ollu. Lukemista, värittämistä, musaa, telkkua ja Areenoita. Joskus huili on ihan paikallaan, varsinkin kun koko muu vuosi on ollut touhuamista.
Tänään telkusta taas På resande not. Kiva kiva.


Lähiöni on kotini

Heips! Oma kulta on liesussa (siis mualimalla), mutta tärskyt o jo sovittu. Kiva kiva. Nukuin pitkään ja sit hengasin perheporukalla.
Lähiöitä paljon parjataan, mut itte oon asunut samoilla seuduilla koko ikäni ja viihdyn täällä.
Moips.


Ainoa risteys, joka on kaupunki

Paikalliset ainakin tunnistavat otsikosta, mikä paikka on kyseessä.
No, kuitenkin siis aamu meni koneella pyöriessä. Sit luin Claes Anderssonin Valda dikter-teosta, mut rupes niin nukuttamaan, vaiks k.o kokoelma hyvä onkin, et pistin Anna Erikssonin Mana-levyn soimaan ja nukuin torkut. Sit meninkin moikkaamaan bestistäni naapurikaupunkiin ja tulin 2 h sitten takaisin kotti.
Toi on jotenkin niin camp toi Hottikset-sarja, et oli ihan must kattoo se tänäänkin. En minäkään aina jaksa pinnistellä, joskus on ihan hyvä juoda limukkaa ja syödä pasteijoita ja kattoa tosi-tv:tä.
Mä en erottele taidetta ja viihdettä. Tykkään siitä, mistä tykkään, vaiks se ei ois in, ja sen verran on jo ikääkin ja elämänkokemusta kyl kans, et eskapismi on välillä tosi bueno juttu, ihan niinku mandaloiden väritys. Itte kyl aloin väritellä niitä jo maaliskuussa ja sitä ennen väritin ihan tavallisia värityskirjoja.
Bestis ymmärsi mun identiteettipohdintoja.
Kiva päivä.


Alavireyttä

Aika tän syksyn osalta olla kestävyys loppu. Oon touhunnu koko vuoden tosi paljon, mut nyt siis tuli kuitenkin sellaista matalalentoa. Tänään oli pitkä ryhmäpäivä ja sit nukuin 3 h:n torkut.
Vinokinon ohjelmistotietoja kovasti odottelen, sen sijaan Setaan ei tee mieli mennä, ku ei siellä o ny mitään mua kiinnostavaa, enkä oikein muutakaan ylimääräistä nyt jaksa.
On kuitenkin edistystä se, että osaan huilata tuntematta siitä syyllisyyttä. Kiva olla kotosalla.
Nyt kyl alkaa vallan uusia sarjoja tai vanhojen sarjojen uusia tuotantokausia, kuten ny Roba viime viikolla. Tänään todennäköisesti sarjasta poistuu komisariota (vai mikä se esimiehen titteli ny o?) esittävä Aarni Kivinen eli se Salkkareiden lentäjä-perheenisä. K.o hahmo on sarjassa parisuhteessa miehen kanssa, mut on siitä muistaakseni kaapissa ihan täysin töissä.


Tän hetken lemppareita

Sori näin monta bloggausta kerralla. Tuli inspis.
;)
Niin, lemppareita:
juoma: Sprite tai vissy
ruoka: lohipasta
"silmäkarkki": näyttelijä Anu Sinisalo
parasta omassa kullassani: verbaalisuus ja kulttuurikiinnostus
lempipaikka: oma sohva (vm. 1983)


Arjesta

Kesä tossa kului todella hektisesti erinäisissä tapahtumissa ja kotimaan reissuilla.
Nyt on taas arki alkanut. Koska en ole työelämässä arkeni koostuu polin ryhmistä (toinen käsittelee kuntoutumisen prosessia ja toisessa kuunnellaan musaa ja jutellaan siitä), kansalaisopiston kurssista (olen menossa kädentaitokurssille lokakuussa), leffavisailuissa ja Tuomasmessuissa käymisestä oman kullan kanssa.
Lisäksi käyn toisinaan mt-yhdistyksessä, Kulttuuriyhdistyksessä ja toimintakeskuksessa ja yhdessä kohtaamispaikassa.
Työkokemusta mulla on hautausmaan kesätyöstä ja työelämävalmennuksesta kirjastossa.


Edistystä ja stagnaatiota syksy 2015

Morjensta kaik muutki!
Täällä taas takasin. Vanhan blogin poistin joskus ajat sitten, ja se on oikeestaan ihan ok, ku tilanteeni on muuttunu.
Olen 30+-nainen Suomen Turusta ja tääl koko ikäni asunut. Kyllä toki olen reissannu muuallakin (Ruotsi, Viro, Saksa, Britannia, Espanja, Bulgaria, Portugali. Kreikka), mutta nuorempana.
Tilanteeni on siinä mielessä mielenkiintoinen (tai siis mietityttävä) ainakin itselleni, että olen jossain määrin bi-henkinen, kuten myös miesystäväni. Olemme siis bi-pari (kuuloistaa jouluiselta, lol).
Itse olen tällä hetkellä hyvinkin tyytyväinen elämäntilanteeseen, enkä haeskele mitään. Lähinnä bi-henkisyyteni ilmenee ajatuksen tasolla. Naisen kanssa en ole koskaan seurustellut, enkä oikeastaan haluaisikaan. Hetero en kuitenkaan koe olevani.
Niin, ja jotenkin sellainen lokerointi on hemmetin ärsyttävää.
Ennen identiteettiini kuului myös jonkinlainen transgenderiys/genderqueer-identiteetti, mutta se meni ohi, sillä se oli sairauteni positiivinen oire. Sanomattakin siis lienee selvää, mutta kirjoitan sen kumminkin, että olen kuntoutustuella eli määräaikaisella eläkkeellä psyykkisistä ja vähän fyysisistäkin syistä eli olen varsinkin persoonallinen pakkaus: bi-henkinen liikuntarajoitteinen lingvisti ja kirjallisuustieteilijä, mutta myös intohimoinen Disney-fani ja lukija. Kävelen kyllä itte ihan ok:sti, mutta esim. talviurheilulajeja en hallitse, ja kesä onkin suosikkivuodenaikani.