• Marco

Lesbarit

Eletään vuotta -96 ja niitä ensimmäisiä hetkiä, kun itse aloin liikkumaan 'saman henkisten' ihmisten parissa. Tuohon aikaan Porissa asuneena ei niitä rientopaikkoja suuremmin vähemmistöille ollut, Tampereella tosin pidettiin joitain kertoja vuodessa kuuluisia bileitä nimeltään "Leimarit". Niinpä mekin, kolme kaverusta Porista ja Raumalta pakkasimme itsemme autoon, ja lähdimme kohti tuota kiellettyä hedelmää…

Noh, tämä bloggaus ei liity kuin väljästi tuohon 14 vuota sitten olleeseen hetkeen, sama paikka tosin ja kovasti taas intoa puhkuen suuuntana Leimarit!

Tässä kotosalla saimme päähän, että voisi piipahtaa Tampereella kavereita tervehtimässä, samaan aikaan yllättäen olisikin myös Leimareiden syyskauden avajaiset ja mikäpä ettei, sinnehän tietenkin mennään myös. Odotukset olivat korkealla!

Alkuilta oli kuitenkin jo enne, Tampereen homo-yöelämää kun ei ole. Ne muutamat kituuttavat paikat, jotka ovat suunnattu homoille ovat surulinen näky. Edes homot itse eivät niissä käy - jossakin nyt mättää. Noh, tätä kummasteltiin, mutta suuntasimme silti luottavaisin mielin kohti YO-taloa.

Jos olisimme tienneet, millaiseksi Leimarit olivat muuttuneet emme varmaankaan olisi paikalle menneet. Jopa Tampereella nykyisin asuva kaveri kummasteli mitä on tapahtunut. Koko talo, ihan koko talo oli täynnä naisia. Piti oikein uudelleen tarkastaa että emmehän nyt vahingossa olleet sekoittaneet päivämääriä ja pöllähtäneet keskelle naisten bileitä - no ei oltu. Laskin siinä, että sen noin neljän tunnin aikana, mitä paikassa olimme meidän lisäksi paikalla oli noin 20 miestä - talo oli melko täynnä väkeä kuitenkin, välillä tungokseen asti.

Olen yleisesti melko suvaitsevainen, mitä tulee meihin sateenkaariväkeen. Kaikista ihmisryhmistä löytyy ne ääripäät, jotka ovat vaan yksinkertaisesti hulluksi tekevän rasittavia. Strereotypisesti ajateltuna tylytystä saa niin hintspimpukat kuin rekkiksetkin, ihan yhtä paljon.

Leimarit olivat kuitenkin täydellinen floppi. Näitä ruutuflanellipaitoihin sonnustautuneita, liian isot lökäfarkut puoliväliin persettä roikkuvia ja boksereihin pukeutuneita sänkipäisiä 'naisia' oli kaikki paikat täynnä. Näky oli karmiva. Käytöstapansa olivat täsmälleen samat, kuin mitä ulkonäkönsäkin.

Pääkaupunkiseudulla tämän tyyliset ilmestykset ovat yleensä noin 15 vuotiaita lähiöpoikia, jotka vetelehtivät aseman nurkilla poltellen, räkien ja pussikaljaa juoden. Ainoa ero nyt nähtyihin oli, että olimme Tampereella sateenkaariväelle tarkoitetuissa bileissä - niin ja että nämä kaikki olivat tyttöjä.

Tuon illan jälkeen en enää ihmetele, miksi Leimarit eivät enää kiinnosta kuin lopulta aika pientä osaa sateenkaarikansasta.

Tresetalle tämä on helppoa, rekkikset tulevat vetämään flanellipaitalökäpöksykännit ja sammuvat tanssilattian laitamille ihan yhtä sujuvasti, ehkä paremminkin kun mitään järkevää ohjelmaa ei ole. Riittää, että opiskelijakortilla saa bissen parilla eurolla ja musiikkista huolehtii Spotifyn soittolis… errr.. eikun jokin väritön levyjukka joka vaan soitti musiikkia biisi biisin jälkeen kuin jukeboksi. Jos illan aikana pääsee vielä kasaantumaan vellovaksi massaksi sohvanurkkaukseen jossa nuolla lipitetään toisiaan ja otetaan välillä yhteen niin mikäpäs sen parempaa illanviettoa!

Ihan helpolla en uudestaan lähde Leimareihin, ehkä hyvä niin.

Tresetalle kuitenkin vinkki: Tuunatkaa tapahtuman nimi! Lesbarit olisi oiva ja totuudenmukainen.

7 kommenttia

Rokkihomo

19.9.2010 15:39

Ai. Sinäkin olet noita miehiä. Äh.

Riquman1990

19.9.2010 18:04

Hyvin blogattu. Tästä mä oon erityisesti samaa mieltä:

"Olen yleisesti melko suvaitsevainen, mitä tulee meihin sateenkaariväkeen. Kaikista ihmisryhmistä löytyy ne ääripäät, jotka ovat vaan yksinkertaisesti hulluksi tekevän rasittavia. Strereotypisesti ajateltuna tylytystä saa niin hintspimpukat kuin rekkiksetkin, ihan yhtä paljon."

Paitsi mä tykkään erityisesti rekkiksistä, varsinkin, jos ne on oikein äijämäisii - olematta kuitenkaan mitään miestenvihaajii (sellasii mä en kestä).

Torontosta

20.9.2010 04:00

Missa ne "leimarit (en ymmaarar mita se tarkoittaa) olivat, kavin toissakesana siella gaybaarissa liiaan aikaisin 9 illalla eika mitaan ollut menossa. Olin vasynyt ja menin hoteliin petiin. Meilla taalla Atlantin takana baarit aukeavat vasta 11 aamulla, mika on fucken bad, teilla 9 aamulla. Like that!

Torontosta

20.9.2010 04:02

Tarkoitan Tampereessa.

Marco

20.9.2010 08:24

Rokkihomo: Kerro roki, mitä tarkoitat. Kyllä olen "sellainen, eli niitä" siis homo, jos tätä tarkoitit. Jos taas tarkoitit, että olen naistenvihaaja niin metsään meni - sitä en tekstissäni sanonut. Jos Yo-talolla olisi vellonut satapäinen poikakanalauma rääkkymässä ja kiekumassa olisivat he saaneet ihan yhtä tylyn arvostelun. Nyt vaan kävi niin, että naiset osuivat tulilinjalle.

Torontosta: "Leimarit" eli leimautumisbileet on Tampereella Ylioppilastalolla pidettävät sateenkaarikansan bileet. Suora englannin kielinen vastine voisi olla "To become marked -party" joka viittaa siihen, että käymällä näissä bileissä leimaudut esimerkiksi homoksi tai lesboksi.

RxCat

20.9.2010 16:42

^o^

Rokkihomo

21.9.2010 11:31

Ok. Hyvä jos meni metsään, ja eihän tämä mulle kuulu.