• maakf

Sukunimi

Ajattelin vaihtaa sukunimeni. Sitä ei ihan miksikä vain voikkaan vaihtaa. Pitää keksiä sellainen sukunimi, jota ei ole kenelläkään muulla Suomessa tai voin ottaa sukunimen, joka on ollut suvussani. Hankalaa keksiä itselleen nimi. En vain halua että minulla on sama sukunimi isäni kanssa. Onkohan se edes oikeasti biologinen isäni? Se päätti ilmoittaa, että saisin mennä käymään niillä sitten kun olen normaali. Sanoi vielä ettei ymmärrä, miten voin olla näin pimeä päästäni ja että minun pitäisi yrittää palautua normaaliksi ihmiseksi O_o.

Sanoin vaan että aina olen "epänormaali" ollut enkä muuksi muutu. Sitten alkoikin nämä sen tavalliset, mitä olen tehnyt sinulle väärin, toivottavasti olet edes onnellinen, meidän pitäisi tavata ja puhua ymsymsyms. Eipä oikeen kiinnosta nähdä tommosten normaalipuheiden jälkeen. Ei meidän väleistä tule koskaan semmoisia että niiden takia kannattaisi mitään yrittää. Poistin sen numeron ja tästä lähin kaikki soitot ja viestit ovat vain jostain ihmenumerosta, joka ahistelee.

Nolottaa kun on sama sukunimi tommosen kanssa. Vois oikeestaan vaihtaa samantien etunimetkin. Kai sitä nyt oman nimensä saa itse päättää. Nyt tarvitsen vain ehdotuksia uudeksi sukunimeksi.

2 kommenttia

arkadas

25.9.2008 18:17

Jokos olet perehtynyt nimilakiin? Sekä perusteisiin millä perusteilla nimeä voi vaihtaa? Ihan helppoa se ei sukunimen osalta ole - etunimen saa vaihdettua helpostikin...

maakf

26.9.2008 16:19

Sukunimen kanssa saa nähdä vähän vaivaa.

"Sukunimi voidaan muuttaa uudeksi sukunimeksi, jos hakija selvittää,

1) että hänen nykyisen sukunimensä käytöstä nimen vierasperäisyyden, sen yleiskielen merkityksen tai nimen yleisyyden johdosta taikka muusta syystä aiheutuu haittaa;

2) että uudeksi sukunimeksi esitetty nimi on aikaisemmin ollut hänellä tai vakiintuneesti kuulunut hänen esivanhemmilleen ja sukunimen muuttamista on pidettävä tarkoituksenmukaisena; tai

3) että uuden sukunimen ottamista on muuttuneiden olosuhteiden tai muiden erityisten seikkojen johdosta pidettävä perusteltuna."
(http://www.trasek.net/lakiasiat/Nimilaki.htm)

Pitäisi keksiä hyvät muuttuneet olosuhteet tai erityiset seikat, joiden avulla nimen muuttamistani pidettäisiin perusteltuna, hmmm. Tai voisin alkaa selvittämään minkälaisia nimiä on vakiintuneesti kuulunut esivanhemmilleni. Tiedän ainakin kaksi ja ne on ihan kivoja.