Napapaljaana

Perjantai-aamuna heräsin siihen, kun jossakin soi kovaa suomi-rock. Kun lähdin kotoa, alakerran mies soitti stereoitaan täysillä. Ajattelin, että kahjoja asuu päällekkäin tuplana.

Lauantaina naapurini aloitti oman känninsä puoli neljän maissa ja se jatkui seuraavat 12 tuntia aina aamu viiteen. Kuvioon tuli uusia piirteitä: nyt iskettiin huonekaluja seinään aamulla klo 2, kun uhottiin omalle akalleen, että " painu huora helvettiin" " hää, hää olet huora !" Tätä huorittelua säestettiin huonekalujen paiskomisella. Sitten eukko viskattiin välillä kerrostalomme käytävälle. Ukkohan sinne olisi pitänyt pistää jäähtymään eikä tuo erikoinen nainen!

Miksi nainen ei ole moksiskaan, kun mies nöyryyttää? Hän elää kai edelleen 50-luvulla tai on umpihullu. Takertuu mieheen, josta ei ole mihinkään ja tuhoaa samalla oman elämänsä juomalla. Joko hän on mukana suhteessa, koska saa viinaa tai sitten hän on vielä häiriintyneempi kuin avomiehensä. Otsalohko heillä kummallakin on jo tuhoutunut. Siltä kuulostaa eikä voi olla kuulematta.

Tätä omaa rituaalinomaista pakkoneuroottista toimintaansa he ovat tehneet vuosikausia. Alkoholista he eivät kykene luopumaan.