• Marco

Ja kansan syvät rivit ovat puhuneet ...

Mielenkiinnolla seuraan julkisuuden kirjoittelua eilisestä TV2:n teemaillasta, kuin myös miten http://mpolla.net/ek/ statistiikka asettuu.

Vaikka tuo eroakirkosta -statistiikka on monasti kyseenalaistettu on se kuitenkin jonkinlainen mittari siitä, mitä ihmiset ajattelevat.

Vaikka mieli tekisi henkseleitä paukutella, että kaikki eroamiset johtuvat siitä ettei kukaan halua olla mukana kirkossa joka näin voimakkaasti syrjii, niin tosiasia lienee se että joukossa on monen monta eronnutta, jotka kokevat kirkon olevan liiankin lepsu kannanotoissaan.

Yhtä ja kaikki - eilinen ohjelma oli myrkkyä kirkon julkisuuskuvalle.

Niin hulluja höpinöitä illan aikana kirkon riveistä kuuli, että väkisin jäin miettimään oliko noin vahvojen ääripäiden (ja oikeasti tyhmien) ihmisten mukaanotto taktinen veto toimitukselta.

Jos ajattelen omista piireistä, niin minusta olisi ollut tasapuolista (joskaan ei meidän intressejä palvelevaa) raahata studioon yhtä sekopäisiä GLBT ihmisiä ... sillä heitä(meitä) on!

Mieluummin näin päin ...

Henkilökohtaisesti harmittaa se, ettei illan poliitikoilta irronnut mitään legendaarista aivopierua.

Silti, aika hyvinhän nuo tilaisuuteen osallistuneet pistivät mm. fysiikan lait ihan uuteen uskoon :)

Muistakaa silli!

http://lehti.samizdat.info/2010/10/live-hamaran-rajamailla-ylen-suuri-homokeskustelu/

1 kommentti

Ossi Halme

13.10.2010 23:11

Paljon olisi mennyt hukkaan jos olisi ollut vain radiokeskustelu. Mm. fysiikanlainsäätäjä Sisar Simppelin ilmeet, samoin kuin erään puoluepomon ilme, jolla olisi saanut Oscarista ainakin jalustan. Hämmentävä yhdistelmä alempien säälimistä ja jotain, jota noviisit luulevat sympatiaksi. Yhdellä ilmeellä voi sanoa "aivan, aivan, mutta minä olen silti niin paljon enemmän oikeassa".

Jos nyt ei legendaarisia aivopieruja nähty niin hyvin lähelle päästiin Sisar Simppelin kanssa. Lausahduksien sisälltöä voisi tiivistää muotoon "lapsia syntyy vain avioliiton sisällä"- "avioliitto johtaa himoihin ja pettämiseen". En halua ottaa kantaa uskonnolliseen keskusteluun, mutta tunsin hienoista myötähäpeää kun lupaavan alkulauseen jälkeen ajatukset harhautuivat radaltaan ja mossahtelivat pääsääntöisesti suohon. Luulen, että arkkipiispalta tuli facepalm, jos hän sattui keskustelua katsomaan.

Asetelmat näyttävät muuttuneen 14 vuodessa. Nyt näytti ylimielinen torjuntataktiikka vaihtuneen viivytystaisteluksi. Lisäksi eksenteriset persoonat löytyivät täsmälleen eri puolelta kuin joskus muinoin.

Jotain keskustelu kuitenkin opetti. Nyt tiedän miltä tosimiehen pitää näyttää. Voi että olen ollut väärässä!