Huone

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2010.

"Pikkuharmaa"

Ensi torstaina, aprillipäivänä, joka sattuu olemaan myös kiirastorstai, kotiini muuttaa 7 viikon ja 4 päivän ikäinen koiranpentu, jota kasvatuskodissa on kutsuttu Pikkuharmaaksi (pentunimenä Ronja). Pikkuista on käyty katsomassa jo useaan kertaan ja käydään vielä kerran alkuviikosta – tutut hajut auttavat siirtymisessä vieraaseen ympäristöön ja uuteen kotiin.

Onkin jo viisi vuotta ehtinyt vierähtää ilman koiraa. Edellinen koirani, iso, älykäs ja hurmaava saksanpaimenkoirauros kasvoi kotonani 7-viikkoisesta 12-vuotiaaksi. Täydellisen koiran jälkeen ei saman rodun edustajaa oikein voinut enää ottaa, joten harkinnan jälkeen uusi tulokas on puhdasrotuisen australianpaimenkoiran ja belgianpaimenkoiran jälkeläinen – eli aika mukava sekoitus!

Uudessa kodissaan tulokas saa nimen Taika. Sitä ennen täytyy siivota ja valmistautua hullunmyllyyn: matot pois, suuri määrä kirjoja pennun ulottumattomiin, johdot suojaan, kengät piiloon jne. Muutamiksi viikoiksi siisti kotini muuttuu pennun kodiksi sanomalehtimattoineen. Ja seuraavat vuodet eletään jälleen koirankarvan, eteisessä lojuvien märkien pyyhkeiden ja taluttimien, olohuoneen lattialla pyörivien lelujen, varhaisaamuisten ulkoilulenkkien, koiranruoan, hiekkaisen eteisenlattian ja kylpyhuoneen ja kaiken muun keskellä – sen normaalin arjen, joka oli jo hetkeksi päässyt unohtumaan. Omasta vapaasta tahdosta tietenkin ja ilolla. Olen aina ollut koiraihminen. Täydellisen siististä kodista luopuminen kirpaisee vain hetken. Ja koirastahan tulee vuosien jaetun arjen myötä tuhannesti rakkaampi ja arvokkaampi kuin vielä itselle vieras ja jäsentymätön pentu voi koskaan olla.

Tervetuloa jälleen koiraperheen arki!


Pukunainen

Pitkän tauon jälkeen täällä taas; töitä ja muuta elämää tässä välillä. Vastoinkäymisiäkin. Tänään kuitenkin Helsinki näyttäytyi uljaana, kirkkaan aurinkoisena: meinasin myöhästyä töistä jäätyäni liian pitkäksi toviksi katsomaan aamuun heräävää kaupunkia ylimmän kerroksen kodistani. En koskaan kyllästy tähän huikeaan näkymään. Kaupunki ja Kallio tökkäsivät jälleen suoraan sydämeen; tunsin suoranaista rakkautta ajatellessani kotikaupunkiani. Tunne jatkui vielä metromatkalla itään.

Niin, tämä pukujuttu sitten...

Sainpa kutsun ystävieni heterohäihin. Mukavaa on, että kemut vietetään perinteikkäässä ravintola Kaisaniemessä, joka kaikessa kuluneisuudessaan on viehättävä paikka tuskin kivenheittoa pidemmän matkan päässä kotoani Kalliosta.

Ongelmana on puku. (Kutsussa ei ollut asusta mitään mainintaa, joten vierailla on täysin vapaat kädet, juhlaa kunnioittaen tietysti.)

Haluaisin pukeutua tyylikkääseen yksinkertaiseen pukuun, siis "puku-pukuun" (= ns. miesten puku... voiko näin edes sanoa; en oikein osaa tai halua niputtaa vaatekappaleita ehdottomasti kantajansa sukupuolen mukaan), en mihinkään "jakkupukuun". Olen aina pitänyt yksinkertaisesta tyylikkyydestä, haluan tummat suorat housut, hyvin istuvan takin (EI siis mitään säkkiä hurjilla olkatoppauksilla) ja skarpin & laadukkaan valkoisen tai vaalean paidan (EI "löysänpehmeää" paitaa), yksinkertaisen tyylikkäät pukukengät – ei kragaa kuitenkaan.

"Naisten vaatteiden" materiaalit ovat usein pehmeähköjä – tietty skarppius ja "graafisuus" puuttuvat. Se ei viehätä, vaikka mallejahan on moneen lähtöön myös naisten osastolla, ehkä sellaisiakin, jotka olisivat käyttökelpoisia tähän tarkoitukseen. Olen aina vierastanut hötöisiä vaatteita. Kehoni on sporttinen ja ryhdikäs, kuitenkin aina jotenkin vääränmallinen jakkupukuun: lantion kaarta ei ole, eikä ampiaisvyötäröä, leveähköt hartiat ja alipainon sijaan terveen luomulihaksikkaan ihmisen paino ja muoto.

Mutta mistä saan toivomani puvun omilla mitoillani? Ihan alusta asti ei varmaankaan ole varaa pukua teettää (ja aikaakin vain vajaat 8 vkoa) eli räätälöity puku taitaa olla poissuljettu vaihtoehto. Halua sellaiseen tietysti olisi... Mittapuku voisi olla mahdollisuuksien rajoissa, korjauksilla ja kavennuksilla saisi ehkä valmispuvustakin sopivan, en osaa sanoa.

Hemmetti, miten tämä nyt voi olla näin vaikeaa. En ole muutenkaan mikään vaatteiden shoppailija. Vinkkejä otetaan vastaan: minkä vaateliikkeen/vaatturiliikkeen puoleen kannattaisi kääntyä (Helsingissä mieluiten)?