• JuhaniV

SETA on unohtanut homot?

Seta lähetti juuri sähköpostitiedotteen, jossa on linkki SETAn hallitusohjelmaan sitoutuneista ehdokkaista. Sanoma selkeästi myöhässä. Ennakkoäänestys on jo päättynyt. Jäljellä on vain varsinainen äänestyspäivä.

Huomiotani kiinnittää se, että kuuden kohdan tavoitelistalla homot on periaatteessa unohdettu. Näyttää siltä, että SETAssa ei olla enää kiinnostuneita homojen asioista.

Setan kärkitavoitteita hallitusohjelmaan:
1. Sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma
2. Ikärajan laskeminen translaista
3. Intersukupuolisten oikeuksien turvaaminen
4. Kolmas virallinen sukupuolivaihtoehto
5. Perheellistymisen esteiden purkaminen mm. laillistamalla sijaissynnytys
6. Eheyttämistoimien kieltäminen

Muista äänestää, mutta selvitä tarkoin, onko ehdokas myös sinun asiallasi.

Juttukuva Pexels Edmond Dantès

4 kommenttia

oscari

1.4.2023 21:39

Todellakin ole tarkkana ja ihan tavallinen ehdokas voi ajaa todellakin sinun asiaasi paremmin kuin jotkut pintaliitäjät.

smo

2.4.2023 07:49

Tuo Setan vaalijuttu julkaistiin juuri ennakkoäänestyksen alkaessa 21.3. ( https://seta.fi/2023/03/21/valitse-sateenkaarikansanedustaja-eduskuntavaaleissa/ ) ja kyllä minä löydän noista tavoitteista homotkin. Sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma liittyy kaikkiin hlbti+ -aakkossopan ihmisiin, samoin ns. eheytystoiminnan rajoittaminen.

Nykyisellään eriarvoisuus kohdistuu vahvasti sukupuolivähemmistöihin kuuluviin, etenkin transnuoriin ja intersukupuolisiin. Kolmannen juridisen sukupuolivaihtoehdon olemassaolo toisi sukupuolten välillä tai ulkopuolella oleville juridisen tunnustuksen kautta tunnustetun aseman.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvien juridinen asema on Suomessa mielestäni kunnossa. Asenteissa tietysti on laaja-alaisesti yhä parannettavaa.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvienkin perheellistymisen esteiden purkamisen keinona erilaiten apilamallien selkeämpi ja laajempi juridinen tunnustaminen on mielestäni kannatettavaa, mutta sijaissynnytys ei mielestäni ole asiallinen keino.

Myönteistä on, että lähes kaikista varteenotettavista puolueista löytyy Setan kärkitavoitteiden tukijoita - ei toki vähemmän yllättävästi Kristillisdemokraateista tai Perussuomalaisista.

Kolmoisritti

18.4.2023 04:39

En katso, että SETA on ajanut pitkiin aikoihin homojen asioita. He eivät ymmärrä, että paljon on tekemättä: tämän ymmärtää, kun on asunut monessa maassa Suomen ulkopuolella. Silloin huomaa, miten syrjäytyneitä homomiehet ovat ja se oireilee.Tämä on kestänyt pitkään. Olen pessimisti enkä usko muutokseen. Yksi asia, kun uskaltautuu mukavuusalueelle ulkopuolelle elämässä, miten altistuu kaikenlaiselle pahalle syyttä. Sitten huomaa, ettei ole turvaverkkoja. Kenet ilmoittaa omaiseksi, jos joutuu sairaalaan ja onko siitä kukaan edes kiinnostunut? Jos kuolee, mitä ruumiille tapahtuu? Kuka hoitaisi vaikkapa hautajaiset ja mihin haudattaisiin? Mitä omaisuudelle käy kuoleman tapauksessa? Moni niin sanotuista tutuista asuukin kaukana ja viitsiikö heitä vaivatakaan. Jos tulee liikenneonnettomuus, kuka käy hakemassa koirani, jos olen tajuton enkä voi sitä kertoa? Monessa maassa nämä sateenkaariyhdistykset ovat aivan alkutekijöissä ja asiat eivät etene koskaan. Elämään hivuttautuu turvattomuuden tunteet ja pelkoa. Kenen voi oikeasti luottaa? Rikollisuus on monissa maissa aivan toisissa sfääreissä ja rikolliset bongaavat nopeasti katukuvasta, koska ovat opetelleet ”lukemaan” ihmisiä eivätkä toimi yksin. Kun olet sekä ulkomaalainen että homo putoat johonkin, mitä et odottanut: ei kenenkään maa. Siellä voi tapahtua mitä tahansa milloin tahansa. Myös ihmissuhteiden alueella voit joutua saalistuksen kohteeksi: voit olla jollekin miehelle pelkkä objekti, vaikka olisi sovittu jotain toisenlaista. Puheet ja teot eivät matsaa. Minä esimerkiksi puhuin kadulla yhden komean miehen kanssa, vaihdettiin muutama sana ja puhelinnumero, niin alkoikin veto aivan muuhun, mitä odotti: mies alkoi yhtenään soitella ja oli aina vain tulossa minun luokseni - ja saattoi alkaa alatyylisesti tekstailemaan. Se kaatui siihen, koska tyyppi oli manipuloiva. Itse mietin, että tuollaista 80- lukulaista vedätystä. Ei kiitos ja kerroin suoraan, mitä ajattelin….se siitä. Komea mies sai jäädä.

PSV

26.4.2023 17:07

Minulla ei ole aavistustakaan mikä tuo sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma oikein olisi (joku uusi ilmastohätätilan julistamisen kaltainen turha ja epämääräinen hössötys?), mutta eikös tuon kohdan 5 sijaissynnyttämisten ja kohden 6 eheyttämistoimien kieltämisen voisi katsoa myös homoja koskeviksi? Sinällään olen kyllä muuten sitä mieltä, että homot on SETAn toiminnassa jääneet aika taka-alalle viime aikoina.